Kalender 2018

Top 4 Goede Vrijdag cadeau

Dit is in veel landen een wettelijke feestdag. Binnen christelijke kringen herdenkt men dan de kruisiging en de dood van Jezus Christus. In Nederland en ook in België is dit echter niet zo, het is geen algemeen erkende feestdag. Maar het voelt wel wat als een officieel erkende feestdag. Het is dan ook gebruikelijk dat instanties als banken en beurzen gesloten blijven. Goede Vrijdag is een verplichte vastendag voor katholieken. Iedereen in de leeftijd tussen 18 en 60 jaar die gedoopt is, zou feitelijk dan maar één volle maaltijd mogen nemen. En daar mag absoluut géén vlees bij zijn. Wie wil en ertoe in staat is, kan deze vastenperiode uitbreiden naar alle vrijdagen van de zogenoemde veertigdagentijd en ook naar andere dagen zoals Stille Zaterdag. Wij tippen jou hier rondom vasten en vleesvrij eten, maar ook rondom bezinning en rust. Waarbij het ritueel van het vasten, naast als katholiek gebruik, ook uitgelegd wordt vanuit het oogpunt van welzijn. Dus als jij er behoefte aan hebt om iets extra´s voor jouw gezondheid (in heel brede zin) te doen, kun je nu eenvoudig een vast moment in het jaar wijden aan vasten. Zo wordt deze dag om vele redenen `goed´!

Tip 1: Rust en bezinning

Ook al is het in Nederland geen officiële vrije dag en zal jij daarom met grote kans `gewoon´ aan het werk zijn, je kunt niettemin een intentie hebben om die dag meer bewust door te brengen. Wat vind je ervan om op deze dag (extra) mindful te zijn? Misschien ben jij al heel veel bezig met mindfulness en is dit hartstikke gesneden koek voor jou. Dat is fijn! Zelfs dan, maar zeker in het geval mindfulness nog niet zo in jouw systeem verankerd zit, heb je nu een mooie gelegenheid te pakken. Een kans om alert in het hier en nu te zijn. Nieuwsgierige aandacht voor alles om je heen, zonder de vaak zo vanzelfsprekend opborrelende oordelende en

Deze pagina laat jou de jaarkalender 2018 zien: het jaar waarin Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa wordt, samen met de Maltese stad Valetta. Wist jij dat de benoeming van Culturele Hoofdsteden werd gestart om zowel de verscheidenheid als de gemeenschappelijkheden van Europese culturen onder de aandacht te brengen? Zo leren Europese burgers elkaar beter kennen! Ook leuk: in 2018 worden er weer Wereldkampioenschappen Voetbal gehouden, in Rusland dit keer. Extra fijn bij deze pagina is dat je het navigatiemenu gebruikt om direct naar een feestdag van jouw keuze te gaan. Het menu staat boordevol feestelijke gelegenheden met originele cadeau kopen 2018 tips en handige helpers voor iedereen. Per onderwerp vind je inspirerende informatie en tips om jouw feestdag nóg feestelijker te maken. Dus doe er vooral je voordeel mee!a

Prijs Meest verkocht   Filteren

De jaarkalender 2018

Zoek jij de geschikte vakantiedatum of wil je weten wanneer bijvoorbeeld Pinksteren of Vaderdag het komend jaar valt? Daarvoor is de weeknummering erg praktisch en die is daarom meteen in de jaarkalenders opgenomen. Voor het weeknummer bij een specifieke datum kun je bovendien in de weeknummerkalender zoeken. Naast onze jaarkalenders vind je een overzicht van Nederlandse feestdagen met tips voor een cadeau kopen 2018. Daarnaast brengen we bij deze versie een misschien minder bekende feestdagensoort onder de aandacht, namelijk Boeddhistische vieringen en feesten. Bij de zogenoemde Theravada boeddhisten worden vollemaan feesten gevierd, zoals Magda Puja dat de spontane samenkomst van discipelen gedenkt en dat gehouden wordt op 2 maart 2018, of het boeddhistische nieuwjaar op 30 april 2018, de eerste dag van de volle maan in april. Boeddha dag valt op 29 mei 2018. Op die dag wordt de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha herdacht. De Mahayana boeddhisten kennen bijvoorbeeld de herdenking van de geboorte van Boeddha op 8 april maar ook de dood van Boeddha, die jaarlijks op 15 februari wordt gehouden. De verlichting van Boeddha, Bodhi dag, wordt herdacht op 8 december. Het Mahayana nieuwjaar valt op 2 januari 2018, de eerste dag van de volle maan in januari. Navigeer vooral naar hartenlust naar alle interessante informatie rondom onze producten. Je vindt het uiteraard per kalenderjaar. Bijvoorbeeld wanneer is er weer een schrikkeljaar en waarom is dat zo, of wat zijn maanstanden en hoe beïnvloedt dit ons moderne leven. Maar ook herinneringen eraan dat de klok verzet gaat worden met de bijbehorende ezelsbruggetjes. Verder zie je wereldklokken. Handig als je bijvoorbeeld naar de Wereldkampioenschappen Voetbal in Rusland wilt reizen.

Over de Kalender 2018

Wat is eigenlijk een kalender? Deze maakt voor ons duidelijk wat de lengte en de indeling van het jaar is. Dit wordt gedaan gebaseerd op wetenschap uit de astronomie. Dat is sterrenkunde, bestaand uit het bekijken van allerhande fenomenen buiten de atmosfeer van de aarde. (Niet te verwarren met astrologie, dat uit gaat van een verband tussen wat er op aarde gebeurt en de stand van de hemellichamen). Het natuurkundig deel van het bestuderen van de sterrenstelsels en het heelal is de astrofysica. Natuurkunde wordt in dit geval gebruikt om processen in de kosmos te verklaren. De astronomie bestaat al heel erg lang. In het oude China, India, Egypte en ook bijvoorbeeld bij de Maya´s (zuidelijk van Mexico en noordelijk Centraal Amerika) werd al opgetekend hoe de zon, maan en sterren zich langs de hemel bewogen. Een fenomeen als zonsverduistering sprak in die tijd enorm tot de verbeelding. Maar ook tegenwoordig ervaren we dit vaak als magisch, ook al is de verklaring ervoor wetenschappelijk te vinden.

Copernicus, Kepler en Galilei

Na de middeleeuwen leeft de astronomie op dankzij Copernicus. In 1543 stelt deze beroemde wijsgeer een astronomisch model op met de zon in het midden, destijds een heel gewaagde stellingname, aangezien men tot dan toe uitging van de aarde (en de mens) als middelpunt. Mensen als Galileo Galilei en Johannes Kepler bouwen voort op dit nieuwe inzicht. Aan het eind van de zestiende eeuw wordt de telescoop ontworpen, waardoor beter onderzoek mogelijk werd. Uiteraard was die eerste telescoop nauwelijks vergelijkbaar met de meetinstrumenten van tegenwoordig, die soms wel tien meter groot zijn zoals op Hawaï of zes meter zoals op La Palma!

Het jaar van de haan wordt jaar van de hond

Een heel groot deel van de wereldbevolking gebruikt net als wij de westerse oftewel Gregoriaanse kalender. Maar wist je dat het Chinese nieuwjaar op een andere dag valt dan het onze? Dit komt omdat er in China, Taiwan en bijvoorbeeld Korea en Vietnam veel gebruikgemaakt wordt van de maankalender. Ook in veel Chinatowns over de hele wereld wordt het Chinese nieuwjaar gevierd. De traditionele Chinese kalender heeft twaalf of dertien maanden van 29 of 30 dagen. Er hoort een schrikkelmaand bij: dat is een extra (13e) maand die zeven maal per negentien jaren wordt ingevoegd. Het Chinese jaar begint op de 2e nieuwe maan na de zonnewende op 21 december. Wanneer dit precies is, wordt per jaarlijks berekend. In 2018 is dit op 16 februari. Op die dag is het Jaar van de haan (2017) voorbij en begint het Jaar van de hond. Vanuit de Chinese dierenriemtekens worden bepaalde kenmerken gekoppeld aan het teken van je geboortejaar. Is dat 2018 kun je dus een specifiek cadeau kopen 2018. Mensen die in het jaar van de hond geboren werden, gelden onder andere als eerlijk en betrouwbaar. Het zijn veelal intuïtieve mensen die goed anderen kunnen inschatten en grootmoedig en vriendschappelijk zijn, maar ook erg scherp kunnen reageren. Soms hebben ze een erg hoge dunk van zichzelf. Deze mensen sluiten maar moeilijk een compromis en neigen erheen niets goed genoeg te vinden. Jaar van de hond was het al vele malen eerder zoals o.a. in 1946, 1970, 1994, 2006 en dus nu in 2018. De volgende keer gaat in 2030 zijn.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer Goed "Het perfecte cadeau gevonden voor de verjaardag van mijn vader, en nog snel geleverd ook." 8,8
Prima "Leuke cadeau's voor een scherpe prijs." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links