EK en WK voetbal

Van harte welkom op deze cadeau site en deze cadeautips rondom voetbal. Niet zo maar voetbal natuurlijk! Nee, het gaat hier over de Wereldkampioenschappen en de Europese Kampioenschappen voetbal. Wil jij leuke en originele hebbedingen om cadeau te doen aan een echte voetbal liefhebber of wil jij jezelf met top gadgets rondom voetbal blij maken? Dan ben je helemaal goed op deze site! Lees bovendien onderaan meer over deze bijzondere wedstrijden op top niveau. Als afsluiter geven we ook nog leuke tips om jouw eigen voetbalfeest op poten te zetten!

Top 10 EK / WK voetbal cadeaus

Laten we beginnen met een inkopper over voetbal in meer algemene zin. Als we naar de hele wereld kijken, dan zien we dat voetbal de meest populaire balsport is. Natuurlijk is het enthousiasme voor voetbal niet overal even sterk. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld is dat eerder gematigd terwijl Argentinië er bijna voor lééft. In ons land is voetbal in ieder geval zo´n beetje de nationale sport. Mocht je nou helemaal blanco staan tegenover deze door jong en oud heeeeeel veel uitgeoefende sportsoort. Niet getreurd, wij geven een korte Jip-en-Janneke uitleg. Voetbal is zoals gezegd een balsport, weinig verrassend dus dat er met een bal wordt gespeeld. Twee teams van elk elf spelers verdelen een groot veld in twee delen. Op elke helft staat een doel, ook wel goal genoemd. De bedoeling is dat ieder team zijn best doet om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. En als dat lukt en de bal dus in het net gaat, dan roepen we met zijn allen “GOAL”!, naar het Engelse woord voor doel. Dan weet je meteen waar dat gebruik vandaan komt. Dat doelpunt zien te maken mag op allerlei manieren, behalve met de armen en de handen. Het meest voorkomend is om met de voet te spelen. Maar ook het hoofd wordt vaak gebruikt. Niet om met dat hoofd te denken (ook wel natuurlijk), maar vooral om te “koppen” zoals dat zo mooi heet. Er is niks op tegen om ook de rest van het lichaam in te zetten. Het is maar net waar de voetballer de bal weet te raken.

Nog een belangrijke regel is dat de bal altijd speelbaar moet blijven. Dat komt erop neer dat de bal niet aan het lichaam geklemd mag worden. Op de bal gaan liggen is net zo uit den boze. Precies andersom als bijvoorbeeld bij American football of rugby, want bij deze balsporten zie je dat soort dingen juist heel veel. Er geldt één uitzondering, namelijk voor de keeper. Dat is de speler die het doel beveiligt. Hij mag op alle mogelijke manieren zijn (of haar natuurlijk, er is uiteraard ook damesvoetbal!) doel verdedigen. Dus juist ook met handen en armen. Voetbal wordt zowel binnen als buiten gespeeld. Dat laatste noemen we zaalvoetbal en daarover gaat deze pagina niet. Want wij gaan jou helpen om flink te feesten rondom het Europese kampioenschap en het Wereldkampioenschap voetbal, en dat zijn wedstrijden die buiten worden gespeeld. In joekels van arena´s! We houden je niet in spanning (die kun je beter bewaren voor de wedstrijden) en starten direct met tien heerlijk originele voetbal-minded cadeaus. Wij zochten deze bij elkaar met twee mogelijkheden in gedachten: de mogelijkheid dat jij de WK of EK wedstrijden live (in het buitenland, als daar gespeeld wordt) gaat bezoeken, òf de mogelijkheid om de Europese of de wereldkampioenschappen voetbal op tv te bewonderen. Maarruh, er is natuurlijk niets op tegen om deze gadgets in te zetten om bij jouw eigen voetbalclub te supporteren. Dat is erg sportief-betrokken en wordt beslist erg gewaardeerd! Voor welk voetbalfeest jij ook kiest, wij wensen je veel voorpret!

EK / WK top cadeau Tip 1: hoofdparaplu

Laten we voorop stellen: wij gaan er bij deze cadeau tips vanuit dat jij ons oranje team aanmoedigt. Je kunt natuurlijk fan zijn van een team uit een ander land, en dat is uiteraard helemaal prima. Maar voor onze Nederlandse cadeau site…..tja, oranje wat de klok slaat natuurlijk! Zoals deze hoofdparaplu, in het oranje van ons kikkerlandje dus en met de Nederlandse leeuw erop gedrukt. Van veraf te herkennen en zinvol als je nou net geen plek op de overdekte tribune hebt weten te bemachtigen en het regent tijdens de wedstrijd. Leuk en effectief.

EK / WK top cadeau Tip 2: Holland supporter set

Deze heerlijke supporter set met dertig oranje attributen is gewoon reuze leuk om te hebben tijdens het EK of het WK. Je haalt er onder andere ballonnen, raamstickers, een stoere vlag en linten mee in huis en ook, ach, da´s leuk en handig in één, een oranje supporter flesopener.

EK / WK top cadeau Tip 3: voetbalhoed

Als je de oranje paraplu van de eerste cadeau tip niet zo ziet zitten, dan is deze supporter voetbalhoed misschien een goed idee. In de vorm van een ietwat lekke voetbal met een oranje “rokje” erlangs, draag jij een bijzonder origineel hoofddeksel. Hij is er met of zonder Nederlandse vlag er bovenop.

EK / WK top cadeau Tip 4: voetbalhoed II

Nog een leuke voetbalhoed. Deze keer gemaakt naar het voorbeeld van de zo geliefde cowboyhoed maar dan wel, uiteraard, in flitsend oranje. Ook leuk voor Koningsdag of carnaval!

EK / WK top cadeau Tip 5: megafoon

Hiermee spaar jij je stem terwijl je toch uit volle borst jouw helden aan kunt moedigen. Yep, we bedoelen een megafoon en dan uiteraard eentje in knaloranje. Er zit een sirene aan, om nog extra herrie te maken (maar niet om herrie te schoppen hè). Bovendien een goeie om met Koningsdag in te zetten.

EK / WK top cadeau Tip 6: banner

Wat is een EK of WK zònder oranje banner? Deze heeft zuignappen zodat je hem gemakkelijk aan je ruit, of autoruit kunt bevestigen. Maar je kunt de banner natuurlijk ook als sjaal gebruiken!

EK / WK top cadeau Tip 7: spiegelhoezen

Nog een attribuut voor de auto van de oranje supporter: deze spiegelhoezen in oranje met daarop de Nederlandse leeuw worden de nieuwe outfit van jouw auto gedurende de EK en WK periode. Je maakt ze eenvoudig vast aan de (buiten) spiegels en ze gaan best een hele poos mee, ook met onze Nederlandse weersomstandigheden.

EK / WK top cadeau Tip 8: Freshener

Of deze air freshener. Een wat? Nou, een luchtverfrisser voor in de auto! Je hangt hem aan de achteruitkijkspiegel en het ziet eruit als een oranje voetbal shirt oftewel een “jersey” terwijl hij een aangenaam luchtje verspreidt. Praktisch en leuk als supporter gadget tegelijk.

EK / WK top cadeau Tip 9: afzetlint

Met dit “Hup-Holland-Hup” afzetlint (oranje met zwarte opdruk), maak jij meteen duidelijk dat hier voetbal bekeken en aangemoedigd wordt! Leuk als versiering en als statement, zowel binnen als buiten.

EK / WK top cadeau Tip 10: glazen

Deze oranje glazen passen prima in het thema en doen altijd goede dienst. Ze zijn met zes glazen verpakt, dus zorg voor voldoende van deze glazen voor al jouw gasten! (kijk ook naar de tips voor jouw voetbalfeest, helemaal onderaan).

Hoe en wat van het Europees Kampioenschap voetbal

Het Europees kampioenschap vindt elke vier jaar plaats en is een toernooi tussen Europese landenteams. In (heel veel) voorrondes moeten de landen zich zien te plaatsen. Uiteindelijk wordt er volop gevoetbald waarna er, in het heetst van de strijd, in een maand tijd bepaald wordt wie de Europese kampioen voetbal is geworden. Bedacht werd dit kampioenschap al in 1927, maar de Tweede Wereldoorlog wierp roet in het eten waardoor het tot 1960 duurde voordat de eerste echte EK plaats vond. De voor het winnen van dit kampioenschap symbool staande beker wordt ook wel de Delaunay genoemd, naar de oprichtende Fransman. Hij was in 1927 de secretaris-generaal van de FIFA (Fédération Internationale de Football Association) dat het Europese Kampioenschap leven inblies. Vanaf 1960 is het de UEFA (Union Européenne de Football Association) die voor de vierjaarlijkse organisatie zorgt.

Hoe en wat van het Wereld Kampioenschap voetbal

Sterk vereenvoudigd gezegd: het WK voetbal kwam er omdat het voetbal binnen de Olympische Spelen niet echt kon aarden. Dat kwam onder meer voort uit gebrek aan (toenmalige) populariteit en vanwege meningsverschillen tussen de bonden FIFA (aan voetbalzijde) en IOC (aan olympische zijde). Zo werden er bijvoorbeeld alleen amateurspelers op de olympische spelen toegelaten. Onder andere daarom werden er toernooien voor professionele voetbalteams georganiseerd. Best een logische stap. Inmiddels is het WK uitgegroeid tot een behoorlijk prestigieus sportspektakel dat alle vier jaren voor veel TV momenten zorgt. Voetballers die het tijdens het WK goed doen, worden als heuse sterren gevierd. Je kunt je afvragen hoe de vergelijking met de olympische spelen op sportief gebied uitvalt. Alleen al de betaling van de verschillende sporters ligt mijlenwijd uit elkaar. Nog een aspect is de enorme “fan” schare die meer en meer niet zozeer voor het voetbal op pad lijkt te gaan, maar om eens flink op de vuist te gaan. Met beveiligende politiemensen en met supporters van de tegenpartij als doelwit. Het is werkelijk lang niet altijd meer verantwoord om met je kinderen een voetbal wedstrijd te gaan bekijken, juist eentje op dat hoge niveau. Erg jammer. Als we soms de drama´s bekijken die er in de diverse arena´s voorvallen, vraag je je af of het niet tijd wordt de poorten te sluiten. Ja, de financiële belangen zijn gigantisch, maar de lotgevallen ook! Wat heeft voorrang: winstbejag of het welzijn van de mens? Het zal je kind maar wezen dat met een dwarslaesie bij jou thuis wordt afgeleverd. Niet verkeerd om hier in alle feestelijkheid ook eens bij stil te staan. Dus wees betrokken; supporter met volle teugen, maar doe het met respect! Ondertussen is het vierjaarlijkse Wereldkampioenschap Voetbal niet meer weg te denken uit het professionele sportbeeld. Werpen we een blik op het begin van de WK voetbal, zo in de jaren rond 1930, dan zien we dat er destijds vanuit Europa nog niet heel veel animo was om deel te nemen. Misschien kwam dat wel doordat hier de EK´s erg populair waren, wie zal het zeggen. Tegenwoordig doet het Nederlands nationale team het over het algemeen goed. Goed genoeg om een serieus tegenstander te zijn tijdens de wereldkampioenschappen voetbal. Dat drijft de populariteit van het WK ook in ons land natuurlijk lekker op.

Eropuit met EK en WK voetbal

Mocht jij niet in de gelegenheid zijn om één van deze wedstrijden life te bezoeken, kijk dan gezellig samen met vrienden naar de uitzendingen op TV. Het kan natuurlijk hartstikke goed thuis, want jij maakt er een feestelijke boel van. Een andere mogelijkheid is om in een (plaatselijk) café te gaan kijken. Daar wordt vaak heel veel gedaan aan het in oranjesfeer aan te kleden en het voor de gasten bijzonder aantrekkelijk te maken om er naar het voetbal te komen kijken. Met allerlei versiersels en enorme TV schermen, oranje geverfde gevels en grote (opblaas) oranje - attributen. Samen spanning voelen en juichen bij goals van ons team, en samen treuren als het niet gelukt is. Gedeelde smart is tenslotte halve smart! Nu je jouw sheerleading cadeaus bij elkaar hebt, wil je vast op pad. In de zomer van 2020 wordt de alweer zestiende editie van de EK gehouden. En wel in dertien verschillende landen. Dit is voor het eerst dat er zoveel landen gastheer spelen! De finale is dan uiteindelijk in London.
2020: (finale gespeeld in) United Kingdom;
2016: Frankrijk (dat jaar helaas zonder Nederland, want dat wist zich dat jaar niet te plaatsen);
2012: Spanje (zoals ook in 2008). Gewonnen door Spanje voor de 2e keer op rij.

Wereldkampioenschap voetbal

Er doen sinds 1994 maar liefst 32 landen teams mee. In eerdere jaren waren het 24 teams en nog eerder waren het er slechts 16. Wie weet wat de toekomst nog brengt!
2010 gastland Zuid-Afrika, winnaar: Spanje (Nederland behaalde dat jaar de tweede plaats);
2014 gastland Brazilië, winnaar: Duitsland (Nederland behaalde dat jaar de derde plaats);
2018 Rusland;
2022 Quatar.

En voor als jij thuis de perfecte voetbalavond wilt maken …

… hebben wij zoals beloofd een aantal praktische tips om jouw voetbalfeest helemaal top te maken:

Thuis

Zorg voor te gekke uitnodigingen (voetbalthema ligt voor de hand) en stuur ze op tijd weg. Zorg voor een groot scherm. TV of screen, kan binnen of buiten. Ga je heel veel gasten hebben en /of kan er zowel binnen als buiten gekeken worden? Plaats meerdere schermen, in het 2e geval zowel binnen als buiten. Denk eraan om voor genoeg zitplaatsen te zorgen, het WK /EK moet wel een beetje ontspannen bekeken kunnen worden.

Ambiance

Oranje thema is troef, met rood-wit-blauw en leeuwen erbij. Onze cadeautips geven je volop inspiratie en artikelen. Maak stemming, ook voor begin van de wedstrijd en in de pauze. Met passende muziek, eventueel karaoke. Samen het volkslied mee joelen! Voor in de pauze of gewoon tussendoor (stoom afblazen, of als het even niet spannend is): een penalty zone in de buurt. Pleintje op straat, in achtertuin, net wat er kan. Doel opzetten en penalty´s schieten. Maak foto´s en eventueel achteraf een fotoboek. Een blog of dergelijke is natuurlijk ook een moderne variant.

Meedoen

Score raden. Laat iedereen de stand voorspellen, in grote (oranje) hoed ermee en aan eind van de wedstrijd krijgt de winnaar (degene die het dichtst bij de eindscore zat of alleen als het helemaal raak was) een leuke prijs. (kies er één uit de 10 cadeau tips). Er zijn trouwens ook speciale formulieren verkrijgbaar en allerlei blogs enzovoort, omdat half Nederland meedoet aan deze raden maar – pool. Komen er kinderen? Zorg voor hen! Kijk voor tips bij de informatie over Kinderfeestjes (je komt er eenvoudig via de navigatiebalk aan je linker zijde). Zaken als voldoende drinken, oppas, spelletjes met toezicht etc. zijn dan belangrijk. Zorg voor meer dan voldoende hapjes en drankjes (en glazen, cadeau tip 10) en spreek goed af wie waarvoor zorgt die avond. Misschien een bier tap regelen?

Wij wensen jou een fantastische wedstrijd!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links