Welkom thuis

Welkom op deze site met een grote, dikke welkom thuis wens! Want jij zoekt een verrassing en een blijk van waardering voor iemand, die langere tijd weg is geweest. Nu komt hij of zij weer thuis en dat is beslist een feestje waard! Welke reden jij ook hebt, jij wilt duidelijk maken dat je blij bent dat hij weer thuis komt. Dus wil je hem met een origineel cadeau verrassen en zoekt inspiratie. Dan ben je helemaal goed op deze site! Lees onderaan meer over hoe jij je welkom thuis moment vorm kunt geven en ontdek met welke top cadeaus jij jouw thuiskomer blij zult maken!

Top 3 Welkom Thuis cadeaus

De redenen waarom iemand weg was, zijn zo divers als dat er mensen zijn. Misschien was hij (natuurlijk lees je hier ook zij, maar voor het gemak houden we het even bij de mannelijke aanspreekvorm) voor zijn werk weg. Of maakte hij een langere reis. Misschien was studie de reden, of een stage in het buitenland. Of misschien gaat het om deze minder leuke, maar daarom niet minder waarschijnlijke reden: hij was vanwege ziekte niet thuis. Voor de twee meest voorkomende welkom thuis momenten, maakten wij categorieën met passende cadeaus. En met de derde welkom thuis cadeau tip helpen wij jou op weg met versieren van huis en tuin. Kijk maar snel met welke ideeën jij het best uit de voeten kunt en maak jouw heel persoonlijke welkom thuis -groet. Veel plezier!

Welkom Thuis cadeau Tip 1: terug van op reis geweest

Aaahhh, wat was de reis toch prachtig! Hij heeft veel gezien, nog meer beleefd en hopelijk heeft hij gevonden wat hij zocht. Of dat nou om avontuur, rust, inspiratie voor de toekomst, bezinning of welk ander doel dan ook ging. Het kan zo´n rijkdom zijn om in de zon te wandelen. Of om een prachtige zonsondergang in een niet vertrouwde omgeving te beleven en te genieten van de natuur. Maar thuis, daar is het ook fijn. Thuis, dat is waar je familie en je vrienden zijn, waar liefde woont en welkom precies dat betekent: wees welkom. Ja, op reis ontstaan herinneringen, maar dat doen ze thuis ook! En misschien was het toch wel een beetje saai thuis, zo zonder hem. Dus, hoe het ook zit, jij bent blij dat hij weer thuis is. En misschien is de kunst wel, om thuis te zijn alsof je op reis bent … Van een reis, zeker eentje die langer duurde, brengen we meestal veel foto´s terug. In dit digitale tijdperk is dat helemaal geen punt meer, want met smartphone of digitale camera schieten we honderden foto´s in no time. Die sla je dan bij thuiskomst op zijn minst eerst eens goed op, zodat ze bewaard blijven en op elk moment te vinden zijn om nog eens te bekijken. Daartoe tippen we deze 500GB harde schijf. Daarmee lukt het vast en nog supersnel ook! Stickertje erop en je weet voor altijd waar van deze reis de foto´s opgeslagen staan. Bijzonder is ook om er meteen een diashow van te maken op deze fraaie digitale fotolijst. Misschien stuurde jouw reiziger steeds al zijn mooiste foto´s aan jou door. Zet ze op het SD kaartje en de herinneringen doen hun werk in deze fotolijst. Dat is nog eens een mooie verrassing, als hij hem naast zijn favoriete leunstoel ziet staan. Leuke extra tip is om een persoonlijke welkom terug boodschap te maken en een foto daarvan op te nemen in de diashow.

We horen vaak dat mensen het eigenlijk wel missen om foto´s in de hand te kunnen hebben. Letterlijk te kunnen bladeren door de vastgelegde herinneringen. Daarom tippen wij je op mooie ringband foto albums. Je plakt op vijftig pagina´s maximaal zo´n 300 foto´s. De albums zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat je zeker een passend exemplaat voor jouw thuiskomer kunt uitzoeken. Bijvoorbeeld in decent grijs, zacht groen of meer opvallend fuchsia roze. Allemaal met een mooie midden foto op de kaft en in zelfklevende uitvoering. Geen gedoe met plakstiften dus! Als laatste cadeau tip in deze categorie voor welkom thuis na een reis, bedachten wij dat het Nederlandse regenachtige weer een echte domper kan zijn. Zeker als de reis toch vooral door zonovergoten gebieden voerde. En een mens is niets zo snel beu als regen, toch? Daarom tippen we een tweetal erg geinige paraplu´s. Hiermee geef je een knipoog naar een haast onvermijdelijke ergernis en trek je alsnog een gouden randje om de regenwolk heen. Deze LED paraplu laat je letterlijk stralen. Zowel bovenop de plu als door de stang heen, schijnt een licht. Dat is veilig tijdens donkere wandelingen en ook een stuk vrolijker. De steel heeft bovendien zelfs ingeklapt de functie van zaklamp, lekker praktisch. Plu nummer twee is lekker vrolijk gestreept en heel compact. Klik - klak en je steekt hem in een fijn opbergzakje zo in je jaszak. Super, hiermee overvalt jou geen enkele bui meer.

Welkom Thuis cadeau Tip 2: ziek …

Hè, geen leuke reden om van huis weg te zijn. Maar wel een realistische want helaas, het is niet anders: mensen worden wel eens ziek. Of zijn na een ongeval een poos uit de running. We stelden ons bij het Welkom Thuis thema voor dat hij (je weet het, we blijven even bij de mannelijke aanspreekvorm) een tijd lang in een ziekenhuis of revalidatieoord moest verblijven. Dan is de thuiskomst extra mooi! We vroegen rond en merkten dat mensen bij een welkom thuis na een afwezigheid vanwege ziekte, in een sfeer wilden zijn van veiligheid, knusse verademing en ook … gebed. Daarom zijn kaarsen een belangrijk thema in deze cadeau tip. Kijk maar eens naar deze leuke kandelaar in de net even andere stijl. Metaal in de vorm van een huis, passend bij terug thuis komen. Ook mooi is deze aardewerken variant in de vorm van een vogelkooi, inclusief de erin thuishorende vogel. Voor degenen die een kaars vanuit de achtergrond van een helend gebed wil geven, tippen we deze kaarsen in votief glaasjes. Ze zijn er met verschillende religieuze getinte afbeeldingen.

Als extra aankleding brengen we een aantal feel good cadeautjes onder de aandacht. Bloemen en planten die geen verzorging nodig hebben, want tja, mogelijk is de thuiskomer nog niet fit genoeg om daaraan aandacht te besteden. Dus geef een roos, maar dan deze kunstbloem. Ook leuk om aan de voordeur te leggen of hangen als welkomstgroet. Bijzonder zijn deze `kruiden´, geinig verpakt in kranten. Gezellig huiselijk maar zonder noodzakelijke verzorging. Ook fijn bij allergieën of ademhalingsproblemen, wanneer echte planten nog niet gewenst zijn. Misschien wil jij als welkom thuis wens graag ondersteuning bieden aan verder herstel. Denk dan eens aan gezonde helpers zoals een smoothie maker. Doe er de spreekwoordelijke fruitmand gerust meteen bij! Ook heel fijn zijn helpers die pijnklachten of spanningen helpen verlichten. Zoals deze masserende dolfijn die mee onder de douche mag of het voetmassage apparaat. Dit zalige voetenbadje, dat vanuit de luie stoel heerlijk ontspannend voor verlichting zorgt, staat garant voor welbevinden en zorg door toevoeging van bijvoorbeeld kelp (algen) en natriumbicarbonaat voor de afvoer van afvalstoffen. Maar gewoon lekker geurend badzout, omwille van het luxe gevoel en de verzorging, mag natuurlijk ook! Zo help je mee om een liefdevol thuis te maken en je zult vast zien dat de zieke het leven meteen al beter aankan.

Welkom Thuis cadeau Tip 3: versieren maar

Zie je al voor je hoe hij terug van weggeweest de straat in komt en zijn voordeur prachtig gesierd ziet? Daarbij denk je toch meteen aan een snoer feestverlichting. Deze bijvoorbeeld in de vorm van kleine gekleurde lampionnetjes. In LED lekker zuinig en geschikt voor zowel binnen als buiten. We laten ook deze optie zien, die goed werkt op plekken waar je geen wandcontactdoos vrij hebt. Ook in LED schijnen deze bolletjes hun veelkleurig licht (ze zijn overigens verder beschikbaar in unicolor). Alleen voor gebruik binnenshuis geschikt, batterij aangedreven en, erg praktisch, met timer waarmee de lampjes zes uur branden en dan automatisch uit gaan om de dag erna op dezelfde tijd weer aan gaan. Extra tip voor als welkom thuis betekent dat hij nog een poos het bed moet houden: bind de lampjes om het bed. Zeker een oncharmant, geleend ziekenhuisbed wordt daarmee toch net even iets vriendelijker. Nog een lichtend voorbeeld van versiering zijn deze LED ballons. Per vijf verpakt in groen, geel, rood, blauw en wit brengen ze in één klap feestfleur. Het lichtje gaat aan nadat je het label verwijdert en brandt vervolgens zo´n 24 uur. Jouw Welkom Thuis boodschap staat al heel leuk op een kartonnetje of een houten bord. Het gaat tenslotte ook om het idee. Maar toch, stel je eens voor hoe mooi jouw boodschap wordt wanneer je op de glasplaat van dit schrijfbord jouw wens schrijft en het geheel via achterliggend LED belicht wordt! De afstandbediening geeft de mogelijkheid om de kleuren zacht in elkaar overlopend te laten wisselen. Maar je kunt natuurlijk ook voor één kleur (schakering) kiezen voor een rustiger effect. Je hebt trouwens ook nog de keuze uit verschillende afmetingen. Let op dat je wel de speciale stiften gebruikt om jouw tekst op de glasplaat te zetten. Er zit alvast een witte stift bij je aankoop, maar leuk is om meteen een setje kleurstiften erbij te nemen. Daarmee krijgt jouw boodschap een nog mooier resultaat.

Doe tips voor Welkom Thuis

Laten we eens kijken of we je nog wat verder op weg kunnen helpen om een paar leuke dingen te organiseren als Welkom Terug actie.

Laat ballonnen op


Je kent vast het idee om ballonnen op te laten met een wens eraan. Helium erin in plaats van lucht maakt dat de ballonnen prachtig opstijgen. Nu kun je daarvoor natuurlijk gewone, zeg maar standaard, ballonnen nemen. Veel meer bijzonder, vooral in het donker, zijn echter de bij Welkom Thuis cadeau Tip 3 beschreven LED ballonnen. De geactiveerde lichtjes maken dat de ballonnen in de lucht tot een heus spektakel worden en over lange afstand te volgen zijn. Aan de ballon hang je bijvoorbeeld een kaartje met een wens en als je wilt zet je er jouw contactgegevens op. Want wie weet komt er reactie terug van de vinder van jouw ballon. Spannend en heel erg leuk! Als extra element kun je iedereen een kleine toespraak laten houden ter ere van het welkom thuis moment, terwijl hij of zij de ballon laat gaan.

Maak een welkom thuis krans

Vraag aan alle vrienden, familie en bekenden om een leuke boodschap voor jouw thuiskomer te maken. Dat kan geschreven zijn of geknutseld, gebreid of ?? Let er wel op dat de maat van de aangeleverde herinnering niet groter is dan de afmeting die jij kunt verwerken in jouw krans. De krans zelf kan uit allerlei materialen gemaakt zijn. Denk maar eens aan gevlochten twijgen, piepschuim, bloemen in oasis of bijvoorbeeld een groot bamboe bord. Hang aan jouw krans alle bijdragen en jouw thuiskomer heeft een blijvende herinnering aan zijn Welkom Thuis moment. Met wensen, `we hebben je gemist´-uitingen, foto´s van gebeurtenissen die hij niet meemaakte omdat hij nu eenmaal weg was, uitnodigingen om binnenkort iets samen te ondernemen, verzin maar raak want the sky is the limit!

Welkom Thuis bij jezelf

Een andere manier om te kijken naar “terug thuis” komen, is meer levensbeschouwelijk, of zo je wilt, psychologisch. Want wanneer je niet zo lekker in je vel zit, kun je dat ook beschouwen als niet thuis zijn. Je bent dan even niet zo thuis in jouw lichaam, vaak gecombineerd met een gevoel van niet thuis zijn in je eigen leven. Als dan het tij gekeerd is en je weer meer of hopelijk zelfs helemaal blij met en bij jezelf bent, dan mag dat gerust ook Welkom Thuis heten. Je komt dan weer thuis bij jezelf en zeg nou zelf, wat is er belangrijker dan dat? En zo verdien jij ook na deze reis, jouw heel eigen Welkom Thuis feestje!

Nog meer doe tips: de reis voorbij …

Als afsluiting van de Welkom Terug tips, geven we een aantal leuke to-do tips voor wanneer jij na een langere reis (en daarbij denken we aan reizen van minstens een half jaar lang) terug thuis gekomen bent. Deze tips zijn bedoeld om het terug thuis komen zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij luisterden we naar verhalen van reizigers die aangeven dat het best wel weer wennen is om terug thuis te zijn en het `normale´ leven weer op te pakken …

Kies

we schreven al even over de Nederlandse regen. Als je vanuit zonnige bestemmingen terug naar huis reist, is terugkomen in het voorjaar of gedurende de zomer, de beste tijd. In die tijd is Nederland nu eenmaal op zijn vrolijkst.

Plan

blijf optimistisch door een nieuw reisje te plannen, hoe ver weg ook. Hoop doet leven …

Herinner

werk je herinneringen in de vorm van foto´s en andere plaksels, uit. Als je daar tenminste blij van wordt en niet juist down. Zie hierover ook de tips en helpende cadeaus in Welkom Thuis Cadeau Tip 1.

Bezoek

Ken je meer reizigers? Zoek ze op en verwerk de dingen waar je tegenaan loopt samen. Gedeelde smart is halve smart.

Bezin

als het even kan, bezin dan eens op wat het nu precies is waardoor je zulke gelukkige herinneringen aan je (wereld)reis hebt. Misschien kun je deze dingen in je leven inpassen, met of zonder aanpassing aan dit andere leven. Denk daarbij aan het in je dag verwerken van meer rustmomenten, vaker de natuur in gaan, tussentijdse kleinere uitstapjes doen zoals bijvoorbeeld uitwaaien aan zee. Het is ook goed mogelijk dat tijdens jouw reis dingen in je naar boven zijn gekomen waarvan je nu beseft dat jouw hart daarvan een sprongetje maakt. Misschien kun je daarheen op zoek. We denken aan een cursus of opleiding volgen, ander soort werk aangaan of gewoon op net even andere wijze in je werk staan dan voorheen.

Geniet

Maar bovenal: geniet van alles wat nu weer wel kan dat tijdens jouw omzwervingen niet kon. Nu je terug thuis bent, kun je weer volop contact hebben met al die mensen die je zo ontzettend dierbaar zijn en op reis gewoon niet beschikbaar waren. Geef gerust eens toe (aan jezelf) wie je ontzettend gemist hebt. Misschien geniet je ineens extra van de kleine en grotere luxe in eigen land zoals jouw eigen heerlijke bedje, je stoomdouche, maar ook simpele dingen zoals pindakaas of jouw favoriete chocolade en TV programma. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, kijk eens of je daar wat aandacht voor kunt hebben.

Wij wensen jou een geweldig Welkom Thuis met vele prachtige momenten erachteraan!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links