Paascadeaus online bestellen

Misschien was het je al opgevallen dat Pasen ieder jaar weer op een andere datum valt. Om het jou gemakkelijk te maken, denken we een paar jaar vooruit: Pasen 2018 begint op 1 april (nee, geen grap), in 2019 wordt het 21 april en in 2020 valt Pasen op 12 april. Steeds meer zien we dat er met Pasen ook cadeautjes worden uitgewisseld. Dat kan een chocolade ei of kip zijn of iets anders in de typische Paassfeer. Maar als jij je dierbaren met een origineel top cadeau wilt verrassen en inspiratie zoekt, dan ben je helemaal goed op deze site. Lees onderaan meer over de bijzondere gebruiken met Pasen!

Top 4 Paas cadeaus

Dus Pasen 2018 is anders dan Pasen 2017. Hoe deze datum wordt vastgesteld is best een beetje ingewikkeld. Dat komt omdat er daarbij rekening gehouden wordt met de maanfasen en met de wijze waarop daardoor de zondagen in een maand vallen. Ons jaar heeft 52 weken en een dag, behalve bij een schrikkeljaar, dan is het 52 weken en twee dagen. Zo verschuiven de zondagen elk jaar van datum, een patroon dat 28 jaar duurt om dan weer van voren af aan te beginnen. In de datumberekening worden fenomenen als de lente-equinox meegenomen. Wist jij trouwens dat dit het tijdstip is waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat? Op die dag zijn de lengte van dag en de lengte van de nacht ongeveer gelijk. De lente-equinox vindt altijd rond 20 of 21 maart plaats. Hoe dan ook, de christenen vieren op deze dag dat Jezus uit de dood is opgestaan. En dat gebeurde volgens de overlevering op de derde dag na de kruisiging van Jezus. Men zegt verder dat het Paasfeest eigenlijk een joodse oorsprong heeft. Onderaan vertellen we er meer over. Maar nu eerst: cadeautjes! Om tot een selectie van originele Paascadeaus te komen, dachten we na over welke categorieën daarbij het handigst voor jou zouden kunnen zijn. Want je wilt misschien een cadeau geven maar het kan net zo goed zijn dat je een cadeau kiest dat past bij jouw plannen om naar een Paasfestival te gaan. Of misschien blijf jij juist lekker thuis en zoek je daar benodigdheden voor. We helpen je graag! We wensen je veel inspiratie en natuurlijk veel plezier!

Paascadeau Tip 1: Voor jongens

Voor jongens valt onze keuze dit keer op een aantal super stoere cadeaus. Want wat denk jij van een Quadcopterof Helicopter op afstandsbediening? Ze zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen en prijsklassen te koop. Met ingebouwde camera of zonder, voor gebruik binnenhuis of juist voor buiten, quad of heli, allerlei kleurtjes. Je vindt beslist de passende voor jouw knul. Ook erg leuk, zeker voor een avontuurlijke knaap, is een metaaldetector. Ook deze zijn in een aantal uitvoeringen beschikbaar. Kies diegene die het best past bij jouw plannen en trek er lekker (samen) op uit en ontdek welke geheimen er uit de akkers in jouw omgeving tevoorschijn komen. Voor als je highlights uit jouw en zijn leven wilt vastleggen, denken wij aan een stoere actiecamera. Waterdicht, robuust en bereid voor elke powertrip. Waar is jouw jongen overal te vinden? Voetbalveld, klimtoren, Paaspop, kijk die Helicopter eens gaan en en en …

Paascadeau Tip 2: Voor meisjes

Voor meisjes duiken we de wereld van de elektronica in. Ook jouw dametje gaat op avontuur en voor haar kozen wij een toffe selfiestick. Licht de omgeving waarin ze foto´s maakt bij met deze geinige LED Kubus lampen. Kunnen overal mee want werken op batterijen. Ze geven zeven kleurtjes in geleidelijke overgang. Ook leuk op haar bureau … Voor de jongedames een nieuwigheid in PC-land: de interactieve dobbelsteen `Dice´. Deze (ook in Hello Kitty uitvoering beschikbare!) dobbelsteen is een alternatieve bediening voor haar tablet of ander mobiel apparaat. Erg leuk en handig om te gamen maar ook ander bedieningsmogelijkheden. Top tip.

Paascadeau Tip 3: Yeah, een Paasfestival

Ga jij dit jaar naar een Paaspopfestival? (Lees verderop voor meer informatie en klik ook eens via de navigatiebalk links naar `Feestdagen´ voor nog meer feest en festival informatie). Je gaat op reis en neemt mee: een barbecue, uiteraard! Bijvoorbeeld in handige emmervorm, inclusief tang dus je kunt meteen aan de slag. Erg handig is ook een campinglantaarn. Bijvoorbeeld deze mooi vormgegeven lichtgewicht versie. Met handvat, handig om aan je tent te hangen maar ook om mee te nemen als je er in de nacht eens uit moet. Natuurlijk wil je op jouw Paasfestival niet zonder smartphonepower komen te staan. Neem daarom een powerbank mee, bijvoorbeeld eentje met zelfs twee ingangen zodat je twee apparaten tegelijk kunt opladen. Of neem er eentje in sleutelhanger variant.

Paascadeau Tip 4: Maak het thuis gezellig

Jij besluit: we blijven lekker thuis deze Pasen. Dan maken we een gezellige brunch of diner. We tippen hier een aantal fijne helpers. Begin de dag met een fijn Paasontbijt. Daar hoort uiteraard een vers eitje bij! Laat je bijstaan met deze superhandige eierkoker. Je maakt er zeven eitjes in een keer mee klaar. Lekker glaasje vers geperste sinaasappelsap erbij lijkt jou te veel werk? Neu, valt wel mee want jij hebt nu deze XXL citruspers. Je perst er 0,8 liter mee, dat is een flinke hoeveelheid! Is uiteraard elektrisch aangedreven, kan naar beide kanten draaien zodat je het meeste sap uit sinaasappels haalt en heeft een automatische stopknop. Om op te bergen rol je het snoer eenvoudig in de voet van het apparaat et voilá, jouw citruspers lijkt handmatig. Lekker retro. Misschien wil jij liever lekker lang samen tafelen met de Raclette grill. Dat past eigenlijk bij alles: lunch, brunch of diner. Als toetje serveer jij eigengemaakte Cake Pops, zó leuk. En super eenvoudig met dit wafelijzer dat speciaal ontwikkeld werd om deze trendy cakejes op een stokje te maken. Dertien stuks per keer dus ga er gerust voor! Je vindt verder beneden een leuk recept zodat je meteen aan de slag kunt. Last but not least: als het donker wordt, ontsteek jij deze sfeervolle vuurkorf en maakt jouw eigen Paasvuur! Paasweekend 2016 geslaagd!

De geschiedenis van het Paasfeest

We verwezen er bovenaan al naar; men zegt wel dat Pasen eigenlijk een joodse oorsprong heeft. In de joodse traditie gaat het daarbij om een lentefeest met de naam Pesach. Pesach wordt ook wel het vrijheidsfeest of het matze feest genoemd. Men herdenkt er het einde van de joodse slavernij in Egypte mee. Dit is wat er in het bijbel boek `Exodus´ wordt beschreven en als fundamenteel voor het jodendom geldt. Ook bij Pesach wordt er met maankalenders gewerkt en geeft de lente-equinox houvast. Het feest rondom Pesach duurt wel een paar dagen langer dan ons moderne Paasfeest. Een vergelijking dan: ons Paasfeest kent een traditie als het verstoppen van eieren waarna kinderen ze gaan zoeken. De Pesach kent een grote schoonmaak. Daarbij wordt onder andere alles wat met gist en gerezen brood in aanraking is geweest, afgewassen. Daar hoort een traditie bij waarbij kinderen de laatste stukjes brood of gist verstoppen en de ouders dit dan gaan zoeken. Leuke omdraaiing van ons paaseieren zoeken. Het is gebruik dat er in de hele Pesach periode geen gerezen brood gegeten mag worden. Alternatief kennen we het zogenoemde Matze, een soort dunne cracker. Als je nu eens Matze bij de supermarkt in het schap ziet liggen, want dat zien we tegenwoordig steeds vaker, dan ken jij het verhaal erachter. Een andere vergelijking kunnen we maken rondom het paaslam. We zien vaak allerlei gerechten in de vorm van een lammetje. Misschien de boter in lamvorm, of een (zelfgebakken) cake. Het paaslam komt ook uit de joodse traditie, waar een lam dat toebehoort aan de familie of anders aan de gemeenschap, in de tempel wordt geslacht. Bijzonder aan de verwijzingen tussen christelijke en joodse Pesach / Pasen vieringen is wel dat er een wederkerigheid lijkt te zijn: de christenen noemden Pesach, vertaald naar het Aramees, vaak `Pascha´. In het Grieks is Pascha verwant aan Pascho en dat betekent in het Grieks `lijden´. Dit lijden gaf het christelijke Paasfeest zijn betekenis. In het Hebreeuws wordt het christelijke Paasfeest dan weer vertaald als `Pascha´ en zo is het cirkeltje rond. Overigens vierden Jezus en zijn volgelingen zelf het Pesach feest. Ons Pasen is toch vooral gebaseerd op de christelijke verwijzing naar de vijftig dagen durende paasplicht. Vijftig dagen die duren van Pasen tot Pinksteren (waar tussenin Hemelvaart ligt, namelijk op veertig dagen na Pasen). De Paasplicht komt voort uit de vijf geboden van de kerk. Overigens niet te verwarren met (een deel van) de tien geboden van god. Deze vijf kerkelijke geboden zijn:

Rust

Op zondagen en verplichte feestdagen geen slaafse arbeid verrichten en naar de mis (of eigenlijk de eucharistie) gaan

Reflectie

Ten minste eens per jaar biechten

Hostie

De heilige communie ontvangen, minimaal met Pasen

Bezinning

Vasten, waaronder het niet eten van vlees, op door de kerk vastgestelde dagen

Gemeenschapszin

Mooi gezegd: voorzien in de noden van de kerk. Collectemandje bij de mis vullen misschien?

Pasen anno nu

Toch, met al deze opgetekende historie en verklaringen uit ons verleden, is men het er nog niet helemaal eens over wat nu precies de oorsprong van ons Paasfeest is. De versieringen die wij in en om huis aanbrengen, laten toch wel veel denken aan (heidense?) lentefeesten. Vrolijke paastakken bijvoorbeeld, met gekleurde linten, paaseitjes en kippetjes erin, wie kent ze niet? De paashaas en paaseieren zouden symbool staan voor een traditie uit het oude Germaanse rijk. Een restje traditie uit de zogenoemde heiligeboomcultus. We zien juist deze symbolen ook bij Beltane, een feest dat nóg veel ouder is maar ook rondom wedergeboorte vorm kreeg. Er zitten allerlei gebruiken en gebruikjes in het Paasfeest dat die doen vermoeden dat Pasen juist een meer recent feest is waar dan oudere symbolieken aan zijn verbonden. Symbolieken uit lentefeesten van weleer. We kunnen Pasen ook `gewoon´ zien als de viering van het voorjaar dat er aankomt. De winter die is voorbij, laat de natuur maar ontwaken en wij doen meteen mee!

Pasen in andere landen

We zien in veel culturen maar ook in religies dat er een lentefeest wordt gevierd om de godin van het leven of een vruchtbaarheidsgodin te eren. Het noorden van ons Europa kent bijvoorbeeld de godin Ostara. Een benaming die wel misschien heeft geleid tot de Duitse benaming van Pasen, Ostern, of de Engelse, Eastern. Klinkt plausibel. Als we eens kijken naar de paasvuren die in veel gebieden deel uitmaken van het Paasfeest, dan zien we daarin de symboliek terug van afscheid nemen van de winter. Zoiets als het verjagen van winterse demonen. In de Saksische gebieden zien we deze Paasvuren nog volop en dat is niet zo ver van huis als je misschien denk. Oost Nederland respectievelijk west Duitsland, het oude Saksen dus. Er lijkt bewijs te zijn dat de paashaas nog niet zo heel lang bestaat en in Duitsland opkwam zo rond de zeventiende eeuw. De paashaas zou een pedagogisch karakter hebben. Je krijgt alleen eieren als je braaf bent geweest. Waar kennen we dat toch van?

Eropuit met Pasen

Met Pasen zijn er werkelijk ontelbare uitstapjes te vinden. het is al een heuse traditie geworden van er met Pasen allerlei winkelcentra, woonboulevards, tuincentra en meer van dat soort winkels geopend zijn.

Paasvuren

Kijk in jouw omgeving eens of er Paasvuren te bewonderen zijn. Wij tippen jou voor het grootste Paasvuur in Nederland. Dat vindt elk jaar plaats in Espelo (bij Holten). Metershoge sensatie!

Paasfestival

Het is altijd een feest of een festival te vinden met Pasen! Bijvoorbeeld Paaspop Den Hout, Paaspop Ziewent, Paaspop Schijndel en en en….

Bezoek een Paasmarkt

De keuze is reuze! Zoals de Paasmarkt in Den Haag, of rij door naar Scheveningen, de Paasmarkt in het Limburgse Born is ook erg de moeite waard, of iets minder zuidelijk in Panningen of Nijmegen…

Vanallessie

Bijvoorbeeld de Paaskermis in Deventer, Poaskearls bekijken in Ootmarsum waarbij 8 single jongemannen met een regenjas aan en een hoed op vanaf de zondag na carnaval door de stad wandelen – om alles weer op orde te maken. Misschien ga jij liever auto´s kijken bij een Oldtimerfestival zoals in Hem. Dit type evenement vind je met Pasen op vele plekken in Nederland, België en Duitsland. Zoek maar iets leuks uit!

Je hebt nog een Cake Pop recept tegoed

Wat heb je nodig: mix voor cake in de smaak van jouw keuze. Neemt gerust eens iets bijzonders, zoals een mix voor stroopwafel cake. Als je de mix aangemaakt hebt, doe je het beslag in de Cake Pop maker. Met een minuut of zes zijn ze al gaar. De stokje die je in de Pops steekt, haal je eerst even door de (au bain marie) gesmolten chocolade. Steek ze dan pas in de vers afgebakken Pops. Minuutje of 10 laten drogen voordat je verder gaat met verwerken. Dan dippen maar. In frosting, of speciale saus die aanstijft, we noemen dat candymelts. Als je zeker wilt weten dat de pops op hun stokjes blijven zitten, dip dan niet maar giet de frosting met een lepel eroverheen. Bijvoorbeeld in karamel smaak, of chocolade, aardbei… of wat jij maar wilt. Daarna door de sprinklers halen of er snoezige snuitjes op maken met candy oogjes, laat je creativiteit maar spreken. Zorg dat je een houder bij de hand hebt om de stokjes in te zetten om af te laten koelen en aan te laten stijven. Kan gerust een blok piepschuim zijn. Speciaal voor Pasen kun je zorgen voor konijnenoortjes en snorhaartjes zodat jouw Cake Pop op een haasje lijkt. Of een snaveltje met een paar veertjes en er ontstaat een kuikentje. Benodigdheden zijn rond Pasen vaak in de supermarkt te vinden of anders in de hobbyzaak. De cake mix geeft jou aan wat je nodig hebt. Vaak is dat voor 500gr mix; 250gr boter, 4 grote eieren en een paar eetlepels melk of water. Succes ermee!

Wij wensen jou een fantastisch Paasfeest!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links