Vrouwendag cadeau online bestellen

In ons land wordt Vrouwendag steeds meer gevierd. Samen stil staan bij en met elkaar, door bijvoorbeeld uit eten te gaan met een groep `meiden´ van alle leeftijden of door een ander uitje te organiseren. Misschien wil jij liever deelnemen aan één van de vele activiteiten die rondom Vrouwendag in het hele land worden georganiseerd. Je vindt hiertoe verder onderaan een heleboel tips; vergeet niet om erheen te kijken! Wij vinden Vrouwendag wel een cadeautje waard, jij ook? Kijk dan snel verder voor een selectie uit onze originele cadeaus waarmee jij speciaal met Vrouwendag kunt verrassen. Want voor cadeaus en inspiratie zit je helemaal goed op deze site!

Top 10 Vrouwendag cadeaus

Elk jaar op 8 maart wordt de Internationale Vrouwendag gevierd. Gebaseerd is deze dag op de eerste staking door en voor vrouwen die op 8 maart 1908 in New York werd gehouden. Het is deze staking die overwegend gezien wordt als het begin van vrouwenemancipatie. Maar, op 8 maart 1921 kwamen ook vrouwen in St. Petersburg in opstand tegen voedseltekort en de vreselijke omstandigheden door de oorlog. Ook deze opstand geeft kleur aan Internationale Vrouwendag. Meer over het hoe en waarom van de Vrouwendag doen we verder beneden uit de doeken. Interessant! Het doel van de Internationale Vrouwendag is om nog eens extra aandacht te vragen voor thema´s vanuit de vrouwenrechten. Zoals (vechten voor) meer strijdbaarheid zodat er nog meer gewerkt kan worden aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Gelijkheid op economisch vlak en rondom werk en rolverdeling. Maar ook racisme, (seksueel) geweld en het beter in haar kracht komen te staan van vrouwen zijn onderwerp van aandacht. Het teken van Internationale Vrouwendag is (uiteraard) het welbekende vrouwenteken met de cirkel verbonden aan het plusteken. Dit symbool is dan felroze. Daarom kozen wij voor onze cadeautips ter ere van Vrouwendag ook zoveel mogelijk items in lekker fel roze. Zodat jij, elke keer wanneer jouw cadeau tot inzet komt, nog eens even denkt aan alle inspanningen die voorvechters van de vrouwenrechten deden en vaak nog steeds op zich nemen. Op naar nog meer groei!

Vrouwendag cadeau Tip 1: wat een super vrouw

Deze tip is altijd goed, dus geef hem met gerust hart aan al die supervrouwen om je heen die op Vrouwendag een extra stukje aandacht verdienen. Deze 8GB USB stick werkt niet alleen prima, maar brengt altijd weer een glimlach èn een aangespannen biceps tevoorschijn. Zo staat ook de beroemde dame met hoofddoekje op menig plaquette afgebeeld, om Internationale Vrouwendag onder de aandacht te brengen. Dus hier met die WonderWoman USB stick!

Vrouwendag cadeau Tip 2: op de kop

Met deze knuffelige koptelefoon in zacht pluche, uiteraard in roze uitgevoerd, kan `zij´ zich afsluiten voor haar omgeving terwijl ze muziek beluisterd, aan het werk is, concentratie of meditatie oproept. Effectief met comfort.

Vrouwendag cadeau Tip 3: krullenbol

Dit keer niet roze, maar wel heel vrouwelijk: met deze tip breng je elk kapsel in topvorm. We kiezen hier voor de krultang, maar uiteraard kan een stijltang ook of misschien liever een haardroger… Want met een beetje luxe om goed gestyled de strijd aan te kunnen gaan, is niks mis!

Vrouwendag cadeau Tip 4: aahhh, lekker warm

Oei, op de barricaden gestaan en koude voeten gekregen? Dan is deze voetenwarmer een verademing. Even een half uurtje met de voeten in de teddy-voering, warmte regelen met drie standen en achterover gaan zitten. Heerlijk!

Vrouwendag cadeau Tip 5: bubbelen maar

Als deze voeten nog een beetje meer verwennerij nodig hebben, dan is deze tip helemaal je-van-het. Met een voetenmassage apparaat doe je elke vrouw een plezier (en man trouwens ook, maar dat is voor een andere keer). Lekker warm water omspoelt je voeten, bubbels en streams geven zachte massage terwijl de rollen en bobbels jou heerlijk gladstrijken. Je bindweefsel slaakt er een diepe zucht van verlichting van! Met een lekkere bruistablet erin of natriumbicarbonaat met kelp om te helpen ontgiften, geniet je extra en als iets het verdient, dan zijn jouw voeten dat wel.

Vrouwendag cadeau Tip 6: tasje erbij?

Yes, weer een tip in Vrouwendag-roze! En wat voor een toffe; deze classy laptoptas geeft jouw laptop bescherming tegen spatwater, stof en schokken zodat je er ook in de toekomst jouw belangrijke werk op kunt doen. Of actie kunt voeren …

Vrouwendag cadeau Tip 7: het betere handen- en voetenwerk

Ja, je bent betrokken en je staat er als voorvechtster van vrouwenrechten. Maar daarom wil je nog wel verzorgd zijn, toch? Laat je helpen door deze manicure / pedicure set. Lekker compleet met acht verschillende opzetstukjes kun je draadloos maar met full power jouw handen en voeten verzorgen. Er zit een oplaadstation bij zodat het apparaat altijd geladen voor je klaar staat. Zoals jij voor de wereld …

Vrouwendag cadeau Tip 8: kabel aan de sleutelbos

Deze tip is een leuke kleine weggever. In roze, jazeker (ook in andere kleuren verkrijgbaar, maar dat verzwijgen we hier stiekem even). Het is een USB laadkabel verkleed als sleutelhanger. Handig, praktisch en geinig.

Vrouwendag cadeau Tip 9: in de mix

Gewoon mooi en heel fijn om te hebben: deze staafmixer. Hij helpt jou bij het bereiden van maaltijden en lekkernijen. Zo hou je tijd over voor andere dingen … En dit roze is van de wel heel pakkende soort.

Vrouwendag cadeau Tip 10: powerrrr

Vooruit, nog eentje dan; een klasse powerbank. Ook roze, super modern en erg handig (pssst, ook deze powerbank is in andere kleuren verkrijgbaar). Deze powerbank is zó compact dat ie in elke jaszak en tas past, dus je neemt hem gemakkelijk mee als je jouw Vrouwendag activiteiten gaat doen. Kun je lekker lang weg en toch zeker ervan zijn dat jouw smartphone niet zonder stroom komt te staan.

De geschiedenis van de Vrouwendag

Het gaat bij de Vrouwendag om solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen en dat over de hele wereld. Er is discussie over of Vrouwendag nu uit de USA stamt of uit Rusland. In die tijd (de jaren rond 1910) was het not done om een communistisch land de eer te laten. Voor nu maakt het niet meer uit. Vanuit een Eerste Internationale Socialistische Vrouwenconferentie in 1907, bouwen we ook nu nog steeds voort aan de vrouwenbeweging. We noemen een aantal belangrijke personen en gebeurtenissen. Clara Zetkin (1857-1933) vertegenwoordigde de Duitse socialistische partij en stond op de barricaden door te stellen dat mannen en vrouwen samen moesten vechten voor vrouwenrechten omdat zonder gelijke rechten het socialisme niet zou kunnen bestaan. Zij werd o.a. redactrice van het Duitse socialistische vrouwenblad Die Gleichheit. Clara Zetkin behield grote invloed. Zij zorgde ervoor dat er vrouwenconferenties werden gehouden, richtte de internationale vrouwendag in teneinde het vrouwenkiesrecht te bevorderen dat maar niet van de grond wilde komen en zij bemoeide zich met Het internationale Vrouwensecretariaat. De eerste Wereldoorlog maakte dat de Vrouwendag vooral ging over strijden voor vrede. In die tijd (1916) voegden Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg zich bij Clara Zetkin. Zij vormden samen de Spartakusbund die na de Russische revolutie overging in de Duitse communistische partij. Typisch voor aankondigingen over de internationale vrouwendag was strijden tegen onderdrukking en uitbuiting. Thema´s daarbij waren strijden voor (het recht op en de mogelijkheid van) werk buitenshuis als de vrouw dit wenst, huishoudelijke klussen eerlijker verdelen, kunnen beschikken over collectieve voorzieningen. Maar ook baas zijn over eigen lijf en spreken voor internationale vrouwensolidariteit. Al deze onderwerpen zijn ook in onze moderne tijd nog actueel … helaas. We zien dus vooral communistische roots bij de grote sterke eikenboom die Vrouwendag is. De boom zelf groeide politiek neutraler door. Vanaf 1912 werd in Nederland de Internationale Vrouwendag gevierd. En dit werd georganiseerd door de Democratische Vrouwenclubs. Zij hadden een eigen blad, de Proletarische Vrouw, dat een speciaal feestelijke editie uitbracht ter ere van de viering van Vrouwendag.

Weetjes en feiten

Als jij niet van percentages houdt, sla deze alinea dan over. Hij geeft geen gezellig beeld … maar maakt goed duidelijk dat de vrouwenbeweging nog lang niet met pensioen kan. Onze wereld wordt voor de helft door vrouwen bevolkt. Deze vrouwen doen twee derde (66%) van al het werk in de wereld. Maar ze verdienen er maar 10% van het wereldinkomen mee. Wanneer we de arme wereldbevolking bekijken, zien we dat drie kwart daarvan vrouw is. Dat geldt ook voor de vluchtelingen op de wereld. Er zijn nog veel analfabeten in de wereld en 66% daarvan is vrouw. Onze Tweede kamer heeft 150 leden en 36% daarvan is vrouw. En als laatste weetje: zelfs in Nederland verdienen vrouwen gemiddeld zo´n kwart (23%) minder dan mannen in dezelfde job. In theorie hebben mannen en vrouwen in heel veel landen ter wereld dezelfde rechten en plichten. In de praktijk ziet dat er anders uit, zoals onze percentuele illustratie laat zien. Wat blijkt is dat vrouwen vaak een kwetsbare bevolkingsgroep vormen en dat dit het geval is op vele gebieden. Bijvoorbeeld dat jongens wel naar school mogen en meisjes niet (dat is in Nederland anders, maar verdekt wel nog zichtbaar). Daardoor gaan later de beter betaalde banen eerder naar mannen dan naar vrouwen, waarmee we ongelijkheid nummer twee te pakken hebben. Trek deze ontwikkeling door en we zien dat vrouwen vaker thuis blijven na het trouwen, maar zeker zodra er kinderen komen. Er is zowel thuis als openbaar minder invloed door de vrouw dan door de man. In de westerse landen valt dit in doorsnee erg mee, zeker oppervlakkig bekeken, maar met een toenemende toestroom van mensen uit niet-westerse landen, zien we een vermenging met andere gewoonten ontstaan. Dan ontstaat de vraag: waar willen vrouwen het anno nu over hebben met Vrouwendag? ...

Internationale Vrouwendag tegenwoordig

Wat speelt er in hun leven en wat vinden zij belangrijk? Op Vrouwendag zien we dat de viering ervan om een bepaald thema draait. Bijvoorbeeld vrouwenrechten of anti geweld of armoede. Dit kan landelijk of zelfs regionaal verschillen. Laat je uitnodigen om deel te nemen aan discussies, volg de ontwikkelingen een beetje en maak ook deel uit van die ontwikkelingen. De doen-tips verderop, geven heel concrete mogelijkheden hiertoe. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beschreven bijeenkomst van Women Connected in Rotterdam. De Internationale Vrouwendag staat uiteraard (onverminderd) in het teken van gemeenschappelijk strijden, maar zeker ook in het teken van het vieren van verworven rechten. Van ver gekomen en nog ver te gaan. Zoals de verworvenheid dat 8 maart als officiële Internationale Vrouwendag door de Verenigde naties wordt erkend. We zeggen: power to de vrouw, met nadruk op vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld en nu krachtig(er) in het leven staan. Blessed be.

Wat gaan we doen met Vrouwendag?

We beloofden jou doe-tips. Er wordt zoveel georganiseerd rondom Vrouwendag, het wordt nog lastig te kiezen! Wij deden voor jou een greep uit interessante mogelijkheden. Maar, kijk vooral ook in jouw eigen omgeving naar wat er vanuit allerlei vrouwenbewegingen en andere betrokken organisaties wordt aangeboden! Programma´s van dergelijke activiteiten op Internationale Vrouwendag worden altijd bijtijds publiek gemaakt door de organisatoren. Vaak kun jij zelf jouw input opgeven. Zo geef jij mee gestalte aan de viering van deze dag, alleen of met jouw vereniging of club. Misschien kun jij jezelf ook meer actief mengen in de Vrouwendag-thema´s en draag jij jouw heel eigen steentje bij. Net waar jij blij van wordt. Wij wensen jou toe dat je samen met de andere vrouwen om je heen een geïnspireerde en waardevolle Vrouwendag invulling kunt maken. Wij hopen dat wij daar een klein beetje aan kunnen bijdragen.

Workshops rondom Vrouwendag / Miet & Griet

Op vele plekken in Nederland worden er dagen voor jezelf (als vrouw) georganiseerd, Niet persé op 8 maart, maar wel rondom die datum en in het kader van Vrouwendag. Zoals bijvoorbeeld op 4 of 18 maart. Die dagen zijn er ook verscheidene workshops waar je allemaal aan kunt deelnemen en ook nog tussendoor met elkaar praten, verbindingen leggen en ervaringen delen. Het gaat om allerlei thema´s en activiteiten zoals mindfullness, beweging of spiritualiteit.

Emancipatieprijs – Den Haag

Stad Den Haag kent De Kartini prijs. Het is een vrouwen- en emancipatieprijs die elk jaar verdiend kan worden door personen of organisaties die zich inzetten voor een gelijkwaardige positie en participatie van mannen en vrouwen. Voordrachten geven meer informatie en brengen discussie op gang.

Allerlei in Giessenburg

De Hervormde Vrouwenbond in Giessenburg organiseert een compleet programma rondom thema´s uit de Vrouwendag belangen. Het gaat daarbij om lezingen en het daarover napraten. Verder zijn er workshops op creatief en muzikaal vlak, sportief maar ook bezinnend. Een lekker vol programma met activiteiten in velerlei smaken en gelegenheid tot ont-moeten.

Theater in Rotterdam

Op Vrouwendag en dan vaak twee dagen lang, laat Rotterdam zich van haar sterkste kant zien. Er is volop gelegenheid tot uitwisseling. In het Rotterdams Wijktheater bekijk je en/of neem je deel aan workshops en interviews rondom de bevlogen thema´s van Vrouwendag. Ervaringen van vrouwen afkomstig uit de hele wereld, die nu om wat voor reden dan ook wonen in de buurt van Rotterdam, laten hun persoonlijke verhalen horen.

Venlo Vrouwen

Venlo stelt elk jaar met Vrouwendag haar Stadhuis ter beschikking. Zo was in 2017 bijvoorbeeld een `The day Before´ avondprogramma. Onderdeel hiervan is de uitreiking van Venloos Voorname Vrouw, die elk jaar plaatsheeft op Internationale Vrouwendag. Deze prijs is een nagedachtenis aan Mariet Verberkt. Zij was stadshistoricus en oprichtster van het vrouwen netwerk VenloVrouwen. Bij deze prijs hoort een wisselbeker en collier, beide speciaal hiervoor ontworpen, dat een heel jaar lang met trots gedragen worden.

Zoetermeer: vrouwenemancipatie

Vaak worden serieuze thema´s niet geschuwd op Vrouwendag. Zoals het thema 'Vrouwenemancipatie, hoe ver?' dat Zoetermeer in 2018 aansnijdt. Hoe staat het met de vrouwenemancipatie in ons land? Hoe groot is de loonkloof nog tussen mannen en vrouwen? Hoe economisch zelfstandig zijn vrouwen? Wat moet er allemaal nog gebeuren zodat vrouwen eindelijk gelijkwaardig aan mannen worden behandeld? Ja, de kloof tussen mannen en vrouwen wordt langzaam kleiner, maar er is nog een lange weg te gaan. Vrouwenorganisaties, `gewone´ vrouwen, bedrijven: wie of wat maakt niet uit, mits zonder commercieel belang, neemt deel. Ontmoeten, workshops, demo´s en multiculti hapjes maken het programma compleet.

Wij wensen jou een fantastische en inspirerende empowerment Internationale Vrouwendag!
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links