Luiercadeau online bestellen

Wat voor een dag? Ja, je leest het goed, luilakdag. Als jij niet toevallig in de noordelijker delen van Nederland woont, dan heb je er met grote waarschijnlijkheid nog nooit van gehoord. Toch is het best een traditie. Vooral in Noord-Holland wordt luilakdag stevig gevierd. Luilakdag vindt plaats op de zaterdag voor Pinksteren en dat ieder jaar weer. In 2018 valt luilakdag op zaterdag 19 mei, in 2019 is het pas op 8 juni en, voor nu als laatste optie, in 2020 zien we luilakdag langskomen op 30 mei. Wil jij iemand met een origineel cadeau tot luieren aanzetten en zoek je inspiratie? Dan ben je helemaal goed op onze site! Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik waar meer achter zit dan je zou denken!

Top 10 Luilak dag cadeaus

Leuk om te weten, maar waar gaat het bij luilakdag eigenlijk om? Het is niet wat je misschien denkt, namelijk zoiets in de sfeer van een hulde aan eens lekker luieren. Want zeg nou zelf, in onze hedendaagse ren-je-rotmaatschappij, krijgen we daar zo zelden de gelegenheid voor dat het wel logisch lijkt om een dag aan luieren te wijden. Wij nemen die insteek gewoon mee, ook al is dat precies niet de bedoeling van luilakdag. Lees verder beneden maar waarover luilakdag dan wèl gaat … Wij besloten om onze cadeau tips te richten op gemak dat de mens dient. Leuke aardigheden en echt toffe cadeaus in de vorm van handige helpers en soms een beetje een kwinkslag. Je vindt er beslist een passend geschenk tussen. Veel plezier met pré-luieren!

Luilak dag cadeau Tip 1: selfie stick

Deze witte selfie stick is altijd een aanwinst, niet alleen ter ere van luilakdag. Via bluetooth verbinding communiceert hij met jouw smartphone of camera en helpt jou om de leukste snapshots te maken. Bijvoorbeeld van jouw luilak in de volgende cadeau tip.

Luilak dag cadeau Tip 2: hangmat

Want wat is ie mooi, deze hangmat! In verschillende kleurtjes gestreept, brengt hij alleen al door zijn aanwezigheid een glimlach op jouw gezicht. En jou in relaxter sferen. Maak hem goed vast tussen bomen of palen in jouw tuin, op het balkon of gewoon in je woon- of slaapkamer. Heerlijk wegdoezelen op het zachte ritme van jouw adem.

Luilak dag cadeau Tip 3: plons

Omdat luilakdag in het voorjaar valt, kan het zomaar lukken dat het geweldig zomers weer is! Wat is er mooier dan dit te vieren met de eerste duikjes in jouw hoogsteigen zwembad? Snel opgezet met weinig gedoe, tippen we dit middelgrote zwembad. Top voor in je tuin en handig weg te stouwen als het buitenseizoen weer afgelopen is. Dit zwembad is alvast voorbereid om er een zuiverende pomp op aan te sluiten. Zie je jezelf al dobberen met een lekker drankje in de hand? Luiheid tot in de perfectie!

Luilak dag cadeau Tip 4: zonnezeil

Maar opgepast want die eerste zonnestralen kunnen behoorlijk branden. Na een winterseizoen vooral binnen gezeten te hebben en erg weinig huid die zon zag, ligt een zonnebrand op de loer. Zeker als je afgekoeld in het water ligt. Dus ben verstandig en zorg voor schaduw. En dat doe je natuurlijk stylish verantwoord. We tippen daarvoor deze aanwinst in ieders tuin of balkon: dit waterafstotende driehoekige zonnezeil. In een geweldige kleur: taupe. Erg fijn is dat het zeil in de machine gewassen kan worden. Hij houdt UV straling bij je vandaan en biedt beschutting tegen warmte. Dus zet jouw zwembad of je tuinmeubels er maar snel onder!

Luilak dag cadeau Tip 5: mini koelkast

Voor als je een drankje koel wilt houden en in de buurt, tippen we deze draagbare mini koelkast in cool rood. Je neemt hem ook gezellig mee in de auto want er zit een autoadapter bij. Zet hem naast je computer terwijl je aan het werk bent. Ach neen, niet op luilakdag natuurlijk! Dan nemen we deze kleine helper mee naast onze hangmat. Je kunt er overigens niet alleen in koelen maar je houdt er ook een snackje warm in! Da´s toch wel bijzonder, niet?

Luilak dag cadeau Tip 6: op afstand

De volgende tips zijn pas echte luilaktips. Om te beginnen willen we (alleen) deze dag geen meter te veel lopen! Daarom tippen we deze universele afstandbediening. Hij is bereid om voor jou alle mogelijke apparaten aan te sturen en kan alle modellen en merken aan. Tot wel vier apparaten tegelijk! Denk aan CD, TV, SAT …

Luilak dag cadeau Tip 7: grijpgraag

Aaah, wat is het toch fijn om achterover te leunen en bijvoorbeeld naar je favoriete show te kijken of een mooi boek te lezen. En dan wil je ook iets lekkers tussendoor knabbelen, maar het ligt net buiten handbereik. Opstaan? Neuh, niet op luilakdag. Daarvoor zet je deze haak met magneet in. Een flinke, dus hij kan ook bijvoorbeeld de universele afstandbediening van de vorige tip te pakken krijgen. Maar een kleinigheid zoals een pen, lukt ook prima.

Luilak dag cadeau Tip 8: honey, I´m home!

Voor als je elkaar wilt spreken maar geen moeite wilt hoeven doen om elkaar te vinden en stappen te zetten … een portofoon set. Hou je vast: het bereik is 12 kilometer! Je krijgt er twee handsetjes, een bureaulader en 8 oplaadbare batterijen met super lange levensduur bij. Op 8 kanalen kies je met elkaar voor jullie heel eigen frequentie, die je eenvoudig afleest op de display.

Luilak dag cadeau Tip 9: fijne tentakels

Als voorlaatste tip bieden we een kleine verwenner. Deze hoofdmassagespin is niets om bang voor de zijn. Met zijn (6 grote en 6 kleine) tentakels aait hij zachtjes jouw hoofdhuid. Het ontspant de hoofdhuid en verlicht bij hoofdpijn. Je beweegt hem eenvoudig zelf op en neer over je hoofd, maar eerlijk is eerlijk, het is nòg fijner als een ander dat voor je doet. Dus zet de vorige cadeau tip in en roep er assistentie bij!

Luilak dag cadeau Tip 10: ff wegwezen

Onze laatste luilakdag cadeau tip geeft volop gelegenheid om even de boel de boel te laten. Deze virtual reality bril geeft jouw smartphone een groot videoscherm. Het 3D effect laat je wegduiken in een heel andere wereld. In een game, of in video opnames van vakanties, bezichtig een stad waar dan ook in de wereld of in fantasy land. Zoek jouw heel persoonlijke luilak locatie maar snel uit!

De geschiedenis van de luilakdag

Om maar met de deur in huis te vallen: het is eigenlijk niet bekend hoe en wanneer luilakdag ontstaan is. Het lijkt in elk geval geen kerkelijk of christelijk gebruik. Misschien was het simpelweg bedoeld om de lente te begroeten … Wat houdt het gebruik dan eigenlijk in? Want we zeiden het al, feitelijk is het nou precies níet het invoeren van een hele dag luiheid. De gedachte achter luilakdag is dat de jongeren van de gemeenschap op die dag extra vroeg opstaan en een enorme herrie maken. Zodat het hele dorp met kloppend hart rechtop in bed zit. Het schijnt zo te zijn dat in vroeger tijden, en dan spreken we over honderden jaren geleden, takkenbossen werden verzameld die in brand werden gestoken. Heuse luilak brandstapels. Dit is een onderdeel van luilakdag dat we tegenwoordig niet meer zien. Al was het maar omdat er voor dit soort activiteiten nauwelijks nog vergunningen worden afgegeven. Een ander onderdeel van luilakdag was dat het voornaamste middel om herrie te maken was om met pollepels op potten en pannen te meppen. Ook dat doen we niet snel meer. Je kunt je voorstellen op welke manieren we nu herrie zouden maken. Lege blikjes en ander rammelend spul achter auto of brommer hangen en met veel gerammel (en geknetter van speciaal geprepareerde uitlaten) door de straten scheuren. Belletje trekken en op ramen en deuren bonzen. Schreeuwen, lallen, brullen. Onderzoek vertelt ons dat de draai die tegenwoordig aan luilakdag wordt gegeven, meer tot doel lijkt te hebben dat `de jeugd´ een nacht gaat stappen met een net even anders dan anders sfeertje eraan verbonden. Vroeg herrie gaan lopen maken lijkt dan meer op het tot in de kleine uurtjes doorfeesten en daarna vanaf de uitgaansgelegenheid naar huis gaan. Met vele lange omwegen en voor deze ene keer in het jaar met toestemming, een hoop herrie maken. Alles wat normaliter juist niet mag, is nu gevraagd. De knetterende brommers en brullende auto motoren, voortdurend op de claxon drukken, schreeuwen, harde muziek, scheidsrechter fluitjes en ratelaars; alles wat je maar kunt verzinnen.

Luilakdag anno nu

Er zijn nog wel meer nieuwere gebruiken te zien en die worden niet allemaal even zeer gewaardeerd. Zo is het gebruik om met een stuk zeep allerlei boodschappen op (auto)ruiten te schrijven. Je kunt je misschien voorstellen dat het een hele klus is om die troep er later weer vanaf te krijgen! Nog erger is het wanneer, in plaats van zeep, kaarsenvet gebruikt wordt. Je zal naar je werk moeten en eerst de vooruit schoon moeten zien te krijgen … Helaas hoorden we dat veel bewoners niet zo blij zijn met luilakdag. Wanneer er niet alleen een enorme herrie gemaakt wordt, maar ook herrie geschopt, geeft dat een erg vervelende, agressieve energie. Winkeliers bijvoorbeeld geven aan dat ze met Pinksteren kunnen gaan controleren of hun etalages en gevels niet onder de graffiti zitten. Met verf, geen zeep. Vernielingen, vandalisme, gevechten … Het moet niet nodig zijn. Have fun, maar blijf oog houden voor ieders belang en hou het gezellig.

Luilakdag in andere landen

Zover wij konden vinden, zijn er geen luilakdag tradities in andere landen. Wat zegt dit over Nederland ...?

Eropuit op luilakdag

In de cadeautips vond je al een aantal manieren om jouw luilakdag vorm te geven. Je kunt natuurlijk de nacht op stap gaan en mee doen aan het wekken van de buurt. Zeker als je kleinere kinderen hebt, is het heus leuk om dit samen met de kids te doen. Daarna lekker ontbijten en een luierdag houden. Niks mis mee! We hebben nog een paar typische luilakdag tips voor je.

Luilakdag lekkers

Ooit was het een actieve traditie, tegenwoordig helaas minder. Wie weet kun je hem nieuw leven inblazen … We doelen op de zogenoemde luilakbollen. Dat is een gebak speciaal voor luilakdag dat door de langslapers moest worden uitgedeeld aan degenen die wel vroeg uit de veren waren. Het is een soort broodje van deeg met rozijnen en de bollen worden gevuld met stroop. Ze zijn het lekkerst nog warm en worden gegeten als ontbijt. Wie weet is er een bakker in jouw buurt die er iets voor voelt om hier een moderne traditie van te maken, we geven vast het recept erbij. Nodig: 250gr bloem, 20gr gist, 1½dl melk, ½ eetlepel zout, citroenschil, 60gr boter, 100gr rozijnen, 10gr krenten, 1 ei, stroop en bruine suiker. Hoe: gist aanmaken met iets melk, bloem, zout, gist, boter en melk kneden. Rozijnen, krenten en geraspte citroenschil erdoorheen mengen. Uurtje laten rijzen onder een doek. Dan even een beetje opletten. Oven lauw aanwarmen en weer uit zetten. Bolletjes op bakplaat erin. Half uurtje laten narijzen. Dan de bollen bestrijken met eiwit en 20 minuutjes bakken tot dat ze lekker bruin zijn (en gaar). Je dient ze warm op met boter, stroop en / of suiker. Smakelijk!

Bloemenmarkt

Blijkbaar is het gevaar van relletjes en vandalisme niet alleen van deze tijd. Want er zijn al verhalen van bijvoorbeeld Haarlem uit 1890. Destijds was er daar al een bloemenmarkt en men zorgde ervoor dat die markt speciaal tijdens de luilaknacht georganiseerd werd. Feitelijk om de mensen af te leiden met vriendelijker dingen zodat de dorpen of steden wat minder schade opliepen. Er deden door de jaren heen meer plaatsen aan mee. Zo waren er luilakbloemenmarkten in Purmerend, Beverwijk, Alkmaar, Zaandam. Tegenwoordig zien we het minder, maar het blijft een leuk idee om een markt te bezoeken. Of het nou vooral om bloemen, (biologisch) groente en fruit, antiek, een braderie of wat er verder nog in je op komt, gaat.

Luilakfestival beestenboel

In Purmerend wordt jaarlijks het Luilakfestival gehouden. Locatie is het Leeghwaterpark in Purmerend. Het is een nachtfestival met DJ´s en ander entertainment.

Luilak op onze Waddeneilanden

Schiermonnikoog en Terschelling kennen hun eigen luilakdagtradities. Er zijn zelfs speciale feestcommissies voor! Dus heb je altijd al eens of misschien nog eens een keer, één van de eilanden willen bezoeken, dan is luilakdag een prima gelegenheid!

Wij wensen jou een heerlijk luie dag!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links