Secretaressedag cadeau online bestellen

Welkom bazen, bij deze site waarin wij jou helpen om een mooi origineel cadeau te vinden voor die waanzinnig belangrijke secretaresse! Onthoud: Secretaressedag is in de Benelux steeds op de derde donderdag van april. In 2018 is dat 19 april en in 2019 valt Secretaressedag op 18 april. Dus kijk snel verder naar onze cadeau tips zodat ook jij met een origineel cadeau kunt verrassen. Wij doen er verder onderaan extra inspiratie bij om Secretaressedag een nog feestelijker invulling te geven. Dus je zit helemaal goed op onze site! Neem even de tijd en maak de keuze waarmee je jouw secretaresse blij zult maken!

Top 10 Secretaressedag cadeaus

Misschien is het even wennen om de taak van het zoeken naar een waarderend geschenk aan te gaan, want tja, als we eerlijk zijn dan is het toch gewoonlijk die trouwe secretaresse dit soort dingen voor jou regelt. Des te meer reden om bij deze gelegenheid extra je best te doen om jouw waardering uit te drukken. Fijn dat je de moeite neemt! Verderop vind je informatie over het hoe en waarom van Secretaressedag. Natuurlijk heb jij jouw heel eigen redenen om jouw secretaresse eens extra in het zonnetje te zetten en dat is mooi. Maar ooit werd deze feestdag in het leven geroepen. Leuk om te weten hoezo. Trouwens, het zijn natuurlijk lang niet altijd vrouwen die de rol van secretaresse vervullen. Of van Personal Assistant of welke verdere benaming bij jouw bedrijf in de functieomschrijving staat. Voor het leesgemak houden wij het hier echter op de vrouwelijke spreekvorm, want Secretaressedag heet nou eenmaal nog steeds Secretaressedag, maar secretarissen, voel je vooral niet buitengesloten hoor! Uiteraard is een mooie bos bloemen een goed begin om Secretaressedag te starten. Een geïnspireerde kaart met jouw persoonlijke waarderingswoorden, valt ook beslist in goede aarde. Hoe groot is dan haar verrassing wanneer er bovendien een leuk cadeau op jouw secretaresse staat te wachten! Wij deden een greep uit de vele mogelijkheden en bieden jou hier tien cadeau tips. Daarbij deden wij ons best om deze cadeaus zo te kiezen dat er een verbinding is met de werksfeer. Want dat lijkt voor Secretaressedag wel gepast. Dan zou je het voor bijvoorbeeld haar verjaardag weer meer in de persoonlijke sfeer houden. Andersom mag natuurlijk, maar kijk maar eens wat onze keuze voortbracht; er is vast het juiste bij voor jouw Secretaressedag:

Secretaressedag cadeau Tip 1: DAB radio

Wij tippen de Digital Audio Broadcasting radio in retro look. Modernste techniek (ter vervanging van FM radio) met gemakkelijk te wisselen radiozenders zonder naar frequenties te hoeven zoeken, met meer zenders om uit te kiezen en ook nog met beter bereik. Met deze radio breng je sfeer in kantoor en hoeft er niet steeds een radiozender op de werkcomputer open te staan. Het retro jasje doet aan vroeger tijden denken, kijk maar eens naar de verschillende uitvoeringen welke het beste bij jouw secretaresse past.

Secretaressedag cadeau Tip 2: mini koelkast

Erg leuke tip en nog een handige ook. Met deze mini koelkast hou je een drankje koud en zelfs een hapje warm (ja, het kastje kan zowel koelen als verwarmen) terwijl je aan de pc zit. Want deze mini koelkast haalt zijn energie via USB uit de computer. Zo kan jouw secretaresse tijdens de lunch doorwerken, ahum. Grapje natuurlijk, maar als jij weet dat jouw secretaresse zelfs met Secretaressedag haar taken heel serieus neemt en vaak genoeg de pauzes door ploetert, dan is deze tip wel een mooi gebaar.

Secretaressedag cadeau Tip 3: WonderWoman

Ja, dat is ze. Daarom is Secretaressedag er juist. Met deze 8GB USB stick maak je in één oogopslag duidelijk wat jouw secretaresse in jullie bedrijf is: een power vrouw met super krachten. De USB sticks zijn er in vele action figure uitvoeringen, dus kies welke bij jouw assistent het beste past.

Secretaressedag cadeau Tip 4: digi fotolijst

Wij tippen deze digitale fotolijst. Natuurlijk kijk jij of je foto´s hebt, bijvoorbeeld van personeelsuitjes, die je alvast op een SD kaartje zet. Wij hopen dat je die foto´s vinden kunt, want we vrezen dat het ook hierbij gaat om zo´n typische taak die gewoonlijk de secretaresse toevalt. Maar jij wilt de verrassing niet verpesten natuurlijk, dus doe je best! De fotolijst is er in meerdere uitvoeringen, bijvoorbeeld strak zwart of meer natuurlijk in houtlook. Inclusief USB poort, kalender en klok. Extra tip: maak een foto van de kaart die je geeft met Secretaressedag zodat jouw waarderende woorden elke keer weer langskomen in de diashow.

Secretaressedag cadeau Tip 5: draadloze muis

Misschien klaagt jouw secretaresse al langer over een slecht functionerende muis of dat ze nou eindelijk wel eens haar eigen muis wil. Doe haar dan een mooie draadloze muis cadeau. Kies de kleur die bij haar past. Misschien meteen een gepersonaliseerde mousepad erbij?

Secretaressedag cadeau Tip 6: bureau ventilator

Dan een geestige en toch nuttige cadeau tip. Een mooi vormgegeven bureau ventilator, dus speciaal voor op het bureau van jouw secretaresse. In fancy paars. Een echt werkpaard dat geschikt is voor continue gebruik. Passend voor het beste paard op stal, zo dachten wij.

Secretaressedag cadeau Tip 7: wandklok

Zeker als jullie klok steeds achter of voor loopt, voortdurend stuk gaat, er al geen glas meer inzit door het veelvuldig naar beneden vallen (geen deuren dichtknallen hoor) wordt het misschien eens tijd voor een nieuwe wandklok. We tippen hier een eenvoudige, zonder poespas. Maar kijk gerust eens verder, naar bijvoorbeeld een projectieklok. Heel mooi en als cadeau net iets meer om het lijf hebbend …

Secretaressedag cadeau Tip 8: lantaarn

Een neutrale tip dan. Echte sfeermakers, al dan niet op of bij kantoor. Je haalt er een door zonne-energie aangedreven lichtbron mee in huis, uuh, in kantoor. De lantaarn in Chinese lampion stijl brandt een uurtje of vijf in wit licht. Leuk, zo´n rijtje langs elkaar, vooral aan het raam als er in de avonduren doorgewerkt wordt.

Secretaressedag cadeau Tip 9: kubus lampen

Nog zo´n leuke sfeer makende verlichting maar in hele andere stijl. Deze LED kubussen geven de kleur licht die jouw secretaresse instelt. Dat kan natuurlijk ook gewoon wit zijn, of pimpelpaars (passend bij de bureau ventilator) of alle kleuren zachtjes in elkaar overlopend. Op batterijen, dus overal neer te zetten, ook bijvoorbeeld in de zo weinig inspirerende dossierkast …

Secretaressedag cadeau Tip 10: touchscreen gloves

Deze zwarte handschoentjes dan als laatste tip. Zodat de touchscreen beeldschermen ook met behandschoende vingers bediend kunnen worden. Voor koudere of vuilere omstandigheden. Geef liefst meteen een aantal paren cadeau; eentje voor in de auto, eentje voor in de pauze area, eentje voor in de jaszak …

De geschiedenis van de Secretaressedag

Zo, gewaardeerde baas, op deze Secretaressedag gaat eens voor een dag (of eigenlijk een week zoals je zo zult zien) jouw secretaresse met de eer lopen. Want op deze dag laat jij zien dat je haar (we hadden al gesteld dat hier ook hem te lezen is) waardeert voor alles wat ze in jouw bedrijf en voor jou doet. Vaak is de secretaresse de spil in het bedrijf. Zij is voor het personeel vertrouwenspersoon, en zorgt ervoor dat het bedrijf geolied draait. Als we er eens echt bij stil staan, dan blijkt dat de secretaresse feitelijk een hele lijst aan rollen vervult. Zeker wanneer zij al langer bij hetzelfde bedrijf werkt. Haar expertise is vaak enorm groot. In de jaren vijftig, zo vlak na de Tweede Wereldoorlog, kwam de industrie goed op gang en kwam er meer en meer behoefte aan geschoold administratief personeel. In die tijd werden vooral vrouwen gevraagd om hun rol als huisvrouw te parkeren en als secretaresse te gaan werken. We zien vanaf die tijd een groei ontstaan in taken en ook in waarde van de bijdrage van de secretaresse aan het bedrijfsleven. Er werd een vereniging opgericht die moest helpen om deze waarde van de secretaresse en ander administratief ondersteunend personeel te erkennen en bovendien te helpen met de persoonlijke ontwikkeling van juist deze medewerkers. Maar feitelijk was het doel ook en op dat moment misschien vooral, om dit nieuwe beroep onder de aandacht te brengen en er zo rap mogelijk voor te zorgen dat er vele dames in de secretariële arbeidsmarkt terecht kwamen. Deze beweging kwam uit Amerika en werd the National Secretaries Association genoemd. In 1981 veranderde de naam naar Professional Secretaries International en in 1998 nog een keer naar Association of Administrative Professionals oftewel IAAP. In deze namen zien we terug hoe de kijk op secretaresses en de inhoud van hun baan met de jaren veranderde. Daarmee veranderen ook competentie(eisen), zeg maar vakkundigheid en verantwoordelijkheden/taken. Een secretaresse of ander administratief medewerker kan lid worden van IAAP en heeft daarmee een internationale spreekbuis.

Om deze vraag naar waardering en erkenning naar buiten te brengen, en er voor te lobbyen, werd de Secretaressedag in het leven geroepen. Uiteraard liepen de Verenigde Staten voorop. In Nederland werd de eerste Secretaressedag gehouden op 20 april 1989. Een aantal belangrijke spelers in de secretaressemarkt zorgde hiervoor. Inmiddels heeft het begrip Secretaressedag zich gevestigd en zien de meeste bedrijfjes en bedrijven zelf wel in dat het een goede zet is om hun management assistenten, de naam die we tegenwoordig meest horen, in het zonnetje te zetten. De IAAP geeft bovendien de mogelijkheid om misbruik of ander laakbaar gedrag te melden. Verder biedt IAAP een platform om te netwerken, geeft voortdurende scholing (bijvoorbeeld leadership training) en zorgt voor de verder ontwikkeling van de professie van het beroep van secretaresse.

Secretaressedag in andere landen

Secretaressedag wordt nog niet over de hele wereld gevierd, maar we zien wel dat er steeds meer landen aan mee doen. Het is daarbij wel goed mogelijk dat er op een andere dag Secretaressedag wordt gevierd of op een heel andere manier dan wij inmiddels gewend zijn.

Een Secretaressedag of een secretaresseweek

We verwezen er al even naar: naast of eigenlijk om de Secretaressedag heen, is er ook een National Secretaries Week. Dit gebruik startte in 1952 en kwam voort uit een samenwerking tussen het (Amerikaanse) ministerie van handel en een aantal fabrikanten van kantoorapparatuur en kantoorbenodigdheden. In deze secretaresseweek werden allerlei activiteiten gepland rondom - de ontwikkeling van - het beroep van secretaresse. Wij geven hier in Nederland nu weinig invulling aan. Nog relatief kort geleden, namelijk in 2000, werd er een update in de benaming doorgevoerd. Vanaf dat moment heet de week Administrative Professionales Week met daarin vervat de Secretary Day. We zeiden het al eerder; dit laat zien dat de functie en de benamingen daarvan steeds aan verandering onderhevig zijn. De secretaresse, management assistent of personal assistant ziet haar taken voortdurend veranderen. Soms ook behoorlijk fors. We zien dat er per bedrijfstak een bijzondere kennis gevraagd wordt van de ondersteunende krachten. Denk maar eens aan juridisch, financieel of medisch, afhankelijk van de bedrijfstak. Daar is nog veel meer over te zeggen, maar voor nu laten we het hierbij. We hopen dat deze background information helpt om jullie Secretaressedag leuk vorm te geven vanuit de bedoeling die deze feestdag van oudsher heeft. Om jouw secretaresse de erkenning te geven die ze verdient, kies je nu eenvoudig jouw cadeau. Je kunt een stapje verder gaan, waarvoor we nog een aantal leuke tips geven.

Inspiratie tips voor Secretaressedag

Een secretaresse is meer dan de koffiejuffrouw … maar dat wist je al lang! Laat dat deze dag speciaal maar eens goed merken. We geven een aantal extra tips.

Bloemen

Geef jouw secretaresse haar bloemen, kaart en cadeau en stuur haar de rest van de dag lekker naar huis.

Lunch

Regel een uitgebreide lunch voor de secretaresses.

Oorkonde

Maak een oorkonde in plaats van een kaartje. Met daarop bijvoorbeeld alle eigenschappen waarvoor je haar zo waardeert.

Gedicht

Maak een dankjewel gedicht (voorbeeld: dank je wel voor elke keer dat je rustig bleef in de storm, dank je wel voor elke keer dat je attent bleef ondanks de vloed van papier en mails, dank je wel voor elke keer dat je orde schept in de chaos, dank je wel dat je bent wie je bent).

IAAP

Geef jouw secretaresse een lidmaatschap van IAAP cadeau. Je doet er meteen jezelf en jouw bedrijf een cadeau mee want je haalt er een tool mee in huis om de know how, vakmanschap en waarde van jouw administratief ondersteunend personeel te vergroten.

Extra!

We tippen hier nog een aantal erg leuke extraatjes om het kantoor en het cadeautje van jouw secretaresse extra leuk aan te kleden. Doe er je voordeel mee! LED roosjes om her en der neer te zetten, eenvoudig batterij aangedreven en in te stellen met zeven kleurtjes. Leuk om als inpaklint te gebruiken zijn LED lichtsnoeren. Bijvoorbeeld met bloemen of sterren. Lichtgevende veters kunnen hier overigens ook prima voor gebruikt worden. LED ballonnen, LED onderzetters (wellicht beplakken met leuke waarderende kreten). LED waxinelichtjes op batterij of de echt-kaars variant, om leuke maar brandveilige sfeer op kantoor te brengen.

Wij wensen jou en jouw secretaresse een fantastische Secretaressedag toe!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links