Jubileum cadeaus online bestellen

Als je een mooi cadeau zoekt voor een jubileum feest waar jij voor bent uitgenodigd, dan zit je goed op onze site. Via de navigatiebalk aan de linker kant, vind je allerlei feesten die om de zoveel jaar worden gevierd. Wanneer je er één aanklikt, vind je toepasselijke cadeau tips plus informatie, specifiek voor dat feest. Daar is jouw jubileum reden vast bij! Zo heb je met één jubileum-klik prachtige cadeaus voor de meest voorkomende jubilea te pakken. Handig toch? Dus, als jij met een origineel cadeau wilt verrassen en inspiratie zoekt, lees dan snel verder en ontdek waarmee jij jouw vriend of vriendin, collega, wederhelft, of …. blij zult maken!

Top 3 Jubileum cadeaus

Met deze feestcategorie, jubileum, willen wij jou helpen om een heel specifieke gebeurtenis te herdenken. Welke dat is? Dat bepaal jij! Want we geven een herdenking de titel jubileum, als we een gebeurtenis (opnieuw) vieren die een bepaald aantal jaren geleden plaats had. Dat kan de verjaardag van een huwelijk zijn, of van een indiensttreding, of…? Meestal gaat het om een periode van vijf jaren of een veelvoud daarvan. Zoals bijvoorbeeld tien jaren of vijfentwintig jaren. Dat aantal jaren wordt gekoppeld aan een stof zoals bijvoorbeeld zilver. We leggen verderop uit hoe dit precies zit. Van oudsher zien we de viering van een jubileum vooral bij trouwdagen en bij het zoveel jaar in dienst zijn bij een bedrijf. Deze twee jubilea staan daarom hier in onze jubileum cadeau tips, als aparte categorie vermeld. Maar in moderner tijden wordt er lang niet altijd getrouwd. En dat wil zeker niet zeggen dat er geen jubileum gevierd kan worden! Want een (al dan niet geregistreerd) partnerschap doorgaat natuurlijk dezelfde jubileum-fases. Dus lees daar waar huwelijk vermeld staat gewoon die vorm van partnerschap die jij leeft. Laat je verrassen door een verfrissende kijk op het hedendaagse jubileum kado. Veel plezier!

Jubileum cadeau Tip 1: voor de huwelijksverjaardag

Oftewel het huwelijksjubileum. We zeiden het al: dit is het misschien wel meest gevierde jubileum. Let er maar eens op, zie je ook de kransen en de versieringen aan voordeuren? Met een bord, meestal met lampjes ernaast of erop, met een bepaald cijfer er groot op geschilderd. Zelf geknutselde roosjes van crêpe papier, meestal in guirlandes van dennengroen gestoken. Hulde het gouden bruidspaar! Na de jubileum cadeau tips nemen we de volledige lijst met jubileumjaren op. Goud staat bijvoorbeeld voor vijftig jaar. In dit geval, vijftig jaren getrouwd. Uh, ja, wel met de zelfde echtgenoot/echtgenote hoor, anders geldt het niet! Gebruik is eigenlijk om bij het vieren van een huwelijks jubileum cadeaus te schenken die gemaakt zijn van het materiaal dat hoort bij het te vieren aantal jaren. Dus iets van goud bij deze gouden huwelijksverjaardag. Het lijkt er niet op dat dit gebruik nog veel voorkomt bij jubilea. Je vind daarom in deze eerste jubileum cadeau tip geschenken die prima geschikt zijn voor allerlei jubileum feesten. Maar gewoon voor het plezier, maken we steeds een verbinding met goud (gebruik het gerust als je nou net op zoekt bent naar een jubileum cadeau voor een gouden bruiloft).

Laten we van start gaan met deze digitale fotolijst. Hij is er in verschillende uitvoeringen, voor elke smaak de juiste. Passend bij een modern interieur of liever een meer klassieke inrichting, het kan allemaal. Via een geheugenkaartje (onder andere SD) laad je er gemakkelijk jouw favoriete foto´s op en laat ze in een diashow afspelen. Gouden momenten in een lijst gevangen. Leuk extraatje: de digitale fotolijst is inclusief klok en kalender. Of bak een flinke hoeveelheid goudgele hartjeswafels. Mooi als symbool voor de al zoveel jaren bestaande liefde. Natuurlijk geef je er het hartjes wafelijzer bij cadeau. Bij een jubileum hoort ook muziek. Veel stellen hebben hun eigen muziek, hun eigen lijflied. Het lied staat voor een herinnering aan belangrijke gezamenlijke momenten. Zoals een song die gekoppeld is aan een eerste kennismaking, of het lied dat als trouwdans werd gebruikt. Deze nostalgische radio in de vorm van een jukebox, vermengt herinnering met effectiviteit. De jukebox in tafelformaat laat zich op jullie favoriete radiozender afstemmen maar speelt ook cd´s af. De perfecte omlijsting voor jouw gouden oude! Vang gouden zonnestralen in deze heerlijke hangmat (al zijn het in het geval van een gouden huwelijks jubileum misschien eerder de kleinkinderen die in de hangmat dollen). Hij is groot genoeg voor twee personen. Zoek er een mooi plekje voor en mijmer samen na over het jubileum feest. Wat was het mooi! Of staar samen in de gouden vlammen die deze vuurkorf bevat. Magische momenten maak je extra mooi met deze sfeermaker. Last but not least tippen we deze set van tien theelichtjes met LED verlichting. Haal sfeer in huis en zet ze bijvoorbeeld op je traptreden. Ziet er geweldig uit, zonder het brandgevaar van echte theelichtjes en geen roetaanslag en opruimsessies. Een gouden rand langs jouw trap …

Jubileum cadeau Tip 2: Jubilaris op de zaak

Jazeker, ook bedrijven vieren jubilea. Misschien wordt er juist tegenwoordig niet aan jubilea voorbij gegaan. Want het is toch meer uitzondering dan regel dat mensen voor vele, vele jaren bij hetzelfde bedrijf in dienst blijven. Dat is een eerbetoon wel waard. Daarbij hangt het een beetje af van welk jubileum de reden voor het feest is, hoe groots het jubileum gevierd wordt. Er zal niet snel aan 12,5 jaar in dienst voorbij worden gegaan, wellicht door een etentje met het team, een leuke attentie, een vermelding in het bedrijfsblad. Misschien ook een bonus of loonsverhoging. Maar een jubileum ter ere van het 25 jaar in dienst zijn, is vaak wel grootser van opzet. Met een receptie voor collegae, familie en andere genodigden, een DJ of band erbij, etentje, een leuk cadeau zoals een gegraveerd horloge en vaak een fiksere bonus. We kennen nog een bijzonder zakelijk jubileum, namelijk het 40 jaar in dienst zijn. Dit komt tegenwoordig nog maar relatief zelden voor, niet alleen door de grotere drang om regelmatig eens van baan te veranderen. Maar ook door invoering van vervroegd pensioen en andere soortgelijke regelingen.

Voor het bedrijfsjubileum tippen we een aantal fijne cadeaus, onafhankelijk van het aantal dienstjaren. Zoals deze wok set in mini formaat. Je wokt er met zes personen tegelijk aan, dat is weer eens wat anders dan gourmet of fondue hoewel ook dat nog steeds leuk is. Handig is dat de bakplaat gebruikt kan worden om pannenkoekjes mee te bakken door zijn geïntegreerde pannenkoekvormen. Uiteraard is de set compleet met zes wok pannetjes en houten schrapers. Ook leuk is een ufo op tafel. Nee, nee, geen marsmannetjes maar een tafelbarbecue in vrolijke kleuren. Inclusief BBQ-tang. We kennen van bedrijfsmatige jubilea het gebruik om een horloge cadeau te doen. Wordt het wellicht eens tijd om een moderner alternatief cadeau te geven? Zoals deze Activity horloge. Dit is een smartwatch die meteen ook als stappenteller werkt. Hij houdt je calorieverbruik bij, de afgelegde afstand en wat je verder nog wilt kunnen nazien. Uiteraard waterdicht en met bluetooth uitgerust. Deze smartwatch kan gebruikt worden als afstandsbediening voor de camera van je smartphone en hij houdt op jouw verzoek contact met je smartphone zodat er via het horloge melding komt wanneer er inkomende oproepen of berichten zijn. Ook leuk: het horloge kan jouw smartphone zoeken en andersom! Dan nog deze originele tip voor een jubileum cadeau: het kruidencarrousel van de iets andere soort. Volledig in RVS uitgevoerd stylish verantwoord, en elektrisch aangedreven. Het tablet geeft plaats aan vijf kruidenmolens voor jouw meest favoriete kruiden, met in het midden de elektrische bedieningsunit. De kruidencarrousel heeft zijn eigen oplaadadapter en een lampje dat waarschuwt als het tijd wordt om op te laden. Zo heb je altijd vers gemalen kruiden. Mooi bij je wokset … Ook in RVS look en mooi-handig, zijn deze LED grondspies lantarens. Uiteraard als buitenlantaarn geschikt, heeft deze set van drie lampen geen elektrische aansluiting nodig want ze worden opgeladen via solar. Je verlicht er gemakkelijk het pad naar je voordeur mee, of het balkon, of je zet ze gezellig langs de vijver, of …

Jubileum cadeau Tip 3: verkering

Toen wij ons verplaatsten in de viering van een jubileum, bedachten wij dat ook `verkering´ gevierd wordt. Meestal gaat het dan om papier tot en met hout jubilea; één jaar, twee, drie, vier en vijf jaar. Natuurlijk herdenk je graag ook kortere periodes, bijvoorbeeld na twee maanden verkering. Maar dan heet het toch heus geen jubileum, dus dat laten we hier even buiten beschouwing. Voor de andere verkering jubilea doen we jou een paar leuke originele tips aan de hand. Misschien wil je een (eerste-keer-samen-weg-)reiscadeau doen. Pak dat voorstel dan eens in door een reiskrultang of reishaardroger cadeau te doen. Wat denk je, komt de hint aan? Eenzelfde idee kan er achter onze volgende cadeau tip zitten: dit handige mini massage apparaat. Ook praktisch voor onderweg, op kantoor en op reis dus. Ideaal voor de nek. Laten we er maar niet vanuit gaan dat deze jubilerende verkering zo stilaan vermoeiend wordt waardoor een massage geen overbodige luxe is … Ook altijd een mooi cadeau is deze voetenwarmer. In gezellige kleurtjes houdt hij jouw voeten heerlijk warm. Ook te gebruiken als enorme christmas stocking. De kerstman zou er zo zijn voeten insteken om op te warmen na zijn lange koude tocht over onze daken. Nou vooruit, nog een laatste dan. We tippen de sleutelvinder. Een handige sleutelhanger die helpt om je sleutels terug te vinden. Deze tip noemen we niet zomaar, natuurlijk. Want de sleutelvinder kan een heel speciaal verzoek inhouden: kom je bij mij wonen?

Plechtigheden rondom het huwelijks jubileum

Bij de viering van een huwelijks jubileum zien we vaak dat er bij een vijftig- of zestigjarig huwelijk melding van wordt gemaakt in de plaatselijke krantjes. Zo in de trant van: de burgemeester of het gemeentebestuur feliciteert de heer en mevrouw zo-en-zo van harte met hun jubileum. Zo´n eerbetoon geeft een extra respectvol tintje aan het jubileum feest. Misschien wordt er in de kerk, als het bruidspaar er één toebehoort, een mis aan hen opgedragen. Maar in ieder geval wordt het jubilerende echtpaar door familie in het zonnetje gezet. Vaak wordt er een feest gegeven dat door kinderen en kleinkinderen wordt aangeboden. Of dat een supergroot feest wordt met alles erop en eraan of juist een kleiner in intieme kring, dat bekijkt iedereen uiteraard voor zich. Zeker op de dorpen doet wel vaak de hele buurt mee aan de voorbereidingen van het feest, zoals samen de versieringen maken.

Plechtigheden rondom het jubileum bij bedrijven

Behalve het bedrijfsmatige jubileum dat we bij jubileum cadeau tip 2 beschrijven, namelijk het zoveel jaren in dienst zijn, bestaat er nog een ander zakelijk jubileum. Want wat denk je van het zoveel jarig bestaan van het bedrijf of de organisatie zelf? Zeker wanneer een bedrijf al vele jaren bestaat, eeuw overschrijdend zelfs zoals dat bij menig groot bedrijf het geval is, dan gaat men daar echt niet zomaar aan voorbij. Kom maar op met dat jubileum feest! Ter ere van zo´n jubileum wordt zelfs vaak een jubileum boek uitgegeven met allerlei foto´s en historische weetjes. Dat kan ontzettend leuk en interessant zijn. Zulke jubilerende bedrijven willen ook nog wel eens graag hun poorten voor het publiek openen ter ere van hun bijvoorbeeld 100 jarig bestaan. En afhankelijk van het soort bedrijf, komen er jubileum producten op de markt. Speciale etiketten op de (bijvoorbeeld) flesjes en extra aanbiedingen. Een waar marketingfeest dus, dit soort jubileum.

Nog een ander jubileum

We kennen nog een verjaardag die jubileum wordt genoemd, namelijk wanneer het gaat om geografische plaatsen. Want ook landen, steden of dorpen kennen jubileum feesten. Daarbij gaat het dan toch vooral om historische gebeurtenissen die herdacht worden. Meestal in grote sprongen in de tijd zoals 50, 100 of zelfs 1000 jaar. We vieren dan dat het zoveel jaar geleden is dat die bepaalde historische gebeurtenis plaatsvond. Ter ere van zulke jubilea wordt van alles georganiseerd. Bijvoorbeeld festivals, een tentoonstelling of een marathon.

Van papier tot ivoor

We beloofden jou om de lijst van jubileum jaren met het bijbehorende `materiaal´ op te nemen. Hier komt ie dan, van klein naar groot.

JaarSoortJaarSoortJaarSoort
1papier 15kristal50goud
2katoen 20porselein55smaragd
3leer 25zilver60diamant
5hout 30parel65briljant
blik 35koraal70platina
10tin 40robijn80eik
12½ koper 45saffier100ivoor

Eropuit voor je jubileum

Wat denk je, krijgt jouw idee voor het vieren van dat speciale jubileum al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie dag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt . Hopelijk ga je volop aan de slag met het maken van plannen voor de hele dag. Natuurlijk neem je rustig de tijd om op onze site het mooiste cadeau voor jouw jubilaris(sen) te vinden. Als je aan dit top cadeau jouw dag-invulling koppelt, kan deze feestdag niet meer stuk. Afhankelijk van het soort jubileum dat je gaat vieren, zijn uitstapjes en feestelijkheden te bedenken. Voor het huwelijks jubileum zien we heel vaak een etentje met de familie, een feest met alle dierbaren samen, een reis(je) voor het jubilerende echtpaar, een hartenwens die in vervulling gaat (waar iedereen aan bij legt). Voor het zakelijk jubileum denken we vaak aan een personeelsuitje en een feest dat vanuit het bedrijf wordt georganiseerd (en betaald). We doen een greep uit de mogelijkheden:

Jubileum ballonvaart


Met de hele familie of met het hele bedrijf een tocht op grote hoogte maken. Met een luxe lunch midden in de velden, alles vastgelegd op camera en dit dan later uitgeven als jubileumfilm.

Feestdag met muziek

Organiseer een festijn met muzikale omlijsting. Een band of meerdere, dj´s, wat je maar wilt. En dan het voltallige personeel naar de jubileumfeest locatie brengen in gehuurde jeeps of juist fancy sportauto´s, met de huifkar …

Zweefvliegen

Ook heel bijzonder is zweefvliegen. Vaak is er bij het zweefvliegveld een restaurant. Zo huur je het hele gebeuren voor jouw jubileum. Spannend en genoeg te vertellen tijdens het feestmaal!

Jubileum als teambuilder

Zakelijk gezien kan een jubileum feest een twee vliegen in één klap – idee worden. Wanneer je in het kader van het jubileum een evenement organiseert, kun je dat meteen als teambuilding inzetten. Denk bijvoorbeeld eens aan een slipcursus, of vliegeren of misschien huur je de plaatselijke golfbaan af.

Blotevoetenwandeling

Helemaal van deze tijd en erg leuk voor het hele gezin of het hele bedrijf. Allerlei verschillende ondergronden onder je voeten voelen. Een weldadige belevenis! Je vindt Blotevoetenpaden door het hele land, bijvoorbeeld in Overveen, Hilversum, Brunssum, Breskens … en je maakt er hilarische foto´s (leuk voor in het volgende jubileum -boek)

Een tocht met historische trein

Huur ter ere van jouw jubileum eens een wagon (of meerdere) In een rijdende trein van weleer. Je reist er in stijl mee door prachtig landschap, en kunt meestal ook genieten van lekkere hapjes. Het kan op allerlei plekken. Bijvoorbeeld in Schinveld (Limburg), Stadskanaal of net over de grens in het Belgische As.

Wij wensen jou een fantastisch jubileum toe!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links