Pinksteren

De lente wordt stilaan voelbaar en brengt een glimlach op ons gezicht. Omdat Pasen niet altijd op dezelfde datum valt, verschuift ook Pinksteren. Goed opletten dus. Het is altijd een zondag en een maandag. Als jij Pinksteren wilt omtoveren tot een leuk weekend, dan helpen wij je graag op weg: we zochten naar een Pinksteren cadeau dat opvalt. Blader, neus, laat je inspireren met onze cadeau tips en kijk verder onderaan naar leuke informatie rondom Pinksteren.

Prijs Meest verkocht   Filteren

Top 3 Pinksteren cadeau

En dan krijgen we daar zomaar een vrije dag cadeau ook nog! Misschien is dit voor de meeste mensen vooral de betekenis van Pinksteren, die extra vrije dag om iets leuks met je dierbaren samen te ondernemen. Deze feestdag heeft natuurlijk ook bekendheid door een beroemd popfestival en allerlei Pinkstermarkten. Die gehouden worden op die fijne extra vrije dag dus. Maar uiteraard heeft Pinksteren veel meer achtergrond. Het betekent in het oud-Grieks letterlijk vertaald `50´. Dit heeft te maken met de viering van deze dag, precies 49 dagen na Pasen. Oftewel op de vijftigste dag van Pasen. Overigens valt het precies 10 dagen na Hemelvaart (nog zo´n mooie vrije dag). Misschien heb jij nog geen traditie rondom dit feest vastgezet. Dan is hier jouw kans om jouw eigen Pinkstertraditie te starten! Of je bouwt natuurlijk voort op hetgeen jij al in jouw repertoire hebt. Wij dachten met jou mee en vormden een aantal categorieën met cadeau tips rondom leuke activiteiten die goed passen in deze tijd van het jaar en bij het Pinksterweekend in zijn geheel. Kijk maar snel wat jij kunt gaan toepassen: veel plezier!

Tip 1: Ontbijten/brunchen/lunchen met zijn allen!

Samen eten, gezellig samen zijn zonder haast, heerlijk toch? Laat jouw creativiteit eens lekker los en maak een mooie tafel vol heerlijks. Kies jij voor een mooi ontbijt? Hiermee wordt het top: een extra large citruspers in retro look maar met modern gemak voor een flinke kan vol vers geperste jus. Voor de heerlijke geur in huis bak je flinterdunne wafeltjes (of gewoon wat dikkere koekjes natuurlijk, net wat jij wilt) met ons wafelijzer. Elektronisch, met instelbare thermostaat, veilig overal neer te zetten en geleverd inclusief toebehoor zoals spatel. De bakplaat neem je er gemakkelijk vanaf om af te wassen. Je kunt de pannenkoekjes zelfs vers bakken aan de ontbijttafel! Een kakelvers eitje hoort vast ook bij jouw Pinksterontbijt. Gemak dient de mens met onze eierkoker die 7 eitjes ineens aankan. In een handomdraai klaar! Als het ontbijt wat later in de ochtend plaatsvindt en nog wat grootser wordt aangepakt, dan noemen we het een brunch. Daarvoor halen we graag eens wat zwaarder geschut uit de kast. Wij tippen hier: de teppanyaki bakplaat. Je kunt er van alles en nog wat op bakken. Door ingebouwde thermostaat veilig en bovendien nauwelijks kans op aanbakken. Het overtollige vet loopt via een gootje weg voor een `magere´ brunch. Ook deze teppanyaki bakplaat is eenvoudig te reinigen doordat de meeste onderdelen eraf kunnen, inclusief de kabel. Deze bakplaat zet je gewoon midden op tafel of, als jij dat liever hebt, aan de zijlijn. Nog een stapje verder, van brunch naar lunch, ga je met een gourmetstel. Bijvoorbeeld met een gourmetstel dat geschikt is voor wel 6 personen. Met die handige kleine pannetjes onder de bakplaat en de bakplaat zelf voor de wat stevigere kost zoals een bieflapje. Uiteraard anti-aanbak en ook weer afneembare onderdelen voor de eenvoudige reiniging. Want uiteindelijk willen we graag iets leuks doen met Pinksteren en niet de halve dag in de keuken staan!

Tip 2: Weer de tuin in

Ondertussen is de zon gaan schijnen en met het buikje vol is het extra fijn om naar buiten te gaan. Het is best mogelijk dat in mei de temperaturen al zo hoog zijn dat je de zomer in de bol krijgt. Zwembadje dan maar? Kijk eens voor zomerse inspiratie en dagdromen naar onze zwembaden en toebehoor. Eenvoudig op te zetten dus je kunt snel in actie komen! Om het zwembad te vullen, raden wij een Cellfast EcoLight tuinslang aan. Met zijn lengte van 20 meter kom je ver, het materiaal is UV bestendig en gaat daardoor langer mee. Hij kan flinke temperatuurwisselingen aan en is intern algenbestendig. Een aanrader, juist zo vroeg in het seizoen. Als die eerste zon flink straalt, brandt ie ook behoorlijk. Een zonnebrand is snel opgelopen, voorzichtig dus. Zo na de winter is onze huid niet meer aan die zonnekracht gewend. Voor schaduw of beschutting heb je de keuze uit een partytent die reuze snel overeind staat zodat jouw Pinksterparty kan beginnen. Of neem zo´n trendy schaduwdoek. Bijvoorbeeld in taupe driehoek. Een mooie aanwinst in je tuin of op je balkon en hij is nog wasbaar in je wasmachine ook! Als extraatje, om jouw tuin of balkon klaar voor te maken voor tuinplezier, bieden wij gunstige en heel effectieve wespenvallen aan. Je zult er in die tijd nog weinig last van hebben, maar klaar is maar vast klaar, Misschien heb je nu zo hard gewerkt met opzetten zwembad, erin plonsen en gewoon gezellig met elkaar zijn, dat de honger al weer komt kijken. BBQ is altijd een goed idee! Met een elektrische BBQ sta je snel te grillen zonder veel gedoe. Leuk!

Tip 3: Naar een Festival of op de camping

Een Pinksteren cadeau dat je mee kunt nemen naar jouw uitjes. Om onderweg in retro feeling maar met digitale kwaliteit naar de radio te kunnen luisteren (veel Pinksterfestivals worden live uitgezonden) adviseren wij een DAB+ radio. Het is een handige, want draagbare radio met de mogelijkheid om wel 20 radiozenders op te slaan. Je kunt hem bovendien als wekker gebruiken inclusief sluimerfunctie. Zodat je de eerste act niet mist omdat je je verslaapt. De DAB+ radio is er in verschillende uitvoeringen zodat jouw smaak er beslist bij is. Om je bij te schijnen bieden wij een LED lantaarn aan die prachtig staat op elke campingtafel. Met handvat zodat je ´m eenvoudig meeneemt (handig als je in het donker over een terrein heen wilt lopen) of ophangt. Met warm licht voor de romantische sfeer. Natuurlijk neem jij prachtige foto´s van alles wat je gaat bezien met Pinksteren. Neem gerust een selfiestick mee en denk ook aan een powerbank zodat je niet onverwacht zonder smartphonepower staat. De powerbank is er in verschillende uitvoeringen, waaronder als sleutelhanger. Neem een waterdichte smartphone hoes mee voor het geval er toch een plensbui komt. Last but not least: de handventilator om verkoeling tijdens warme dagen te brengen; leuk en functioneel.

Een Pinksteren cadeau door de jaren heen

We beloofden een beetje meer inzicht te geven in wat Pinksteren eigenlijk inhoudt. Er zijn meerdere betekenissen die gegeven worden. Namelijk vanuit het jodendom bekeken en vanuit het christendom. Het jodendom sluit met Pinksteren het zogenoemde Pesach af. Dat is het einde van de joodse slavernij in Egypte. Dus zeg maar de bevrijding van het joodse volk uit de slavernij. Daar hoort de zo beroemde uittocht uit Egypte (Exodus) bij. Volgens de christenen heeft het met god te maken. Ook als je niet of iets heel anders gelooft, herken je vast de drie-eenheid vader-zoon en heilige geest. Pinksteren verwijst naar dat laatste, de heilige geest dus. De sage gaat dat in de tijd van Jezus op aarde, zijn volgelingen bang waren. Ze hadden gezien wat er met Jezus gebeurde en maakten dat ze wegkwamen. God stuurde daarop zijn kracht, zijn heilige geest, zodat de volgelingen weer van Jezus durfden getuigen.

Wij wensen jou een fantastisch Pinksterfeest!

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer Goed "Het perfecte cadeau gevonden voor de verjaardag van mijn vader, en nog snel geleverd ook." 8,8
Prima "Leuke cadeau's voor een scherpe prijs." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links