Abraham cadeau online bestellen

Er is er één jarig, hoera-hoera, en dat is hij. Hij die vijftig wordt! De vijftigste is kortom geen verjaardag om zo maar voorbij te laten gaan. En daar helpen we jou natuurlijk graag bij. Verderop vind je informatie en inspiratie rondom deze bijzondere mijlpaal, waarmee je jouw Abraham eens extra goed kunt verrassen. Uiteraard hoort daar ook een bijzonder, origineel cadeau bij. Daarvoor zit je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik en geef jouw eigen invulling aan de vijftigste verjaring van jouw dierbare Abraham.

Top 4 Abraham kado´s

De vijftigste verjaardag is een bijzondere verjaardag. Al weten we misschien lang niet meer altijd hoezo dit zo is. In ieder geval is er door de jaren heen een stevige traditie ontstaan om de vijftigste verjaardag extra goed zichtbaar te maken en deze flink te vieren. Met een grote Abraham pop voor de deur en borden met `50´ erop en nog meer zoals je bij onze Abraham cadeau tips kunt bekijken. Voor jouw Abraham dachten wij na over hoe we het best kunnen helpen om zijn vijftigste verjaardag onvergetelijk te maken. We maakten daartoe vier mooie categorieën met veel feestelijke tips. Van cadeaus om hem voor deze 50ste verjaardag te geven tot handige en mooie helpers om een knallend feest te organiseren. Kijk maar snel; veel plezier!

Abraham cadeau Tip 1: must-haves

Onze dierbare is vijftig. Vol levenservaring, hopelijk ook vol wijsheid en beslist met duidelijke wensen over wat hij wil in het leven. We zeiden het al: het is een mijlpaal van een verjaardag die we serieus aanpakken. Daarom vind je allereerst een aantal mooie cadeaus die jouw Abraham veel uren met lol en plezier geven. Het kan er tenslotte niet altijd serieus en wijs aan toegaan, toch? De kans zit erin dat jouw Abraham al behoorlijk wat mooie spullen om zich heen verzameld heeft. Waar kun je hem dan een extra groot plezier mee doen? Wat dacht je van een prachtige Quadcopter of Helicopter? Speelgoed voor grote jongens. Neem een goede drone, die ook buiten kan vliegen, die uitgerust is met een action camera en bovendien tegen een stootje kan. Goed voor uren fun! Om nog even in de speelse sfeer te blijven, tippen we een Virtual Reality bril met mega veel features. Om alleen of samen met kameraden te gebruiken om goede games te spelen of zijn favoriete film eens net even anders te bekijken. Hiermee duikt jouw Abraham voor een paar uurtjes zijn eigen wereldje in. Niet zijn ding? Bekijk dan eens deze geweldige action camera. Voor de hondenliefhebber tippen we er meteen het GoPro tuigje bij. Hiermee maakt jouw jarige job geweldige video opnames maar ook werkelijk bijzondere foto´s. Te monteren op bijvoorbeeld fiets of dashboard, waterbestendig en ook deze camera kan tegen een flinke stoot. Als jouw Abraham jouw held is, geef er een action figure USB stick bij. Batman of Superman misschien? Of is deze Abraham voor jou meer een knuffelbeer … dan is deze Dino of Scooby Doo wellicht de juiste keuze. Welke je ook kiest, met 8GB zijn ze allemaal een prima gift. Als hij zijn vijftigste verjaardag van begin tot einde op foto of video gezet heeft, kan hij de beelden in ieder geval meteen goed opslaan.

Abraham cadeau Tip 2: blijf zo jong als je je voelt

We spraken over wijsheid. Een vooronderstelling dat met het behalen van de vijftigste verjaardag ook een zekere verstandigheid gekomen is. Een verstandige Abraham zorgt voor zijn gezondheid, zodat hij niet alleen jong van geest is en blijft, maar ook een gezond lichaam `bewoont´. In deze tweede Abraham cadeau tip vind je daarom een greep uit handige helpers om de gezondheid op peil te helpen houden. Zoals deze pols bloeddrukmeter. Niet verkeerd om zelf op ieder (twijfelend) moment zeker te kunnen gaan dat de bloeddruk in orde is of dat er actie ondernomen moet worden. Bij veel pijn klachten en stijfheid helpt een infraroodlamp. Deze bijvoorbeeld kantel je eenvoudig in de gewenste hoek. Geeft direct verlichting, mits Abraham er even de tijd voor neemt. Meer algemeen kan een luchtreiniger / bevochtiger wonderen doen. Deze doet zijn werk in ruimtes tot 20m². De luchtkwaliteit wordt sterk verbeterd, zeker in de wintermaanden als de centrale verwarming de lucht uitdroogt, maar ook in de zomer met airco. Het is een multi talent met een ingebouwde nachtlamp die rustgevend van kleur verandert. Ook altijd goed is een sapcentrifuge voor de eenvoudige manier om de dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. Of neem een smoothie maker, net waar jouw Abraham het meest van houdt. Laten we hopen dat jouw Abraham de volgende tip nog niet nodig heeft, maar dat je hem inzet als cadeau met een knipoog. Maar het werkt wel, dit personen alarm. Dus of je hebt een top cadeau waar Abraham mee geholpen is, of je hebt een geinige verwijzing naar de toekomst.

Abraham cadeau Tip 3: versieren maar

Je gaat vast flink aan de slag met versieren van huis en tuin. De grote Abraham pop staat al, je regelt een verkeersbord `50´ en dan? De tip van de week is dit LED schrijfbord. Eigenlijk gewoon een klasse Abraham cadeau, maar meteen al te gebruiken om prachtig deze bijzondere verjaardag aan te kondigen. Want met speciale stiften teken je jouw tekst op de glasplaat en met de afstandsbediening zet je de achtergrond verlichting aan in elke gewenste kleur. Ook afwisselend. Stel je dit bord eens voor boven de voordeur … Ze zijn er in verschillende afmetingen, kies wat voor jouw bedoelingen het beste past. Je zet de boel uiteraard feestelijk af met dit Abraham tape. Zo is meteen duidelijk waarover deze feestelijkheden gaan! Doe er voor binnen nog een hartelijk gefeliciteerd bij, of een stuk of tien daarvan … Zodra jouw Abraham op zijn verrassingsfeest binnenkomt, barst het gejuich los; ondersteund door deze feest toeters natuurlijk. Als verlichting vind je op onze site werkelijk alle mogelijke feestverlichting. Tubes, led strips, led ballonnen, lantaarns en lichtbloemen. Kies maar!

Abraham cadeau Tip 4: kwinkslag

Als hekkensluiter tippen we in deze vierde Abraham cadeau tip een aantal leuke cadeaus met een knipoog. Moet kunnen, toch? Want tja, het is niet anders, met vijftig ben je niet piep meer, al is het ooit lastig accepteren. Omdat het zicht voor een Abraham misschien geen 100% meer is, pak je een aantal leuke verwijzingen hiernaar in. Zoals speelkaarten met extra grote symbolen voor betere leesbaarheid. Niet voldoende? Doen we er meteen een leesbril bij. Uiteraard in allerlei leessterktes verkrijgbaar. En, jawel, een vaste telefoon met joekels van toetsen. Dit toestel is zelfs compatibel met hoorapparaten! Eigenlijk een heel leuk cadeau, maar in dit Abrahamse kader een tikkie dubbel, is deze verrekijker. Voor als Abraham achter de geraniums zit … En omdat op deze gevorderde leeftijd ook het geheugen begint na te laten, tippen we er deze sleutelvinder bij. Stiekem is het ook een selfie afstandsbediening, maar dat zeg je er dan later maar bij. Reageert door middel van bluetooth technologie op een smartphone app. Maak als bonus een grappig gedicht rondom deze cadeaus.

De geschiedenis van Abraham vieren

Er is minder geschiedenis rondom het vieren van Abraham dan je zou verwachten. Er zijn wel verhalen, daar komen we nog op, maar het feest zelf, dat is iets van pak ´m beet de laatste honderd jaar. Abraham is een naam uit de bijbel, in combinatie met Sarah (waarover je via de navigatiebalk links een apart item vindt met eigen cadeau tips). Ook de Koran en de Joodse Tenach kennen deze mythische figuren. Abraham als aartsvader in royaal 2000 jaar voor Christus. Het ligt voor de hand dat de figuur van Abraham als kenmerkend voor de vijftigste verjaardag werd gekozen, omdat aan Abraham toegeschreven wordt dat hij heel oud werd. Men zegt wel 175 jaar en voor Sarah 127 jaar. In ons meer recent verleden werden wij niet heel erg oud. In die tijd was vijftig best een heel acceptabele en respectabele leeftijd. Het lijkt erop dat Abraham vanwege zijn extreem hoge leeftijd als vergelijkende grijsaard werd genomen.

Hedendaagse Abraham

Tegenwoordig is vijftig jaar natuurlijk nog helemaal niet oud. Het is juist eerder een leeftijd waarop we veel te delen hebben, nog volop productief zijn en een spil in de maatschappij kunnen zijn. Dat zien we ook terug bij de toenemende pensioenleeftijd. Met vijftig jaar zijn er nog 17 jaar of meer te gaan voordat we kunnen denken aan ophouden met werken (kijk voor meer informatie in het topic over pensioen, via de navigatiebalk links). Dus oud wordt meer en meer relatief. En aangezien onze gemiddelde leeftijd eerder naar de 100 jaar of er overheen kruipt dan bij de 50 blijft hangen … Overigens werd er lange tijd een Abraham gezet, om het even of het een man of een vrouw betrof die vijftig werd. Sinds ongeveer 1950 veranderde dit en deed de Sarah haar intrede.

Tips rondom Abraham

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van de vijftigste verjaardag van jouw Abraham al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie dag gaat maken met alle informatie die je hier krijgt en dat je volop aan de slag kunt met het maken van geschenkjes en plannen voor de hele dag. Natuurlijk neem je rustig de tijd om op deze site nog eens te snuffelen naar het mooiste cadeau voor jouw Abraham. Wij tippen je hier bovendien over een aantal leuke extraatjes die je kunt ondernemen met de vijftigste verjaardag van jouw Abraham:

Abraham dag

In het Noord Brabantse Oosterhout bestaat er een heuse Abraham dag. Waarmee je gelegenheid hebt om deze 50ste verjaardag een keer extra te vieren. Abraham dag vindt er sinds 1963 plaats op de eerste zaterdag in oktober. Dus zet m in je agenda!

Broodpoppen

Oorspronkelijk was de Abraham pop een pop gemaakt van brooddeeg. Achter dit gebruik zitten zowel symbolische als religieuze betekenissen. Misschien ken je het gezegde: `geef ze brood, laat ze leven´? Grofweg vertaald wordt het geven van een broodpop daarmee de brood-geworden wens `lang zal hij leven´. Menig bakker springt hierop in. Interessant is om gelukbrengende broodpoppen te bekijken in het bakkerijmuseum in Hattem. We zien deze broodpoppen in het hele land, van Groningen tot Limburg, waarbij de historie terug gaat tot in de Germaanse tijd.

Lekker!

Bedenk eens dat je een grote Abraham uit brooddeeg of als taart kunt laten maken door de plaatselijke bakker. Leuk & lekker!

Broodpoppen II

Er is nog een ander soort broodpop, namelijk die van gebakken brooddeeg, beschilderd met een vernislaag. Waardoor deze poppen eerder echte kleine kunstwerkjes worden, vergelijkbaar met aardewerken poppen. Er zijn cursussen en workshops voor beschikbaar en vaak vinden we op braderieën en home-made markten, vele mooie variaties. Geen feest? Misschien is zo´n workshop een leuk alternatief om met het hele gezelschap te ondernemen.

Abraham thema-feest

Vraag alle mannelijke genodigden voor het verjaardagsfeest ter ere van jouw vijftigjarige om verkleed als Abraham te komen! Er zijn speciale opplak-bakkebaarden te koop en ook een wandelstok of baard, doet al veel. Of stoere maskers, waarmee ook de dames als Abraham verkleed van de partij kunnen zijn … Ander idee: vraag iedereen om een typisch kenmerk van de jarige als verkleding of accessoire mee te brengen (snor, houthakkershemd, tandenstoker).

Huur hulpmiddelen

Passend bij jouw kwinkslagen-cadeaus geven we deze tip: kijk eens rond waar je in de buurt dingen als een rollator, een tena incontinentiepakket etc. kunt lenen resp. kopen. Plus allerlei materiaal rondom kunstgebitten … Voor als jouw Abraham dezelfde soort humor heeft!

T-shirts

Zoek een leuke foto van jouw vijftigjarige, laat m op T-shirts printen voor de gasten. De voordruk kun je meteen ook als flyer door de hele buurt aan lantarenpalen hangen. Denk ook eens aan een dia presentatie in huis met allerlei foto´s en mijlpaalmomenten op een groot scherm / beamer.

Sokkendans

Hang 49 sokken aan een lijn en dan als 50e een spandoekje met de tekst: `deze 50e oude sok is hier binnen´

Abraham & Sarah samen vieren

Stel, jouw Abraham en Sarah willen hun vijftigste samen vieren. Dan kan het beslist nog wat grootser allemaal! Misschien met een toneelstuk over hun leven, een artikel in het plaatselijke krantje (ludiek of juist niet), of? Denk er eens over om iemand in te huren die de dag in goede banen leidt (inclusief fotoreportage) zodat Sarah en Abraham zelf ook van hun feest kunnen genieten, maak toffe uitnodigingen en denk erom dat je het eventuele thema duidelijk omschrijft.

Wat organiseren we deze dag?

Misschien wil je liever een hele dag wijden aan deze bijzondere verjaardag. Koppel dit eens aan de hobby of liefhebberij van de jarige. Bijvoorbeeld een wandeling met lekkere hapjes op vastgestelde plekken, overal tussendoor opdrachten rondom de jarige, etentje aan het eind of een pokerwedstrijd. Net wat er past! Of je bezoekt een themapark, waar vaak extra dingen georganiseerd worden voor jarigen en voor 50ste verjaardag in het bijzonder. Dagje naar het strand, bezoek een museum, showburg, huur een koets of Ferrari, of … ?

Bezint eert ge begint

Allemaal leuk, maar bedenk of degene waarvoor je het feest wilt organiseren, dit ook wel wil! Lang niet iedereen zit te wachten op een in the spotlight zetten van de 50ste verjaardag.

Kado Abraham

Nog een bijzonder voorstel, juist voor iemand die geen ophef wenst, dus geen pop in de tuin; maak een tijdschrift. Vraag iedereen die jouw Abraham een warm hart toedraagt, om een bijdrage te leveren. Dat kan een stukje schrijven, een foto, beautytips, een gedicht, een schilderwerkje, wat dan ook, zijn. Iemand neemt het op zich om dit te coördineren en verzamelt (via email) alle inzendingen en zorg dat het tot een boekje gebundeld wordt. Veel werk maar een tof resultaat dat blijvende herinneringen geeft.

Nog eens

Abraham wil absoluut geen feest , maar dat hoeft jou er niet van te weerhouden om iets bijzonders voor hem te doen. Dat kan namelijk ook door hem opnieuw ten huwelijk te vragen …

Goud

We moeten het hier toch maar even vermelden: het jubileum materiaal dat hoort bij het jaar 50, is goud. Traditiegetrouw geeft men een gouden cadeau voor een vijftigste verjaardag. Dat mag gerust letterlijk zijn (horloge, ring) maar hoeft natuurlijk niet. Stel je eens voor hoe huis en tuin eruit zien wanneer je alles in goud aankleedt. Overigens vind je via de navigatiebalk links onder het kopje `jubileum´ het volledige overzicht van feestelijke jaren met het bijbehorende materiaal, van papier tot ivoor.

Gefeliciteerd, wij wensen jou een knallende vijftigste!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links