Kerst cadeaus online bestellen

Voel jij het ook al kriebelen? Dat is de voorpret rondom Kerstmis! Toegegeven, het lijkt wel of winkeliers steeds vroeger beginnen met het in kerstsfeer brengen van hun winkels. Zijn de temperaturen nog bijna zomers, liggen de kerstballen en sterren van peperkoek al in de schappen. Kerstmis valt altijd op 25 en 26 december, waardoor de weekdagen waarop Kerstmis gevierd wordt steeds net even anders zijn. In 2018 zijn dit dinsdag en woensdag. In 2019 vieren we kerst op woensdag en donderdagen in 2020 op vrijdag en zaterdag. Er is niets mis mee om tijdig na te denken over hoe je dit jaar kerstmis gaat vieren. Een goed cadeau hoort daar net zo bij als sfeermakende versieringen in en om huis. Bij Topcadeaus.nl willen we jou daar een flinke hand bij helpen. Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik waar meer achter zit dan je misschien denkt en ontdek met welke topcadeaus jij jouw vrienden en familie blij kunt maken!

Top 5 Kerstcadeaus

Traditioneel geven we met Kerst kleine geschenken of grotere kerstcadeaus aan de ons dierbare mensen. Je herkent vast wel dit typische kerstcadeau: het plantje met de toepasselijke naam kerstster, of de kerststukjes met dennentakken, met of zonder adventskaarsen erin. Kerstmannen, klokjes en kerstballen van chocolade, zelfgebakken koekjes; het is allemaal de moeite waard als kerstcadeau met kerst. Want natuurlijk zijn dit soort geschenken nog steeds leuk, zeker wanneer er zelfgemaakte kerstcadeaus bij komen kijken. Niettemin, tegenwoordig staan er ongetwijfeld ook andere dingen op onze (elektronische) verlanglijst. We maakten voor jou een Top 5 met fijne kerstcadeaus. Je vindt er meer traditionele kerstcadeaus, maar zeker ook verrassende eigentijdse ideeën voor de kerst. Kies wat het best bij jou en jouw dierbaren past. Veel plezier met de kerst!

Kerstcadeau Tip 1: Voor hem

Als jij een kerstcadeau zoekt voor jouw vader, broer of vriend, denk je na over welke interesses en wensen hij heeft, niet enkel met kerst. Wij zochten kerstcadeaus in een brede range bij elkaar. Als jij een beetje aan de voorzichtige kant wilt blijven met de keuze van jouw kerstcadeau, kijk dan eens naar een top scheerapparaat, bijvoorbeeld van Panasonic. Of misschien lijkt een barbecue meer te passen bij de kerst: er zijn geweldige BBQ / houtskool en rookoven modellen. Beter toch iets minder hands-on? Dat kan met een elektrische BBQ variant van Princess. Wanneer je een mooi kerstcadeau zoekt voor de actieve, sportieve man, kijk dan eens naar de 5 megapixel actiecamera. Waterdicht en altijd klaar voor action. En als je weet dat even ontsnappen uit real life ook met kerst op prijs wordt gesteld, is een virtual reality bril beslist een goed idee als kerstcadeau. Ze zijn er voor elk budget en voor iedere moderne toepassing. Maar allemaal met de belofte om even de boel de boel te mogen laten met kerst … Wij hopen dat je meteen de juiste match treft! Mmh, is het dat net niet helemaal?

Kerstcadeau Tip 2: Voor haar

Zoek jij een kerstcadeau voor moeder, zus of vriendin, maak het je gemakkelijk en bekijk de kerstcadeau ideeën die wij voor de dames bij elkaar zetten. Ook hier van meer behouden keuzes tot een eerder bijzondere stijl voor kerst. Kerstcadeaus rondom persoonlijke verzorging zijn nog steeds erg populair. Wat dacht je van een krultang of juist een stijltang, of misschien liever een haardroger? Ook huishoudelijke apparaten staan op menig verlanglijstje met Kerst. Doe haar een plezier met een mooie staafmixer, een multi-grill, of een chocoladefontein. Wanneer je een kerstcadeau zoekt voor een actieve dame, denk dan eens aan een bewegingsmeter armband of een USB stick om haar activiteiten op te bewaren. Ze zijn er bijvoorbeeld in stoere WonderWoman en Catwoman look. Of wat dacht je van een geinige draagbare radio in retro look? Er is nog veel meer keuze aan kerstcadeaus voor haar

Kerstcadeau Tip 3: Voor de kinderen

Wat is er veel keuze in kerstcadeaus voor kinderen! Voor elke leeftijd, voor ieders interesse. The sky is the limit. Het is lastig kiezen, maar we deden ons best om een leuke dwarsdoorsnede voor de kerst bij elkaar te zetten. Hiermee maakten al zoveel mensen kinderen blij met de kerst: voor de kleintjes een sneeuwbalmaker, altijd goed voor dolle pret. Nachtlampen in allerlei geuren en kleuren. Minion fan? Hebbes! Erg leuk voor de kerst, deze Minion nachtlamp. Ben je ook met de kerst liever wat educatiever bezig, start dan bewustzijn voor het omgaan met geld en geef deze stoere digitale spaarpot als kerstcadeau. Hij houdt voor je bij hoeveel je spaart en herkent zelfs welke munt je erin doet! Voor schoolgaande kinderen stellen wij een geinig vormgegeven USB stick als kerstcadeau voor, bijvoorbeeld een Snoopy of een Star Wars action figuur. Ze zijn er in heel veel figuurtjes. Natuurlijk kan, ook met de kerst, een actiecamera of een Quadcopter. Stoer! Dan heb je meteen een goed idee om na het uitpakken en het kerstdiner, uit te buiken en de drone te laten vliegen. En je kunt het prima filmen met de camera op je nieuwe kerstcadeau; wat een mooie herinnering aan deze kerst!

Kerstcadeau Tip 4: Gadgets

Welkom bij deze categorie kerstcadeaus voor iedereen die iets bijzonders zou willen krijgen. Of geven natuurlijk, want dat brengt minstens zoveel plezier! Dus als jij een “anders dan anders” kerstcadeau zoekt, let dan op! Wat dacht je van een animatiebadge? Hier maak jij jouw eigen animatie op; er kunnen tot 8 verschillende animaties in worden opgeslagen met wel 25 frames per animatie! Je kunt de badge aan een leuke ketting omgehangen, handig en bijzonder op een party. Of een USB armband als kerstcadeau. Erg leuk en goed vormgegeven. Het lijkt een gewone armband maar heeft USB functionaliteit. Of, heel spannend; een verborgen camera als kerstcadeau. Voor praktisch en gewoon geinig gebruik. Heeft zelfs een ingebouwde microfoon. Je kunt ook kiezen voor een Spy Camera, een camera in de behuizing van een balpen. How very James Bond!

Kerstcadeau Tip 5: Kerstcadeaus met kerstsfeer

We beloofden niet alleen voor kerstcadeaus te zorgen, maar ook voor kerstsfeer in huis. Daarom vind je hier een selectie decoraties voor met de kerst. Er is natuurlijk niets op tegen om deze decoraties als kerstcadeau te geven. Je slaat er beslist een goed figuur mee. Maar lekker zelf van genieten, is ook helemaal goed! Bijvoorbeeld mooie figuren met ledverlichting rondom het thema kerst: prachtige rendieren, sneeuwpoppen, kerstmannen en oh, die poolvos! Sommige in wit gehouden, andere gekleurd. Voor ieders smaak zijn er te vinden. Misschien voel je meer voor een traditionelere kerstster of kerstkrans, zeker ook de moeite waard. De kransen zijn er in binnen- en buitenvarianten. Leuk voor aan de voordeur.

De geschiedenis van Kerst

Kerst is bij ons vooral bekend doordat de christenen met dit feest de geboorte van Jezus Christus vieren. Veel van onze tradities zijn op deze viering van de geboorte van Jezus terug te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van de kerststal met het kindeke Jezus als middelpunt. De kerstster die de plek moest aanwijzen waar Jezus te vinden zou zijn, is ook hieruit ontsprongen. In iedere mis tijdens kerst, ook wel heilige mis genoemd, wordt het kerstverhaal verteld. In onze maatschappij groeien wij op met deze beelden rondom kerst. Daarbij doet het eigenlijk al niet meer zo ter zake welk geloof wij aanhangen. Kerst met al haar tradities is om ons heen overal te zien en te proeven. Of je nou zelf een boom met kerst opzet, elkaar kerstcadeaus geeft of niet. Interessant is dat op zijn minst een deel van onze typische kersttradities helemaal niet christelijk is. Nee, deze gebruiken voeren ons verder terug in de tijd, tot de periode vóór Christus. De Germanen, ingezetenen van onze streken in die tijd, vierden Midwinter. Op 21 december! Tijdens de midwinterfeesten werd het boze weggejaagd en wilde men het licht begroeten. Je kunt je misschien voorstellen dat in die tijden zonder elektriciteit en lichtvervuiling die tegenwoordig zelfs de donkerste hemelen nog verlicht, de duistere winterperiode behoorlijk beangstigend was. Dus joelden de Germanen erop los! Daar komt de naam Jul vandaan, waarmee kerst ook tegenwoordig nog wordt aangeduid bij onze Scandinavische buren. Als je wel eens bij een bekende grote Scandinavische meubelhandel bent geweest, herken je het woord vast.

Kerst rond de Middellandse zee

Verder was er in het Middellandse Zeegebied ooit enorme verering voor de zonnegod Ra. Zoals in Griekenland en Egypte. Een paar eeuwen na de geboorte van Jezus, besloten grote heersers uit die tijd, zoals Constantijn de Grote, het kerkelijke feest rond kerst op 25 december te leggen. Zo bleef het voor de bevolking een navoelbaar feest, ook wanneer zij nog weinig hadden met de christelijke insteek. Hoe hard de bisschoppen van die tijd hun best ook deden. Zo zonder internet of andere moderne gemakken, is PR en marketing niet eenvoudig, ook niet voor een geloof! We kunnen ons dat nu misschien minder goed voorstellen, maar het groot groeien van een geloof heeft tijd nodig, net als alle andere dingen die groeien. Praktisch gezien waren 25 en 26 december goede dagen om kerst te vieren omdat er rond die dagen al vrije feestdagen waren. Dit kwam omdat de Romeinen hun feestelijkheden rondom zonnewende en godenverering (vooral Saturnus) ook in die periode op hun kalender hadden staan. Zo kon de kerk meeliften en met en met de inhoud van de feestelijkheden wijzigen en aanpassen aan de christelijke intenties. Dat is toch goed gelukt!

Kerst anno 2018

Tegenwoordig viert natuurlijk niet iedereen kerst. Dat is toch op zijn minst deels afhankelijk van je geloofsovertuiging. Hoewel anderzijds veel mensen de sfeer, de gedachte van liefdevoller dan anders zijn en je dierbaren eens extra aandacht en kerstcadeaus geven, fijn vinden. Dus christelijk geloof of niet, kerstboom en kerstcadeaus vinden we in heel erg veel huishoudens terug! Misschien komt dat ook wel omdat het steeds minder raar wordt dat mensen van verschillende geloofsrichtingen samen leven. Misschien viert één lid van het gezin het joodse chanoeka en de ander een christelijke kerst. Dan staat de kerstboom gebroederlijk naast de kandelaar met negen armen. Mooi toch als aanvulling voor de kerstcadeaus? De nachtdienst met kerst, we haalden het al even aan, is nog steeds een actief gebruik. Voor veel mensen begint kerst met de nachtmis. Het zijn drukke kerkdiensten. Iedereen doft zich op, doet er moeite voor om erheen te gaan. Er zijn ook kinderdiensten iets vroeger op de avond met een wat speelsere opzet. Ook deze worden heel graag bezocht en niet alleen door kinderen. Veel scholen laten hun leerlingen deel nemen aan kerstspelen, zangkoor of als knutselploeg om de kerk te versieren met zelfgemaakte thema – elementen. Zo heeft de kerk en kerstmis in het bijzonder een sociale functie omdat het mensen bij elkaar brengt. Typisch voor deze tijd van sociale media is ook dat allerlei staatshoofden en natuurlijk de katholieke Paus, een kersttoespraak houden. Een audio kerstcadeau voor de wereld, zeg maar. Met goede wensen voor alle burgers, zegeningen voor alle mensen en vaak ook bedankjes. Op radio en televisie horen we deze toespraken in veel verschillende talen.

Kerstsfeer rondom de boom

De kerstboom is, zo zagen we eerder, een kenmerkend gebruik bij onze kerst. Sommige mensen zetten hem al weken voor kerst op, anderen op 24 december. En of hij lang staat, is deels afhankelijk van de houdbaarheid en deels van het gebruik. Vroeger namen we altijd een `echte´ boom om de kerstcadeaus onder neer te leggen. Een den of spar met of zonder kluit (dat is de wortel) met zijn typische geur die het hele huis op slag naar kerst doet ruiken. Tegenwoordig zijn kunst varianten erg geliefd. Minder rommel van afvallende dennennaalden en snel opgezet. Ze zijn er in kunstzinnige abstracte vormen, of levensecht. Oorspronkelijk vinden we de boom als typisch gebruik met kerst bij - alweer - de Germanen terug. Het was een vruchtbaarheidssymbool! En een handig voorwerp om tijdens de winterzonnewende in brand te steken om het boze te verjagen. Men zegt nu wel dat dit gebruik door de kerk werd omgevormd tot christelijk gebruik. Aan het begin van de 16e eeuw werd de kerstboom uitgeroepen tot symbool voor de geboorte van Jezus. De boom zou verwijzen naar de welbekende boom uit het paradijs met de verboden appeltjes. Vandaar de kerstballen, als beeltenis van deze verboden vruchten.

Kerstmis in andere landen

Met name in de westers-christelijke maatschappij wordt het kerstfeest op 25 en 26 december gevierd. Sommige oosterse orthodoxe kerken doen dit 13 dagen later. Het kerstfeest beperkt zich in vele culturen niet tot 25 en 26 december. In Duitsland bijvoorbeeld, is het gebruikelijk om de avond ervoor, dus op 24 december, een avond of nachtmis te houden. 24 December noemt men dan wel Kerstavond en is bij veel gezinnen de avond waarop samen een hapje gegeten wordt en kerstcadeaus uitgepakt worden. Andere streken kennen juist een 3e kerstdag en vieren de dag na kerstmis hun persoonlijke kerstfeest, al dan niet met kerstcadeaus. Ons gebruik om een kerstboom te nemen om daaronder de kerstcadeaus te plaatsen, zien we in de meer zuidelijke landen nauwelijks terug. Misschien simpelweg omdat het er te warm voor is. Maar waarschijnlijker omdat het gebruik van de kerstboom als vindplaats van kerstcadeaus te herleiden is naar de Germanen, die toch echt in de noordelijker streken woonden.

Eropuit rondom Kerst

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van Kerst al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie kerst kunt vieren met alle informatie die je hier krijgt en dat je volop aan de slag kunt met het maken van geschenkjes en plannen voor de feestelijkheden. Natuurlijk neem je rustig de tijd om te snuffelen naar het mooiste kerstcadeau voor jouw dierbaren. Als je aan dit kerstcadeau jouw daginvulling koppelt, kan jouw en hun feest niet meer stuk. Trek er lekker samen op uit of organiseer een relaxte verwendag thuis, net wat er voor jou en jullie gezin het beste past. Om je op weg te helpen bij het vinden van een trip als kerstcadeau, vind je hier een aantal uitstapjes en diverse evenementen om in de periode rond kerst te bezoeken:

Wandeling met kerst

Elke stad, vele themaparken, allerlei publiekelijk toegankelijke gebouwen en stadsparken kennen rond de kerstperiode speciale aankleding. Heerlijk sfeer snuiven in een in kerstsfeer aangeklede omgeving is vaak erg de moeite waard. Kijk eens in jouw omgeving wat er zoal speciaal rond de kerst georganiseerd wordt. Vaak is er een goed doel gekoppeld aan entreegeld en andere inkomsten bijvoorbeeld door het verkopen van kerstcadeaus; zo kunnen we zelf iets leuks doen en tegelijk een ander helpen. Echt een gedachte voor met de kerst!

Concerten rond de kerst

Door het hele land vinden grote en kleine concerten tijdens kerst plaats. In kerken, in openbare ruimten, bij scholen, noem het maar op. Van grote productie tot klein plaatselijk initiatief; er is voor iedereen genoeg te kiezen. Met muziek als kerstcadeau is het altijd een feest!

Kerstcircus en themaparken

Ook erg de moeite waard is het om een circus met speciale voorstelling rond het thema kerst te bezoeken, quasi als kerstcadeau voor de familie. Leuk om met het hele gezin te doen of om als kerstcadeau te geven aan iemand anders in de familie. In veel themaparken worden speciale en vaak spectaculaire shows met kerst gehouden. Dan is het hele park één grote zee van lichtjes en vaak zijn de openingstijden aangepast zodat het publiek daar ook extra lang plezier van kan hebben. Je kijkt je ogen uit met al die prachtige kerstbomen en andere versieringen. En dan de winterse lekkernijen, mmmhhh, een verrassend en ook nog lekker kerstcadeau.

Markten met Kerst

Door het hele land worden rond kerst vaak prachtige kerstmarkten georganiseerd. Glühwein, omlijstende muziek, levende stallen met als thema kerst, handgemaakte kaarsen en tal van andere kerstcadeaus; het is er allemaal. Kijk in jouw omgeving welke markten er rond Kerst georganiseerd worden. Heel bijzonder is de markt rond Kerst in de Fluweelgrotten in Valkenburg (Lb).

Topcadeau.nl wenst jou een fantastische Kerst!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links