Jongens cadeau online bestellen

Hieperdepiep, jazekers, er is er één jarig … steek de handen in de lucht want dat is HIJ! Jij zoekt een cadeau voor een jarige jongeman, gefeliciteerd hoor! Omdat jij een superleuk en origineel cadeau zoekt, helpen wij jou graag met deze speciale jongenspagina. Zodra je verder leest, vind je heel veel bijzondere, mooie, interessante, leuke, leerzame, populaire en originele cadeaus voor jongens tot een leeftijd van, laten we zeggen, een jaar of dertien. Dus lees snel verder, bewonder alle cadeaus en lees aan het eind over tips en inspiratie voor de verjaardag van jouw knul. We weten het zeker: hiermee gaat het je beslist lukken om hem hartstikke blij te maken!

Top 5 cadeaus voor de verjaardag van een jongen

Hoe kunnen wij jou het best helpen met de verjaardag van jouw jongeman? Voorop staat dat wij graag willen dat jij hem straks met een geweldig cadeau gaat verrassen. Dus dachten wij na over de meest populaire dingen om cadeau te doen. Daarbij kwamen wij uit bij vijf categorieën met specifieke cadeau tips; elk met een net even andere kijk op zijn verjaardag. Mochten we hiermee net niet helemaal in de roos schieten, surf dan ook eens naar onze cadeaus, feesthulpen en feestelijke tips onder de titel kinderfeestje. Je komt er eenvoudig via de navigatiebalk aan je linkerzijde. Daar zie je trouwens ook een pagina met de titel “Verjaardag meisje”, voor het geval dat jij niet alleen voor een jongen op zoek bent naar leuke verjaardag ideeën, maar ook voor een meisje. Je zou tenslotte zomaar voor een tweeling op zoek kunnen zijn! Ze zijn leuk geworden, onze categorieën. Dus bereid je voor, want het wordt nog lastig kiezen! Maar wees gerust: uit welke categorie je ook een keuze maakt, hij wordt er beslist helemaal happy van, jouw zoon, broer (misschien zelfs oom, ja, heus, dat kan), vriend, buurjongen of welke jarige jongen jij verder nog gelukkig wilt maken. Dus neem lekker de tijd en vooral: heb plezier met het uitzoeken van het mooiste cadeau!

Top cadeau Tip 1 voor jarige jongens: spelletjes

Deze eerste cadeau tip categorie is erg leuk voor jongens die graag (gezelschaps)spellen spelen. Dat is weer even iets anders dan steeds maar digitale spellen te spellen met tablet of spelconsole. “Gewoon” met dierbaren samen, live contact, echte interactie. Belangrijk genoeg, vinden wij, om er een eigen categorie aan te wijden. Dinosauriërs maken de aftrap. Dit kwartetspel speel je met twee tot vier spelers. Te spelen vanaf een leeftijd van ongeveer zes jaar. Mooie kaarten met leuke foto´s en veel interessante weetjes. Kwartetten speel je normaliter met vier kaarten (dat betekent ook de naam, kwart staat voor vier) maar er zit een bonus in dit dinospel: een superkwartet met vijf kaarten! Dan “Triominos” in juniorversie. Een oude bekende in de spellenwereld die voor kinderen in een aantrekkelijk kleurrijk jasje werd gestoken. Voor kids van ongeveer vijf jaar bedoeld, maar ach, ook voor grote kinderen prima geschikt (papa en mama dus). Je kunt het met maximaal vier spelers spelen en het behoort tot de denkspelen; dus wel even met je koppie erbij blijven!

Nog een erg leuk spel voor deze leeftijdscategorie is “Dolfje Weerwolfje”. Dit kaartspel speel je met twee tot vier “wolfjes”. Dit spel is best een beetje spannend met thema´s rondom volle manen en weerwolven maar het gaat ook over vriendschap en feest. Deze speltip is gebaseerd op de gelijknamige boeken die ook gretig aftrek vinden. We tippen er nog eentje in de dinosaurussfeer: het Dino Dokter spel. Misschien ken jij dokter Bibber nog? Dit spel lijkt er wel wat op, alleen nu probeer je de verschillende botjes van een dinosaurus te pakken te krijgen. Gezellig om met twee mensen te spelen. Maar pas op, als je de wanden raakt, schudt de hele Dinosaurus! Als laatste spel tip een schaakspel met een twist. Deze spelset geeft jouw jarige een schaakbord, schaakstukken en een trainer cd. Daarmee vormt het een echte schaakset voor beginners, om in stapjes te leren schaken en er plezier in te hebben en te houden. Er staan 45 lessen op, dus hij kan even vooruit! Het kunststof schaakbord kan tegen een stootje en laat zich opvouwen, dus je kunt het ook nog eens eenvoudig meenemen (op reis of naar school misschien?). Ook de schaakstukken zijn uit kunststof gemaakt. Doordat ze lekker zwaar zijn en een viltje onder de voetjes hebben, blijven ze goed op het bord staan.

Top cadeau Tip 2 voor jarige jongens: sport

Met deze tweede cadeautip volgen wij een trend die niet weg te denken is uit de wereld van jongens en mannen. Sport is nu eenmaal vaak een erg geliefde bezigheid voor de mannelijke helft van onze bevolking! Maar we moeten het even kwijt: dit is natuurlijk niet alleen voor jongens zo, want ook de meiden hebben vaak heel erg veel plezier aan sport. En anderzijds zijn er zat jongens die helemaal niks met sport hebben. Gelukkig zijn er voor hen nog vier andere categorieën met cadeaus om uit te kiezen. Dan sla jij deze gewoon lekker over, okay? Maar als jouw knul wel graag op het een of andere sportveld te vinden is, sla je slag met deze toffe cadeaus. Taddaah, een geweldige houten pooltafel. Kleiner dan in de kroeg, maar toch een heel behoorlijke afmeting (ca. 120 x 61 x 76). De pooltafel wordt compleet met 2 biljartkeuen, 16 ballen en een driehoek geleverd, dus jullie kunnen meteen aan de slag! Als jij liever een voetbaltafel cadeau wilt doen, kijk dan eens naar deze, ook een flinke (ca. 140 x 75 x 87) uit MDF gemaakt, dus lekker stevig. Tutti completti geleverd, dus meteen klaar voor uren van spelplezier en kameraadschap (ook leuk voor grote jongens tijdens een feestje met de makkers).

We gaan verder met een aantal sporten die goed op straat kunnen of in daartoe bestemde voorzieningen. Zoals deze straathockeystick. Je geeft hem samen met 2 pucks cadeau. Nee, niet zijn sport? Misschien liever tennis dan? Deze tennis set is speciaal voor kids gemaakt met een lager net. Deze set brengt twee tennis rackets, 2 tennisballen en uiteraard het net bij jou thuis. Even het net opzetten, want met de bijgeleverde poten gaat dit heel snel, en the game is on! Uiteraard mag voetbal niet ontbreken. (Je vindt overigens in de navigatiebalk aan je linkerzijde een mooie categorie gewijd aan het voetbal EK en WK.) Deze set met twee voetbaldoelen zet je vast met de bijgeleverde speciale pinnen. De goals zijn demontabel en handig mee te nemen in de bijgeleverde draagtas. Leuk om mee te nemen wanneer je zijn kinderfeestje bijvoorbeeld in het park organiseert! Nog een “altijd goed” sport cadeau is deze basketbalring. Om heuse wedstrijden mee te spelen of om lekker even stoom af te blazen en na een dag op school (of kantoor natuurlijk, hè papa) de stijfheid uit de spieren te spelen. Het kunststof bord blijft lang mooi, met een stevig net om zijn basketbal in op te vangen. Deze is in wit met rode en blauwe details uitgevoerd en bedoeld om aan de muur buiten te bevestigen. De hekkensluiter van de sportieve cadeaucategorie is een scooter. Huh? Nou ja, vroeger noemden we ze steps, toch? Deze is zelfs geschikt om stunts mee te rijden en voor de sportievere manier van rijden bedoeld. Maar dat hoeft niet perse, hij is gewoon voor alle leeftijden geschikt. Doordat deze scooter in hoogte verstelbaar is, kan hij trouwens vele jaren dienst doen en de groei van jouw jarige job een aantal jaren bijbenen. Goed cadeau!

Top cadeau Tip 3 voor jarige jongens: spelen

Er is toch niets mooiers dan heerlijk spelende kinderen, toch? Daarom vind je hier vanzelfsprekend ook een cadeau categorie rondom het thema “spelen”. Een oude vertrouwde om te beginnen, maar oh zo leuk. Een racebaan! Elektrisch aangedreven, met twee mooie loopings erin waarop de twee meegeleverde raceauto´s hun rondes kunnen draaien. Volledig demontabel, dus snel weer netjes weggeruimd. Nu denk je misschien: nou zeg, de racebaan staat nog niet op, zijn ze bij topcadeau al aan het opruimen. Tja, het is met een lengte van bijna zes meter geen overbodige opmerking, want soms heb je de ruimte nou eenmaal voor andere dingen nodig dan voor een racebaan. Hoe leuk ie dan ook is! Bijvoorbeeld om deze prachtige houten treintafel op te zetten. Deze treintafel van 120 x 60 cm komt compleet met treinbaan, treinen, huisjes, boompjes en wat je verder aan accessoires wilt. Met een fijne stahoogte voor kinderen. Nog een geweldige cadeautip die ook best wat ruimte inneemt. Deze felgekleurde remake van het zo geliefde Dominospel brengt een grote glimlach op het gezicht van elk kind. Je ondersteunt er de ontwikkeling van de fijn-motoriek mee maar ook van geduld, concentratie en logisch inzicht. Deze Domino playset bestaat uit een kleine 160 onderdelen en is inclusief een rollerbaan en toren. Extra tip: steeds weer uit te breiden met andere Domino playsets waardoor het uitdagend en leuk blijft om dit spel te spelen!

We doen er nog een speltip bij die motorische ontwikkeling en evenwicht traint; dit enkelbalspel. De bedoeling is dat jouw knul zijn voet in de ring zet en dan het spel rond zijn enkel laat draaien. Pas op: spring op tijd met je andere been er overheen! Nog best een uitdaging … Te spelen vanaf een jaar of vijf. Als laatste tips doen we er twee voor de kleintjes bij. Zoals deze strandemmerset, want het wordt altijd weer zomer! Vijfdelig in aansprekende kleuren. Schepje, zeefje, emmer/gieter en vormpjes zorgen voor urenlang kliederplezier aan het strand of bij de zandbak of in het zwembadje in de tuin. Of misschien kies jij voor deze gereedschapskoffer voor de klusser in spé. In lekker knallige kleur bevat deze box van alles, van een veiligheidshelm (safety first!) tot allerlei gereedschap zoals zaag, boormachine, kruissleutel. Het kunststof kan tegen een stootje, dus laat hem er maar op los timmeren.

Top cadeau Tip 4 voor jarige jongens: puzzelen

Voor deze vierde categorie selecteerden wij allerlei top puzzels voor verschillende leeftijden. Want het is altijd weer fijn om samen met jouw knul aan het puzzelen te gaan. Zorgt voor ontspannend educatief bezig zijn en tegelijkertijd een “verplicht” even gaan zitten voor paps of oom. Om met puzzelen te starten, laten we zeggen vanaf zo´n jaar of vijf, tippen we deze set van drie leuke puzzels van Despicable Me, oftewel Minions. Per puzzel 49 stukjes met ginnegappende afbeeldingen in de bekende Minion kleuren. Lekker grote stukken die snel resultaat geven. Goed gedaan! En omdat het zo goed gaat, zetten we meteen nog zo´n set van drie puzzels in de spotlight. Deze keer met de geweldige Dragons afbeeldingen. Naar de fantastische animatiefilms rondom het hebben van draken als huisdier. Nou ja, in de tijd van de Vikingen dan hè, niet dat jouw zoon alle dierenhandels langs wil om er eentje te vinden! Voor kinderen vanaf een jaar of drie, maar te spelen tot ongeveer negen jaar tippen we deze Buurman & Buurman puzzel. Deze mooie puzzel is van een stevige kwaliteit dus kan vele keren in en uit elkaar gehaald worden. Lekker klungelende klussers die altijd weer met een bijzondere oplossing voor hun klusuitdagingen op de proppen komen. Deze buurmannen blijven steeds in zichzelf en in elkaar geloven en dat is een mooie boodschap voor jouw jongen. Ook leuk is deze snelwegpuzzel voor kinderen vanaf drie jaar. Hij legt er een snelweg mee op de vloer, van zo´n zes meter lang in 30 lekker zware puzzelstukken die daardoor goed blijven liggen. Extra: de ene kant van de puzzel vormt een snelweg, de andere een spoorweg. Dat geeft dubbel speelplezier.

Dan gaan we nu op weg naar de meer uitdagende puzzels voor al wat oudere jongens of voor knullen met veel ruimtelijk inzicht. Dit type puzzel vraagt om langer concentratievermogen en geduld, en een andere manier van kijken. Zoals bij deze 3D puzzel die als ie af is, de buste van Darth Vader vormt. Cool! Met 160 stukken niet heel erg eenvoudig. Dapper! Ook heel bijzonder is deze zogenoemde Mathmaker. Deze denkpuzzel van hout is een constructiespel dat bestaat uit trapezium- en paralellogramvormige blokken. Deze onregelmatig gevormde blokken die door magneetjes aan elkaar haken, kunnen samen tot allerlei figuren gevormd worden. Er worden bouwvoorbeelden meegeleverd maar laat gerust zijn creativiteit helemaal tot bloei komen! Als laatste puzzel in deze cadeautip-categorie, stellen we voor de grotere jongens vanaf ongeveer twaalf jaar, een puzzel van Jan van Haasteren voor. Deze Jan staat erom bekend dat hij heel detailrijke tekeningen maakt. Met deze puzzel is het niet anders. Rondom het thema “botsauto´s” vind je steeds weer nieuwe details. Er gebeurt heel veel! Met 150 stukjes is deze puzzel goed te doen. En krijgt hij de smaak te pakken: van Jan van Haasteren zijn puzzels te krijgen tot wel 5000 stukjes! Dus kijk gerust ook daar eens naar. Voor het echte werk zeg maar …

Top cadeau Tip 5 voor jarige jongens: experimenteren

In deze laatste cadeaucategorie verzorgen wij jouw jarige job met educatieve, spannende en avontuurlijke (maar toch vooral leuke) ontdekkingssets. Om spelenderwijs kennis en nieuwsgierigheid te ontwikkelen voor de wondere wereld van elektrotechniek. Hiermee doet jouw jarige job spannende en wetenschappelijk verantwoorde experimenten. Welke? Nou, bijvoorbeeld zelf een zaklamp bouwen, of een alarminstallatie of misschien liever luidsprekers. Allerlei fenomenen worden uitgelegd en de onderdelen die nodig zijn om het desbetreffende experiment uit te voeren, zijn meegeleverd. Geweldig! Ook heel leuk zijn de mini voertuigen op waterdruk. Met deze set maakt jouw jongen (of meisje natuurlijk, maar dat is voor een andere keer) zes verschillende modellen voertuigen die met waterkracht worden aangedreven. Vernuftig, spannend, technisch maar prima te doen dus goed voor een succeservaring!

In vergelijkbare sfeer tippen we deze set om raketlanceringen mee na te bootsen. Hij maakt zelf zijn Houston en lanceert de raket tot wel vijf meter hoog! Veilig met lanceertabletten die in water gaan, er wordt bovendien een veilige astronauten bril meegeleverd. De lanceertabletten zijn als navulling verkrijgbaar. Nog een heel bijzondere tip is deze Stikbots Zanimation set. Met deze studioset wordt jouw jarige ineens filmregisseur en maakt zijn eigen supergave filmpjes. Werkt via app op de telefoon. Als laatste tip bij de cadeautips voor jarige jongens, een gouwe ouwe maar best een belangrijke: het mierenhotel. Gewoon een topper van een cadeau want het blijft fascinerend. Wij tippen het mierenhotel als super aanwinst in de jongenskamer en als uitstekende manier om verantwoordelijkheidsgevoel (zorgen voor de mieren), interesse in de natuur en respect voor al wat leeft te leren. Doen!

Eropuit voor de verjaardag van een jongen

Het moet gelukt zijn: in deze vijf prachtige categorieën heb jij beslist jouw perfecte cadeau gevonden. Nu kun je verder plannen voor de verjaardag van die dierbare jongen. Maak er maar vooral een buitengewoon mooie dag van en ga heerlijk aan de slag met het maken van geschenkjes en plannen voor de hele dag. Trek er lekker samen op uit of organiseer een partydag thuis, net wat er voor jouw knul en zijn gezin het beste past. Misschien zoek je een mooie plek bij jou in de buurt uit waar je de ruimte hebt om jouw jarige te laten stralen als terwijl hij zijn nieuwe cadeaus uitprobeert. Of organiseer jij lekker thuis een spel en spellendag. De tools ervoor heb je in de vijf tips volop gevonden! Mocht je er behoefte aan hebben om een draaiboek voor het organiseren van een topper van een kinderfeestje, ga dan even via de navigatiebalk links, naar de categorie Kinderfeestjes. Bij de tips op het eind vind je een uitgebreide checklist voor het plannen en uitvoeren van een kinderfeestje.

Wij wensen jou en de jarige job een geweldige verjaardag toe!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links