Feest!

Feest jij ook zo graag? Wij Nederlanders blijken daar iets van te kunnen! Deze cadeau site geeft er een prima beeld van, kijk maar eens naar al die categorieën in het navigatiemenu. Wat bestaan er veel feestdagen en feestelijke gelegenheden! De pagina die jij nu koos (inderdaad, “Feest!”) biedt jou een prachtige doorsnede van vele cadeaus voor allerlei verschillende mensen en voor verschillende gelegenheden. En, ook niet onbelangrijk, in verschillende prijscategorieën. Dus ga je gang en scrol eens lekker door de cadeaus. Je vindt bovendien verder beneden een aantal leuke weetjes en inspirerende tips rondom het thema “Feest!”

Top 10 cadeaus voor jouw Feest!

Maar ho, misschien vind jij feesten helemaal niet zo leuk. Mogelijk ben jij iemand die zijn (of haar natuurlijk, maar voor het leesgemak houden we het hier even bij de mannelijke aanspreekvorm) verjaardag liefst níet viert en ook meestal wel iets anders te doen vindt als hij uitgenodigd wordt voor een verjaardagsfeest. Dat mag natuurlijk, bepaal vooral je grenzen. Toch, voor sommige mensen doe je graag iets extra´s. Dus of je nou juist dol bent op feesten of eigenlijk helemaal niet, wij bieden jou graag de helpende hand. Op onze site vind je heel veel prachtige cadeaus in ontzettend veel categorieën. Daar is ook beslist een mooi cadeau voor en van jou bij! Gebruik de feestelijke onderwerpen uit het navigatiemenu vooral ook om er inspiratie op te doen en om informatie rondom juist die ene bijzondere feestdag te vinden. Feest vieren kan natuurlijk op zoveel manieren als dat er mensen zijn, iedereen feest zoals hij dat het prettigst vindt. Of misschien organiseer jij een feest voor een ander waarbij je dan de wensen van het feestvarkentje in het oog houdt. Feest vieren kan lekker uitbundig of juist op een meer bedachtzame manier waarmee je jouw respect wilt laten zien. Jouw feest kan vorm krijgen door rust te zoeken, door in huiselijke kring te vieren of juist met grote mensenmassa´s samen. Jij kiest! Wij zeiden het al, deze pagina wil jou in één oogopslag een selectie aan cadeaus bieden. Wij lichten een aantal cadeaus meer uit. Er is zoveel moois, dus wat kies jij dan? Laat je maar door ons verrassen!

Feest! Cadeau tip 1: Quadcopter

Dit speelgoed voor grote en kleine kinderen is erg geliefd. En terecht. Want deze trendy variant op de helicopter laat je met veel plezier opstijgen. Deze Quadcopter kan binnen en buiten omstandigheden aan. Bijzonder bijzonder: deze drone wordt bij jou bezorgd inclusief een camera! Zo kun je later bekijken wat jouw Quadcopter vanuit de lucht zoal gespot heeft. De accu is oplaadbaar via USB kabel. Die is uiteraard meegeleverd, net als een handig schroevendraaiertje om de propeller zo nodig te vervangen: een reserve propeller krijg je er alvast bij. Oh ja, ook mooi, deze drone heeft led verlichting!

Feest! Cadeau tip 2: Speeltent

Dit is echt zo´n cadeau waarmee het alle dagen feest wordt. Deze tent in lekker felle kleurtjes is geschikt voor kids vanaf een jaar of zes (misschien nog wel even toezicht erbij) tot … ? Blijf vooral kind en speel mee! Okay, als je groter dan 1 meter 35 bent, is zitten het handigst. Maar wat is dat leuk! Riddertje en prinses spelen. Of deze: zaklamp mee en spooky verhalen lezen, whoohoo. Leuk met Halloween bijvoorbeeld. Spele-kamperen doe je met deze tent binnen of buiten. Feitelijk haal je er twee tenten mee in huis die aan elkaar verbonden zijn door een tunnel. Kruip doooore, sluip doooore …

Feest! Cadeau tip 3: Digi springtouw

Dit springtouw (in meerdere kleuren verkrijgbaar) is er eentje met een extra twist. Je geeft er voor weinig geld, lekker veel cadeau mee weg. Want zo´n springtouw is en blijft een leuk tijdverdrijf. “Gewoon” voor kinderen kan prima, het touw is precies op maat te maken. Gemaakt van robuust materiaal kan het tegen een stootje en gaat lekker lang mee. Maarrr, dit touw biedt ook een prima tool voor je work -out! Want in het handvat zitten digitale displays verstopt waarop jouw sportieve prestaties worden weergegeven. Hoeveel keer draaide jij het touw al rond? En wat betekent dit voor het calorieverbruik … er staan zelfs afstanden op. Dus zet ´m op!

Feest! Cadeau tip 4: Nijntje lichtslinger

Toen was er licht … en hoe schattig! Deze Nijntjes schijnen op een rij hun zachte troostende licht naar keuze in roze, blauw, rood of wit. Bedoeld om als decoratieve achtergrondverlichting elke baby/kinderkamer extra leuk te maken, is deze lichtslinger beslist een aanwinst. De Nijntjes zijn bovendien prima in te zetten als nachtlampje. Uiteraard in LED, dus zuinig met stroom en zonder warm te worden. Maar het is ook gewoon leuk en gezellig en bijvoorbeeld ook (tijdelijk) in te zetten als verjaardagslinger.

Feest! Cadeau tip 5: Spy pen

Deze pen is precies dat: een pen. Dus hij schrijft en dat is fijn. Maar we zouden hem niet op onze site zetten, als er niet iets bijzonders mee was natuurlijk. Want stiekem is deze pen een camera. Je maakt er allerlei opnames mee, zonder dat het opvalt. Stel je maar eens voor dat je de pen in je borstzakje stopt. De lens piept dan net boven de rand uit en neemt op waar jij naar kijkt. Om een geintje mee uit te halen of om een meer serieuze reden. Want je kunt deze pen ook prima inzetten om huis en haard te beveiligen. Denk jij dat er iets of iemand in jouw huis of misschien op jouw werkplek rondsnuffelt? Zet jouw spy pen aan en bekijk later wat er te zien is. How very James Bond!

Feest! Cadeau tip 6: Beer Pong

Deze cadeau tip helpt om jouw feest nog feestelijker te maken. De complete set van fel gekleurde bekertjes en balletjes, brengt de stemming er vast wel in. Je probeert over een tafel heen het balletje in de beker van de ander te stuiteren of gooien. Lukt het je, dan moet de ander het bekertje in één teug leegdrinken. Je speelt het Beer Pong spel in teams en als jouw team als eerste alle bekers leeg heeft, heb je helaas verloren. En krijg je de nog volle bekers van de tegenstander ook nog aangeboden! Wie is de BOB?

Feest! Cadeau tip 7: Glowstick

Met tip nummer zeven kies je voor nog zo´n leuke sfeermaker voor je feest! Deze breekstaafjes geven na activering ruim drie uur licht. Leuk om met zijn allen het donker te verlichten. Bij een festival, voor een voetbalwedstrijd, tijdens Koningsdag en nog veel meer. Want het licht schijnt oranje, dus extra leuk bij alle feestelijkheden waarbij Oranje Boven gevraagd is. Maar: ook handig en slim om er een paar in jouw auto te leggen, voor meer veiligheid bij pech langs de weg!

Feest! Cadeau tip 8: Vriendschapsarmbandjes

Het is tijd voor een feestelijke knutseltip. Deze creatieve set is al een prachtig cadeau op zich en dan zijn de resultaten ervan dat ook nog eens! Dit weefgetouw met koord in vele kleuren geeft voldoende materiaal voor het maken van zes vriendschapsarmbandjes. Deze set vormt natuurlijk ook een erg leuk idee om te gebruiken tijdens een kinderfeestje. Knutselen, bezig zijn, leuk en mooi. Wat wil een kind nog meer!

Feest! Cadeau tip 9: Wereldstekker

Misschien breng jij jouw feestelijk moment wel in het buitenland door. Tijdens de Wereldkampioenschappen Voetbal bijvoorbeeld, of gedurende de Olympische Spelen. Dan mag een wereldstekker niet ontbreken. Zodat je jouw smartphone ook in China kunt opladen, of je haardroger kunt gebruiken.

Feest! Cadeau tip 10: Digi thermometer

Als laatste tip, eens eend(t)je van een andere soort. Een cadeau met nut en toch zó leuk, dat je, als je ernaar kijkt, een glimlach nauwelijks kunt voorkomen. Want deze thermometer is modern digitaal precies, alles wat je nodig hebt om de temperatuur vast te stellen. Maar daar waar thermometers er gewoonlijk eerder saai uit zien, is deze in de vorm van een eendje gestopt. Echt een babythermometer, al gebruik je hem uiteraard voor iedereen. Zoals het eend betaamt, kan ie tegen (spat)water. Hartstikke nauwkeurig, met flexibele punt en eenvoudige digitale weergave op het “lijfje”.

Feest eens anders bekeken …

Je las het al: via het navigatiemenu ga je gemakkelijk naar allerhande soorten feesten en feestdagen. Wij werken daarin voor het thema passende informatie uit en geven geweldige cadeau tips. Bovendien vind je steeds per onderwerp uitjes en activiteiten gesorteerd. Heel veel informatie dus. Daarom mag er in dit meer algemene artikel, best ruimte zijn voor een aantal meer algemene leukigheden. Doe er je voordeel mee! Bij of tijdens een feest komen we met een aantal mensen bij elkaar. Tja, je kunt natuurlijk ook in je eentje een feestje vieren, maar samen is toch meestal net even meer feest. Het aantal mensen dat er komt, is niet zo van belang. Dus of je nu met zijn tweeën of met 2000 bent, een feest mag altijd! Voor een feest is meestal wel een specifieke reden. Je organiseert een feest bijvoorbeeld vanwege een bepaalde gelegenheid. Dat kan een gedenkdag zijn of een blije gebeurtenis. Een “elkaar lang niet gezien”-feest misschien. Een verjaardag is al snel reden voor een feest(je), maar ook een bruiloft, of een big party met Nieuwjaar. Kerstmis vraagt vaak om een feest, maar ook een groot sportief event of een muziek event zoals een concert of een festival valt onder de feesten. We noemen een feest ook wel een partij, waarbij vooral de verjaardag in gedachten komt. Met een hapje en een drankje, samen-zijn, bijpraten en gezelligheid. De meeste feesten vragen om toch minstens iets van versiering. Al is het maar een mooi gedekte tafel, slingers (hiep hiep hoera bijvoorbeeld) en de er vaak als vanzelfsprekend bijhorende ballonnen. En muziek natuurlijk! Bij dit soort aankleding is “the sky” de spreekwoordelijke limiet. Niets is te gek. Denk bijvoorbeeld aan de kerstliefhebber die huis en tuin en vaak ook zichzelf, van top tot teen (of van nok tot kelder dus) in kerstsfeer steekt. Verlichting speelt daarbij ook een grote rol. Zoals bij het kerstfeest zijn er vele feesten met een religieuze betekenis. We diepen er verschillende uit in speciale categorieën, dus voor nu noemen we alleen een paar voorbeelden zoals Pasen, Halloween en Kerst dus.

Feest in de tuin!

Ook tuinfeesten kunnen geweldig aangekleed worden. Fakkels, vreugdevuren, BBQ wellicht. Hangmatten, mooie tuinmeubels. Met zwembad kun je een topper van een beachpartysfeer creëren. Wat doen we zoal op zo´n feest? Dansen, kletsen, lachen, eten, drinken. Maar ook spellen doen het goed. Voor buiten kies je uit spellen zoals zaklopen, darten, krijten (zodat allerlei leeftijdsgroepen bezig kunnen zijn) en nog zoveel meer. Of zet er een groot TV of beamer scherm waarop gezamenlijk die stoere wedstrijd wordt gekeken. Al kan dat ook binnenshuis natuurlijk. Zeker voor kinderfeestjes zijn bezigheden belangrijk, zoals knutselen en spelletjes. Grote taart met kaarsje, wensen doen, cadeautjes uitpakken. Leuk! Onder de categorie “Feestdagen” vind je lekker veel heel bijzondere feesten. We verhalen er van bijzondere mensen met grootste ideeën en van muzikale happenings die tot geweldige feesten zijn uitgegroeid en een stempel op ons mensen drukken. Klik er vooral eens naartoe! Bij het thema Feest! dachten wij na over welke onderwerpen nog niet zo ter sprake kwamen bij andere categorieën. Rondvragend blijkt dat er best ook minder leuke aspecten aan feesten kunnen zitten. Want stel je bent uitgenodigd voor een feest en je vind het eng om erheen te gaan. Of het is een bijzondere gelegenheid en je vraagt je af of daar “regels” bij om de hoek komen kijken.

Tips voor als het niet zo gemakkelijk voelt: over etiquette of als je er niemand kent

Tja, niet iedereen stapt ongedwongen op vreemden af. Niet iedereen heeft zoveel zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde dat hij moedig de arena instapt en zomaar die spannende drempel over gaat. Dus als jij best wel naar dat ene feest toe wilt, maar nog twijfelt omdat het niet helemaal lekker voelt, wat kun je dan doen om het wél aan te durven en hopelijk een heel tof feest te hebben? Om te beginnen kun je met de gastheer/-vrouw overleggen of het okay is als je iemand meebrengt. Vaak genoeg is dat helemaal geen probleem en is daarmee jouw probleem al opgelost. Niet okay of niemand beschikbaar die avond? Kijk eens of je een andere mindset kunt vinden waardoor je dit spannende event als een stoer avontuur kunt zien. Als een gelegenheid om geweldige nieuwe mensen te ontmoeten, want dat is het beslist! En als je dan op dat feest bent aangekomen, en je nou niet bepaald als muurbloempje wilt blijven staan, denk dan eens aan deze tips: maak oogcontact, ook al is het maar heel even. Glimlachje erbij. Blijf subtiel, dus niet overschreeuwen of te openhartig. Teveel drinken is ook niet zo handig trouwens. Een gesprekje beginnen wil wel helpen. Probeer misschien eerst wat van een afstandje bekijkend, dingen op te merken en kijk of je daarop kunt inhaken. Bijvoorbeeld een vraag naar hoe de ander de gastheer kent, of naar de leeftijd van het erbij zijnde kind vragen. Mooie auto, bevalt ie? En je kunt altijd iets gezamenlijks vinden door over de feestlocatie te beginnen. Luister vooral en praat wat minder. Behalve natuurlijk als je van nature al heel stilletjes bent. Een gesprek is tenslotte wel tweerichting verkeer. Tip: als je een vraag stelt, wacht dan ook op het antwoord, en kijk de ander daarbij aan. In gesprek zijn wordt vervelend als de ander voortdurend om zich heen kijkt of op zijn horloge, of oh hulp, op de smartphone zit te kijken! Dus heb aandacht voor je gesprekspartner en als je met een ander wilt gaan praten, neem dan afscheid. Zeker als je je niet op je gemak voelt bij deze gesprekspartner, mag je gerust bedanken voor het gesprek, iets met de strekking van “was leuk kennis gemaakt te hebben” “veel plezier nog”. Voor als je best later verder wilt praten maar nu met anderen contact wilt leggen: “wellicht tot later (op de dansvloer, aan het buffet…)” en loop verder.

(Not) to do

We hebben een paar algemene “to do” / “not to do” pointers voor je: respecteer de privé sfeer van de anders dus ga niet te dicht bij (op) elkaar staan. Soms laat het zich niet vermijden (drukke zaal vol mensen), dan is een beetje wegkijken meestal handig. Gebruik humor maar hou het een beetje beschaafd. Té grof valt vaak niet lekker, daartoe moet je elkaar toch een klein beetje beter kennen.Ben eerlijk! Stel: iemand begroet je en herkent jou, maar jij hebt geen idee wie het is. Zeg gewoon eerlijk dat je het niet meer weet, vraag misschien dat de ander je op weg helpt. We zijn allemaal mensen en dit gebeurt heus vaker dan je denkt. Het weg-bluffen is niet respectvol en houdt bovendien geen avond lang stand. En door de mand vallen is nog veel erger dan meteen bekennen! Dan nog iets. Kun je elkaar met “je” aanspreken of is toch “u” gewenst? Misschien even vragen, of voorstellen om elkaar te tutoyeren. Bij twijfel sowieso eerst u. Een laatste tip: blijf niet de hele avond aan de gastheer of gastvrouw plakken. Dat is voor niemand fijn. Alternatief kun je wel aan hem of haar vragen om jou aan een andere gast voor te stellen.

Wij wensen jou een fantastisch feest! Geniet en maak er jouw heel eigen feestdag van met prachtige herinneringen!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links