Kinderfeestje

Het blijft leuk, een cadeautje uitzoeken voor kinderen. Er is zó ontzettend veel keuze in enorm leuke, educatieve, sportieve en nog veel meer soorten cadeaus. Dus wees welkom op deze mooie cadeau site en heel speciaal op deze pagina. Want als jij een leuk kinderfeestje wilt organiseren, dan zit je hier goed! Voor nu, gewoon even de tijd nemen om te neuzen in de onderstaande cadeaus. Er is vast precies datgene bij wat jij zoekt om het kind waarvoor jij naar een origineel cadeau op zoek bent, helemaal en hartstikke blij te maken! Lees onderaan bovendien meer over het organiseren van een kinderfeestje met allerlei tips en ideeën. Daarmee scoor jij beslist. Wij wensen alvast veel voorpret!

Top 3 Kinderfeestje cadeaus

Allereerst bieden wij jou allerhande cadeaus en blij-makers rondom kinderfeestjes aan. Het maakt daarbij niet heel erg uit met welke reden het feestje wordt gehouden. Verjaardagen, het winnen van een toernooi, of misschien het doen van de heilige communie of de terugkeer thuis na een ziekenhuisopname. Je vindt overigens, via de navigatiebalk aan je linkerhand, een heleboel specifieke categorieën rondom allerlei thema´s: kijk ook daar gerust eens in! Om je zo goed mogelijk te helpen bij het vinden van hèt cadeau, maakten wij drie categorieën met toepasselijke cadeaus. De ene categorie is voor de meiden bedoeld, de andere voor jongens en de derde is gewijd aan het kinderfeestje zelf. Daarbij selecteerden wij een mix van cadeaus met het oog op kinderen van allerlei leeftijden. Met een maximum van, laten we zeggen, twaalf jaar. De tips die je helemaal onderaan vindt, ondersteunen je nog verder met de organisatie van het kinderfeestje. Zo moet het lukken om jouw kinderfeestje tot een groot succes te maken! Veel plezier met de voorbereidingen!

Kinderfeestje top cadeau Tip 1: voor een meisje

Zoals beloofd een ware schatkist met bijzondere, trendy en originele cadeaus voor een variëteit aan (ontwikkelings)leeftijden. Kies wat er voor jouw meiske het beste past! We openen met een heel mooi cadeau voor een kinderfeestje. Deze Hello Kitty Dice is een geweldige manier om jouw jongedame kennis te laten maken met en/of meer bedreven te laten worden met tablets en andere mobiele apparaten. Om spelenderwijs meer inzicht te krijgen in games en de werking van bedieningsapparatuur zoals controllers. Prima in te zetten als spelelement met een aantal kids tegelijk, of solo als educatieve tool. Deze rugzak tovert een grote glimlach op ieders gezicht, of kun jij er weerstand aan bieden? Uiteraard ook gewoon praktisch om de boterhammen in mee te nemen, maar het is tegelijk een troostende knuffel voor als het even wat spannend wordt.

Voor de slimme meid die op haar toekomst is voorbereid tippen we een USB stick, bijvoorbeeld deze geweldige Tweety. Uiteraard in prima inzetbare 8 GB uitvoering maar ook gewoon leuk en meteen duidelijk dat het de hare is. Die raakt ze niet zo makkelijk kwijt! Kijk gerust verder naar andere uitvoeringen als Tweety (of geel, wie zal het zeggen) nou net niet haar ding is. Voor de meiden met een passie voor paarden tippen we dit spel. Een paardenweetjes kwartet als leuk en leerzaam tijdverdrijf. Voor als ze vandaag even niet naar de manege mag, maar wel iets met paarden wil doen. Dan een originele tip om samen aan te knutselen. Met dit complete pakket schildert zij haar eigen vogelhuisje (voor Tweety?). Uiteraard zitten penseel en vrolijke kleurtjes erbij, maar de sky is the limit, dus haal gerust de glitters en kralen uit de kast! Zo herkennen de vogeltjes al op afstand waar hun woning hangt. Ook met kleuren werken, maar dan anders … dat biedt dit kleurboek in moderne stijl. Jan van Haasteren liet er zijn enorme creativiteit op los, nu is jouw meisje aan de beurt. Heel erg veel details, altijd wat te kijken, ook als de kleurplaten “af” zijn.

Of deze: blaasstiften. Een eenvoudige, kindvriendelijke en veilige manier om ware kunstwerken te creëren. Deze stiften zijn gevuld met een ongevaarlijke en (gelukkig) uitwasbare inkt. Door op de achterkant van de stift te blazen, stuurt jouw meiske een nevel van verf op haar canvas. Inclusief sjablonen, dat is handig! Wie kent ze niet, de van oudsher geliefde vriendschapsbandjes? Hier een bijzondere cadeautip, waarmee zij zelf haar armbandjes weeft. Voldoende materiaal om lekker van start te gaan voor zes armbandjes. Met koordjes, kralen en een heus weefgetouw! Ook leuk in vergelijkbare sfeer: met deze set maakt zij haar eigen dromenvangers. Je kent ze vast, die uit de indianencultuur afkomstige weefsels om boven je bed te hangen zodat de nachtmerries erin “gevangen” worden. Nu dus in een complete set om helemaal zelf te maken, dat is pas bijzonder! Met veertjes, kralen, draad en de ring om het allemaal omheen te weven.

Kinderfeestje top cadeau Tip 2: voor een jongen

Zo, op naar de cadeaus voor de knullen! Ook hier een geweldige mengelmoes van allerlei. Leuk, leuk, leuk! Where to begin? Laten we deze knikkerbaan doen. Om zelf te bouwen, gebaseerd op een opbouw van kubussen met de mogelijkheid om een vier meter lange baan te maken. Daar rollen die knikkers prachtig overheen! Uiteraard met de mogelijkheid om steeds weer andere bochten, splitsingen en zo verder te maken. Leuke tip: meerdere startpakketten met elkaar combineren tot een joekel van een baan! Oh ja, knikkers zitten erbij. We gaan verder met een aantal educatieve en heel erg gewilde experimenteerdozen. Elke doos is stevig gevuld met wetenschappelijk verantwoorde experimenteersets. Voedt creativiteit, nieuwsgierigheid naar allerlei wetenswaardigheden en bevordert behendigheid en logisch denken. Hier in the spotlight: de “smaken” dinosaurussen voor een reis naar de prehistorie en Espace-Space (ruimtelab) om de geheimen van de ruimte te ontdekken.

De volgende tip is een typisch staaltje van jong geleerd is oud gedaan. Een natuurgetrouwe gereedschapskist met ongevaarlijk houten spelgereedschap. Lekker vrolijke kleurtjes, stevig materiaal, en lekker goed gevuld. Nog een idee van hout, dat al sinds jaar en dag geliefd is bij kids over de hele wereld: deze treinset. Locomotief met wagons, rails met bochten en rechte stukken en ook nog wat huizen, bomen en struikjes om het traject aan te kleden. Om niet onder te doen voor de cadeau tips voor de meisjes, ook in deze categorie de USB sticks van 8 GB in allerlei toffe uitvoeringen. Zoals deze Jerry muis met kaas. Ook voor de jongens geldt: kijk vooral voor andere uitvoeringen als deze het net niet voor hem is. Nog een leuke gadget is deze sleutelhanger met lichtfunctie. In LED, dus straalt lang en in de vorm van de Lightsaber. May the force be with him! Als hekkensluiter tippen we deze geinige rugzak. Ook weer voor de broodnodige glimlach … dit keer opgewekt door een Minion. Bananaaaaah!

Kinderfeestje top cadeau Tip 3: het feest

Voor de aankleding van jouw top kinderfeestje laten we je in deze categorie een hele serie bijzonder gemakkelijke aankledingen zien. Speciaal gericht op kinderen en steeds met een beschikbaarheid in zowel motiefjes die meer voor meisjes ontworpen zijn als juist meer voor jongens. Nodig je zowel jongens als meisjes uit, kies dan voor beide! Laten we starten met de aankleding van de tafels. Wij dachten aan het gemak voor de mamma´s en de pappa´s en kozen daarom voor beperkte hergebruik mogelijkheden. Aangezien we wel graag het milieu een beetje willen ontzien, vragen we je wel om eens te bedenken wat je met de straks af te danken materialen kunt doen. Bijvoorbeeld inzetten als klus grondstoffen (maak poppetjes van de bekers, beschilder de borden, maak iets van papier maché van de servetten en gebruik de tafelkleden nog eens als onderlegger tijdens het klussen). Laat vooral je creativiteit sprankelen en maak er meteen een gezellig samenzijn met de kinderen van. Dubbelop pret! Daar gaat ie dan: deze fleurige tafellakens beschermen jouw tafel niet alleen tegen vette vingers en omgestoten glazen. Nee, ze geven fleur aan de hele kamer! In meerdere uitvoeringen, bijvoorbeeld roze met sprookjesfiguren of misschien liever een maritiem idee met lieve monstertjes. Erg leuk en ook wel verstandig om te doen: neem de bijpassende servetten er meteen bij! En boven alle vrolijke feestvierende snoetjes, laten we diezelfde afbeeldingen nog eens terug komen. En wel met deze party hoedjes. Omgedraaid ook leuk in te zetten door ze te vullen met bijvoorbeeld snoepgoed of kleine cadeautjes. Afdekken met een bijpassend servet, en klaar is een geinig cadeautje. Op de tafel zet je papieren bordjes en bekers neer. Ook weer in dezelfde sfeer met prinsessen of stoere zeelieden. Leuk, handig, fleurig en echte blij-makers. Zeker met dat grote stuk taart erbij!

À propos taart: op een lekkere taart, zet je leuke kaarsjes. De kleine gasten kunnen deze eventueel na afloop als aandenken mee naar huis nemen. Ze zijn er in vele verschillende uitvoeringen, allemaal even leuk. Bijvoorbeeld in de vorm van een voetbal of als ballon. Ook erg leuk zijn de kaarsvormige kaarsen. Altijd een goede binnenkomer zijn vlinders. Kies welke jij het best vindt passen, ze zijn allemaal per vijf stuks verpakt en geven kleur aan elke taart. Mocht het nog niet duidelijk zijn dat er sprake is van een verjaardag of een andere gelegenheid die het feliciteren waard is, hang dan deze slinger op. Het “hartelijk gefeliciteerd” straalt je tegemoet en is uiteraard voor hergebruik bedoeld. Als extra opleuker van de jarige of bijvoorbeeld een winnaar van een spel of sport, tippen wij deze rozetten. Dat geeft een feestelijke sfeer in leuke kleuren met elk een ander cijfer erop. Misschien wil je een aardigheidje mee geven aan de gasten, als dankjewel voor hun komst. Erg leuk en praktisch zijn deze kleine plastic zakjes in leuke kleurtjes (wordt in assortiment van zes stuks geleverd). Hoef je alleen nog maar te verzinnen wat je erin gaat stoppen … Als laatste tip in deze derde categorie stellen we geweldig leuke party aankleding voor. Deze LED ballonnen zijn gewoon ballon maar dan net even leuker. Vooral in het donker. Want je activeert ze voor het opblazen en dan geven ze zo´n 24 uur licht. In een assortiment van 5 leuke felle kleurtjes verpakt brengen ze meteen feestsfeer in huis! Extra leuk idee: helium erin en met een wens eraan laten opstijgen.

Het kinderfeestje van tegenwoordig …

… behoeft planning en een goede organisatie. Zomaar even een kinderfeestje doen, dat lijkt er niet meer bij. Vaak besteden we het kinderfeestje liever uit en gaan bijvoorbeeld bij een grote fastfoodketen smullen met entertainment inclusief. Of we bezoeken een indoor speeltuin met hetzelfde idee. Toch, het is en blijft een ander gevoel om lekker thuis je kinderfeestje te geven. En als het weer het toelaat, nog liever buiten. Wat wil een mens nog meer? Tips voor de planning wellicht. Nou dat kan, kijk maar even verder.

Ideeën voor een kinderfeestje

Laten we voorop stellen dat het ook mogelijk is om, bij speciaal daarvoor ingerichte bedrijven, een kant en klaar kinderfeestje te bestellen. Rondom een thema bestel je als het ware inspiratie in blik. Dat is natuurlijk ook een hartstikke prima idee. Maar als je liever zelf aan de slag wil met je kinderfeestje, nemen we hieronder een checklist op. Zo ben jij goed voorbereid en dat is, zoals we wel weten, het halve werk. Begin allereerst met een datum en tijd te bepalen waarop het feestje moet gaan spelen. Hou maar eens rekening met een uurtje of drie, vier voor een doorsnee feestje. Plak je er een etentje aan vast, hou dan liever meer tijd beschikbaar. Vervolgens is het nodig om te weten hoeveel kinderen er gaan komen. Niet al te druk, zeker bij jonge kinderen, en als het even kan, denk er over na wie bij elkaar passen. Het moet tenslotte liefst een beetje een harmonieus feestje worden, toch? Er is zelfs een stelregel voor het aantal uit te nodigen kinderen: de leeftijd van het (jarige) kind plus één. Beslis of en zo ja, welk thema je het feestje gaat meegeven. Daarvoor is overal wel inspiratie te vinden. Onze cadeautips in de derde categorie geven je er al twee…. Verder kun je denken aan spellen van allerlei soorten, speurtocht, een film die op het moment even heel erg `in´ is bij jouw kids, cartoon figuren en verder alles wat je (en vooral je kind natuurlijk) maar leuk vindt. Zorg voor uitnodigingen. Erg leuk om zelf te maken, heel persoonlijk. Maar kant en klaar kopen of laten drukken kan natuurlijk ook.

Je thema had je al, nu maak je een soort van draaiboek. Daar staan dingen in als: welke spellen worden er gedaan en welke materialen heb je daarvoor nodig (houdt daarbij rekening met binnen of buiten), ga je knutselen, schminken? Zorg voor voldoende drinken en een hapje tussendoor en zeker ook voldoende pauzes. Misschien iets voorlezen in die pauze, of laat de kinderen de vrije hand gedurende een pauze. Zo voorkom je dat de kinderen dolgedraaid aan hun ouders terug gegeven worden en de jouwe de hele nacht niet in slaap komt. Boodschappen doen! Denk daarbij ook aan weggevertjes en alle tips uit onze derde cadeau categorie. Maar vergeet ook de materialen voor de geplande activiteiten niet. Daarvan had je bij de vorige stap al een lijstje gemaakt … Bedenk hoeveel volwassenen je nodig hebt om het kinderfeestje in goede (veilige en verzorgde) banen te leiden en regel deze lieve helpers tijdig. Denk daarbij aan iemand om te helpen met de spellen, met het knutselen, met naar de wc gaan, met hapjes en drankjes, tussendoor wat opruimen, foto´s maken. Als je doe-thema´s neemt, zorg dan voor een voorbeeld. Als je bijvoorbeeld iets wilt laten knutselen, zorg dan voor een klaar geknutseld exemplaar. Wees voorbereid op eventuele ongelukjes. Dus zorg voor telefoonnummers van ouders en heb helder hoe te handelen als er iets gebeurt. En vooral: geniet! Denk erom dat je de jarige zoveel mogelijk bij zijn of haar eigen feestje betrekt. Een beetje voorpret is altijd leuk en des te meer al het `samen´ is!

Doe tips voor een kinderfeestje

Als jouw feestvarkentje nog erg jong is, valt het nog niet mee om een uitstapje te vinden, dat je samen kunt ondernemen. Wij hebben er een aantal voor je bij elkaar gezet. Bezoek een speeltuin. Die zijn er vast in jouw eigen buurt, maar het kan erg leuk zijn om juist eens een speeltuin te bezoeken die iets verder weg ligt. Wat dacht je ervan om een speelafspraak te regelen? Dat kan al vanaf dat jouw baby een paar maanden oud is; al gewoon naast elkaar liggen geeft lekker veel nieuwe indrukken. Misschien ken je meer kindjes in dezelfde leeftijd; spreek eens samen af! Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden.

Voor de hele kleintjes

Bezoek een park, wandelen, picknick, eendjes kijken, natuur proeven. In een heemtuin kun je een grotere variëteit aan planten voelen, ruiken, plukken (en eten, extra leuk voor de peuters). Ga naar een kinderboerderij bij jou in de buurt. Ook bijzonder: samen met jouw kleintje naar een bibliotheek waar je allerlei boekjes vindt met geluidjes, texturen, prenten….. Speciaal: De Vertelacademie Utrecht bijvoorbeeld, organiseert regelmatig verhaalfeesten in haar bibliotheek, waar voorgelezen wordt! Bezoek een weekmarkt met al zijn geuren, kleuren, geluiden. De indrukken zijn legio, erg leuk en interessant.

Bijzondere plekken voor uitjes met ukkies

We noemen er enkele. Natuurspeeltuinen zoals ´t Klauterwoud in Oisterwijk. Waterspeeltuin zoals in het Vondelpark in Amsterdam. Drielandenpunt in Vaals met een klasse speeltuin, picknickweide en waterspeelplein. Natuur- en milieucentrum de IJzeren Man in Weert met een bijzondere `aaigang´ met opgezette dieren die geaaid mogen worden. Geitenboerderijen vind je door heel het land heen.

Voor de grotere kids

Een educatieve rondwandeling past in elke stad, bij elk histories gebouw, bij grotten en parken. Kies jouw bestemming in jouw omgeving met zorg! Bijvoorbeeld in Park Overvoorde in Rijswijk, bunkers bekijken en historie voelen die je terugvoert naar de koude oorlog. Of bezoek een mooi museum; ze zijn er in binnen en buiten variant. Tip: kijk eens goed naar waar het interesse van jouw feestvarkentje ligt en kies er de bijpassende locatie bij.

Wij wensen jou een fantastisch kinderfeestje!


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links