Vormsel cadeaus online bestellen

Wat worden kleine kinderen toch groot! Zo sta je nog met jouw dierbaren rond je pasgeborene om hem of haar te laten dopen en nu is de tijd voor het vormsel al aangebroken. Het vormsel is een heel belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Wil jij ook extra stilstaan bij deze dag en zoek je een origineel cadeau en inspiratie om jouw vormeling te verrassen? Lees dan snel verder over dit bijzondere gebruik waar meer achter zit dan je misschien denkt en ontdek met welke top cadeaus jij jouw vormeling blij zult maken!

Top 3 Heilig vormsel cadeaus

Het vormsel oftewel het heilig vormsel, is een initiatiesacrament net als, en samen met, het doopsel, de communie of de eucharistie. Zoals het doopsel de toetreding tot het katholieke geloof inhoudt (over het doopsel en alles rondom het doopfeest lees je meer via de navigatiebalk links in beeld), zo bevestigt het vormsel dit besluit. Jouw kind is inmiddels van een leeftijd dat het zelf en meer bewust de keuze kan maken om het rooms-katholieke geloof te belijden of misschien liever juist niet. Het vormsel geeft hier vorm aan. Het is ook mogelijk om vanuit een andere geloofsrichting tot het katholicisme toe te treden; ook dan spreken we van een vormsel. Het woord vormsel komt van vroomsel en betekent: sterk en in je kracht zijn. Verder beneden vind je meer informatie hierover. Juist omdat voor veel mensen het vormsel zo belangrijk is, zochten we een aantal mooie cadeaus bij elkaar zodat er ook daarmee een teken gezet wordt dat we niet zomaar voorbij gaan aan dit feestelijke ritueel waarbij jouw vormeling gevormd wordt. Wij dachten met je mee over hoe het vormsel feest vorm te geven. Daarbij zetten we voor het gemak leuke originele cadeaus in een aparte categorie voor jongens en één voor meisjes. Bovendien willen we jou een handje helpen door tips te geven voor de aankleding van het feest. Want een goed begin is tenslotte het halve werk. Veel plezier!

Vormsel cadeau Tip 1: voor een jongen

We gaan er hier vanuit dat jouw vormeling ongeveer 12 jaar oud is, aangezien dat de gangbare leeftijd is voor het krijgen van het vormsel. Een leeftijd van nog net wel kind zijn, maar toch ook al met één voet staan in de volwassen wereld vol verantwoordelijkheden. Daarom tippen wij jou hier met een aantal speelse big boys cadeaus. Neem nou deze bluetooth sportarmband. Mooi vormgegeven in volwassen stijl, en gericht op het verbeteren van sportprestaties of `gewoon´ gezonder leven, lijkt hij te zeggen: joh, je doet al echt mee in de volwassen wereld. Maar geen nood, want tot sport en spel horen ook dingen als beweging op de pauzeplaats of tijdens het voetbalspel met vrienden. Dus til er niet te zwaar aan, maar leer jezelf en waartoe je in staat bent, beter kennen zonder de lat te hoog te leggen. Dan deze stoere zonnebril. Of toch niet? Nee, in deze zonnebril zit een verborgen camera verstopt! How very spy kids! Met 32GB opslagcapaciteit neem je heel wat op, ook erg leuk om tijdens uitjes of die voetbalpartij van net, in te zetten. Of misschien op je eerste festival …

Om een beetje in de spy camera sfeer te blijven, tippen we je op deze mooie fotolijst met ingebouwde camera. Hij is natuurlijk erg geschikt om onopvallend bewakingsbeelden te schieten. Hij houdt bijvoorbeeld bij jouw waardevolle spullen de wacht en neemt de beelden op micro SD op. Maar ook leuk om tijdens je vormselfeest strategisch neer te zetten om geweldige sfeerimpressies te filmen. Voor dat laatste kun je ook kiezen voor een heuse action camera. Daarmee geef je jouw vormeling echt de boodschap: ik vertrouw je toe dat je nu genoeg verantwoordelijkheidsgevoel en inzicht hebt, om met zo´n waardevol apparaat om te kunnen gaan. Een mooi gebaar, passend bij het vormsel dat toch ook om bewuste keuzes gaat. Onder ons gezegd: de camera is waterdicht en kan best tegen een stootje. Maar dat hoef je er niet bij te zeggen, toch? Dan deze tip, die voor veel jongens en mannen (behoud vooral een stukje kind gedurende heel je leven) op het verlanglijstje staat: de F1 Racing Car in bouwstenen. Daar wordt vast nog mee gespeeld ook! En anders staat ie prachtig in de vitrinekast. Als laatste tippen we je op een draadloze (bluetooth) speaker. Er zijn vele variaties beschikbaar, in allerlei uitvoeringen. Zoals deze classy versie. Je laadt hem op via USB en zijn bereik is ongeveer tien meter. Daar kom je een heel eind mee. Fijn voor naast dat trapveldje.

Vormsel cadeau Tip 2: voor een meisje

Om voor de meiden in dezelfde sfeer verder te gaan: er zijn zo veel verschillende uitvoeringen bluetooth speakers, daar is beslist de juiste voor jou bij. Ach kom, laten we eens een paar heerlijke clichés erin gooien! Dus, hup, knalroze met `diamanten´ voor de jongedames. Ook tien meter bereik, eveneens USB oplaadbaar, dus hij doet niks onder voor de eerdere jongensversie. Het is wel een echte blingvanger, uh, blikvanger. Vooruit, dan doen we er een mooie roze powerbank bij. Lekker veilig met bescherming tegen oververhitting, kortsluiting en overlading. Je laadt er alle mogelijke apparaten mee op, zoals je smartphone, mp3 speler en nog veel meer. Nooit meer zonder stroom onderweg dus. Nu zijn we op dreef. Hou je vast voor deze roze (uiteraard) USB sleutelhanger. Praktisch aan de sleutelbos helpt ie met het verbinden en opladen van een USB apparaat met je pc. Maar dames, alle gekheid op een stokje, natuurlijk zijn er nog veel meer uitvoeringen. Dus als roze niet (meer) zo je ding is, kies gewoon lekker een andere. Tenslotte, nu je oud genoeg bent om voor het vormsel te kiezen, ben je ook oud genoeg om je eigen smaak te ontwikkelen. Nog een paar cadeau tips dan. Altijd leuk zijn onze USB sticks in zóveel uitvoeringen. Allerlei figuren uit de animatiewereld, action helden of sportauto´s, net wat jij wilt. Maar deze Dino uit The Flinstones doet je altijd glimlachen, vind je niet? Het is een 8GB highspeed, dus een mooie helper voor huiswerk of muziek. Als jij graag een spelletje samen met vrienden of familie doet, dan tippen we deze tongbrekers kaarten set. Op 48 kaartjes staan bijna-onuitspreekbare stuiter en struikelzinnen. Hilarisch, voor een avond heerlijk lachen. Dan tippen we graag nog deze leuke sfeerverlichting. Rechtstreeks in het stopcontact ingestoken, brengt hij direct een leuk effect in jouw kamer. Je waant je in de galaxy … sweet dreams mylady!

Vormsel cadeau Tip 3: voor het feest

We dachten met je mee over hoe het vormsel feest aan te kleden. Aangezien het heilig vormsel meestal in de maand mei plaatsvindt, kiezen we hier voor aankleding van een buitenfeest. Verlichting is op ieder feest een bepalende sfeermaker. Daarom vind je in deze tip een selectie uit het grote aantal mogelijkheden aan verlichting. om te beginnen deze kleurrijke LED lantaarns aan bijna tien meter snoer. Mag zowel binnen als buiten gebruikt worden, werkt gewoon op netstroom. In dezelfde kleurrijke sfeer ligt deze LED lichtketting met 80 (!) lichtende balletjes, in rood, groen, blauw en geel. Ook deze kan zowel binnen als buiten zijn werk doen. Erg leuk om dit aan te vullen met LED ballonnen … Dan richten we ons vormsel feest verder in met een partytent. Ook hierin veel keuze, we zetten nu de Easy Up in het zonnetje. In mooi antraciet geeft hij een mooi sta-plekje, biedt schaduw in te warme zonnestralen of beschutting als het niet helemaal droog blijft. Je kunt jouw vormsel feest zo groot maken als je wilt, de bijpassende maat partytent is er beslist. Zoveel als er verschillende maten partytenten zijn, zo veel types zijn er ook. Kies welke soort jou het meest aanspreekt. Voor onder de partytent kies je voor eenvoudige maar zeer stevige partytafels. En als je dat wilt, trek je ze een mooie baljurk aan. Bijvoorbeeld in rood of champagne. Tip: breng rondom verlichting aan met een lichtstrip. Eventueel batterij aangedreven en met afstandsbediening. Voor op de tafel staat dit multi-talent erg mooi. Het is een zacht doorschijnende ijsemmer met ingebouwde LED verlichting. Batterij aangedreven dus geen gedoe met kabels en verlengsnoeren. Daarmee staat jouw drank mooi koud. Zo stilaan komt er sfeer in jouw vormsel feest …

Het hoe en wat van het heilig vormsel

Als derde sacrament in het katholieke geloof, ontvangt de vormeling de Heilige Geest. Daar hoort een plechtige kerkdienst bij. In de protestantse kerk kent men de belijdenis, dat is vergelijkbaar met het vormsel. Het heilig vormsel maakt de band met de kerk en waar deze voor staat, sterker. En zeker in moeilijker tijden of zwaardere omstandigheden, halen mensen uit deze betrokkenheid kracht. Het belijden van het vormsel maakt het de gelovige beter mogelijk om juist als het lastig wordt, te blijven geloven en om te blijven leven volgens de leer van Jezus. Officieel zit er nog een ander aspect aan het vormsel. Want enerzijds ontvangt de vormeling een bevestiging van het doopsel, maar anderzijds is het de bedoeling dat de gelovige de wereld intrekt om de geloofsgemeenschap uit te breiden. We noemen dit ook wel `het geloof verkondigen´. Hoe je er ook naar kijkt, er is aan het heilig vormsel een beeld verbonden waarbij de Heilige Geest vanaf nu de vormeling leiding geeft. Dit wordt ook wel verbonden met vuur. Een vuur dat de vormeling verwarmt en hem andere mensen laat aansteken.

Wist jij dat de voorbereidingen voor de vormsel viering al drie jaar eerder beginnen? We zagen al dat het drieluik van sacramenten begint met het doopsel. Daarna komt de communie en nu dus het vormsel. Het heilig vormsel dient zo als een soort afsluiting van deze initiatie, maar dat gaat dus niet zomaar 1-2-3. De vormelingen komen in de voorbereidende (drie) jaren in groepjes bij elkaar. Deze bijeenkomsten staan uiteraard in het kader van God en godsbeleving. Er worden verhalen gedeeld en er wordt veel over het geloof gesproken. Veel van de eeuwenoude verhalen worden naar meer hedendaagse thema´ s uitgelegd, zodat het geloof ook voor deze jonge mensen na te voelen is. In de bijeenkomsten worden ook spellen gedaan of bijvoorbeeld collages gemaakt; alles wat maar voor beter begrip en overweging voor de vormelingen ingezet kan worden. Het is gebruikelijk dat vormelingen aan het eind van de drie voorbereidende jaren een weekend samen weg gaan. Bijvoorbeeld naar een klooster. Daar worden dan de laatste voorbereidingen gedaan en maken de jongelui zich klaar voor de vormsel dag zelf. Eigenlijk is het een bisschop, dus een hoge kerkelijke functionaris, die het vormsel toedient. En dat is in kerkelijke kringen best een eer. Maar we zien tegenwoordig ook dat deze taak wordt overgedragen aan een meer lokale functionaris. De viering zelf wordt tussen Pasen en Pinksteren gehouden, omdat in deze periode ook de oorspronkelijke leerlingen van Jezus de Heilige Geest ontvingen. Maar feitelijk is het mogelijk om de diensten gedurende het hele jaar uit te voeren.

Vormsel in latere levensfase en andere gebruiken

Wanneer een volwassene later in zijn leven tot het katholieke geloof wil toetreden, dan is het gebruikelijk dat er in één mis alle sacramenten worden gegeven. Dus doopsel, eerste communie en vormsel achter elkaar door. In oosters-katholieke kringen is het gebruik rondom het heilig vormsel net even anders. Daar wordt het vormsel meteen aansluitend op het doopsel toegediend. Waarop dan nog een liturgie, dat is een eredienst met voorgeschreven gebed en handelingen, volgt. Het ritueel rondom het vormsel bestaat uit een handoplegging en de zalving met het zogenoemde chrisma. Het chrisma is een mengsel van olijfolie en balsem en wordt gezien als een heilige olie. Om gebruikt te mogen worden tijdens een ritueel zoals het vormsel, moet het chrisma door bijvoorbeeld een bisschop gewijd zijn.

Vormsel anno nu

Tegenwoordig wordt het ritueel van het vormsel vooral vorm gegeven door de handoplegging en de zalving. Behalve de ouders van de vormeling, zijn ook peetoom en peettante aanwezig in de kerk. Peter en meter leggen hun rechterhand op de rechterschouder van de vormeling, die dan zijn of haar (laten we het voor nu bij `hem´ houden) naam zegt. Daarop zalft de geestelijke de vormeling, feliciteert hem en wenst hem vrede. Oorspronkelijk was het voorgeschreven dat de vormeling voor de zalving knielde, dat gebruik is los gelaten.

Jij bent nu gevormd; wat wil jij uitdragen?

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van het vormsel al meer vorm? Wij hopen natuurlijk dat je een mooie dag kunt maken met alle informatie die je hier kreeg en dat je blij gaat zijn met de cadeaus die erbij horen. En ga dan lekker aan de slag. Nu je het vormsel hebt ontvangen, draag je uit dat jij deel uit maakt van het katholieke geloof en dat je wilt leven zoals Jezus dat voordeed. Jouw totaal aan eigenschappen waarmee je werd geboren, al de dingen die jij graag doet en waar je goed in bent, maken het je mogelijk om jouw stempel op de wereld te zetten. We noemen dat talent. Laat jouw heel eigen licht maar schijnen, doe je goede werken en leef.

Wij wensen jou een vredig heilig vormsel!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links