Halloween cadeaus online bestellen

Halloween feesten zijn al zo goed als ingeburgerd in Nederland en België. De kans is groot dat jij uitgenodigd werd voor een Halloween party of dat jij dit jaar zelf een knallend Halloween feest organiseert. Wil jij met een unieke Halloween aankleding of een origineel Halloween cadeau verrassen en zoek je inspiratie? Dan ben je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over dit bijzondere gebruik waar meer achter zit dan je misschien denkt en ontdek met welke topcadeaus jij jezelf of je gastheer of gastvrouw blij zult maken!

Top 3 Halloween cadeaus

Bij het Halloween feest hoort een geinig gebruik met een Engelse benaming, het `Trick or Treat´: verklede kinderen die op 31 oktober vanaf het schemerdonker langs de deuren gaan. Ze vragen al griezelend om iets lekkers! Deze kinderen zijn dan onderweg vanwege een feest dat pas relatief recent echt populair werd: Halloween. Wanneer er aan jouw deur wordt aangebeld door een spookje of een vogelverschrikker, dan heb je de keuze. Geef inderdaad een lekkernij òf kies voor de `Trick´ , de plagerij. Zelfs als dit gebruik in jouw buurt nog niet zo heel gewoon is, de Halloween decoratie met pompoenen, verlichting en spookachtige figuren zien we steeds meer in die nazomerse tijd van het jaar. Leuk om aan mee te doen! Wil ook jij deze nieuwe traditie eer aandoen en kun je daarbij inspiratiehulp gebruiken? Wij helpen je graag op weg. Daartoe selecteerden wij Halloween feest cadeaus in twee categorieën: voor kinderen en voor volwassenen. Daarnaast vind je een categorie met allerlei artikelen die het aankleden van jouw Halloween feest gemakkelijk maken. Veel plezier met de voorpret!

Halloween feest cadeau Tip 1: voor kinderen

Als jouw zoon of dochter fraai verkleed langs de deuren gaat, dan neem je daar beslist foto´s van! Laat ze zelf hieraan meedoen door hen Halloween selfies te laten maken. Leuk! Die maak je natuurlijk het gemakkelijkst en beslist ook mooier met zo´n handige selfiestick. In het donker op pad kan best een beetje griezelig zijn. Helemaal met Halloween decoratie! Geef daarom een zaklamp mee die speciaal voor kinderen werd gemaakt. De LED techniek zorgt voor een lange brandtijd. Een leuk effect bereik je met een plasmabol. Een nooit weggeweest en sinds lange tijd ook populair object. De plasmabol staat altijd leuk op het nachtkastje, dus niet alleen als Halloween decoratie. Hij is USB aangedreven dus met een beetje fantasie kan ie mee op pad … Een mini LED Lightsaber sleutelhanger geeft een bijzonder effect aan iedere verkleding. Very Star Wars!

Halloween feest cadeau Tip 2: voor volwassenen

Als volwassene begeleid je misschien de kinderen op hun tocht tijdens het Halloween feest. Al is er natuurlijk niets op tegen om zelf spannend uitgedost langs de deuren te trekken! Licht een ander en jezelf bij met een professionele outdoor zaklamp. Uiteraard LED, dus gaat lang mee. Inclusief schijnwerperfunctie, leuk om iemand verderop in de spotlight te zetten. Maak mooie Halloween feest filmopnames met een waterbestendige actioncamera van Konig. Daar doe je jezelf en alle andere spookjes een plezier mee. Zie je al voor je hoe je er later met zijn allen rond een bak popcorn naar zit te kijken? Goed zichtbaar op weg op een ludieke manier kan met een animatiebadge. Je maakt er je eigen Halloween animaties op, wel acht verschillende zijn mogelijk. Wil je nog wat meer licht om en aan jezelf binden, denk eens over LED veters. Ze kunnen uiteraard in schoenen geregen worden maar verder overal aan gehangen!

Halloween feest cadeau Tip 3: aankleding Halloween feest

Met Halloween wordt het, ook in Nederland, steeds meer gebruik om huis en tuin aan te kleden met Halloween decoratie. Veel van deze artikelen voor het Halloween feest zijn vooral na het vallen van de avond pas echt leuk! Daarom is het verlichten van thuis en tuin extra belangrijk. We hebben enkele tips daarvoor. Een mooie vuurkorf laat jouw huis en jouw Halloween versieringen al van veraf opvallen. Wij bieden vuurkorven in diverse soorten aan. Je vindt er beslist degene die het best bij jou past. Typisch voor Halloween zijn de uitgeholde pompoenen. Je zet er een theelichtje of een LED kaars in. Onze feestverlichting gaat in op het Halloween decoratie thema Pompoen. Wij bieden een lichtketting aan met warm wit verlichte lampionnen in pompoenvorm. Erg leuk! Een soortgelijke pompoen met LED lichtjes erin verwerkt is er ook om neer te zetten. Iets kouder wit licht dit keer. Deze zijn voor gebruik binnen dus wel beetje opletten dat ze beschermd staan, zoals onder een afdak of achter je raam. Mocht je kabel te kort komen, dan vindt u hier meteen ook verlengkabels en ander toebehoor. Handig toch? Voor meer intensieve verlichting als achtergrond voor Halloween decoratie zoals een pop of skelet bijvoorbeeld, zijn er meerdere soorten Halloween feest verlichting. Zoals een zes meter lange lichtketting met groene bol LEDjes of een led strip die op alle mogelijke plekken licht kan laten schijnen. En als extraatje kiest u voor we authentieke vormgegeven stormlampen in een moderne uitvoering. Flakkerend LED geeft warm wit licht met net-echte-vlam-effect. Batterij aangedreven dus je neemt hem ook gemakkelijk mee. Niet waterbestendig.

De geschiedenis van Halloween

Het uit de Engelse taal afkomstige woord Halloween komt als afgeleide van All Hallows Eve naar ons toe. Letterlijk vertaald is dit Allerheiligenavond, de avond voorafgaand aan Allerheiligen. Allerheiligen valt op 1 november, vandaar dat de Trick or Treat stoeten op de avond van 31 oktober langs onze huizen trekken. De oorsprong van Halloween vinden we in het Keltische verleden. De Keltische kalender start op 1 november en niet op 1 januari. Daardoor valt oudejaarsavond op 31 oktober. Dit lijkt vooral om praktische redenen zo te zijn. Want in vroeger tijd draaide het leven vooral om voedsel verbouwen. Kwam het einde van de herfst, dan waren de gewassen geoogst, de velden klaar voor de winter en de voorbereidingen voor het volgende voorjaar gedaan. Best een logische stap om dat moment voor een dagje welverdiende rust aan te wijzen en het vast behoorlijk vermoeiende jaar als afgesloten te beschouwen. Het Keltische Nieuwjaar wordt wel Samhain genoemd, dat we uitspreken als Saun. En Saun is dan weer het Ierse woord voor november. Samhain heeft nog meer historie. Misschien vroeg jij je al eens af waar toch de gewoonte vandaan komt om met Halloween in griezelige verkledingen rond te lopen. Je ziet er skeletten, geesten en spoken, zombies en nog veel meer. Dit komt omdat de Kelten geloofden dat op Samhain de geesten van hun gestorven medemensen voor een nachtje terugkwamen. Men zegt dat deze geesten dit deden om voor het komend jaar mee te liften met een ander. Anders gezegd wilden de overledenen proberen om het nog wel levende lichaam van een ander over te nemen. De Kelten waren dubbel in hun gevoel over dit `feit´. Enerzijds ging het om geesten van overleden dierbaren. Die moesten ze wel verwelkomen. Dus werd er voedsel aan de deur voor hen neergelegd. Anderzijds zaten er ook wel kwade geesten tussen. En wie wil die nu in zijn huis, laat staan in zijn lichaam, toelaten? Om de boze geesten af te schrikken, droegen de Kelten daarom maskers.

Rome sweet Rome

Deze Keltische tradities hielden lang stand, namelijk totdat de Romeinen besloten dat ze deze Britse landen wilden hebben en er binnenvielen. De Romeinen brachten hun eigen tradities mee. Zij vierden einde oktober het binnenhalen van de oogst maar eerden ook hun doden. Dus dat paste feitelijk erg goed bij elkaar. In Europa bestonden er ook al gebruiken rond deze datum. Hier werd namelijk Allerzielen gevierd op 2 november. De traditie daaromheen leek al best wel op het Halloween zoals we dat nu kennen. Christenen hulden zich bij die gelegenheid in lompen en liepen hun dorp of wijk rond, al bedelend om zogenoemde zielencake. Dat was een brood met krenten erin. Gaf je een brood, dan beloofde de ontvangende christen om een gebed te doen voor de overleden dierbaren van de gulle gever. Men ging er destijds vanuit dat als je niet al te netjes geleefd had en je na je dood in het Vagevuur terecht kwam, dat je daar dan als het ware je straf moest uitzitten. Met het gebruik rondom bidden voor een zielencake, wilde men de tijd dat een overledene in het vagevuur moest doorbrengen, proberen te verkorten. Dan kon de dierbare sneller opstijgen naar de hemel. Zo´n 1100 jaar geleden kwamen deze christelijke gebruiken ook overzees aan en vermengden zich met de daar al bestaande Halloween gewoonten. Feitelijk is het Halloween feest zoals wij het nu kennen dus ontstaan uit een mengelmoes van gebruiken vanuit het Keltisch, Romeins en Christelijk verleden.

Halloween anno nu

We zien vooral in de Verenigde Staten een enorme hype rondom Halloween. Dit ontstond met de Ieren en Schotten die gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw emigreerden naar de VS. Dat waren flinke groepen van deze nationaliteit, dus zij drukten meteen een stevig stempel op de gebruiken van die tijd. De uitgeholde pompoenen met het grijnzende gezicht en een kaars (tegenwoordig eerder met een LED lamp) erin, komen uit die tijd. Wist jij dat deze lampionnen Jack-O´-lanterns worden genoemd? Leuk, zo´n extra feest. Zo heel veel feesten die door brede groepen in onze maatschappij worden gevierd, zijn er immers niet tussen de zomervakantie en Sinterklaas. Juist dit gegeven roept soms wel kritiek op. De authentieke achterliggende gedachte raakt vergeten en in plaats daarvan ontstaat er een commercieel gemotiveerd feest. We zien dit fenomeen bij heel veel feestelijkheden terug. Denk maar aan volgens thema aangeklede etalages en themafeesten in ieder café. Of dit een nadeel is of juist een ondersteuning om de tijden wat te verzachten, dat moet iedereen maar voor zich beslissen.

Fact or fiction

Een ander kritiekpunt komt uit de kerkelijke sfeer. We zagen al dat er een christelijke reden voor Halloween bestaat. Nu wordt er wel kritisch opgemerkt dat het Halloween feest te zeer heidens zou zijn. Gezien de historie, lijkt een heidense want Keltische oorsprong, juist recht van spreken te hebben. Minder leuk zijn de aanklachten dat er met en door Halloween heel andere dingen worden bevorderd. Als verzamelwoord wordt `spiritisme´ gebruikt. Wat men ermee bedoelt is dat Halloween het oproepen van geesten, het verkleden als demonen en de nadruk op horror elementen zou bevorderen. Men ziet hierin bewijzen dat er sprake is van aanbidding van de duivel. Zo zien we dat van oorsprong best legitieme doelen van een feest, zoals het redden van je broer uit het vagevuur, eeuwen later tot strijd kan leiden. Want ineens verwordt datzelfde gebruik tot duivel aanbidding. En stel dat je de protestantse kerk toebehoort, dan is Halloween helemaal uit den boze. Want de reformisten geloven juist niet in Allerheiligen of Allerzielen en ook niet in het vagevuur. Het zou natuurlijk een mogelijkheid zijn om het Halloween feest dan als pure fictie te zien en een ander te gunnen om er plezier aan te beleven. Zeker de kinderen. Maar ja, alles simpelweg verbieden kan natuurlijk ook …

Halloween in andere landen

We zien Halloween zo stilaan over de hele wereld verschijnen. Niet overal op even nadrukkelijke manier, maar toch. De Amerikanen versieren altijd nog wezenlijk meer dan bijvoorbeeld de Duitsers. Leuk om dit verschil te bekijken bij een Amerikaanse militaire bases in bijvoorbeeld Nederland. Een van louter pompoenen oranje ogende enclave in een verder gematigder versierde omgeving. Grappig. De Nederlanders en de Belgen voelen wel voor Halloween. Daar zien we dan ook een groeiende tendens naar feestelijkheden rondom Halloween. Niet ieder huis stelt zijn deur open voor de om snoep vragende kinderen. Degenen die mee willen doen, tonen dit vaak door hun huis te versieren. Pretparken in deze landen, maar toenemend ook in bijvoorbeeld Duitsland, hebben activiteiten rond het thema Halloween feest. Trouwens, in sommige gebieden in België, Nederland en ook Duitsland en Hongarije kennen we een erg op Halloween lijkend feest, het Sint Maartensfeest. Dit feest wordt echter gevierd op 11 november, dus klopt de vergelijking niet helemaal. Het gaat hier om een naamdag van de heilige Martinus van Tours. De viering is overal net iets anders, maar gemeenschappelijk hebben ze allemaal het langs de deuren gaan van zingende kinderen, vaak met lampionnen en, ja, je raadt het al, het ophalen van lekkers! Ook bij dit feest vinden we hints dat het gaat om een van oorsprong heidens feest. Zoals wel het Germaanse winterfeest wordt genoemd. Wij houden het vandaag maar even bij de naamdag van Sint Maarten … Leuk weetje: Suriname kent ook een flinke Halloween traditie. En niet omdat Suriname verbonden is aan Nederland maar omdat de traditie uit de Verenigde Staten is overgewaaid!

Eropuit rondom Halloween

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van Halloween al meer vorm? Wij hopen dat je met jouw dierbaren aan de slag gaat met versieren en het verzinnen van originele Halloween decoratie. Maak er een mooie dag en vooral avond van met alle informatie die je hier krijgt, Wij wensen je dat je volop aan de slag kunt met het maken van geschenkjes en plannen voor de hele dag. Natuurlijk neem je rustig de tijd om op onze site te snuffelen naar het mooiste cadeau voor het Halloween feest. Als je aan dit topcadeau jouw daginvulling koppelt, kan de dag niet meer stuk. Trek er lekker samen op uit of open thuis je deuren voor andere Halloween feest tochten, net wat er voor jouw en jouw gezin het beste pas. Wil jij liever eropuit, ergens anders feesten dan thuis of een originele Halloween decoratie suggestie aan jouw dierbaren doen? Om je op weg te helpen, vindt je hier een aantal uitstapjes en evenementen om met Halloween te bezoeken:

Halloween spooktocht

In het hele land worden avond- en zelfs nachtwandelingen georganiseerd. Met op elke hoek acteurs in griezelige verkledingen en meer lolligs. Kijk in jouw omgeving wat er op dat gebied zoal wordt aangeboden. Veel basisscholen organiseren hierin al het e.e.a. zoals een speurtocht. Bezoek bijvoorbeeld eens de Haunted Cave in de grotten van Valkenburg (Lb), Heksenheisa in de Zonneberg grotten in Maastricht of griezel mee op het Leidseplein in Amsterdam. Je kunt er natuurlijk een Halloween speurtocht van maken. Lekker griezelen in een bos of park, overal opdrachtjes oplossen en een stuk pompoentaart of kom pompoensoep aan het einde. Mmmhhh!

Halloween feest in themaparken en andere uitgaansgelegenheden

We zeiden het al, veel pretparken en dergelijke bieden met Halloween speciale themadagen aan. Voorbeeld: Haaloweird Horrorshow in Six Flags of Griezelen in De Methoeve in Twente. Er zijn allerlei thema´s zoals puur Halloween, speciaal Dracula, horroravonden of heksentochten met een heks in elke boom. Het is altijd een feest!

Bezoek een museum of tentoonstelling

Ook sommige musea doen mee aan de thematrend. Het Eindhoven Museum heeft al een Halloween thema laten zien op extra geopende avonden. Of kijk eens naar het Openluchtmuseum Eynderhoof in Peeldorp. De keuze is reuze!

Nog meer leuke tips om actief te worden

Wil je meedoen aan het Halloween feest en zoek je naar een meer actieve invulling daarvan? Voor speurtochten en tochten zijn altijd figuranten nodig. Lekker verkleden en mensen de stuipen op het (verklede) lijf jagen! Of verzin de opdrachten met bijbehorende teksten die opgelezen worden. Je kunt natuurlijk ook het terrein verkennen en bedenken welke trick waar kan plaatsvinden. Zoals achter een boom vandaan springen, een doorgang met spinnenwebben (namaak) of andere Halloween decoratie behangen of verzin eten in griezelige of viezige vormen zoals spinnen op een cupcake. Veel plezier!

Wij wensen jou een fantastisch Halloween feest!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links