Feestdag cadeaus online bestellen

Feesten kan op zoveel manieren als er mensen zijn. Het kan op een uitbundige manier, het kan door rust te zoeken, door in huiselijke kring te vieren of juist met grote mensenmassa´s samen. Kortom: kies maar! We namen bekende feestdagen onder de loep en maakten daar voor jou een handig en gemakkelijk cadeau overzicht bij. Zo vind je in één oogopslag een selectie van bijzondere cadeaus in populaire categorieën. Lees onderaan meer over een aantal heel bijzondere gebruiken rondom feesten en over feestdagen van een verrassende soort. Nog meer inspiratie!

Top 5 cadeaus voor de Feestdagen in 2016

Wij Nederlanders blijken een feestende natie. De site die jij nu hier gevonden hebt, weerspiegelt dit goed, kijk maar eens naar alle feestdagen die als categorie genoemd staan. Je vindt ze in de navigatiebalk links in beeld. Zoals je ziet zijn er heel wat feestdagen en feestelijke gelegenheden waarop wij alles uit de kast halen om eens goed te feesten. Onze feestdagen zijn grofweg in te delen in drie soorten. Nummer één: nationale feestdagen die in het hele land officieel gevierd worden en voor de meeste mensen als zodanig herkenbaar zijn, want het is een vrije dag voor (bijna) iedereen. Nummer twee: de algemeen erkende feestdagen. Dat zijn de nationale feestdagen plus nog een aantal andere speciale dagen. Die andere feestdagen zijn wettelijk geregelde feestdagen waarbij het vooral om christelijke feestdagen gaat zoals Pasen. Maar ook nieuwjaarsdag hoort bij de algemeen erkende feestdagen. Nummer drie: weinig verrassend zijn dat alle overige feestdagen. Dit zijn feestdagen die best bekend zijn en door heel veel Nederlanders als officieel beschouwd worden, maar het eigenlijk niet zijn. Denk maar eens aan Valentijnsdag of carnaval, Moederdag en Vaderdag. Maar ook Prinsjesdag hoort hierbij en dierendag. En Sinterklaas. Het bleek lang niet gemakkelijk om een keuze te maken uit al de mogelijke feestdagen om daar vervolgens het spotlight op te richten. Maar het is gelukt, we hebben er vijf geselecteerd! Van Kerstmis tot Vaderdag vind je hier alvast een mooie selectie originele cadeaus. Uiteraard kun je via de navigatiebalk links, eenvoudig per feestsoort, nog veel meer informatie en top cadeaus vinden. Klik er gerust eens doorheen. Veel plezier!

Feestdagen cadeau Tip 1: Kerstcadeau

Kerstmis is voor veel mensen om verschillende redenen extra bijzonder. Daar hoort vaak een mooi kerstdiner bij met feestelijk aangeklede tafel en bijzondere gerechten. Daarom zie je bij deze eerste Feestdagen cadeau Tip een aantal `aankleders´ voor jouw maaltijd. Vind jij het leuk om gezamenlijk met jouw dierbaren een mooie maaltijd te bereiden om er dan ook samen smullend van te genieten? Dan raden wij je aan om jouw feestmaaltijd gestalte te geven met een bijzondere Teppanyaki bakplaat. Een gourmetstel kan natuurlijk ook en als je met een groter gezelschap samenkomt, is beide naast elkaar een uitstekend idee! Beide types bakplaat zijn eenvoudig schoon te maken en staan prima op tafel. Als dessert denken wij aan lekker verse zelfgebakken crêpes met chocolade. We hebben er de perfecte crêpemaker bij. En we doelen natuurlijk niet zomaar op een reep chocolade (hoewel kerstkransjes ook lekker kunnen zijn), maar op een stroom aan warmzachte chocolade uit de chocoladefontein! Lekker vers fruit erbij en misschien nog een marshmallow, mmmmm. Voor onder de kerstboom zijn er eigenlijk teveel mogelijkheden om op te noemen. We doen er toch een paar. Wat dacht je van een heerlijk massagekussen voor rond je nek? Daarmee kun je zonder stijve nek lekker lang blijven kijken naar wat je andere cadeau opneemt…. We doelen hier op de weersbestendige Wildlife Camera in camouflage look. Geweldig voor als je altijd al eens wilde weten wat er ongezien zoal in je tuin rondspookt. Je neemt je benodigdheden waaronder een laptop, gemakkelijk mee in een van onze stoere laptoprugzakken. Als je liever een laptoptas hebt, kijk dan even verder, want die keuze is er uiteraard ook.

Feestdagen cadeau Tip 2: Valentijns cadeau

Valentijnsdag… ook een bijzondere feestdag. Misschien ben jij een enorme romanticus of juist niet maar weet jij dat jouw partner graag zou zien dat je een ietsepietsie romantischer was. In beide gevallen helpen we je graag op weg met een aantal originele “romantica” cadeaus. Het hartendoosje met bonbons of het boeket rozen kun je er natuurlijk toch altijd nog naast doen. Om te beginnen zorg je voor de juiste sfeer. Met kaarsen. Maar dan zonder brandgevaar en zonder roetaanslag want niets maakt je sfeer zo snel stuk als een vieze muur (behalve een brandgat in het favoriete bankstel van jouw liefste). Wij stellen LED echt kaarsen voor. Geen nadelen, wel mooi warmgeel licht dus zet er zoveel neer als jij wilt (ook op de trap?). Perfect! Neem iets lekkers mee dat net even anders is. Bak zelf hartvormige wafeltjes, je vindt er onderaan een eenvoudig maar lekker receptje bij! Als dit past in jouw plannen, neem dan de chocolade fontein mee. Je zag hem al bij Feestdagen cadeau Tip 1 verschijnen. Laat je fantasie er maar op los. Als jullie samen op pad gaan met Valentijnsdag, maak je beslist ook romantische foto´s. Neem een selfiestick mee voor de betere resultaten. In de categorie Valentijnsdag, bereikbaar via navigatiebalk links, vind je top doe-tips, kijk er zeker eens naar! En als je al die foto´s leuk wilt `verpakken´ sla ze dan meteen op met een USB stick in de vorm van … Wonderwoman voor jouw wonder van een vrouw of Superman voor jouw super man.

Feestdagen cadeau Tip 3: Sinterklaascadeau

Veel Nederlanders doen het ritueel van pakjesavond en surprises maken eer aan. Het is ook beregezellig om allemaal samen aan de gedichtjes, zelf geknutselde pakketjes met daarin geinige cadeautjes te zitten. Af en toe een hand strooigoed en de lol is compleet. We zochten met deze surprise avond in het achterhoofd een aantal betaalbare en niet gigantisch grote cadeautjes bij elkaar. Een LED onderzetter geeft een geinig effect onder jouw glas of vaas. Misschien zet je er zelfs je wekker op of ligt je gsm erop te rusten. Je kunt er één nemen of een heel setje van geven zodat ze op elke hoek van de tafel zachtjes bijschijnen. De onderzetter gaat vanzelf aan zodra er een glas (of de gsm dus) opstaat en wisselt langzaam van kleur. Grappig hè? Ook erg leuk is een handige kleine powerbank die je als sleutelhanger altijd bij je kunt hebben. Om je smartphone onderweg bij te laten. Safety first, tenslotte wil je niet onderweg met een lege accu komen te staan. Je weet immers nooit voor welk noodgeval jij jouw smartphone nodig zult hebben. Ook erg leuk is een USB stick in geinige vorm. Ze zijn er van CatWoman tot Snoopy, voor elk wat wils. 8GB, dus wel werkelijk zinvol. En zo lekker klein dat ie gemakkelijk in een surprise te verwerken valt. Voor als jij voor deze surprise avond nu net diegene trok waar je het minst goed mee op kunt schieten, hebben we een erg leuk cadeau met `twist´: deze geweldige LED USB lamp in de vorm van een kwal. Bijzonder grappig en je kunt er vast zo over op los rijmen. Wel beetje lief blijven hoor! Er zijn nog zoveel meer cadeaus te vinden die passen bij een sinterklaasfeest. We doen er nog eentje als Tip bij cadeau: de LED Douchekop. Vrolijkt elke douchecabine op en laat je de dag sprankelend beginnen (of eindigen natuurlijk). Veilig zonder batterij omdat het de temperatuur van het water is die de LEDjes activeert!

Feestdagen cadeau Tip 4: Moederdagcadeau

Moederdag is zo´n typische feestdag die eigenlijk niet werkelijk officieel als feestdag te boek staat. Dat komt vooral omdat het steeds op een zondag valt en om die reden niet in de regelgeving van de algemeen erkende feestdagen werd opgenomen. Via de navigatiebalk links vind je ook Moederdag met daarin heel veel mooie en originele cadeaus voor moeder en bovendien vele tips. Wij laten je er hier alvast van proeven. Moeder krijgt vaak een ontbijtje op bed met Moederdag. Laten we jou eens inspireren om zo´n ontbijtje mooi in elkaar te zetten. Bak hartjes wafels met ons wafelijzer. Je zag er bij de Feestdagen cadeau Tip 2 al meer informatie over. Recept verder beneden! Uiteraard maak je een flinke kan vers sinaasappelsap. We bieden daartoe een XXL citruspers aan. Retro-look met modern elektronisch gemak. Helemaal top! Als moeder het er warm van krijgt, en dat is best goed denkbaar met de eerste warme zonnestralen in het voorjaar, geef haar dan een handventilator. Batterijtjes erin en koelen maar! Natuurlijk mag voor jouw supermama de stoere USB stick in action figuur uitvoering niet vergeten worden. CatWomen of WonderWoman, net wat jij het best vindt passen. Als extra Moederdagcadeau Tip stellen wij voor: deze sieradenreiniger. Nee, helaas geen robot die het zilverwerk komt poetsen, maar bijna net zo fijn. Met ultrasonische golven tril je het vuil weg uit de kleinste kiertjes. Niet alleen voor sierraden natuurlijk, maar ook voor bril, glaswerk, potjes …

Feestdagen cadeau Tip 5: Vaderdagcadeau

We konden na deze Moederdag Tips moeilijk achterblijven voor vader, stel je voor! Dus hier een paar fraaie Feestdagen Tips voor Vaderdag. Uiteraard, jouw papa is een superpapa! Dus kom maar op met die USB stick in SuperMan uitvoering. Misschien knutsel jij iets leuks in elkaar voor paps. Geef er een grappige sleutelhanger in de vorm van een waterpasje bij, hij werkt ook nog gewoon! Of heeft jouw vader behoefte aan een goed gevulde gereedschap set? In mooie koffer, helemaal compleet van bougiedopsleutel tot beugelzaag. Hiermee kan jouw handyman vooruit. Je kunt natuurlijk de waterpassleutelhangel aan het handvat van de koffer hangen: leuk! Als jij een meer traditioneel Vaderdag cadeau in gedachten hebt, is een scheerapparaat altijd een goede keus. Ook heel mooi, meer origineel en zeker van deze tijd is een digitale fotolijst. Maak er een mooie diashow in van jullie mooiste foto´s (eenvoudig met SD kaart)!

Over een ander soort feestdagen …

We zeiden het al: via de navigatiebalk links klik je gemakkelijk naar allerlei feestdagen. Wij werken daarin voor jou toepasselijke informatie uit, geven top cadeau tips en zochten per onderwerp uitjes of activiteiten bij elkaar. Meer dan genoeg informatie dus. Dat is mooi, want daardoor is er in dit artikel ruimte om jou kennis te laten maken met een aantal bijzondere soorten van feesten. Feestdagen à la carte, als het ware.

Feestdagen à la carte in andere landen

Wij wierpen een blik over grenzen heen en ontdekten een aantal heel bijzondere feesten. Voor de organisators en de gasten daar, zijn er ook op die feesten regelrechte feestdagen ontstaan!

Miljard!

Er was eens een miljardair in de Oekraïne die in 2010 zijn vijftigste verjaardag eens echt groots wilde vieren. Hij nodigde daarop 300 gasten uit, waaronder heel bekende namen zoals Christina Aguilera en Bill Clinton. Onze jarige job regelde een Franse top-kok, liet Cirque du Soleil uit Canada overvliegen en serveerde tussendoor het duurste van het duurste zoals champagne en kaviaar. Je moet ervan houden. Geld was geen issue dus gaf deze Abraham zo´n slordige 7 miljoen dollar aan zijn feestje uit; daar mocht een afsluitend daverend vuurwerk natuurlijk niet bij ontbreken. Of deze dag in de Oekraïne een nationale feestdag is geworden, valt te betwijfelen. Al was het maar omdat dit fuifje in Frankrijk werd gehouden en niet in zijn thuisland.

Bier

Wat dacht je van een voorbeeld uit de oude doos? In het Londen van 1814 gebeurde iets bizars. London werd op 17 oktober van dat jaar door een foutje in de opslag waarlijk overstroomd met … BIER! Het was ook eigenlijk `not funny´ want er kwamen maar liefst acht mensen bij om het leven bij de London Beer Flood. Toch, de meeste Londenaren van die tijd vonden dit gebeuren wel degelijk reden tot het uitroepen van een feestdag. Er ontsnapten 1,47 miljoen liter (!!) bier. Daar kwamen massa´s mensen op af. Het hele gebeuren kreeg een enorme nasleep omdat er duizenden mensen een bad namen in de bierstraten en zoveel ze konden opslobberden of probeerden op te vangen. Die arme reddingswerkers!

Oude doos

We vonden een nog oudere doos, met daarin een nog bizarrer feest. Er kwamen wel 100 feestdagen uit voort! Achter elkaar, wel te verstaan. Waar we het over hebben? De opening van het Colloseum in Rome. Het speelde in het jaar 80 (nee, er horen geen cijfers voor) nadat er tien jaar werd gebouwd aan dit gigantische project. Keizer Titus organiseerde een `feestje´ om de gereed stelling te vieren. Tegenwoordig zou onze maag ervan omdraaien en dat is maar goed ook. Want in die tijd was het idee van een geslaagde feestdag veel bloed en grensoverschrijdend gedrag. Er sneuvelden afschuwelijk veel, vooral exotische, dieren (wel 9000) en zo´n 2000 gladiatoren. En dat was nog maar alleen gedurende de openingsceremonieën … bah, snel verder met een liefdevoller feest.

Woodstock

We kennen nog een real life sprookje: Woodstock. We bevinden ons in het jaar 1969, op een joekel van een veld bij New York USA, in Bethel om precies te zijn (je kunt deze locatie nog steeds bezoeken). Een feestje dat werd bedacht en georganiseerd door een paar jonge gasten die een gezellig Music & Art Festival wilden houden. Paar leuke bands uitnodigen zoals The Who, Jimi Hendrix natuurlijk, Grateful Dead. En zo verkoop je 100.000 tickets in tijd van niks. Maar oeps, er kwam vijf keer zoveel mensen op af! Buiten alle bedachte proporties, een ongekend succes en baanbrekend voor die tijd en feitelijk nog steeds! De geschiedenisboeken namen dit event op, het is een bijzonder moment in het ontstaan van gedachten over maatschappelijke verandering. De hippiebeweging werd er een feit. Of de tijd rijp was voor de wensen van het aanwezige publiek? Liefde, peace - not war, vredelievend naast elkaar in alle kleuren en sociale lagen over de hele wereld? Nee, de geschiedenis leert dat de mensheid daar nog steeds niet is. Maar de aanzet is gegeven en nooit meer weg te denken, wat de critici er ook van zeggen. Of iets losbandig of liefdevol heet, bepaalt uiteindelijk iedereen voor zichzelf. De toon werd hoe dan ook gezet en leeft tot vandaag voort. Tot in ons hedendaagse Woodstock aan toe, waarmee we aan ons laatste feestje van dit artikel zijn toegekomen.

Tomorrowland

Weer een stel jonge gasten, dit keer broers uit, jawel, België. Twee jongemannen met een visie over een groots dance festival met een mens verbindend karakter. We schrijven het jaar 2005 en er start een eerste event in Boom, nauwelijks meer dan een gehucht in België. We gaan samen met de organisatoren en internationale top-DJ´s op weg naar waanzinnige party´s op de meest exclusieve locaties ter wereld. Ja, je kunt wel stellen dat onze zuiderburen goed scoren in de hedendaagse dance scene. Ook als dance niet jouw wereld is, wordt het lastig om geen respect voor de broertjes Beers hebben. De huis DJ´s, Dimitri Vegas & Like Mike, vormen binnen de sprookjes wereld waarbinnen Tomorrowland zich afspeelt, een muzikale spil. De decors en special effects geven aan het festival een surrealistische sfeer. Inmiddels groeide Tomorrowland groot en bestaat het festival uit maar liefst 15 podia met elk zijn eigen thema. Naast de muziekarena, zeg maar het eigenlijke festival, is er ook een campingfestival. Net als op Woodstock. Er is de avond voor het eigenlijke festival een festivalletje op zich binnen het campinggebeuren. Zo kent het Tomorrowfestival eigenlijk 2 feestdagen. In 2014 vond de alweer tiende editie plaats, ter gelegenheid waarvan het feest verdeeld over 2 weekenden knalde. Er is een documentaire over gemaakt die de moeite waard is, mocht je meer willen zien. Bijzonder mooi vooral ook vanwege de achterliggende visie. Want niet alleen komen de optredende DJ´s vanuit de hele wereld. Het festival zelf vond al in diverse landen plaats, zoals in Brazilië, Georgia in USA maar thuisland België is nog steeds elke zomer weer gastheer. De huis-DJ´s komen ook uit België. En ook dat zijn twee broers. Zij schreven een aantal keren het anthem voor Tomorrowland. In 2011 heette dit ``The way we see the world. Tomorrow changed today´´. Deze titel geeft weer hoe men met Tomorrowland wil werken aan verbroedering. Binnen onze eigen directe omgeving maar ook wereldwijd. Een hedendaags Woodstock inderdaad. Deze visie zien we duidelijk terug doordat het een ritueel is geworden om de vlag van jouw land mee te nemen naar het festival. Als dan in het hele publiek de vlaggen hoog worden gehouden, is dat een waarlijk magisch moment. Stel je maar eens 200 nationaliteiten voor op één plek, waarbij vriendschappen worden gesloten en herinneringen worden gecreëerd die voor altijd blijven. Een mooie gedachte om mee af te sluiten.

nog eentje dan: Awakenings

Awakenings is een verzamelnaam en hiermee wordt verwezen naar technofeesten. Feestdagen voor liefhebbers van technomuziek. Niet zomaar technofeesten, maar feesten georganiseerd door een bepaald evenementenbureau. Er worden verschillende feesten gepland, steeds rondom een bepaald thema. Maar logischerwijze wel altijd rondom technomuziek. Er is een jaarlijks technofestival dat wel een feestdag mag heten. Het is het Awakenings Festival dat elk jaar wordt gehouden en het is het grootste techno festival in Nederland. Toen de eerste Awakenings werd gehouden met Pasen, bleek dat de organisator eigenlijk niet wist wat er met Pasen wordt gevierd (jij weet dat wel, klik maar naar `Pasen´) . Hij ontdekte dat de wederopstanding van Jezus gevierd werd en daarop ontstond de naam Awakenings. Bijzonder nietwaar? In 1997 werd in Amsterdam in de Westergasfabriek (naast het Westerpark) het eerste Awakenings gehouden. Daarna koos men voor andere locaties maar kwam ook weer terug in de Westergasfabriek. Het Awakenings festival is een beetje omstreden omdat de politie er graag een inval doet en dan ook behoorlijk wat aanhoudingen verricht. De toekomst van vooral de grote Awakenings is soms wat onzeker omdat gemeenten huiverig werden om vergunningen af te geven vanwege deze aanhoudingen. Maar de techno feestdagen gaan gewoon door, er werd er in 2016 bijvoorbeeld nog eentje gehouden op 29 juni in Spaarnwoude.

Tot slot een koekje van eigen deeg

Deze heb je nog van ons tegoed: recept voor de hartwafels. Wat: 500ml melk - 2 eieren - 100gr boter – 300gr bloem, een snufje zout -10gr bakpoeder - 70 gr suiker. Hoe: Meng suiker, bloem, zout en bakpoeder, roer de eieren er door, boter smelten en dan erdoorheen mengen, als laatste melk erdoor. Even laten staan; ongeveer een uurtje op kamertemperatuur. Bakken maar!

Wij wensen jou fantastische Feestdagen, maak er vooral jouw hoogstpersoonlijke eigen feestdag met je eigen herinneringen van!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links