Sinterklaascadeaus online bestellen

Wie heeft er niet bij hem op schoot gezeten: Sinterklaas, onze goedheiligman die we ook als Sint-Nicolaas kennen. Sinterklaas maakt sinds jaar en dag deel uit van de Nederlandse cultuur. Ieder jaar op 5 december komt “de Sint” naar ons land en verdeelt cadeautjes aan alle kinderen. Wil jij jouw heel eigen sfeer geven aan jouw Sinterklaasfeest en beslist met een origineel cadeau verrassen? Dan zit je goed op deze pagina! Je vindt er volop inspiratie en bijzondere Sinterklaas cadeaus. Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik waar meer achter zit dan je waarschijnlijk denkt en ontdek met welke top cadeaus jij je vriend of vriendin en natuurlijk de kinderen om jou heen, blij zult maken! Kijk die ogen eens stralen!

Top 5 Sinterklaas cadeaus

Hoewel ons Kerstfeest steeds meer een vaste plek krijgt in onze tradities van decemberfeesten en het geven van cadeaus, zijn kinderen nog altijd erg blij met Sinterklaas. Daarom vind je hier allerlei informatie, tips en natuurlijk toffe Sinterklaas cadeaus om het jaarlijks terugkerende volksfeest te vieren. Wordt er bij jullie thuis ook de schoen gezet? Traditioneel gebeurt dit vanaf het moment dat Sinterklaas ons land binnen is getrokken. Dat is toch wel een leuk stukje traditie dat ook tegenwoordig nog veel navolging vindt. Op scholen knutselen de kinderen er vlijtig op los, rondom de thema´s die bij het Sinterklaas feest horen. Meestal zien we daar dan ook een rij met echte of papieren schoenen staan. Wat een grappig gezicht is dat! Oorspronkelijk was de bedoeling achter dit gebruik dat de rijken uit de samenleving in de schoenen een gift legden. Iets dat in de vijftiende eeuw vanuit de kerk werd aangemoedigd. De giften werden dan onder de armen verdeeld. In eerste instantie had dit nog niets met Sinterklaas van doen. Bewaard gebleven documenten laten zien dat vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht schoenen werden gezet. Men deed dit op 5 december zodat de opbrengst onder de armen verdeeld kon worden op 6 december … de sterfdag van de Heilige Nicolaas. En zo ontstond op 5 december pakjesavond. Wij zetten onze schoen ondertussen vooral om Sinterklaas, zijn trouwe helper Zwarte Piet en niet te vergeten het paard van Sinterklaas, iets lekkers te gunnen zodra zij door onze (vaak denkbeeldige) schoorsteen komen afzakken. Want tja, dan is de kans natuurlijk veel groter dat de Sint een mooi cadeautje voor ons achterlaat! Zo zijn de wortel en het wensenlijstje voor de Sint en Piet in de ochtend weg, en in plaats daarvan staat er ons cadeau. Nou passen deze pakjes vaak niet in een schoen, maar dat mag de pret niet drukken. Wat strooigoed, chocolade munten (nu weet je waar dit gebruik vandaan komt) en kleine aardigheden passen prima in een schoen, dus zetten we die knus op of naast jouw cadeau. Veel plezier!

Sinterklaas cadeau Tip 1: voor een jongeman

Voor welke leeftijd zoek jij een jongenscadeau? Dat weten wij natuurlijk niet. Daarom zochten wij een variatie Sinterklaas cadeaus bij elkaar, voor verschillende leeftijden passend. Voor de kleintjes zwaait deze ontzettend leuke Minion nachtlamp naar je. Zacht geel licht via de aan-knop op de zo bekende werkbroek. En ja, hij is ook leuk voor de grote Minion fans….. Een leuke nieuwigheid is deze bluetooth (en nog blauwe ook, voor de broodnodige woordspeling in je Sinterklaas gedicht) draagbare speaker. Je koppelt hem eenvoudig aan je smartphone voor extra mooi geluid. Alle Sinterklaas liedjes klinken op slag geweldig. Vervolgens hang je de speaker aan je rugzak, riem, fiets, jas en…..? Ook handig voor in de auto. Dan een aantal mooie doe / speel Sinterklaas cadeaus. Wat dacht je van deze ouderwets populaire bouwstenen maar dan in een modern jasje? We spelen al eeuwen met bouwstenen. Nu kan dat met lichtgevende bouwstenen. Via een basisplaat met energiebron (batterijen en USB koppeling) koppel je door middel van connectoren, steen voor steen een mooie verlichting. Veilige LED, met verschillende lichtfunctie die je via de STAX button bedient. Erg leuk, want nu is jouw bouwwerk ook in het donker goed te zien. En met Sinterklaas wil het wel eens donker zijn. Overigens kun je deze Light Stax probleemloos combineren met andere gangbare bouwstenen. We bouwen nog even door, maar net weer even anders. Te land, ter zee en in de lucht misschien? Bijvoorbeeld deze prachtige Destroyer, een oorlogsschip uit de serie Building Blocks Army Series. De bemanning van jouw vloot popelt al in de verpakking om aan de slag te gaan. Van hetzelfde type bouwsteen tippen we jou op de F1 Racing Car. Zet hem in elkaar en racen maar! De coureur staat in de pitstop te wachten. Nee, dat Sinterklaas wel niet zijn. Tip: als jij een cadeau zoekt voor een oudere jongen, kijkt dan vooral ook eens verderop bij de cadeau tip “voor hem”.

Sinterklaas cadeau Tip 2: voor een jongedame

Op de parking naast de Pitstop uit de vorige cadeau tip, staat deze leuke Camper Van. Inclusief jongedame en hond! Ga er lekker mee op fantasiereis en beleef allerlei avonturen. Misschien ga je wel op weg naar dit te bouwen kasteel. Building Blocks uit de Girls Dream Series geeft dit kleurrijke Dream Palace. Uiteraard inclusief ridder, die lijkt wel wat op Sinterklaas trouwens. Hoezo, meisjes bouwen niet? Misschien wil jij liever de Destroyer uit de jongens-cadeaus, gewoon lekker op je verlanglijstje zetten natuurlijk! Heel iets anders, en deze tip is dan ook weer leuk voor jongens, een Karaoke set. Vooral leuk om samen een avond mee op te vrolijken, toch? Joel en zing er vooral op los! Deze tip past in de schoen; een LED zaklamp. Dit keer in uitvoering Princess. Om je kasteel mee bij te lichten (pssst, ook leuk om stiekem onder de dekens mee te lezen als je eigenlijk al zou moeten slapen na het Sinterklaas feest). Aluminium uitvoering, dus sterk maar lichtgewicht, met handig koord om rond je pols te dragen. Uit de afdeling elektronica tippen we de Dice. Voor de jongedames in Hello Kitty uitvoering of misschien neem je liever het stoerder neutraler blauw. Deze dobbelsteen bestuurt jouw tablet of ander smart device. Om spelenderwijs de mogelijkheden van jouw tablet te leren kennen. Top om spellen mee te spelen op Sinterklaas avond! Ook bij deze cadeau tip geldt dat wanneer jij voor een oudere jongedame een cadeau zoekt, dat de cadeau tip “voor haar” het bekijken waard is.

Sinterklaas cadeau Tip 3: voor hem

Als cadeau tips voor de man en zeker voor het kind in hem, wilden wij iets anders dan anders vinden. Dit keer geen scheerapparaat of gereedschapsset (hoewel we daar ook hele mooie van in het assortiment hebben) maar speelsere elektronica. Voor de muziekliefhebber met een hang naar nostalgie scoor je top met deze AM/FM radio in de vorm van een jukebox (40 x 27 x 17cm). Het is op het eerste oog niet te zien dat deze jukebox eigenlijk een radio plus CD speler is! Er zijn lampjes ingebouwd waardoor je je zo ineens in de jaren zestig waant. Hij geeft prima geluid via ingebouwde speaker, maar er is natuurlijk niets op tegen om een setje (bluetooth) speakers eraan te koppelen. Op 5 december klinken de Sinterklaas liedjes zo nog beter. Om een beetje in nostalgische sferen te blijven, tippen we je met de USB platenspeler. Je gebruikt hem om je oude platen om te zetten naar MP3. Je kunt kiezen voor drie snelheden, dus kan hij alle plaatjes aan. Fijn wanneer je weet dat hij altijd al zijn platencollectie had willen digitaliseren. Een heel ander cadeau dat op veel verlanglijstjes te zien valt, is dit weerstation. Weten welk weer het met Sinterklaas wordt? Uiteraard digitaal, te gebruiken zowel binnen als buiten met draadloze sensoren. Eenvoudig op batterijen, dus overal te plaatsen. Ook bijvoorbeeld in je caravan tijdens vakantie of op het terras … Voor in de schoen: deze in hoogte verstelbare LED hoofdlamp. Praktisch voor de sportieveling onderweg (weerbestendig), of hangend onder de motorkap op zoek naar een defect of….? Bijzonder is ook deze draagbare LED lichtkrant. Kun je meteen Sinterklaas op een bijzondere manier welkom heten. Voldoende geheugen voor 470 karakters, werkt met rode LEDjes op 12volt voeding. Laat je boodschap hem tegemoet stralen op de display van ca. 43 x 9,5 x 6,5cm. Succes verzekerd!

Sinterklaas cadeau Tip 4: voor haar

Laten we bij deze tip eens beginnen met Sinterklaas cadeautjes voor in de schoen. Zoals deze spiegelwekker. In flitsend oranje brengt deze aparte wekker, door batterijen aangedreven datum en tijd. Je ziet de cijfers digitaal door jouw beeltenis heen. Want de cijferplaat is een spiegel! Uiteraard wel functioneel met alarm en snooze functie. Ook leuk is een nek massagekussen. Deze kleine helper bij spanningen in en rond de nek doet altijd deugd. Het apparaatje stimuleert de bloedsomloop en de zenuwen en helpt je een eind op weg om nekpijn te verhelpen en te voorkomen. Ook geestig is deze sleutelhanger. Niet alleen praktisch om je sleutels makkelijk aan te verzamelen, maar multi tasking zoals zijn eigenaresse: deze sleutelhanger is stiekem een USB kabel die een USB-apparaat laat opladen of verbinden met de micro-B connector van jouw pc. Meer traditioneel denken we bij cadeaus voor haar vaak aan verzorgende producten. Zoals een prima haardroger of misschien liever een krul- of stijltang. Erg leuk in de baddersfeer is de AM/FM doucheradio die meteen dienst doet als spiegel. Weer een multi-tasker, net als Sinterklaas zelf!

Sinterklaas cadeau Tip 5: voor de surprise avond

Een leuke traditie is om een Sinterklaas surprise te organiseren (lees verderop over een alternatieve versie ter inspiratie). Hoewel er natuurlijk niets op tegen is om voor alle deelnemers een surprise te maken, gebeurt het meestal dat er een naam getrokken wordt uit alle uitgenodigden. Voor deze persoon maak je dan met Sinterklaas iets leuks, iets toepasselijks. Meestal met (zelfgemaakt) gedicht met daarin de nodige kwinkslagen. En uiteraard een passend en liefst zo origineel mogelijk cadeautje. Meestal wordt er een maximaal bedrag afgesproken dat aan zo´n cadeautje mag worden uitgegeven, zodat het voor iedereen leuk blijft en geen wedstrijd wordt van wie het grootst geeft. Daarom zochten we een aantal geinige presentjes bij elkaar tot maximaal ongeveer € 10. Het moesten bovendien handig kleine cadeautjes zijn zodat je ze gemakkelijk kunt verwerken in de door jou met zoveel liefde te maken Sinterklaas surprise. Erg gemakkelijk is een cadeautje in sleutelhanger vorm. Zo kun je het rechtstreeks aan jouw pakje hangen, al kan het ook natuurlijk ook prima ingepakt worden. We selecteerden een variatie aan sleutelhangers speciaal voor jou. Allereerst de alcohol tester. Hilarisch op een feestavond, kun je mooi op het eind iedereen een testje presenteren. Zo blijft de BoB ook echt de BoB! Of neem het LED zaklampje. Praktisch om je bij te schijnen als je in het donker het sleutelgat niet kunt vinden. (Schiet je al een anekdote voor in het Sinterklaas gedicht te binnen?) Voor de handyman of juist het tegenovergestelde in het geval jij een Sinterklaas surprise maakt voor iemand met twee linker handen: de waterpas als sleutelhanger. Hij werkt trouwens prima! En dan nog de sleutelvinder. Sleutels kwijt (alweer?? Hup, in het gedicht ermee), fluiten maar en deze sleutelhanger schijnt zijn lichtje op jouw zoektocht. Hij piept ook nog naar je, dus als de sleutels in jouw jaszak of handtas verstopt zitten, geen probleem! Oh, maar die is bijzonder! Dit insect op zonne-energie is een absolute aanrader als gadget voor jouw Sinterklaas surprise. Als het zonnetje schijnt, huppelt ie vrolijk rond en tjirpt als een krekel. In het donker zorgt een LEDje voor zacht pulserend groen licht. Zit daar nou een gloeiworm? Als laatste Sinterklaas surprise tip deze praktische USB armband. In verschillende kleuren beschikbaar en mooi vorm gegeven niet van een “echte” armband te onderscheiden. Met zijn trendy look schenkt hij jouw smartphone of tablet een prima USB verbinding.

De geschiedenis van Sint-Niklaas

Er doen verschillende verhalen de ronde over Sinterklaas en over zijn helpers. Als belangrijkste figuur die voor onze hedendaagse Sinterklaas model staat, wordt wel verwezen naar Nicolaan van Myra. Deze heilige werd in Turkije geboren in wat toen nog Romeins gebied was. Hij werd bisschop en stierf op 6 december (342 na Christus). Hij maakte vooral naam als beschermheilige van kinderen. Zo wordt bijvoorbeeld verteld dat deze Nicolaan vermoorde kinderen weer tot leven wekte. Maar ook minder dramatisch, dat deze Sinterklaas geld gaf zodat drie dochters van een arme herbergier konden trouwen. Weer een ander verhaal zegt dat Sint Nicolaas een kind van verbranding redde in het bad. In de Middeleeuwen werd gezegd dat Sint Nicolaas voor kinderen verscheen. Hij zou ijverige kinderen beloond hebben en de luie bestraft. Klinkt erg naar de eerdere vieringen van Sinterklaas in onze tijd. Het bestraffende onderdeel van ons Sinterklaasfeest wordt steeds verder losgelaten. “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe”; het lekkers blijft, maar de roe zien we niet meer terug in officiële optredens van onze goedheiligman. In protestantse gebieden van de Noordelijke Nederlanden (ons huidige Nederland dus eigenlijk, de Zuidelijke Nederlanden verwijzen grofweg naar het huidige België) zag men in Sinterklaas meer iets van een boeman, iemand die de kinderen schrik en ontzag moest inboezemen. Men zegt dat dit kwam omdat de protestanten een strikt verbod op het uitbeelden van katholieke heiligen wilden. We zien daar ook een ander soort Sinterklaas, die als afschrikwekkende zwarte man met kettingen en bellen aan zijn lichaam kwam zien hoe lief je geweest was. Dit beeld van de hardhandige pedagoog veranderde onder andere onder invloed van de media steeds verder in een kindervriend met een folkloristische slag. Zoals we onze Sinterklaas tegenwoordig toch vooral zien. En dat is mooi want er is al meer dan genoeg strengheid in de wereld, toch?

Waar gaat Sinterklaas aankomen in 2016?

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van Sinterklaas al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie dag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt en dat je volop aan de slag kunt met bijvoorbeeld het maken van Sinterklaas surprises. Plan gerust voor de hele Sinterklaas dag! Natuurlijk neem je de tijd om op deze site te snuffelen naar het mooiste Sinterklaas cadeau. Als je aan dit top cadeau jouw daginvulling koppelt, kan jullie dag vast niet meer stuk. Er is een grote kans dat jij samen met de kids wilt gaan kijken naar de intocht van Sinterklaas:

Intocht van Sint en Piet

Elk jaar is er in Nederland een officiële intocht van Sinterklaas en zijn pieten. Deze intocht is altijd life op TV te bekijken als onderdeel van het Sinterklaas journaal dat overigens al op 9 november met uitzendingen begint. Maar het is natuurlijk extra bijzonder om ter plekke te gaan kijken. De Sinterklaas intocht 2016 gaat zijn op zaterdag 12 november in de stad Maassluis. In 2015 was trouwens het Drenthse Meppel aan de beurt. Maar hou vooral de berichten in de gaten over Sinterklaas activiteiten in jouw eigen omgeving. Want veel supermarkten, stadscentra en andere publiekstrekpleisters organiseren hun eigen welkom voor Sint en Piet. Dus mocht je niet naar Maassluis kunnen gaan, wacht dan op Sint-Nicolaas in jouw eigen omgeving!

Eens iets anders op surprise avond

Misschien wil je een ander sfeertje maar wel een Sinterklaas surprise avond, bedenk dan eens ander soort invulling. Naast de surprise kun je ook spelletjes doen. Elke Sinterklaas surprise wordt gekoppeld aan een gekke, lieve of spannende opdracht. Verzin ze zelf, of neem bijvoorbeeld een bestaand gezelschapsspel. Je doet deze opdrachten met elkaar samen en zo is er meer interactie en ben je allemaal voortdurend bezig. Een veel interactiever Sinterklaas feest waarbij niemand zich tussendoor hoeft te vervelen. Spel – uitpakken – gedicht – iets lekkers eten of drinken – spel – uitpakken … etc. … laat het maar lekker op elkaar volgen!

Wij wensen jou een fantastische Sinterklaasfeest!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links