Bruiloft cadeaus online bestellen

Blije tijden, er is een bruiloft op komst! Wij zetten voor jou een heel aantal bruiloft tradities en gebruiken in het zonnetje. Want voor de meeste mensen is de dag van hun trouwen een heel speciaal moment in het leven. Als je inspiratie zoekt voor van alles en nog wat rondom het thema bruiloft, dan ben je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over gebruiken rondom bruiloften vanuit een aantal gevarieerde invalshoeken, dan gaan we nu eerst snel van start met originele top cadeaus waar jij èn de ander blij van zal worden!

Top 4 Bruiloft cadeaus

In onze moderne tijd is het huwelijk een vorm van samenleving tussen twee mensen met een wettelijke regeling als grondslag. Door de eeuwen heen zijn er heel veel tradities rondom huwelijk en bruiloft ontstaan. Het begrip bruiloft heeft daarom niet alleen betrekking op het sluiten van de verbintenis, het huwelijk, maar duidt ook alle feestelijke onderdelen van het bruiloftsfeest aan. Want of jij nu zelf in het huwelijksbootje stapt, of een bruiloft bij gaat wonen als gast, je wilt vast met een origineel cadeau verrassen. Een leuk bruiloftweetje: wist jij dat het woord bruiloft afstamt van `bruidsloop´? Dit was een benaming die in de Germaanse tijd doelde op het gebruik dat de bruid op de trouwdag zo snel mogelijk vanaf haar ouderlijk huis naar het huis van haar aanstaande man moest rennen. Zie je het al voor je? Dit deed ze omdat ze zo de boze geesten wilde ontlopen. De benaming echtgenoot stamt ook al uit het Germaans. Gomo betekent vertaald `aardse man´ en aan `bruid´ vastgeplakt wordt dat bruidegom. De vertaling voor echtgenoot, is chiwa, waar uiteindelijk ons woord `huwelijk´ uit voortkwam. Wat is jouw reden om met het thema bruiloft bezig te zijn? Wij dachten met jou mee en kwamen tot een viertal hoofdredenen. In categorieën vervat vind je hier beneden daarom de meest voorkomende redenen om op zoek te gaan naar cadeaus voor een bruiloft, vertaald naar originele cadeaus en handige helpers. Misschien ben je volop aan het plannen voor jouw bruiloft of het huwelijk van een dierbare. Of wellicht sta je juist nog helemaal aan de start van je voorbereidingen. Hoe dan ook zit je goed bij onze site want voor jou zochten wij trends rondom het thema bruiloft bij elkaar. Duik er gerust eens in, wij wensen je alvast veel voorpret!

Bruiloft cadeau Tip 1: traditioneel

Het lijkt zo te zijn dat in de afgelopen jaren huwelijken vaak gestalte kregen rondom de (bruiloft) voorbeelden van bekende koningsparen. In 2016 draaien we de zaak weer terug en stappen we van het koninklijke thema af en terug in onze eigen belevingswereld. Het is niet de koninklijke bruiloft die we willen, maar juist een heel persoonlijk trouwen. We zien in het leven als geheel genomen, een trend rondom het laten zien van wie we zijn. Een trend die zich als vanzelf ook aftekent als er naar een thema voor een bruiloften wordt gezocht. Ook actueel blijven vintage aankledingen. Een al eens gedragen trouwjurk is dus heus geen schande! Wanneer we onze bruiloft op zijn minst deels wat traditioneler inrichten, dan hoort daar vaak een bruiloft cadeaulijst bij. Soms staat daar simpelweg een enveloppe op getekend. Maar hier gaan we uit van de praktische variant, namelijk de cadeaulijst met als doel het bij elkaar krijgen van de uitzet. Om niet met elkaar drie toasters cadeau te doen of om te voorkomen dat het bruidspaar allerlei artikelen krijgt waaraan ze nauwelijks behoefte hebben, kan iedere gast intekenen. Tegenwoordig lekker gemakkelijk online.

We geven hier een aantal bijzondere en originele cadeaus tips in de uitzet-sfeer. We drinken met zijn allen steeds vaker thee. Om onze zuur-base huishouding op peil te houden, om een verkoudheid te bevechten of natuurlijk gewoon omdat we het lekker vinden. Daarom tippen we jou met een bijzondere waterkoker annex theepot. Draadloos te gebruiken, dus je zet ‘m zo op tafel. De van buitenaf zichtbare waterlevel indicator waarschuwt als je het laatste kopje schenkt. Bijzonder is ook de losse inzet(filter) voor bijvoorbeeld citroen. In fraaie champagne kleur stylisch verantwoord. Liever koffie? Dat kan met deze espresso machine in zwart met zilver uitvoering. Staat ook mooi in de keuken van het bruidspaar. Je kunt er ook alleen heet water mee tappen of maakt er één of twee kopjes cappuccino mee. Makkelijk schoon te houden, ook fijn. Altijd leuk is een (hartjes) wafelijzer. Neem er zelf ook één en bak meteen een lading wafels om erbij cadeau te doen! Wie kan er zonder? Absoluut fijn om te hebben is een pittige stofzuiger. Uiteraard zonder zak. Misschien wil je er meteen een handstofzuiger bij geven? Ook die optie is er. Leuk, betaalbaar en toch voor de uitzet, zijn peper-en-zoutstelletjes. Bijvoorbeeld deze, passend in een modern interieur.

Bruiloft cadeau Tip 2: gadgets and must-haves

Wij dachten na over waar je allemaal tegenaan kunt lopen bij jouw bruiloft. En welke oplossingen wij kunnen bieden. Kijk maar eens met ons mee. In het kader van low-budget bruiloft vieren en DIY (do it yourself), bedachten wij dat ook de fotograaf wel eens overbodig zou kunnen worden. Je maakt tegenwoordig natuurlijk al heel toffe foto´s met een betere smartphone. En dan heb je door jouw gasten meteen een hele ploeg aan fotografen! Denk er eens over om op diverse plekken in jouw feestruimte een selfiestick neer te leggen. Uiteraard heb je er zelf ook eentje bij je (of de getuige krijgt die taak toebedeeld). Voor leuke, romantische en vooral net even andere foto´s die nog vele jaren met veel plezier als herinneringen bekeken worden. Je maakt enorme hoeveelheden bruiloft foto´s, zo met zijn allen. Die mogen niet verloren gaan, toch? Dus zorg voor een serieuze externe harde schijf om het allemaal op vast te leggen. Met 1TB kom je een heel eind, dachten we zo. USB kabel zit erbij, dus je kunt meteen aan de slag. Na je bruiloft zet je een leuke digitale fotolijst neer, ze zijn er in verschillende uitvoeringen bijvoorbeeld in zwart of in hout-look. Via USB of SD-kaart te laden. Je maakt er mooie diashows mee die je natuurlijk zo vaak kunt veranderen als jij dat wilt. Zo komen al je bruiloftfoto´s aan de beurt of je hebt de meest dierbare voortdurend in je blikveld. Heerlijk nagenieten! Pfoe, best vermoeiend zo´n huwelijksdag! Tussendoor eens even pauzeren met de voetjes omhoog, dat zou mooi zijn! Regel daarom voor jouw bruidspaar deze fijne gestreepte duo hangmat. Bij goed weer lekker in de tuin! We tippen er deze geestige draadloze radio in retro look bij, zodat je bij jullie favoriete radiozender zachtjes wegdoezelt. Pijn aan je voeten van al het staan op hakjes (helaas een veel gehoorde klacht bij bruidjes)? Neem even tijd voor jezelf en zet je gepijnigde stappers in het voetmassage apparaat. Kruiden erbij, lekker warm, daarna insmeren met een verzorgende balsem en de bruid kan er weer tegenaan!

Bruiloft cadeau Tip 3: voor de huwelijksreis

Veel bruidsparen gaan op huwelijksreis. De periode die ingaat op het moment van je trouwen tot, laten we zeggen, vier tot zes weken erna, staat bekend onder de naam wittebroodsweken. Deze naam komt voort uit tijden waarin wit brood een heus luxe product was. Dus in die vier tot zes weken wordt jou die luxe gegund ter ere van de speciale gelegenheid die je trouwen is. Veel verse echtparen maken gebruik van de gelegenheid en piepen er tussenuit. Er is een flinke handel in (luxe en exotische) huwelijksreizen. Je kunt natuurlijk ook eenvoudiger plannen, want tenslotte gaat het om het vieren van je samenzijn. Wat misschien erg passend is in de tegenwoordige drukke tijden van het vaak jezelf voorbij lopen, is de verklaring van op huwelijksreis gaan die met rust van doen heeft. Want na weken of misschien zelfs maanden stressen om alles geregeld te krijgen, is een paar weekjes ontspannen niet verkeerd. Samen uitrusten en nagenieten. En in het geval je elkaar eigenlijk nog niet zo goed kent, geeft de huwelijks vakantie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Voelt ook wel anders, nu je officieel getrouwd bent, toch?

We maken het je gemakkelijk met een aantal handige dingen voor in je bagage. Het spannendste cadeau eerst: een actiecamera! Natuurlijk, want je neemt prachtige foto´s en video´s van jullie reis. We tippen bovendien een uiterst robuuste powerbank. Deze kan tegen een stootje, ook op de meest chaotische bagageband of tijdens pittige wandeltrips. Nooit zonder stroom, want je weet tenslotte nooit waar je strandt en wanneer je jouw smartphone nodig hebt! Ook goed om te hebben is een bagage weegschaal. Tegenwoordig betaal je meestal je bagage apart of mag je in ieder geval alleen een aangegeven aantal kilo´s meenemen. Meer is duur, dus meten is weten! Of in dit geval: wegen is weten. En vooruit, om je kapsel nog wat langer in ere te kunnen houden, neem je een gemakkelijke reishaardroger mee. Afhankelijk van het land waar je heen gaat, heb je een reisstekker nodig om de Nederlandse stekker compatibel te maken met het elektriciteitsnet van je vakantieland.

Bruiloft cadeau Tip 4: voor het feest

Erg leuk blijft het om jouw bruiloft een thema mee te geven waarbij vaak gekozen wordt voor … de plek waar het huwelijksaanzoek werd gedaan. Dat kan natuurlijk een bepaalde geografische streek zijn, bijvoorbeeld London of de Veluwe, of een bepaald gebouw. Dan kleed je jouw bruiloft aan in de sfeer van die plek vol herinneringen. Natuurlijk kun je ook een kleur als thema aangeven; misschien eens iets anders als Black & White? Je haalt slingers, ballonnen, placemats, servetten en en en … in de zelfde kleur(schakering) en de toon is gezet! Afhankelijk van het seizoen waarin je trouwt, kan trouwen binnen of buiten (in je eigen tuin?). Daarbij kun je ook de seizoen-eigen kenmerken koppelen aan jouw bruiloft. Paaseitjes en tulpen in de periode rond Pasen of een strand nabouwen in hartje zomer. Een ander hot item is het zogenoemde `DIY´ (do it yourself). Geen luxe bruiloften waar een half leven lang spaargeld, dat met veel moeite aan de kant werd gelegd, aan op gaat. Nee, we willen een betaalbare ceremonie. Een bruiloftsfeest dat we zelf plannen en waar we zelf de decoratie bij maken. Daaraan gekoppeld komt er een nieuw gebruik steeds meer in: je kunt namelijk jouw genodigden vragen om iets mee te nemen. Zo komt er een gezellige ratjetoe aan eten en drinken en wie weet ook aankleding van jouw bruiloft, bij elkaar; leuk en altijd uniek! Denk bijvoorbeeld ook eens aan de mogelijkheid om op de uitnodiging te vragen om een fles van het een of het ander mee te brengen. Zet een knusse bar neer, bijvoorbeeld zo eentje op wielen, met vintage karaffen en glazen en zet er de meegebrachte whisky en aanverwante gedestilleerde dranken gezellig bij elkaar. Je zult zien dat jouw `bruiloftsbar` het levendige hart van de ruimte wordt. En het ziet er mooi uit ook nog!

Nog een leuk idee is om alle gasten bij het weggaan een aandenken mee te geven. We kennen allemaal wel de meer traditionele bruidssuikers. In het kader van `we maken het lekker zelf` kun je volop jouw creativiteit laten spelen. Wij tippen jou op een aantal leuke weggevertjes waarbij je dan jouw dankjewel met bijvoorbeeld de namen van bruid en bruidegom en de trouwdatum op een leuk kaartje zet. De mogelijkheden zijn echt oneindig. Om eens iets heel anders mee te geven. Helemaal in romantische sfeer geef je deze LED mini roosjes. Per stuk 7 x 6 x 4cm. Ze passen erg leuk op elk doosje of in een cellofaan. Het roosje straalt op batterijtjes en is op zeven kleuren in te stellen. Als alternatief bruidslint tippen we je op deze LED hartsnoertjes. Per snoer van een meter vind je 20 hartjes in zacht rood licht, dat schijnt op batterij kracht. Erg leuk! Dan nog LED ballonnen, onderzetters (sticker laten drukken, plak ‘m erop, en klaar is je blijvende herinnering). Ook leuk is een geinige sleutelhanger, die zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen en natuurlijk ideaal om vast te hangen aan de herinneringen aan jullie trouwdag. Denk bijvoorbeeld eens aan een houtje/ bamboe met jullie namen en trouwdatum erop.

Voor de aankleding van jouw bruiloftsfeest kijk je natuurlijk naar het thema dat je uitzocht, het aantal gasten, of je het binnen of buiten gaat houden en nog veel meer. We doen een greep uit handige helpers en sfeermakers. Laten we beginnen met statafels. Zó handig en onmisbaar op nagenoeg elk feest. Kunnen binnen en buiten. Gewoon de tafel is al leuk, maar mooier wordt het natuurlijk met de bijpassende hoezen. Een echte feestjurk voor jouw statafel! In wit, zwart of champagne … Voor het buitenfeest denk je al snel aan een partytent. Kijk eens naar deze pagode, een mooie, stevige en lekker ruime variant in wit. Of wil je liever net even anders … bekijk dan deze koepelvormige in warm grijs; heel bijzonder! Uiteraard is feestverlichting heel belangrijk om jouw bruiloftssfeer te creëren. Misschien past een spiegelbol, ze zijn er in verschillende uitvoeringen zoals zilver of juist kleurig. Met LED strips verlicht je eenvoudig elk hoekje. Ook leuk onder de tent of zelfs rond de tafels (neem dan gerust de batterij aangedreven variant). Er is feestverlichting in retro look met peertjes, wit of kleur, groot of juist kleiner en nog veel meer. Er is werkelijk voor iedere sfeer wel de juiste te vinden. Kijk rustig rond naar wat jou het best bevalt, je hebt het snel in huis.

Waaruit bestaat een bruiloft anno nu zoal?

Je hebt inmiddels vast al allerlei ideeën over hoe jouw bruiloft eruit zal gaan zien. Er zijn enkele wetenswaardigheden rondom de huwelijksvoltrekking, zeg maar kaders rondom (het vieren van) de bruiloft, die het gemakkelijker kunnen maken om een bruiloft op poten te zetten. We noemen een aantal aspecten; doe er je voordeel mee! Een bruiloft in Nederland en ook in België bestaat normaliter uit een aantal onderdelen. Verplicht is in ieder geval om naar de burgerlijke stand te gaan en daar het huwelijk te laten voltrekken. Daarmee ben je officieel, wettelijk dus, getrouwd. Gefeliciteerd! Het is natuurlijk mogelijk om de bruiloft daarmee als `af´ te zien. Maar de meeste mensen willen toch in ieder geval iets van een feestelijk tintje aan hun bruiloft geven. Al ga je samen uit eten. Toch, meestal wordt er wel wat meer aandacht aan een bruiloft besteed. De standaard (voor zover dat bestaat) meer traditionele bruiloft in ons land ziet er zo´n beetje zo uit. Eerst dus de huwelijksvoltrekking op de burgerlijke stand. Dat is op een daartoe aangewezen plek, dus die is niet zomaar vrij te kiezen. Vaak wordt daarna een fotoreportage gemaakt. Dat zijn opnames van het bruidspaar en hooguit de naaste familie/vrienden. Veel koppels willen bovendien voor de kerk trouwen. Afhankelijk van de religie die je hebt, maak je een afspraak in een kerk of ander religieus gebouw en trouwt daar eigenlijk nog eens. Voor God. Dit kan in principe ook op een andere dag dan de wettelijke huwelijksvoltrekking.

Daarna…honger! Het is wel gebruikelijk om met de naaste familie en andere gasten die je dicht bij je wilt hebben, een feestmaaltijd te nemen. Er zit wel een beetje druk achter, want daarna is de receptie voor alle gasten, ook voor die gasten die niet voor het eten waren uitgenodigd. En na de receptie is er FEEST! Dus je ziet, die voetmassage is niet gek, want al met al staan bruid en bruidegom vele uren, dansen nog het nodige (want ook dat is gebruik) en dan hebben we nog niet gesproken over urenlange voorbereidingen bij kapper en jurken aanpassen enzovoort die aan dit alles voorafgaat. Het lijkt wel een marathon! Andere tradities rondom de bruiloft zijn bruidstaart, bruidsboeket en natuurlijk de ringen. Om met de laatste te beginnen: ringen staan symbool voor verbondenheid. Tegenwoordig zien we ook wel getatoeëerde ringen. Het gaat om een cirkel zonder begin en zonder einde. Ach, de eeuwige trouw. Oorspronkelijk droeg alleen de vrouw een trouwring. Sinds de negentiende eeuw dragen ook de mannen een trouwring. Gewoonte was en is om de ring aan de ringvinger te dragen, klinkt logisch. Maar wist jij dat deze vinger de ringvinger werd omdat men dacht dat door deze vinger de ader liep die direct in verbinding stond met het hart?

Vaak zien we dat de bruid heel de dag met een bloemstuk loopt. We noemen dit het bruidsboeket en misschien herkennen we dit nog wel het best van het gooien aan het eind van het feest. Het gebruik is dat de bruidegom het boeket meebrengt naar het ouderlijk huis van zijn bruid. Het is dan voor de bruid een verrassing hoe het boeket eruit ziet! Het weggooien van het boeket komt uit de Verenigde Staten en de dame die het boeket vangt, zou de eerstvolgende zijn om te gaan trouwen. Met de bruidstaart moesten we misschien een beetje bedachtzamer omgaan. Want eigenlijk staat deze symbool voor vruchtbaarheid of een vruchtbare verbintenis. De bruidstaart wordt eigenlijk geschonken door bruiloftsgasten. Tegenwoordig lijkt dat aspect er wel een beetje af te zijn. Dan zijn er nog bruidsjurken, wit of juist pimpelpaars, corsages, opgestoken haar met tiara´s, koetsen met (witte) paarden of anders rammelende blikjes aan de bruidsauto vast. Vliegende rijst, iets nieuws, blauws en iets geleends en nog veel meer. Kijk gewoon wat er bij jullie past en maak er jouw heel eigen dag van!

Bruiloft in andere landen

Andere landen hebben vaak prachtige andere gebruiken. Dat het prachtig is, vinden zij dan weer van onze gebruiken hoor! We grabbelen eens in de mondiale schatkist met bruiloftstradities. In Marokko duurt een bruiloft (minstens) twee dagen. Dan is die hangmat echt wel handig! Misschien heb je de prachtige tekeningen wel eens gezien, de henna die op handen en voeten van de bruid wordt aangebracht op de henna-avond. Dames onder elkaar, zingen, afscheid nemen, vieren. Mooi! In Indonesië zit het bruidspaar de hele dag, als glanzend middelpunt. Misschien uiteindelijk net zo vermoeiend als een dag lang op de been zijn. Hier wordt het bruidspaar bewonderd, het mag zelf niets doen. Zitten op een luxe troon en flinke cadeaus in ontvangst nemen. Ach, er is teveel om op te noemen. Als je op huwelijksreis gaat in andere (verre?) landen, kijk dan eens rond naar de huwelijksgebruiken daar. Dat is meestal erg de moeite waard en als je geluk hebt, zie je een plaatselijke bruiloft van heel dicht bij. Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van je bruiloft nu al echt vorm? Wij wensen je toe dat je een super mooie huwelijksdag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt (maak je wederhelft trots met jouw kennis!) en dat je volop aan de slag kunt met het maken van geschenkjes en plannen voor de hele dag. Natuurlijk snuffel je rustig rond op deze site, en vind je het mooiste cadeau voor jouw bruiloft. Als je aan dit top cadeau jouw trouwdag - invulling koppelt, kan jullie dag niet meer stuk.

Wij wensen jou een fantastische bruiloft; veel geluk samen!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links