Dierendag cadeaus online bestellen

Behoor jij ook tot de grote groep mensen die een huisdier heeft? Voor veel mensen zijn dieren een echte verrijking van hun leven. En als elk jaar op 4 oktober weer dierendag wordt gevierd, doen velen daaraan graag mee. Wil jij deze dierendag jouw huisdier extra in de watten leggen en zoek jij iets origineels dat jouw intentie onderstreept? Kijk dan eens naar de originele cadeaus die wij bij elkaar zochten om jouw huisdier en jezelf te verrassen! Lees bovendien onderaan meer over dit bijzondere gebruik en ontdek hoe jij dierendag bijzonder kunt maken!

Top 3 Dierendag cadeaus

Dierendag is feitelijk de dag waarop wij onze dieren een beetje extra aandacht geven. Nou hebben de meeste huisdieren daaraan misschien niet heel veel boodschap, maar leuk is het wel! Belangrijk is vooral de achterliggende intentie van dierendag. Namelijk de erkenning dat ook dieren rechten hebben en dat ze beschermd moeten worden. Veel dierenspeciaalzaken zorgen voor extra aanbiedingen met dierendag. Afhankelijk van het huisdier van jouw keuze, kijk je dan naar voer of knuffels of wat er zoal meer te koop is bij de dierenvakhandel. Wij zochten een aantal alternatieve cadeaus voor dierendag bij elkaar die soms voor een specifiek soort huisdier bedoeld zijn maar vaak ook veel breder toepasbaar zijn. Laat je verrassen en bekijk ook vooral - verder onderaan - de uitjes en andere leuke doe dingen eens. Zo kun jij een mooie kombinatie tussen het top cadeau en de dierendag invulling maken. Veel plezier!

Dierendag cadeau Tip 1: vanallessie

Sommige dieren zien wij misschien niet meteen als huisdieren. Maar zij vormen wel degelijk een heel belangrijke schakel in ons ecosysteem en daarom vinden wij dat ook zij een plekje in onze dierendag cadeau tips verdienen. Welke dieren we bedoelen? Insecten! Want insecten maken leven mogelijk, ook al vinden wij ze misschien vaak vooral lastig. Geef ze toch maar eens een mooi onderkomen cadeau, zodat er in het voorjaar ook in jouw tuin volop gezoem te horen mag zijn. Wat dacht je van een mooi vormgegeven houten insectenhotel als dierendag cadeau? De insecten zijn er blij mee maar hij staat bovendien erg leuk in jouw tuin. De grotere (bredere) variant heeft een houten dak (met schors bekleed) en heeft `appartementen´ voor solitaire bijen en wespen (zoals de bijzondere zandbij, de graafwesp, de behangersbij en de muurwesp). Ook hommels maken graag gebruik van jouw hotel, niet alleen met dierendag. Er is ruim plek voor oorwurmen en lieveheersbeestjes (beide gretig verslinders van bladluis, dus heet ze vooral welkom) en met een beetje geluk trek je vlinders aan. Daarvoor alsjeblieft wel een beetje beschut plekje voor je hotelletjes verzorgen! Er is ook een smallere variant met vergelijkbare indeling maar dan met een metalen dakje. Dan vinden wij erg passend voor Werelddierendag: de Wildlife Camera. In schutkleuren handig op uitgekiende plekken in bijvoorbeeld de tuin op te hangen. Zo kun je eindelijk eens zien wat er allemaal door jouw tuin spookt als je er niet bij bent. Je maakt er hoge kwaliteit foto´s of HD video opnames mee. Uiteraard weersbestendig en, heel erg leuk, met nachtzicht (12m)! Heb jij konijnen? Dan tippen we voor dierendag jouw en jouw langoor op de leuke Nijntje lichtslinger! Voor een feestje bij Bunny. En dan nog een heel erg leuke: de GoProFetch. Dat is een tuigje voor je hond waarop de GoPro action camera gemonteerd kan worden. Krijg je eindelijk echt te zien wat jouw hond ziet als ie rond spurt. Geweldig!

Dierendag cadeau Tip 2: een beetje voor de hond en een beetje voor jezelf

Naast het tuigje voor de GoPro willen we nog iets voor honden doen met dierendag. Bijvoorbeeld ook voor hun veiligheid zorgen. Een lichtgevende halsband mag bij geen enkele hondenhouder ontbreken, zeker in de donkerder jaargetijden die vanaf oktober weer aanbreken. Perfect om met dierendag alvast paraat te hebben. En als dierendag soms wat moeilijk valt waar te maken omdat jouw hond niet meer ophoudt met blaffen, vonden we een diervriendelijke oplossing. Deze ultrasone blafstopper geeft een (alleen voor de hond hoorbaar) vervelend piepgeluid dat stopt zodra de hond stopt met blaffen. Ah, rust!

Dierendag cadeau Tip 3: USB beestenboel

Huh, wat? Nee, nee, niet de dierenbescherming bellen. We bedoelen natuurlijk USB FlashDrives in de vorm van een dier. Allemaal 8GB dus goed inzetbaar. En oh zo leuk! Van cartoon figuurtjes die iedereen kent tot de nieuwste Animalitos. We noemen uit de cartoon wereld: Scooby-Doo, Tweety Bird, Boo Boo Bear, zowel Tom als Jerry van Tom&Jerry, Speedy Gonzales en Snoopy. Van de Animalitos komen langs: Baby Seal, Jungle Snake, Crooner Frog, Lady Turtle, Lady Penguin, Whale. Dat wordt nog moeilijk kiezen…

De geschiedenis van Werelddierendag

Samuel Butler zei het al: `alle dieren, behalve de mens, weten dat de voornaamste plicht van het leven is om ervan te genieten´. Op 4 oktober, Werelddierendag besteden we extra aandacht aan de dieren zodat zij extra aan hun plicht kunnen voldoen. Leuk toch? Dierendag is terug te voeren naar de sterfdag van de heilige met de naam Franciscus van Assisi. Van hem werd gezegd dat hij de taal van de dieren sprak en zich om het lot van arme mensen zoals melaatsen en zwervers maar ook om het lot van planten en dieren bekommerde. Er doen veel verhalen over deze heilige de ronde. Zo zou zijn metgezel een wolf zijn die dorpelingen in angst en beven verzette. De dorpelingen vroegen Franciscus om hen te helpen en zo sprak hij de wolf toe om toch geen kwaad meer te doen. Daarop zou de wolf zich bij onze heilige hebben aangesloten. Bekender is nog de zogenoemde vogelpreek. Het verhaal zegt dat er heel veel luid kwetterende vogels om Franciscus heen fladderden. Hij vroeg hen rustig te worden waarop zij om hem heen gingen zitten en naar zijn preek luisterden. Men zegt dat Franciscus de vogels hun zegen gaf waarop ze wegvlogen. De achterliggende gedachte vanuit de preek van Franciscus is dat de schepping als geheel geëerd moet worden en niet alleen maar bepaalde delen ervan. Dus ook de dieren en de planten! Zo kan het dus niet zijn dat er sprake is van misbruik van mens noch dier. Onze dierendag werd in 1929 ingesteld. Voorvechtster was Ilse Winter, die aan de voorzitster van de wereldvereniging van de dierenbescherming een brief schreef met het verzoek om één dag per jaar speciaal aan de dieren te wijden. De koppen bij elkaar stekend kwamen de beide dames tot de keuze om dierendag te houden op 4 oktober, de feestdag die de katholieke kerk voor Franciscus van Assisi had bestemd. In Nederland vond de eerste officiële dierendag in 1930 plaats.

Dierendag in andere landen

In andere landen zoals Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland en Oostenrijk werd dierendag al gelijk in 1929 ingevoerd. Tijdens een congres in Wenen in 1929, het internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren, werd dierendag officieel uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds de jaren zestig wordt Werelddierendag steeds meer ingezet voor het dierenactivisme. We zien ook dat kinderen worden betrokken bij de viering van dierendag. Zo komt er bewustwording op jonge leeftijd tot stand, de wellicht enige echte manier om blijvende verandering te bewerkstelligen. Begin bij jezelf, verander de wereld. Dierenactivisme is een vorm van activisme met als doel het bereiken van betere rechten voor dieren. De manier waarop dit streven wordt nagegaan, is heel erg afhankelijk van de mens die het uitvoert. Dierenactivisme kan daarom vorm krijgen door allerlei activiteiten. Door het schrijven van een blog, via vreedzame demonstraties tot (illegale) acties zoals het bevrijden van dieren uit dieronwaardige situaties en soms ook door levensgevaarlijke acties zoals brandstichting, zelfs met dierendag. Het gaat vooral om acties tegen ondernemers. Bijvoorbeeld varkensboeren, laboratoria waarin dierproeven genomen worden of nertsfokkerijen. Maar ook bijvoorbeeld transporten zoals de zo bekende treinen met slachtpaarden, of stierenvechten, walvisvangst of dieren bij rondtrekkende circussen. We kennen allemaal wel voorbeelden. Dierenactivisme dat met geweld gepaard gaat, wordt graag met terrorisme vergeleken. Deze mening heeft nog geen sluitend juridisch kader gevonden. In 2003 werd door een meerderheid van de Tweede Kamer in Nederland gevraagd om dierenactivisten gelijk te stellen met terroristen. Echter vond het Ministerie van Justitie hier onvoldoende reden voor aangezien de (geweldvolle) acties niet tegen een land of tegen een staat of politiek gericht waren, maar tegen ondernemers. Er werd in die tijd veel aandacht besteed aan wat men wel noemt `radicaal dierenrechtenactivisme´. Je kunt je voorstellen dat de belangstelling niet alleen maar positief was, ook al zou je het feit dat er hoe dan ook aandacht voor misstanden rondom dieren kwam, altijd als positief kunnen zien, zeker met dierendag. Er zijn complete opsporingsonderzoeken door de Nationale Recherche gedaan die wilden aanzetten tot besluitvorming over hoe te handelen naar aanleiding van incidenten vanuit het dierenactivisme. De Nationale Recherche doet onderzoek naar zware georganiseerde criminaliteit en wil deze bestrijden. En zo wordt een actie vanuit humanitaire gronden gericht op dierenrechten, zomaar ineens een criminele activiteit.

DOEN! Onderneem iets leuks samen met jouw huisdier

Tijd voor een vrolijker noot! Om te beginnen tippen we jou met een ontzettend leuk recept voor Dierendag ... voor de hond! Maak je eigen kluifjes met een echte herfstvrucht, de pompoen. We gebruiken de pompoen lekker zelf en helemaal, van kop tot staart zogezegd. De pitten kun je onder andere prachtig omzetten tot een kluif waar geen hond vanaf kan blijven! De pompoen is een heel erg oude vrucht, die al duizenden jaren voor christus door de Indianen in Midden Amerika geteeld. En nu snoepen wij er nog steeds van, dus wij vonden het een waardige vrucht om hier voor dierendag op te nemen. De soort pompoen die je gebruikt, is minder belangrijk mits het een eetbare variant is, bijvoorbeeld de (oranje) muskaatpompoen. Dan nu het recept: je haalt de pitten eruit en scheidt ze van hun draden, hou ze onder de kraan om het glibberige eraf spoelen. Doe ze op een bakblik en hup, de op 180° voorverwarmende oven in, een minuutje of 10. Dat geeft geroosterde, lekker knapperige pompoenpitten. (extra tip: een tweede bakblik met een beetje olijfolie en een kruidenmengsel over de pitten, flink door de kruiden mengen en dan de oven in: geeft heel lekkere en magere alternatieve borrelnootjes). De geroosterde pompoenpitten even door de keukenmachine malen, een vergelijkbare hoeveelheid havermout (zeg 100gr) erbij, plus 100gr maismeel, en voor een glanzende vacht met dierendag een flinke portie lijnzaad. Dan nog een ei erbij en de boel een beetje mengen. Daarnaast maak je zoutarme bouillon die erbij gaat zodat de havermout en het maismeel uit kunnen zetten. Scheutje voor scheutje steeds weer knedend zodat de structuur van het `deeg´ niet te nat maar wel gebonden wordt. Dan beetje extra havermout op je aanrecht (zet je oven alvast op voorverwarmen op 160° -niet warmer, want we gaan drogen en niet bakken). Steek vervolgens vormen uit. Kan gewoon met een glas, maar er bestaan ook leuke koekjesvormen in kluifmotief. Dan de kluiven minimaal 45 minuten in de oven. Ze moeten goed drogen, dus check aan het eind van de baktijd en laat desnoods langer in de oven. Zo bewaar je jouw eigengemaakte kluiven heel lang in een luchtdicht afgesloten pot, ook na dierendag. Smullen maar, wroeff!

Op school

Dierendag krijgt op de meeste basisscholen volop aandacht. Bijvoorbeeld door kleurwedstrijden, spreekbeurten waarbij kinderen hun huisdier of hun knuffel mee naar school mogen nemen.

Mogelijke acties, doe jij mee?

In 2000 stond de Kinderboekenweek in het kader van alles rondom dieren. Er werden allerlei acties opgezet zoals (gratis) dierenartsspreekuur, huisdierkeuringen en andere doe-dingen in de bibliotheken. Kun jij iets bedenken waarbij jij jouw kennis en kunde inzet? Misschien hou jij een quiz op jouw sportclub, zet je een wandeling uit met allerlei wetens- en bezienswaardigheden onderweg (en zelfgemaakte kluiven op de controlepost) of???

Het avontuur opzoeken

Veel attractieparken laten geen honden toe. Maar velen maken een uitzondering met dierendag. Of het echt een goed idee is om met je hond zo´n park in te gaan, laten we in het midden. Je hond moet overwegend kort aangelijnd in de drukte mee ... het strand op lijkt een beter plan! Ook geinig is met je hond een dierenpark bezoeken. Ook dat mag niet overal maar bijvoorbeeld in Ouwehands Dierenpark in Rehnen mag het. Ook Dierenpark Gangelt heeft een open beleid, behalve bij de roofvogelshows. Kijk eens bij jou in de buurt naar mogelijkheden. Camera in de aanslag, want de interactie tussen hond en dierentuindier is vaak enorm leuk! Er worden ook speciaal voor dierendag programma´s samengesteld. Bijvoorbeeld in samenwerking met de speurhonden van Korps landelijke Politiediensten, met de dierenambulance of op dierenweides (zoals in Harderwijk of Born). Hou de plaatselijke berichtgeving in de gaten!

Bezoek eens een asiel met dierendag

Er is vast een dierenasiel bij jou in de buurt. Grote kans dat er met dierendag extra activiteiten worden georganiseerd. Maar nodig is dat niet, want een asiel is altijd bijzonder om te bezoeken. Kun jij tijd en aandacht missen? Informeer dan eens naar hoe jij jouw steentje kunt bijdragen. Bijvoorbeeld door te gaan wandelen met honden uit het asiel, of door in het kattenverblijf knuffelsessies te houden. Zo bezorg jij deze thuisloze dieren een mooie dierendag!

Wij wensen jou en jouw beestenboel een fantastische dierendag!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links