Valentijnscadeaus online bestellen

Valentijnsdag, dat is die dag in februari waarop geliefden extra aandacht aan elkaar geven. Ben jij een Valentijnsdag fan of vind je er nou juist helemaal niks aan? Hoe het voor jou ook voelt, je herkent 14 februari beslist als die dag van de romantici. Wil jij jouw lief (geheim of niet) met een origineel Valentijncadeau verrassen en zoek je inspiratie? Dan ben je helemaal goed op onze site! Lees onderaan meer over dit lieve gebruik waar meer achter zit dan op het eerste gezicht lijkt en ontdek met welke top cadeaus jij jouw vriend of vriendin blij zult maken!

Top 5 Valentijnsdag cadeaus

je komt er in onze westerse wereld niet langs: met Valentijnsdag zie je overal harten en bloemen en nog andere impulsen om een aardigheid te regelen voor jouw wederhelft. Oorspronkelijk was Valentijnsdag bedoeld om een teken van anonieme liefde te sturen. Als je een kaart Valentijnsdag kreeg, dan kwam die van een onbekende aanbidder en begon het raden naar wie de afzender wel zou kunnen zijn. Wat was dat leuk! En ook best een beetje spannend. Vanuit de Verenigde Staten kwam de commerciële impuls onze kant op om de intentie achter Valentijnsdag te verleggen naar liefde in meer algemene en vooral bekende zin. Daardoor werd Valentijnsdag op heel korte termijn ook in Nederland een grote commerciële klapper. Dit is al zo sinds halverwege de jaren negentig. Het kan dus best zijn dat de jongere generatie zich er helemaal niet van bewust is dat voorheen een Valentijn een geheim aanbidder was! Traditioneel zijn er bepaalde cadeaus te zien die met Valentijnsdag vaak gegeven worden. Denk maar eens aan bloemen, chocolaatjes of bonbons en ook lingerie. En dat allemaal met een leuk kaartje erbij. Het Valentijnsdag cadeau wordt liefst met zoveel mogelijk hartjes en in rozerood ingepakt. Wij willen hier meer originele cadeaus voorstellen. Verder onderaan doen we er ook nog leuke tips voor Valentijn uitjes bij. Doe er je voordeel mee: veel plezier!

Valentijnsdag cadeau Tip 1: voor hem

Het is niet meer van deze tijd dat alleen hij aan haar een cadeautje geeft, toch? De powervrouw van tegenwoordig laat op haar beurt zien hoe zeer ze haar Valentijn waardeert. Dat kan prima met deze robuuste rookoven annex houtskoolbarbecue. Makkelijk verplaatsbaar door hittebestendige handvaten en compleet met regelbare luchttoevoer en ingebouwde thermometer. In stoere kleuren! Misschien houdt jouw Valentijn wel van een spelletje. Verras hem dan met een chique pokerset. Hij kan meteen aan de slag met deze mooie aluminium koffer. Je vindt er 5 casino dobbelstenen, 2 sets kaarten en 300 poker chips gebroederlijk naast elkaar. Een ander soort spel regel je met een virtual reality bril. Wij bieden ze in een grote variëteit aan; in diverse prijsklassen en uitvoeringen van eenvoudig tot professioneel. Gemakkelijk op smartphone of spelcomputer aansluiten en jouw Valentijn waant zich in een andere wereld! Een meer traditioneel cadeau maar dan net even anders en erg de moeite waard, is een fraai vormgegeven tondeuse in klassiek wit (dat is weer eens iets anders dan zwart). Staat werkelijk als een sculptuur in zijn badkamer. En last but not least een USB stick (8GB, dus goed functioneel) in SuperMan uitvoering voor jouw super man …

Valentijnsdag cadeau Tip 2: voor haar

Ah, drukke tijden. Gun jouw Valentijn een verwenmoment voor haarzelf. Wij tippen je op een fijn voetmassage apparaat. Ze ervaart er een intens whirlpool effect mee. Voeg er kruiden, natriumbicarbonaat (oftewel baking soda) en misschien een geurend bruistablet aan toe en zak lekker achterover. Er is een extra massageroller te bevestigen die uiteraard meegeleverd wordt en de voetensteun is verwarmd! Om in de massage sfeer te blijven, bieden we deze geinig vormgegeven massage dolfijn aan. Met meerdere opzetstukken voor meer of minder intensieve massage. Dus niet alleen voor ontspanningsmassage maar ook om spiergerelateerde pijnklachten tegen te gaan. Staat meteen ook erg leuk in de badkamer. Ook mooi staat een Lady Beauty manicure/pedicure set. Inclusief epileer apparaat en alle mogelijke opzetstukjes. Subtiel en mooi vormgegeven in wit/pink. Uit de afdeling smart elektronica denken we aan een USB armband die niet van een gewone armband is te onderscheiden. Het is een data- en laadkabel, in meerdere kleuren verkrijgbaar. Altijd stylish handig bij de hand, uh bij de arm. En ook hier een last but not least: Een USB WonderWoman 8GB stick voor jouw wonder van een vrouw.

Valentijnsdag cadeau Tip 3: gadgets voor de verpakking

We kunnen ons goed voorstellen dat jij jouw met zoveel zorg uitgekozen Valentijnscadeau voor hem of haar mooi wilt inpakken. Wij helpen je daar graag mee met deze originele en hedendaagse assistenten. Helemaal in Valentijn sfeer zijn deze LED mini roosjes. Per stuk 7 x 6 x 4cm. Ze passen erg leuk op elk doosje. Het roosje straalt op batterijtjes en is in zeven kleuren in te stellen. Als alternatief inpaklint tippen we je op deze LED hartsnoertjes. Per snoer van een meter vind je 20 hartjes in zacht rood licht, dat schijnt op batterij kracht. Erg leuk!

Valentijnsdag cadeau Tip 4: liefdessloten

Ken je die bruggen die volhangen met hangsloten? Nu kun ook jij samen met jouw geliefde op originele manier jullie liefde betuigen. Wij bieden jou hangsloten aan in diverse uitvoeringen, maten kleuren…….Zet jullie namen erop, zoek een mooie brug uit (kijk vooral onderaan naar de uitjes, daar vind je de meest romantische hangsloten – bruggen). Klik, sleutel eraf en hup, het water in ermee. Zo heb je meteen een mooie plek om elk jaar terug te gaan voor een romantisch weekendje weg en ontstaat er zomaar jullie eigen traditie.

Valentijnsdag cadeau Tip 5: sfeermakers

Denk jij erover na hoe je jullie thuis (nog) romantischer kunt maken? Wij dachten met je mee en tippen je met het volgende. Allereerst mag natuurlijk romantische Valentijn verlichting niet ontbreken. We beginnen met kaarsen voor instant sfeer. Maar dan zonder roetaanslag en brandgevaar! Daarom kiezen wij voor net echt LED kaarsen. Veilig en toch sfeerbepalend zien deze kaarsen er uit als gewone kaarsen. Bij Valentijnsdag horen hartjes. Kijk eens naar dit lichtsnoer van 2,8m. je haalt er in één klap 15 rode hartjes mee in huis. Ze zijn er ook in een iets andere variant. Dit keer met wit licht 1,15m met 10 hartjes. Dit snoer is ook leuk als decoratie om je cadeauverpakking te gebruiken, waar we eerder rode hartjes in een maatje kleiner tipten. Nog meer sfeer bereik je met romantische muziek. Neem er handige draadloze want via bluetooth werkende speakers bij. Bijvoorbeeld deze stijlvolle in zwart. Niet jouw smaak? Klik dan even verder want er zijn diverse soorten en maten in ons assortiment opgenomen. Misschien zorg je voor iets lekker voor jouw Valentijn. Om het in Valentijnsdagsfeer te serveren, tippen wij jou voor deze Chip & Dip set. Leuk van bamboe met leistenen snijplankje en erin vallende aardewerk dipbakjes. Er zijn meerdere varianten van, ook leuk om samen neer te zetten. Bijzonder blijft de chocoladefontein. Zorg voor vers fruit en misschien marshmallows, een goede chocolade en smullen maar. De zoetwarme stroom chocolade is een prachtig gezicht en ruikt heerlijk! Extra tip: bak er hartjes wafeltjes bij. Dat ruikt zalig in huis, ziet er lief uit en smaakt top! (hartjes wafelijzer hier verkrijgbaar…)

De geschiedenis van Valentijnsdag

De historische achtergrond van Valentijnsdag is meer dan onduidelijk. Eigenlijk is er niet echt een bepaalde omstandigheid of bijvoorbeeld een heilige of godheid aan te wijzen, die model staat voor ons hedendaagse Valentijn. De geschiedenis die vooraf gaat aan onze Valentijnsdag is een beetje een allegaartje van allerlei legenden, gekoppeld aan stukjes historische optekening. We vinden meerdere Valentijn-afgeleiden in de christelijke traditie. Zo zijn er meteen twee martelaren namens Valentinus. Bovendien zijn er optekeningen over verschillende heilige martelaren die de naam Sint Valentijn dragen. Dat is dan bijvoorbeeld een priester uit Rome en een ander was bisschop. Alleen kunnen we onze hedendaagse gewoonten rondom Valentijnsdag niet koppelen aan het leven van deze heiligen. Er wordt wel gezegd dat rond de achttiende eeuw een Romeins vruchtbaarheidsfeest met de naam Lupercalia werd vervangen door een christelijke traditie. Lupercalia werd op 15 februari gevierd om de Romeinse beschermgodin van de vrouw en van het huwelijk, Juno, te eren. Ook de verering van de god van de natuur, Pan, wordt vermeld als achtergrond van ons Valentijnfeest. De Romeinen vonden dit een belangrijk feest. Vooral omdat tijdens dit feest de namen van alle ongehuwde (jonge) vrouwen in een kom werden gedaan zodat de ongehuwde mannen een naam konden trekken. Een loterij van een andere soort dus. Daar kunnen we al meer verbinding met ons Valentijnsdag feest in zien, zeker wanneer we terugdenken aan het anoniem versturen van een Valentijnskaart. De kerk verbood dit feest uiteindelijk en in 496 besloot de toenmalige paus om dit heidense feest te veranderen in Sint Valentijnsdag en werd 15 februari veranderd naar 14 februari. Hoezo die datum aangepast werd, is niet duidelijk. Misschien gewoon een vergissinkje…

Valentijnsdag anno nu

Geoffrey Chaucer schreef rond 1380 een gedicht dat hij `Parliament of Fowls´ noemde. Daarin vermeld hij Seynt Volantynys Day, Sint Valentijnsdag. Men zegt het ontstaan van het Valentijnfeest als feest van de romantische liefde toe aan deze versregel. Oorspronkelijk ging de legende van Valentijn over Sint Valentijn die vanwege zijn geloof werd vervolgd en ondervraagd door de Romeinse keizer Claudius II. Goed, Valentijn zou een wonder verricht hebben door vlak voor zijn dood een blinde ziend te laten worden. Maar met romantiek had dit niets van doen. Men zegt dat er daarom een andere draai aan deze legende werd gegeven. Daarin zou de priester Valentijn geweigerd hebben om jonge mannen niet te huwen. Hij zou in het geheim trouwplechtigheden hebben doorgevoerd en dat zou reden tot zijn gevangenneming zijn geweest. Keizer Claudius wilde namelijk niet dat zijn soldaten trouwden uit de overtuiging dat gehuwde mannen slechtere soldaten zouden zijn. Maar dit alles is nooit bewezen.

Eropuit met Valentijnsdag

Jouw Valentijnsdag is op heel veel manieren in te vullen. Bij Valentijn cadeau tip 4 spraken we het fenomeen liefdessloten aan. We beloofden jou een aantal van de mooiste hangsloten/Valentijn – locaties te verraden:

Parijs

Natuurlijk. Vaak de meest romantische stad ter wereld genoemd. In 2014 kon een met sloten volgehangen hek langs de Pont des Arts het gewicht niet meer aan en bezweek. Maar Parijs blijft een prachtige Valentijn locatie!

Amsterdam

Ook erg geschikt om met jouw Valentijn doorheen te flaneren. Meer dan voldoende wateren met bruggen en hekwerken eroverheen. Maar pas op! Sinds 2015 zijn alle sloten in Amsterdam van de monumentale bruggen verwijderd uit vrees dat deze bruggen het gewicht niet zouden kunnen dragen. Dus helaas, jullie hangslot moet dan maar vervangen worden door een opstijgende ballon …

Breda

Je kunt je liefste wel meenemen naar Breda. De Hoge Brug heeft behoorlijk wat hangsloten die vooralsnog mogen blijven nadat de ontwerper van de brug er groen licht voor gaf.

Gent

Ook leuk is het Belgische Gent. Helaas ook daar een verbod voor hangsloten aan de Sint Michielsbrug om `` toestanden zoals in Parijs´´ te voorkomen.

Tip

Zet je eigen hek bij jouw woning neer en begin je eigen hangsloten traditie. Als jullie slot er hangt, komen er vast meer stellen om aan jouw hek een hangslot vast te klikken.

Extra eropuit met Valentijnsdag

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van Valentijnsdag al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie dag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt en dat je volop aan de slag wilt met het maken van geschenkjes en plannen voor de hele dag. Natuurlijk neem je rustig de tijd om op deze site te snuffelen naar het mooiste cadeau voor jouw liefste. Als je aan dit top cadeau jouw dag - invulling koppelt, kan jullie Valentijnsdag niet meer stuk. Trek er lekker samen op uit of organiseer een relaxte verwen dag thuis, net wat er voor jouw Valentijn het beste past. Om je nog iets verder op weg te helpen, vind je hier nog een aantal uitstapjes en evenementen om op Valentijnsdag te bezoeken.

Valentijn beleven


Amsterdam geeft alternatief aan de hangsloten traditie, een aantal mooie mogelijkheden om jouw Valentijn mee uit te nemen; romantische rondvaart over fraai verlichte grachten, inclusief hapjes en drankjes aan boord of filmavond eens anders beleven kan in de oudste bios van Amsterdam `The Movies´ met zijn nostalgische filmzalen (je kunt er ook een hapje eten). Of wat dacht je van de Parisien Room in de Filmhallen in Amsterdam West. Top is ook de dubbele love seat in Tuschinski. Als laatste Amsterdam tip geven we de Kiss-o-Meter … bij Micropia stap je in de Kiss-o-meter en meet hoeveel microben je al kussend uitwisselt. Romantisch? Mwa … misschien

Romantische concerten


Speciaal voor Valentijnsdag worden en romantische concerten aangeboden in vele concertgebouwen. Zoals bijvoorbeeld in Muziekgebouw aan `t IJ en in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.

Romantisch dineren


Het blijft een geliefde activiteit om met Valentijnsdag te ondernemen: een romantisch diner. Wij tippen er een aantal voor je. Ten eerste een bijzondere locatie maakt het restaurant van jouw keuze de klapper van de week. Bijvoorbeeld hoog boven in een voormalige watertoren, of in een kasteel of oude watermolen. Ook erg bijzonder: dineren in een grot zoals in het Belgische Cannes of Valkenburg (Lb). Ten tweede: dineren tijdens een ballonvaart, hoog in de lucht. Wel even nagaan of jouw liefste geen hoogtevrees heeft! Als derde: over jouw tuin om tot een waar sprookjesland. Je vond in de Valentijn cadeau tips al aankledingen en ideeën.

Een tocht met historische trein

In een rijdende trein in stijl reizen door prachtig landschap, en wie weet zelfs genieten van lekkere hapjes. Het kan op allerlei plekken. Bijvoorbeeld in Schinveld (Limburg), Stadskanaal of net over de grens in het Belgische As.

Wij wensen jou een fantastische Valentijnsdag!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links