Relatiegeschenken online bestellen

Relatiegeschenken, dat zijn die net even andere cadeaus. Waarom? Omdat er gewoonlijk een ander soort reden achter het geven ervan zit dan het geval is bij bijvoorbeeld een verjaardag of een huwelijk. Helemaal onderaan doen we meer over het hoe en waarom van relatiegeschenken uit te doeken. Doe er je (fiscale) voordeel mee! Kijk gerust onbezwaard naar onze relatiegeschenk cadeaus en de bijbehorende tips. Je vindt hier cadeaus van klein tot groot, ook in budget. Dus ga voor die inspiratie; wij wensen je veel plezier!

Top 3 relatiegeschenk cadeaus

Het woord zegt het eigenlijk al: het gaat om (het onderhouden van) relaties. En dan meer concreet, om zakelijke relaties. Al sinds lange tijd is het voor ondernemers heel gebruikelijk om een relatiegeschenk te geven aan klanten, samenwerkingspartners, opdrachtgevers en ook personeel. Hoewel we die laatste categorie lang niet altijd bij de relatiegeschenkontvangers noemen. De afgelopen jaren werd bezuinigd, juist ook bij het geven van relatiegeschenken. Dat zien we wel meer gebeuren in perioden van financieel zwaar weer, zoals een economische crises zoals het om de zoveel jaar nou eenmaal weer eens schijnt te moeten voorkomen. Je kunt je afvragen of het nu wel zo verstandig is om juist de relatiegeschenken weg te bezuinigen. Want net als het (zakelijk gezien) niet zo heel goed loopt, is het onderhouden van relaties extra belangrijk. Korte termijn denken (nu minder uitgeven) versus lange termijn denken (opdrachtgevers ook voor de toekomst behouden). De beslissing van welke weg te bewandelen, is aan jou. Gelukkig zijn we met zijn allen weer meer optimistisch en lijken we meer gul te durven zijn. Bovendien: relatiegeschenken hoeven niet duur te zijn! Het soort cadeau dat je uitkiest en het bijbehorende budget hangt zeker ook af van de bedoeling die je met het geven van relatiegeschenkjes hebt. Lees ook hierover meer, verder onderaan. Maar voor nu nemen we het laten blijken van waardering voor die ander, als kern. Want dat hoort altijd bij de intentie van het geven van relatiegeschenken! Om jou te helpen met jouw relatiegeschenk ideeën, maakten we drie handige categorieën met cadeau tips. Voor steeds een net even andere invalshoek. Laat je verrassen en verras op jouw beurt jouw klanten, opdrachtgevers en iedereen die je een “je bent waardevol voor mij”-presentje wilt sturen.

Top Relatiegeschenk cadeau Tip 1: voor jouw logo

In deze eerste cadeau categorie voor relatiegeschenken vind je allerlei producten die niet alleen leuk, handig, praktisch en gewoon de moeite waard zijn, maar bovendien prima ingezet kunnen worden om jouw logo te dragen. Op aanvraag kunnen deze artikelen ook bedrukt worden met jouw logo; neem daartoe graag contact met ons op! Laten we starten met een tweetal altijd-goed sleutelhangers: deze powerbank is lekker klein maar zorgt er prima voor dat jouw smartphone niet zonder power komt te zitten. Behalve als je jouw sleutels vergeet natuurlijk…. Of misschien geef je liever deze USB micro kabel. Als connector of oplader biedt hij jouw relaties een prima metgezel voor onderweg. In de categorie sleutelhangers kun je ook kiezen voor deze eyecatchers met de functie van een zaklampje. Met zes stuks in verschillende kleuren verpakt, haal je er leuke weggevertjes mee in huis. Vergelijkbaar leuk zijn de eveneens in sixpack geleverde flessenopeners om aan sleutels of tas te hangen.

Een mousepad vormt nog een altijd goed relatiegeschenk. Zoals deze die voor elke muis geschikt is (laser, kogel, optisch of zelfs gaming). Leuke weggever met prima mogelijkheden voor jouw logo, die lange tijd op het bureau van jouw relatie zichtbaar gaat blijven. Een anders dan anders relatiegeschenk geef je met onze volgende tip. Dit 300ml flesje geeft water aan een kleine maar nuttige ventilator. Super in te zetten bijvoorbeeld op kantoor of in de auto. Batterij aangedreven vernevelt hij verkoelende mist. Zelfs geschikt om met ijsblokjes te vullen zodat het verkoelende water langer koel blijft. Wil je liever iets meer uitgeven, uuh, weggeven, dan tippen we deze selfie stick met zelfontspanner. Voor smartphone en digitale fotocamera. Stylish zwart maakt functioneel ook mooi. Nog een stapje verder gaat deze laptoptas in trolley vorm. Leuke maat, uittrekbaar handvat om op de wieltjes jouw laptop gemakkelijk te vervoeren. Ideaal voor op vliegveld of station en in meerdere mooie kleuren te bestellen.

Top Relatiegeschenk cadeau Tip 2: `gewoon´ origineel

Deze tweede categorie staat vol met relatiegeschenken die je niet zo 1-2-3 verwacht. Mooie, leuke, trendy en bijzonder bijzondere cadeaus die beslist voor een `wow´ moment zorgen bij jouw relatie. Dus ga ervoor! Bijvoorbeeld voor dit insecten hotel. Erg van deze tijd, altijd leuk en een aanwinst in iedere tuin of op elk balkon. Deze vrolijke bedstee biedt onderdak aan alle mogelijke insecten zoals bijen, vlinders en oorwurmen. En ja, die laatste zeer miskende soort wil jij beslist in je tuin want het zijn dé opruimers van ongedierte in je tuin! Als jij een sportief statement wilt maken, geef dan dit sportarmband cadeau. Communiceert via bluetooth met smartphone en helpt om een gezondere lifestyle te ontwikkelen door alle activiteiten voor jouw relatie bij te houden. Mooi vormgegeven draagt het als een sieraad dat niet alleen functioneel hoeft te zijn maar ook mooi is. Hij werkt via app voor iPhone en Android apparaten. Ook leuk voor een gezondere lifestyle, door vetvrij koken: deze Teppanyaki bakplaat. Lekker groot, voor veel bakoppervlak. Leuk om met een gezelschap te gebruiken voor een avondje gezellig tafelen, maar zeker ook erg geschikt als vast kook-onderdeel in de moderne keuken.

In diezelfde keuken (of bij de BBQ) staat ook onze volgende tip erg fraai. Met deze elektrische kruidencarrousel geef je een plateau met daarop een elektronische bedieningsunit cadeau, met daaromheen vijf kruidenmolens. Om steeds de meest favoriete kruiden vers gemalen bij de hand te hebben. Elektrisch bedienbaar, maar handmatig kan ook voor dat ene snufje en voor een meer authentieke kookervaring. Ook eens iets heel anders is deze trendy -eenvoudige tafellamp. Met zijn houten driepoot en lampenkap, geef jij stijl en design cadeau als een langdurige blikvanger. In de laatste tips in deze categorie gaan we voor spelen voor grote kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een virtual reality bril? Ze zijn er in heel veel verschillende soorten, zowel wat uitvoering betreft als prijs. Beginnend bij deze van karton. Leuk! Onze laatste topper in deze tweede tip, is een quadcopter. Stoer speelgoed, voor buiten (binnen kan ook natuurlijk) met, tromgeroffel, actiecamera ingebouwd! Wat een klasse relatiegeschenk, dat nog lang in gedachten blijft bij jouw relaties.

Top Relatiegeschenk cadeau Tip 3: geinige gadgets

Deze derde en voorlopig laatste categorie rondom relatiegeschenken tips, maakt je enthousiast voor allerlei grappige (maar toch functionele) hebbedingen. Hiermee geef jij beslist een glimlach cadeau! Zoals met deze globe. Niet meteen reusachtig, maar wel duidelijk genoeg (20 cm doorsnede). Hij wordt via zuinig LED van binnenuit verlicht. Erg leuk. In te zetten als nachtlampje, of gezellige achtergrond verlichting maar ook te gebruiken in caravan of bijvoorbeeld op het dashboard van een vrachtwagen (12 volt adapter zit erbij). In ons kikkerlandje nooit verkeerd om te geven: een paraplu. Maar jij was jij niet als het geen bijzondere plu was! Zoals deze met LED verlichting in de stang èn bovenop de paraplu. Ingeklapt is deze beschermer tegen regen zelfs als zaklamp te gebruiken, dat ook uitgeklapt te bedienen is (aparte aan en uit knop) zodat een wit lampje jouw stappen bijlicht. De stangverlichting is overigens in zeven kleuren in te stellen, of zachtjes in elkaar overlopend, dus voor elk wat wils. Voor een `singing in the rain´ - gevoel. Deze kraan met led lamp en temperatuur sensor zet je eenvoudig op je bestaande kraan. Zodra het water er doorheen stroomt, geeft dit opzetstuk met kleurtjes aan welke temperatuur het water heeft. Zo verbrand je nooit meer je vingers (rood).

Wat dacht je ervan om eens een anders soort verlichting (peer) cadeau te geven? Deze kleine discobal zorgt voor groots effect! Met de afstand bediening bepaal jij welke kleuren deze flitsende bol als lichtshow laat zien. En dat is nog niet alles: deze discobal fungeert bovendien als speaker (bluetooth); geweldig! Of misschien wil jij liever voor deze fotolijst gaan. Je weet het al hè, allicht is ook dit niet zomaar een fotolijst. Deze heeft een spraakopname-functie en multi tasked als klok inclusief alarmfunctie. Voorbeeld: foto van je kindje, dat bovendien heel surrealistisch roept dat je wakker moet worden. Dat is pas een mooie wekker! Als laatste tips bieden we twee erg leuke toepassingen voor aan de laptop van jouw relatie. Leuk, functioneel en echt handig. Via USB aansluiting licht deze retro lamp je bij. Een mini schijnwerper als spotlight. Handig, effectief en origineel vormgegeven. En voor warme dagen, geef je deze USB ventilator cadeau. Werkt echt goed! Net zoals zijn grote broers, maar dan stiller. Deze ventilator is een echte aanwinst op iedere werkplek, dus ga er gerust voor.

Het hoe en waarom van relatiegeschenken

Over het algemeen worden relatiegeschenken (puur) vanuit zakelijk oogpunt gegeven. Het is dan ook echt een begrip uit het bedrijfsleven. We geven relatiegeschenken aan allerlei zakelijk partners waaraan we willen laten zien, dat we verbondenheid voelen. Relatiegeschenken in die zin worden gegeven aan relaties zoals (goede) klanten, samenwerkingspartners (denk aan banken, notariskantoor, andere ondernemers waarmee we zaken doen of zouden willen doen, gemeenten en nog veel meer). Voor iedere ondernemer gelden andere relaties die hij een eyecatcher wil doen toekomen. Dit type relatiegeschenk wordt bijvoorbeeld rond de kerstdagen gegeven als dank voor gesteld vertrouwen in het afgelopen jaar en om te bevestigen dat de samenwerking ook het komend jaar weer op prijs wordt gesteld.Een ander moment om een relatiegeschenk te geven kan zijn ter ere van een jubileum. Je vindt hierover overigens uitgebreidere informatie in onze `jubileum´ categorie, waar je via de navigatiebalk aan je linkerzijde eenvoudig naartoe klikt. Nog weer een andere manier om relatiegeschenken te geven, ligt veel duidelijker in de marketingsfeer. Het uitdelen en bezorgen van, vaak wat kleinere, relatiegeschenken moet voor naamsbekendheid en bijvoorbeeld marktaandeel helpen zorgen. Het is dan extra belangrijk dat het relatiegeschenk de juiste en hopelijk heel erg blijvende indruk achterlaat. Dan is het in het bijzonder fijn wanneer het geschenk er eentje is dat lange tijd gebruikt wordt door degene die het ontving. Zo blijft jouw bedrijf(snaam) lang in herinnering en steeds weer zichtbaar.

Natuurlijk kan een relatiegeschenk ook een duidelijk `dankjewel´ inhouden. Dank voor de business die jij bij ons neerzet, dank voor je inzet, dank voor de prettige samenwerking. In deze sfeer zijn geschenken voor het eigen personeel ook heel belangrijk. Want tja, laten we wel wezen, alléén kunnen de meeste ondernemers hun bedrijf niet lopend houden. Een teken van waardering is heel vaak op zijn plek en soms zelfs `long overdue´ en het is handig om er bijtijds aan te denken om ook je personeel mee te nemen in het geven van een leuke waardering. Vergeet dit ook niet wanneer een personeelslid zoveel jaar bij je werkt of bijvoorbeeld gaat trouwen, een kindje krijgt of zelfs voor een verjaardag. Dat is misschien niet altijd een relatiegeschenk in de traditionele zin, maar we noemen m hier wel. Tenslotte ben je ondernemer en in die hoedanigheid denk je ook over dergelijke geschenken na. Uiteraard geef jij daar als mens nog jouw heel persoonlijke intentie aan mee. Dat maakt het bijzonder en dat is belangrijk voor de mensen die net even iets dichterbij je staan. Samenvattend zien we dus dat een relatiegeschenk gegeven wordt om een (werk)relatie op te bouwen, om als marketingtool in te zetten en om je positief te onderscheiden van concurrentie. Meer overkoepelend kun je stellen dat het geven van relatiegeschenken een relatief kostengunstig (zie volgende alinea) middel is om jouw netwerk blij te maken en te houden. En dat is niet alleen een zakelijk argument maar beslist ook een menselijk streven. We zijn tenslotte sociale dieren en wie wil er nou niet als waardering een cadeautje krijgen?

Fiscaal

Relatiegeschenken kosten geld en deze kosten zijn voor de ondernemer bedrijfskosten. De tijden dat dit een simpel rekensommetje was, zijn helaas wel een beetje voorbij. Leuker kunnen we het niet maken, nee, maar makkelijker blijkbaar ook niet. Maar vooruit, neem deze cadeaukosten gewoon helemaal als kosten in je boekhouding op. Uiteindelijk wordt er een percentage van de kostenpost weer bij de winst opgeteld. Het gaat daarbij om net iets meer dan een kwart. Jammer maar helaas. Stel, je hebt best veel kosten die als gemengde kosten te boek staan, waaronder ook de relatiegeschenken, dan kun je ook een vast bedrag bij de winst tellen. Bekijk voor jouw bedrijf en samen met jouw administratief ondersteuner wat er handig is, want we stellen het hier heel eenvoudig als een algemeen toepasbaar principe. Maar in de praktijk is elke ondernemer anders en zijn fiscale afhandeling ook. Weet voor nu dat je voor iedere euro die je uitgeeft aan (niet – alcoholische) cadeaus, zo´n drie kwartjes door de belastingdienst worden `betaald´. En dat is altijd mooi. Je koopt er tenslotte verbondenheid met voor jou belangrijke netwerkpartners mee en dat is vaak niet eens in geldelijke waarde uit te drukken.

Cadeautjes als relatiegeschenk en wat nog meer?

Veel bedrijven investeren in hun netwerk en in concepten als klantenbinding. Dat kan door het geven van relatiegeschenken en -geschenkjes, maar ook door een happening te organiseren. Denk bijvoorbeeld een aan een (jubileum)feest, een personeelsuitje, deelname aan beurzen, geven van seminars of workshops. Eerlijk gezegd is de keuze onbeperkt. Wat er ook voor jouw onderneming past en te realiseren valt, het kan! Wij geven een paar smaakmakers. Themadagen (of dagdelen) zijn vaak erg leuk en kunnen zo georganiseerd worden dat het thema perfect aansluit bij jouw soort business. Combinaties van eten en doen bijvoorbeeld. Stel een wandeling met kookworkshop en uiteraard genieten van wat er gemaakt is. Of een combinatie van concentratie en ontspanning door (laagdrempelige) lichaamsbeweging als Tai Chi en een goede BBQ. Een tocht met de huifkar, onderweg een oude kerk bekijken en een mooi lunchbuffet op een mooie plek. Wandelen in de natuur onder leiding van een gids die jou eetbare en medicinale planten leert kennen. In de teambuilding sfeer kun je denken aan samen schilderen, werkend aan een individueel doek of in groepjes aan een gezamenlijk doek. Boottocht en halverwege samen een vlot bouwen. Boogschieten en doelen stellen. fietstocht op tandems voor het broodnodige vertrouwen. Grootser en voor gezelschappen in een andere sfeer, organiseer je bijvoorbeeld een ballonvaart, maak je een dag-cruise op Maas of Rijn, of je huurt Amsterdam ArenA af voor een concert met gevarieerde artiesten. The sky is the limit … Overigens zijn er vele professionele organisaties die jou helpen om kant en klaar of juist in maatwerk dergelijke events te organiseren. Dus je hoeft heus niet alle werk zelf te doen, al kan dat ontzettend leuk zijn.

Wij wensen jou veel succes en plezier met en door jouw relatiegeschenken!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links