Oktoberfest kleding

Het Oktoberfest komt zoals de naam al een beetje verklapt, van onze Oosterburen vandaan. Reminder voor jouw agenda: in 2018 is het feest van 22 september tot en met 7 oktober en in 2019 van 21 september tot en met 6 oktober. Wil jij je goed voorbereiden en met een origineel Oktoberfest cadeau verrassen? Of wil je scoren met kleding als Lederhosen, een fraai Dirndl en ander typisch toebehoor en zoek je inspiratie? Dan ben je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik met al haar tradities en ontdek met welke geschenken jij jezelf en andere oktoberfeestvierders blij zult maken!

Prijs Meest verkocht   Filteren

Top 3 Oktoberfest cadeau

Er zijn veel traditionele aspecten aan deze festiviteiten, om het even of het daarbij om het origineel in München gaat of om eentje dichter bij huis. De klederdrachten zijn een prima voorbeeld. Een voorbeeld dat we inmiddels ook in ons land omarmd hebben. Voor mannen vormen de kern van deze klederdracht de zogenoemde Lederhosen, compleet met hoed en gemsbaard (versiersel op de hoed) en voor de vrouwen het Dirndl. In voorbereiding op jouw feest dachten wij met jou mee over wat je zoal met Oktoberfest cadeau wilt doen of cadeau wilt krijgen rondom dit thema. Daarbij kwamen wij tot een drietal categorieën met praktische en leuke cadeau tips. Wij wensen jou veel voorpret en plezier met het uitzoeken van jouw Oktoberfest aankleding!

Tip 1: Voor op het feest

Natuurlijk wil jij je in stijl kleden. Daarom kun je hier jouw keuze maken uit de verschillende soorten Tiroler jurkjes en leren broeken. Je ziet het typische lichtblauw met witte motief van de Wiesn in allerlei toebehoor en kleding terug (je leest verderop meer over het hoe en waarom hiervan), passend bij de Beierse feestsfeer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze geinige hoed? De zachte stof maakt dat je deze hoed gemakkelijk een hele dag of avond lang draagt. Hij past goed en je hebt er in één klap een leuke blikvanger mee in huis. Om het even of je nou naar München afreist voor het originele festijn of dat je in het plaatselijk café mee feest in de oktoberfeestsfeer. De laatste tip in deze categorie is altijd een goed idee: een prima alcoholtester. Via een blaastest controleer jij of jouw (of zijn / hun) alcohol level okay is. Het apparaat meet in promillage en geeft een waarschuwing bij overschrijding. Supersnelle meting en de countdowntelling helpt het juiste moment om te blazen vinden. Er worden alvast zes mondstukjes bijgeleverd. Zo kun jij altijd verantwoord onderweg zijn en stap jij of jouw chauffeur veilig in de auto.

Tip 2: Knipogen naar ...

Misschien ben jij helemaal niet van plan om (dagenlang) mee te hossen en te springen. Maar de sfeer volledig aan je voorbij laten gaan, nee, dat wil je nou ook weer niet. Daarom zochten wij een aantal leuke bijzonderheden voor jou bij elkaar, met eenzelfde feestthema. Zoals deze Jan van Haasteren puzzel. Ideaal om te doen als je weer terug thuis komt nadat je de optocht bekeken hebt of een paar uur kermis bezocht. We tippen je hier op een goed weergegeven feesttentsfeer in puzzelformaat. 500 stukjes komen bij elkaar tot een druk gezelschap met veel lol en nog meer details. Je ziet het feestgedruis tot leven komen met ieder stukje dat je passend weet te leggen. Daar kom je best een aantal dagen of avonden mee door!

Tip 3: Jouw heel persoonlijke oktoberfeest

Stel je wilt ook jouw huis en tuin aankleden in de typische Beierse sfeer, dan vinden wij dat een uitstekend idee! We helpen je natuurlijk graag op gang … om te beginnen met deze lichtslang in de toepasselijke lichtblauwe kleur. Met dit lichtsnoer haal je vijf meter fraaie verlichting in huis. De daarin verwerkte 180 lampjes geven meteen de juiste sfeer weer! Om jouw Wiesn thuis in te richten heb je natuurlijk biertafels nodig. Dat zijn de houten picknicktafels met de lange banken erlangs. Wij tippen deze driedelige, gemaakt van stabiel hout op een stevig stalen onderstel als Oktoberfest cadeau. Daarop `schunkel´ je vele uren lang! Daar was toch nog iets dat onmisbaar is op een bierfeest…..oh ja, natuurlijk, bierpullen! Zoals deze in setje van twee, inhoud 285ml…. Helaas geen liter zoals in München, maar dat mag de pret niet drukken, de sfeer klopt in elk geval. Proost en laat het smaken!

Aanvullende info over het Oktoberfest

Dit bijzondere feest wordt elk jaar gehouden en is eigenlijk exclusief verbonden aan de Zuid-Duitse stad München. Want in en rondom deze stad wordt al sinds 1810 dit inmiddels gigantisch grote bierfestival gehouden. Verderop lees je alles over dit bijzondere gebruik, maar om je nu alvast een idee te geven: het Münchener origineel wordt jaarlijks door meer dan 6 miljoen (!) mensen bezocht. Dat dit feest in oktober wordt gehouden, zal je gezien de naam ook al niet verbazen. Traditioneel is het zo dat het op de eerste zaterdag die volgt op 15 september van start gaat en wel om 12.00 uur precies. Het duurt 16 of 18 dagen. Dit is er afhankelijk van wanneer een andere Duitse feestdag dat jaar valt, namelijk de “Tag der Deutschen Einheit”. Die is altijd op 3 oktober. Wanneer dit op de eerste zondag van oktober is, dan loopt ook het Oktoberfest tot 3 oktober. En zo niet, dan eindigen de festiviteiten op de eerste zondag van oktober die voor 3 oktober valt. Leuk om te weten maar verder weinig spectaculair. Wel spannend is dat jij dik twee weken lang kunt feesten, als je tenminste naar München afreist. In ons land worden inmiddels ook al op veel plekken oktoberfeesten georganiseerd. Het scheelt maar één `e´ maar klinkt toch meteen heel anders.

Wij wensen jou een prachtig Oktoberfest!

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,2
Zeer Goed "Het perfecte cadeau gevonden voor de verjaardag van mijn vader, en nog snel geleverd ook." 8,8
Prima "Leuke cadeau's voor een scherpe prijs." 9,3
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links