Nieuwjaarscadeaus online bestellen

We kennen allemaal wel de gebruiken van het elkaar de beste wensen geven met nieuwjaar, terwijl we ondertussen aan een oliebol of wafel knabbelen en afsluiten met een echt Nieuwjaarsvuurwerk. Of je nou bent uitgenodigd voor het “doorhouden” van de jaarwisseling bij vrienden, of dat jij zelf gastheer/gastvrouw bent bij dit nieuwjaarsfeest, op deze site vind je een selectie van originele cadeaus en handige helpers! Hiermee raak je ongetwijfeld geïnspireerd en maak je, zo op de laatste dag van het jaar, jezelf en anderen blij! Kijk met ons mee wat we zoal aan nieuwjaar cadeaus en gebruiken kennen. En doe vooral je voordeel met de informatie en doe-tips verderop.

Top 5 Nieuwjaar cadeaus

In Nederland valt nieuwjaar natuurlijk op 1 januari. Andere streken hebben andere gebruiken, zoals wel bekend is door het steeds populairder wordende Chinese Nieuwjaar. Dat wordt later in januari gevierd. Nieuwjaarsdag is een officiële feestdag, dus een vrije dag voor (bijna) iedereen. Het Nieuwjaarsfeest vindt gedurende de avond en vooral in de nacht van 31 december plaats. Op oudejaarsdag dus. Daarom is het zeker prettig dat de dag erop, 1 januari dus, vrij is zodat je lekker kunt uitslapen en bijkomen van het feest met nieuwjaar. En de vuurwerkresten opruimen … Zo´n laatste dag van het jaar is voor veel mensen bijzonder. Misschien kijk je enorm uit naar het nieuwe jaar (nieuwe ronde, nieuwe kansen), ervaar je melancholische gevoelens of is voor jou nieuwjaar dé dag om eens echt uit de band te springen. Wij dachten eens na over hoe we een mooie twist aan de viering van oud en nieuw kunnen geven. Wat komt er zo allemaal bij kijken als je een feest met nieuwjaar wilt organiseren of er eentje wilt bezoeken? Daarbij kwamen we op een viertal nieuwjaar cadeau categorieën met leuke, bijzondere maar ook handige tips. Zo ben je altijd goed voorbereid!

Nieuwjaar cadeau Tip 1: Nieuwjaarsfeest

Wordt dit keer het knallende einde van het jaar bij jou gevierd? Dat is mooi, want wij tippen je op een aantal handige sfeermakers voor jouw nieuwjaar party. Oud en nieuw is een echt nachtfeest. Dan is de verlichting extra sfeerbepalend. Je vindt op deze site heel veel verschillende verlichtingen. Wij doen er een greep uit: tadaah, de discobol. Meteen een klapper. In vele kleurtjes straalt de langzaam draaiende bol je tegemoet. Past met zijn 30cm bijna overal, is uiteraard LED dus zuinig en langdurig in gebruik. Gewoon stekker in het stopcontact en de reflectoren zorgen voor feestelijke beweging. Je vindt op deze site snoeren met feestverlichting in werkelijk alle mogelijke uitvoeringen, dus ook voor nieuwjaar. Voor jouw oud en nieuw feest kiezen we voor een 1,80m lang zwart snoer met twintig heerlijk bonte peertjes. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken en een stopcontact is niet nodig, want deze LED verlichting werkt op batterij! Bij jouw feest horen hapjes en drankjes. Om nou uren lang in het luchtledige te staan wordt wel erg vermoeiend, dus regelen wij statafels met nieuwjaar voor jou. Je kunt de eenvoudig op te zetten variant in wit polytheen op een stalen frame kiezen. Licht, erg stevig en weerbestendig: helemaal goed. Maar als jij een classy nieuwjaar feest organiseert (een thema is altijd leuk!), denk dan eens erover om een stijlvolle zwarte hoes erbij te nemen. Je trekt de statafel haar zwarte avondjurk aan en de nieuwjaar sfeer is gezet! Op die tafels zet je uiteraard een glaasje champagne! Voor hapjes neem je de chip en dip bakjes in bamboe, met leistenen plank en wit aardewerken bakjes. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, wissel gerust wat af. Staat beslist mooi op je tafels! En als het nieuwjaar feest voorbij is en iedereen vertrekt weer naar huis, misschien let jij dan op jouw gasten. Wie wil er in zijn of haar auto stappen? Hoeveel champagne is er doorheen gegaan? Fijn als je dan deze alcoholtester bij de hand hebt….kun je altijd nog een taxi bellen.

Nieuwjaar cadeau Tip 2: baksels!

We verwezen er al even naar; we knabbelen er graag op los met oud en nieuw. Traditioneel met nieuwjaar zijn dat oliebollen en wafels. Daarom tippen we hier op twee soorten wafelijzers: de “gewone” voor de dikkere Brusselse wafels en de bijzondere voor de dunne hartjeswafels. In handomdraai een super snack. Een Cool Zone Friteuse geeft jou de mogelijkheid om je eigen heerlijke oliebollen (vers) met nieuwjaar te maken. Maak er de variatie in die jij wilt: met of zonder rozijnen, een extra smaakje zoals vanille of kaneel erdoorheen, appelbeignets en wat je nog meer kunt verzinnen. Trendy is de Cake Pop Maker. Cake Pops kun je zó leuk vorm geven. Ze staan met een feesthoedje op leuk op de statafels. En je bakt ze super eenvoudig met dit wafelijzer dat speciaal ontwikkeld werd om deze cakejes op een stokje te bakken. Dertien stuks per keer dus ga er gerust voor! We doen er verder beneden een leuk nieuwjaar recept bij. Wist je trouwens dat dit snoeperige gebruik met nieuwjaar is voortgekomen uit het idee dat er geesten rondwaren die gunstig gestemd moeten worden? Er zijn ook geesten die weggejaagd dienen, zie hiervoor verder beneden bij “vuurwerk”. De achterliggende gedachte was dat deze geesten als ze slechte zin hadden, ervoor konden zorgen dat het vee onvruchtbaar werd en de gewassen niet groeiden. Dus bracht men offers met nieuwjaar, die men later overigens zelf opat. Gerechten als kerststol, wafels en oliebollen zijn typisch voor dat gebruik met nieuwjaar.

Nieuwjaar cadeau Tip 3: een cadeautje voor jouw gasten

Uit de Romeinse tijd namen wij het gebruik over om met nieuwjaar cadeautjes en Nieuwjaarsgiften te geven aan familie, vrienden maar bijvoorbeeld ook aan personeel. In het kader van ons feestje hier, stellen wij een aantal leuke, handzame en praktische mogelijkheden voor. Je geeft ze gemakkelijk met nieuwjaar mee bij het naar huis gaan van jouw gasten. Leuk ingepakt met een wafeltje erbij bijvoorbeeld. USB sticks in allerlei fantastische uitvoeringen zoals cartoon figuurtjes, armbandjes, sleutelhangers. Of sleutelhangers met kick: waterpasje, sleutelvinder, zaklampje, Lightsaber, alcoholtester … Ook leuk als cadeautje om met nieuwjaar meteen bij binnenkomst aan je gasten uit te delen zijn breeklichtjes of LED veters. Snuffel gerust verder op onze site voor nog meer ideeën!

Nieuwjaar cadeau Tip 4: oei we zijn weg, laat je huis veilig achter

Helaas is nieuwjaar echt zo´n dag of beter nacht waarop er veel wordt ingebroken. Het ligt wel een klein beetje voor de hand dat iemand die kwaad wil, rustig af kan wachten totdat de bewoner van het doelhuis vertrekt. Dan heeft de onverlaat alle tijd om de boel leeg te halen. Uiteraard kun je aan de slag met beveiligingsinstallaties met alarm en zo verder. Als je dit om wat voor reden ook niet kunt of wilt, bieden wij jou effectieve alternatieven. Allereerst de altijd doeltreffende halogeen mega schijnwerper. Met 24 lumen werp je een bom licht op iedere indringer. Doet ook met nieuwjaar zijn werk zodra er iemand door de sensor beweegt. Daarmee is jouw voor- en achterdeur meteen veel minder interessant. Als je daarnaast een aantal dummy camera´s op uitgekiende plekken ophangt, ziet jouw huis er met nieuwjaar meteen goed beveiligd uit. Deze bijvoorbeeld, is voor binnen bedoeld en werkt met knipperende LED verlichting. Niet van echt te onderscheiden, dus inbreker, durf jij het risico te lopen? Mmm, ja, de tv is ook nog aan, dus wie weet zijn niet alle leden van het gezin met nieuwjaar weg om te feesten. Alleen jij weet dat niet de tv aan is, maar deze andere vorm van dummy alarm. De tv simulator doet wat de naam zegt: hij doet een tv na! Een knipperend licht in verschillende kleuren geeft het typische effect van de hedendaagse tv. Dat schrikt heus af.

Nieuwjaar cadeau Tip 5: goede voornemens

Een ander gebruik dat zeker bij nieuwjaar hoort, is het maken van goede voornemens. We tippen jou met een aantal cadeaus die je hopelijk ENORM stimuleren om jouw goede voornemens waar te maken. Misschien vind je wel dat daar `eindelijk´ bij hoort … Als het ieder jaar weer tot soortgelijke voornemens komt en het lukt toch maar niet om ze door te zetten na nieuwjaar, dan hopen wij oprecht je hiermee te helpen. Goed nieuwjaar voornemen 1: gezonder eten! Start gemakkelijk met een goede sapcentrifuge. Je vindt er vele op deze site. Groot, klein, met pulp, zonder pulp, diverse prijsklassen. Kies maar! Praktische tip: kleine stapjes, niet meteen je hele eetpatroon omgooien. Laat eens een mars weg of neem een eiwitrijk ontbijt in plaats van brood en misschien eet je dat zelfs een uurtje later dan gewoonlijk. Goed nieuwjaar voornemen 2: meer bewegen! Bijvoorbeeld met deze Cycle Exerciser. Deze fietstrainer is een makkelijke overgang van zittend je dag doorbrengen naar er beweging tegenaan gooien. Je gebruikt hem namelijk zittend, dus gewoon tijdens werk, voor de tv, in de tuin naar de vogeltjes kijken, net wat jou uitkomt. Kan niet gemakkelijker, alleen even doorpeddelen! Daar hoort ook een controlesysteem bij, tenminste voor de meeste mensen geldt dat ze graag hun vorderingen willen monitoren. Dat kan prima met deze weegschaal gekoppeld aan een stoer bluetooth sportarmband. Zo word jij vanaf nieuwjaar je eigen personal trainer. Al deze cadeaus geef je natuurlijk net zo gemakkelijk en met liefde aan een ander waarvan je weet dat hij of zij knokt om deze goede nieuwjaar voornemens waar te maken. En bedenk, samen sta je sterk! Goed nieuwjaar voornemen 3: eindelijke die klus afmaken…..klinkt bekend? We kiezen er eentje die we vaak horen: het nu toch echt eens wegwerken van al die loshangende kabels. Onze oosterburen zeggen daar heel mooi `Kabelsalat´ tegen. Niet zo´n leuke salade die ook niks met gezonder leven te maken heeft. Wij tippen jou op deze handige kabelbox; kabels erin, dekseltje dicht en hop, opgeruimd staat netjes, zeker met nieuwjaar! Kijk gerust verder rond op onze site voor andere handige klussen klarende helpers. Succes!

De geschiedenis van oud en nieuw

Er was eens lang, lang geleden, een tijd waarin oud en nieuw een heel andere insteek had dan nieuwjaar tegenwoordig heeft. Zodra de dagen langer werden, en dat gebeurde dan begin januari, kon de natuur weer tot leven komen en dat was een reden voor een feest. Toen later de christenen meer en meer hun stempel drukten op allerlei tot dan toe heidense gewoonten, besloot de kerk om aan de nieuwjaarsviering een biddag/boetedag te koppelen. Het nieuwe jaar werd een poos lang nogal wisselend gevierd. Bijvoorbeeld op 11 november (Sint Maarten) of tijdens een zonnewende. Pas in 1575 werd besloten dat het nieuwe jaar officieel op 1 januari begint. Er zijn verbindingen zichtbaar met het Yule feest, waarover je meer informatie vindt onder de categorie `Kerstfeest`. Zelfs 1 maart is als nieuwjaar begin genoemd; dat was de dag waarop de Romeinen hun nieuwe jaar startten. Ook de Romeinen besloten naar 1 januari over te stappen, namelijk in 44 v.Chr. Zij wijdden die dag aan de god Janus, waarvan de naam januari werd afgeleid.

Gebruiken rondom Nieuwjaar en wat jij daarmee kunt

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van oud en nieuw al meer vorm? Wij hopen dat je er een mooie dag en nacht van kunt maken met alle informatie die je hier krijgt. Wij wensen je dat je geïnspireerd lekker aan de slag wilt met het maken van geschenkjes en plannen voor nieuwjaar. Natuurlijk neem je rustig de tijd om op deze site te snuffelen naar het mooiste cadeau voor jouw nieuwjaarsdag. Als je aan dit topcadeau jouw daginvulling koppelt, kan jouw jaarwisseling niet meer stuk. Als jij (traditionele) gebruiken rondom nieuwjaarsviering wilt inzetten, kijk dan eens of je bij jou in de buurt kunt gaan kijken naar:

Kerstboom weg!

Het is lang traditie gebleven dat de kerstboom tot na Driekoningen (6 januari) blijft staan. Veel mensen doen dat ook tegenwoordig nog. Op veel plaatsen worden met nieuwjaar vuren aangestoken, die terug te herleiden zijn naar de traditionele kerstboomverbrandingen. Zo wordt het één leuk met het ander verbonden. Mooi gezicht, vaak met een kraampje ernaast voor Glühwein. De historie achter dit gebruik is dat de oude vuren werden gedoofd en nieuwe ontstoken waarmee symbolisch het oude jaar werd vernietigd en het nieuwe jaar samen met de komst van het (voorjaars)licht werd gevierd.

Vuurwerk


Wil je eens een heel bijzonder vuurwerk met nieuwjaar zien? Of zeg maar gerust beleven. Kijk eens naar de mogelijkheden in jouw buurt of onderneem een trip naar bijvoorbeeld Rotterdam om daar oud op nieuw te vieren en er het Nationale vuurwerk te bewonderen. Dit wordt overigens ook op TV uitgezonden, mocht je er niet fysiek heen kunnen. Op groot scherm tijdens jouw nieuwjaarsfeest voegt het een fraaie extra sfeer toe. Ook mooi is vuurwerk op Texel of bijvoorbeeld in de Britse hoofdstad London. De historie achter het gebruik van vuurwerk met nieuwjaar is het wegjagen van geesten en demonen, die volgens de overlevering juist in deze periode huis houden. Natuurlijk jaag je dergelijke figuren het best weg met veel lawaai, reden waarom niet alleen vuurwerk wordt afgestoken met veel boem-boem, maar ook de klokken rond 24 uur flink luiden.

Bezoek de Nieuwjaarsduik in Scheveningen

Spring er zelf in of kijk bewonderend hoe die stoere lui hartje winter het ijskoude water in rennen. Brrrr! Overigens is Scheveningen als locatie voor de Nieuwjaarsduik bekend geworden, maar er zijn 89 (!) locaties in Nederland waar dit gebruik met nieuwjaar wordt uitgevoerd. Dus kijk in jouw omgeving en ga er eens heen. We noemen er een aantal: Helmond, Drachten, Giethoorn, Houten en nog veel meer dus.

Cake Pop recept voor met nieuwjaar

Wat heb je nodig: mix voor cake in de smaak van jouw keuze. Neemt gerust eens iets bijzonders, zoals een mix voor stroopwafel cake. Als je de mix aangemaakt hebt, doe je het beslag in de Cake Pop maker. Met een minuut of zes zijn ze al gaar. De stokje die je in de Pops steekt, haal je eerst even door de (au bain marie) gesmolten chocolade. Steek ze dan pas in de vers afgebakken Pops. Minuutje of 10 laten drogen voordat je verder gaat met verwerken. Dan dippen maar. In frosting, of speciale saus die aanstijft, we noemen dat candymelts. Als je zeker wilt weten dat de pops op hun stokjes blijven zitten, dip dan niet maar giet de frosting met een lepel eroverheen. Bijvoorbeeld in karamel smaak, of chocolade, aardbei… of wat jij met nieuwjaar maar wilt. Daarna door de sprinklers halen of er snoezige snuitjes op maken met candy oogjes, laat je creativiteit maar spreken. Zorg dat je een houder bij de hand hebt om de stokjes in te zetten om af te laten koelen en aan te laten stijven. Kan gerust een blok piepschuim zijn. Speciaal voor nieuwjaar kun je zorgen voor feesthoedjes, glitters, krullend lint en bijvoorbeeld flikkersterretjes. Benodigdheden zijn in de supermarkt te vinden of anders in de hobbyzaak. De cake mix geeft jou aan wat je nodig hebt. Vaak is dat voor 500gr mix; 250gr boter, 4 grote eieren en een paar eetlepels melk of water. Succes ermee!

Oliebollen recept, speciaal voor jouw Nieuwjaarsfeest maar ook zo lekker!

Rozijnen en krenten een dag voor nieuwjaar 20 minuten in lauw water zetten (wellen), droogdeppen, de koelkast in. De volgende dag krenten, boter, melk een uur voordat je begint uit de koeling halen. Je hebt een grote ijsschep of juslepel nodig, de frituurpan, en frituurolie (vers!!!). Wat: 80gr roomboter, 1l melk, 1kg bloem, 80gr gist, 150gr krenten, 200gr rozijnen, 200gr appels, 3 eetlepels basterd suiker, citroensap van 2 citroenen, 3 eieren, snufje zout, poedersuiker voor de finishing touch. Appels in kleine blokjes van zelfde maat als krenten. Citroensap eroverheen doen (zo worden ze niet bruin). Gist in de lauwe melk totdat het opgelost is (duurt even), belangrijk! Heel grote kom, bloem erin met in midden kuiltje, eieren erin, zachte roomboter erbij en mengen maar. Basterdsuiker erbij nog eens mengen. Melk/gust mengsel er langzaam bij doen. Schenken-mengen, schenken-mengen, schenken-mengen. Mooi smooth, zonder klonters? Dan verder: appels, krenten, rozijnen erdoor plus een klein (!) beestje citroensap, nog eens flink mengen en dan het snufje zout erbij mengen. Laten rijzen, een klein uurtje. Met katoenen doek over de kom op een lekker warm plekje. Niet te lang anders wordt het beslag erg luchtig. De oliebollen moeten wel een beetje bite hebben! Bakken: olie verhitten tot 175°. Neem je ijsschep of juslepel en schep vol, dan met beleid (dus geen smak of plons) in het vet laten glijden. Minuutje of 7 erin en ze zijn klaar. Laat ze de ruimte, dus prop de frituurpan niet te vol! Jammie en met nieuwjaar extra trots op jezelf!

Wij wensen jou een fantastisch nieuwjaar en jaarwisseling!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links