Communie cadeaus online bestellen

Kleine kinderen worden groot. Zo ben je nog volop in blijdschap over de geboorte van je kindje en dan ineens is datzelfde kindje al zeven of acht jaar oud en maakt zich klaar om de eerste heilige communie te ontvangen. Als vriend of vriendin, familielid, goede buur of collega neem je dan een geschenk mee voor het communicantje. Wil jij met een origineel communie cadeau verrassen en zoek je inspiratie? Dan ben je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over dit bijzondere kerkelijke gebruik en ontdek met welke geschenken jij jouw communicant blij zult maken!

Prijs Meest verkocht   Filteren

Top 3 Communie cadeaus

Dit gebruik uit de katholieke kerk bestaat er in de kern uit dat het schoolgaande kind voor het eerst deel mag nemen aan de heilige communie. Daarbij krijgt het zijn of haar eerste hostie, dat symbool staat voor het lichaam van Christus. Er wordt voor de kinderen altijd een heel feestelijke gebeurtenis van gemaakt. Op school en binnen de kerkelijke gemeenschap leven de kids er al een hele poos naartoe. De kinderen kijken er dan ook erg naar uit! Er worden mooie kleren aangeschaft of zelf gemaakt. Er wordt geoefend voor de plechtigheid in de kerk. School en kerk besteedt aandacht aan de inhoud van deze viering, er zijn kerkdiensten en verhalen. Als ouder van het communicantje heb je het er maar druk mee. Gebruikelijk is dat er na afloop van de plechtigheid, een feest of feestje is. Dat kan koffie met gebak zijn of dat er bijvoorbeeld een buffet wordt geserveerd aan vrienden en familie. Ook als bezoeker van het feest wil je goed voor de dag komen. Een leuk communie cadeau hoort daarbij.

Als populair geschenk voor een communicant zien we vaak geld in de bekende envelope. Ook zien we vaak een fiets, zeker vroeger was dat een standaard communie cadeau. Vaak ook een horloge. Vaak wordt dit soort geschenken gegeven door ouders of peter/ meter. Meer in het kader van het religieus feest werd vroeger bovendien vaak een rozenkrans gegeven. In het algemeen kun je stellen dat speelgoed in een wat duurdere categorie graag wordt geschonken de laatste jaren. Veel mensen vinden het in ieder geval fijn om iets tastbaars te geven, liever dan geld. Misschien zit er de gedachte achter dat de communicant daarmee steeds terug kan denken aan de bijzondere dag. Advies: in deze tijd van steeds verder gaande digitalisering, zijn elektronische cadeaus erg gewenst. Misschien heeft de communicant zelfs een geschenkenlijst beschikbaar, zodat er geen dubbele cadeaus worden gegeven. Wij zochten in ieder geval een heel aantal toffe producten voor jou bij elkaar. Er is beslist het juiste voor jou bij. Veel plezier!

Tip 1: Voor meisjes

Wat is er veel keuze voor meisjes! Het is lastig kiezen, maar het is ons gelukt om een leuke dwarsdoorsnede voor jou bij elkaar te zetten. Met deze gloednieuwe uitvinding in Hello Kitty look maak je jouw communicantje beslist blij: een dobbelsteen om haar tablet of ander mobiel apparaat te bedienen. Deze `Dice´ laat haar ontdekken welke mogelijkheden er allemaal in haar tablet verstopt zitten. Goed voor dolle pret voor jouw communicant en voor jullie samen. Een erg geslaagd item kortom. Of denk eens aan een leuk vorm gegeven Bluetooth speaker. Waterbestendig nog wel! In roze misschien? Populair is ook de spiegelbol oftewel de discobol. Erg leuk met al zijn reflecties. Er is een motor mee te bestellen zodat de bol zelfstandig rond kan draaien. Ben je liever wat educatiever bezig, werk dan aan bewustzijn voor geld en geef deze stoere digitale spaarpot cadeau. Hij houdt voor haar bij hoeveel ze spaart en herkent zelfs welke euro munt erin gaat. Of denk eens aan een geinig vormgegeven USB stick, bijvoorbeeld een Snoopy of een WonderWoman action figuur. Ze zijn er in heel veel uitvoeringen.

Tip 2: Voor jongens

Natuurlijk zijn de meest populaire cadeaus ook verkrijgbaar in een voor jongens aantrekkelijke versie. Zo is de `Dice´ er ook in neutraler blauw. Laat jouw communicant ontdekken welke mogelijkheden er allemaal in zijn tablet verstopt zitten. Goed voor dolle pret voor hem en voor jullie samen. Ook jongens kunnen natuurlijk prima uit de voeten met de digitale spaarpot. Die komt juist met zo'n groot feest erg van pas. USB sticks in action figuren uit Star Wars, of bijvoorbeeld Bat Man zijn ook altijd een goede keuze. Maar we zochten nog enkele meer bijzondere items voor jongens erbij. Wat dacht je van een telescoop? Stoer en erg de moeite waard. Voor de avontuurlijke jongeman die graag buiten te vinden is, raden we een metaaldetector aan. Altijd spannend om te zien wat er aan schatten in de velden ligt. En de klapper van het jaar: een mini helikopter of quadkopter. Ze zijn in vele varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met verlichting, met ingebouwde camera, voor binnen of voor buiten en in vele prijsklassen. Je vindt beslist de juiste!

Tip 3: Gadgets

Mocht er bij deze tips nog niets van jouw gading tussen zitten als communie cadeau, dan vind je hier nog een aantal leuke binnenkomers. Zoals de Spy pen. Heel spannend: een camera in de behuizing van een balpoint. Voor praktisch en gewoon geinig gebruik. How very James Bond! Of een leuke koptelefoon met klasse functionaliteit, altijd handig. Bijzonder is een nieuw vormgegeven maar van oudsher populair spel. Speelt jouw communicantje graag met bouwstenen? Dan geldt dat al helemaal voor het spel met ´Stax´ bouwstenen. Want deze bouwstenen hebben een veilige LED verlichting. Een bijzondere manier om een spel te spelen dat zijn sporen al lang verdiend heeft. Als laatste tip een leuke weggever: LED schoenveters. Flitsende lichtgevende veters voor in (sport)schoenen maar natuurlijk ook te binden aan fiets of tas of…?

De geschiedenis van het communiefeest

De eerste heilige communie, wordt gewoonlijk in de maand mei gehouden. Soms is april de aangewezen maand. Gerelateerd is dit aan Pasen. Het feest wordt namelijk veelal gehouden op de zondag na Pasen. De laatste jaren zien we een versoepeling hierin en komt het voor dat het op Paasmaandag, Hemelvaart of een andere zondag rondom Pasen gehouden wordt. Het maakt deel uit van de zogenoemde initiatie sacramenten. Dit kun je zien als de riten die nodig zijn om toe te mogen treden tot de gemeenschap van de katholieke kerk. Deze sacramenten zijn het doopsel, de eucharistie en het vormsel. Doop komt eerst, daarna de communie. Voordat kinderen deze laatste mogen ontvangen, moet er eerst een biecht worden afgenomen. Dat is dan voor het communicantje de eerste keer en wordt vaak collectief gehouden. We zien ooit nog wel dat er een splitsing tussen jongens en meisjes is, dus twee groepen. Oorspronkelijk moesten kinderen de leeftijd van twaalf jaar bereikt hebben voordat ze de communie mochten doen. Men vond dit de leeftijd waarbij het kind voldoende verstandelijke rijpheid had om te begrijpen. Misschien ook om een bewuste deelname te kunnen garanderen, kiezen voor het katholicisme als bewuste keuze. Maar het gaat vooral om het bezitten van voldoende besef van goed en slecht. Eenvoudig gezegd, zorgt de communie ervoor dat bij het begaan van een zonde, vergeving mogelijk wordt. Bij dit principe hoort dat de zondaar, dus degene die de zonde begaat, deze zonde überhaupt moet kunnen begaan. Daarnaast moet de zondaar ook nog het besef hebben dat het om een zonde, een gemaakte fout, gaat. Blijkbaar vond paus Pius X dat dit verstandelijke niveau al eerder bestond, want hij zorgde ervoor dat in 1910 deze leeftijd vervroegd werd naar ongeveer zeven jaar. Hij moest daartoe een officieel decreet uit doen gaan.

Wij wensen jou een fantastische Communie!


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer Goed "Het perfecte cadeau gevonden voor de verjaardag van mijn vader, en nog snel geleverd ook." 8,8
Prima "Leuke cadeau's voor een scherpe prijs." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links