Feestkleding

Ooohh, wat zijn er toch heerlijk veel feestelijke gelegenheden! En wat maakt een feest nou meer compleet dan bijzondere feestkleding? Dus bieden wij jou op deze pagina een selectie mooie originele feestkleding in een aantal handige categorieën. Verder beneden kun je bovendien inspiratie opdoen over thema´s in feesten. Want juist themafeesten geef je die extra lading sfeer mee door de bijpassende feestkleding te dragen. Dus lees snel verder en ontdek met welke outfits jij jezelf en jouw mede – feestbeesten extra blij zult maken!

Top 5 Feestkleding

Elk type feest kent zijn eigen gebruiken en daar hoort soms ook etiquette rondom kleding bij. Je zult bijvoorbeeld niet zo snel in een clownspak naar een vijftig jarig huwelijk toe gaan, toch? Aan de andere kant zijn er feesten waar we heel typische kleding aan koppelen. Stel je maar eens voor dat je een dame in een Wiesn Dirndl ziet lopen of een heer in Lederhose, dan denk je vast gelijk aan een Oktoberfest. De kans is ook echt wel heel groot dat dit stel naar een Oktoberfest op weg is. Het zou natuurlijk ook om een aprés ski party kunnen gaan of misschien wel een carnavalsviering. En als thema voor een hele boel andere feesten, kan Oktoberfest ook. Tja, je ziet, voor de hand liggend is dan toch weer niet zo voor de hand liggend. Zoals beloofd vind je hier vijf prima categorieën boordevol met feestkleding en inspiratie voor jouw topper van een (thema)feest. Per feestidee vind je niet alleen kleding, maar ook accessoires zoals pruiken en zonnebrillen. Daarnaast doen we er als het even kan ook nog leuke producten bij waarmee je jouw feest in stijl aankleedt. Denk daarbij aan afzetlinten in het door jou gekozen thema, (wegwerp) servies, discolampen. Zo wordt jouw feest beslist een enorm succes! Wij wensen je veel voorpret met het uitzoeken van jouw perfectie feestkleding!

Feestkleding Tip 1: retro

Voor Retro kleding en accessoires denken we terug aan de roaring twenties (circa 1920) tot en met de latere periode van de bijna net zo opvallende jaren negentig. ´20: Startend bij stoere gangsters en flitsende dames die `ineens´ hun korset aan de kant gooiden en korte rokken en korte kapsel gingen dragen. De femme fatale komt uit deze periode en laat zich naast haar stoere maffiabaas prima in thema uitdossen. Ook het meer androgyne type vrouw is populair in die tijd. En sigaretten pijpjes, ken je ze nog? Je hoeft er natuurlijk niet echt een sigaret aan te steken. De opvallende kralenbanden om het hoofd, veel franje en sierlijke hakken schoentjes … ´50: de naoorlogse jaren vijftig staan ook altijd garant voor een bijzonder feest thema. Petticoats in allerlei kleuren, rock ´n roll doet haar intrede. Vetkuiven, stoere leren jasjes en zuurstok kleurtjes voor de meiden. Ook de stoere auto´s van die periode, enorme Amerikaanse sleeën met vinnen aan de achter en zijkanten, doen het altijd goed als aankleding. Als poster of in het echt! Leuk dat de brillen van die tijd vergelijkbare `vinnen´ laten zien, dat combineert mooi! ´70: de overgang naar de hippie tijd in de jaren zeventig laat zich abrupter neerzetten dan het in werkelijkheid was. Groot afro hair, flower power met bandjes en bloemen in het haar, joekels van zonnebrillen, broeken met enorm wijde pijpen, overal `peace´ - tekens op. Onder andere op de zo bekende Volkswagen busjes, aah, nostalgie. Woodstock, love, peace and understanding. We zien daarin een ware evolutie. Die tijd is erg belangrijk geweest voor onze ontwikkeling tot wie we nu zijn. Daarom zijn thema´s uit deze periode ook altijd nog heel herkenbaar en dus prima te gebruiken als feestthema. Iedereen kan daar wel iets mee! ´80 / 90: giga felle kleuren door elkaar heen, alles `over the top` met bliksemflitsen en surrealistische prints. Het kon deze jaren niet groot genoeg, gek genoeg, maf genoeg. Big hair (als pruik of echt), neon make up en nagellak, buttons met je favoriete popsterren erop maar ook maatschappijkritische leuzen (buttons nieuwe stijl komen stilaan terug in trend) voor op het onmisbare spijkerjasje en aan de aftandse rugzak. Disco en eighties en nineties zijn geweldig thema´s om in te zetten. Je leest er verderop meer over bij “themafeesten van tegenwoordig”.

Feestkleding Tip 2: chique

Oftewel gala. De mannen in smooking, elegant zwart met witte, rode, paarse details. Cumberband, zijden pochet, vlinderdas. Blinkend gepoetste schoenen. Voor haar de meest exorbitante japonnen. Daarbij is the sky the limit. Beetje sexy, elegant, vaak lang tot op de grond met blote schouders of open rug. Als de bedoeling van jouw galafeest is om het echt chique te houden, dan liegen de prijzen van de outfits er niet om. Daarom kun je dergelijke feestkleding vaak ook (voor een avond) huren. Als jouw gala – thema meer voor de fun is, en niet persé serieus bedoeld, dan is de aankleding ook meer ludiek te bedenken. Wel cumberband, maar als die bij wijze van spreken van de carnavalsafdeling vandaan komt, dan is dat ook prima.

Feestkleding Tip 3: Dirndl & Lederhose

Voor meer uitleg verwijzen we gemakshalve naar de hierover geschreven tekst `Oktoberfest´. De geweldig toepasselijke kleding en accessoires vind je alvast ook hier.

Feestkleding Tip 4: thema feesten

Het thema voor jouw feest kan werkelijk alles zijn! Je zag eerder al inspiratie over thema´s gelinkt aan de historie (tip 1). We doen nog een aantal suggesties. Alle feesten die in Nederland als (nationaal) feest gevierd worden, kun je natuurlijk ook als jouw privé thema inzetten. En dan liefst in de periode van het jaar dat dit betreffende feest juist niet aan de orde is. Dus carnaval in mei. En Halloween in de zomer. Om maar eens wat te noemen. We geven nog een aantal voorbeelden van mogelijkheden; Koningsdag, Pasen, Sinterklaas en zelfs kerst. Niet het jouwe? Misschien is hier iets bij: een kleur thema zoals roze, zwart-wit, glitter, neon. Sport zoals voetbal, (beach)volleybal. Bios of TV thema Hollywood, Bollywood en VIP. Kies een thema uit de ontelbare musicals, sprookjes, films (Lord of the Rings en Star Wars zijn erg populair). Ook leuk zijn landen of culturen als thema. India, Marokko, Mexico …

Feestkleding Tip 5: carnaval

In deze vijfde en laatste categorie vind je een aantal leuke smaakmakers voor carnaval. Nog véél meer vind je in de speciale carnavalskleding categorie die we daartoe inrichtten. Je surft er eenvoudig heen via de navigatiebalk aan je linkerzijde. Maar proef gerust hier al eens aan de narrensfeer.

Themafeesten van tegenwoordig

Erg “hot” zijn en blijven … discofeesten en feesten met de 80´er (en 90´er) jaren als thema. Je vond de bijpassende kleding hierboven al, in de eerste feestkleding tip. Misschien is dit zo´n populair thema omdat de aankleding relatief gemakkelijk te verzinnen is en net zo snel de sfeer van retro en / of van de 80/90´er jaren opgeroepen wordt. Met neon kleuren, knallende zonnebrillen, leggings en beenwarmens en, oh ja, enorm foute campingsmokings! Daar kom je al een heel eind mee en de sfeer schreeuwt meteen: the eighty´s! En wat dacht je van de discomuziek? Goed, het hoeft je smaak niet te zijn, maar eerlijk is eerlijk, het is nog niet zo eenvoudig om stil te blijven zitten als Earth, Wind and Fire haar hits door de luidsprekers laat schallen. Dus let´s groove tonight!

Wij wensen jou een geweldig feest; om het even welk feest jouw aandacht heeft, jij bent een plaatje!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links