Verjaardag cadeaus online bestellen

Verjaardag vieren kan op vele manieren gebeuren, iedereen heeft daarin de vrije hand. Zoveel mensen, zoveel manieren van verjaardag vieren. Gezamenlijke noemer is wel het gebruik om de jarige blij te maken met een cadeau. Als vriend of vriendin, familielid, goede buur of collega vier je met de jarige mee. Wil jij de jarige met een origineel verjaardagscadeau verrassen en zoek je inspiratie? Dan heb je een prima keuze gemaakt door deze site te bezoeken. Lees onderaan alles over verjaardagen en ontdek met welke topcadeaus jij jouw vriend of vriendin blij zult maken!

Top 5 Verjaardagscadeaus

Ah, een verjaardag. Wie kent het niet? Als wij onze verjaardag vieren, vieren wij feitelijk onze geboorte. En dat doen we ieder jaar opnieuw. Niet iedereen viert zijn (of haar, maar voor het leesgemak houden we het hier op zijn) verjaardag met evenveel overtuiging. Maar een verjaardag zomaar voorbij laten gaan, dat vinden wij toch meestal not done. Nu kan een verjaardag behalve op mensen, ook op dieren betrekking hebben. En ook op de start, of beter oprichting, van een bedrijf of andere soort organisatie. Jouw voetbalclub verjaart bijvoorbeeld ook. In dit geval noemen we de verjaardag een jubileum. Als jouw club al 5 jaar bestaat of een veelvoud ervan, dan heet zo´n verjaardag een lustrum. Mooi woord hè! Een verjaardagscadeau wil je als het even kan passend voor degene die jarig is vinden. Uiteraard. Daarom zochten wij voor jou verjaardagscadeaus in verschillende categorieën bij elkaar. Denk daarbij aan een verjaardagcadeau voor mannen, voor vrouwen of voor kinderen, ook weer verdeeld in meisjes en jongens. Dat gaat helemaal goed komen met jouw verjaardagscadeau. Veel plezier met het verjaardagsfeestje!

Verjaardagscadeau Tip 1: voor hem

De verjaardagscadeaus die wij voor de heren kozen, zijn divers. We stellen hier een doorsnede uit ons assortiment voor zodat er beslist voor ieder verjaardagsfeest wel een geschikt cadeau bij is! Voor de jarige keukenprins met een voorkeur voor het buitenleven, kunnen wij een mooie BBQ aanbevelen als verjaardagscadeau. Ze zijn er in de meer traditionele variant, of misschien ga je liever voor de elektrische BBQ die ook op een balkon of onder een overkapping gebruikt kan worden. Nog een goed idee voor de jarige buitenmens: een metaaldetector. Altijd spannend en interessant om te zien welke schatten er uit onze velden komen naast de oogst! Zo vindt jouw jarige met zijn verjaardagscadeau misschien zelf nog extra cadeautjes. Is jouw jarige job een speels en avontuurlijk type? Dan is een quadcopter een goed idee. Wij bieden diverse soorten aan. Voor binnen, voor buiten, met ingebouwde camera, in quadcopter- of helicopteruitvoering. En ook in verschillende prijscategorieën. Misschien past een virtual reality bril toch beter bij jouw jarige. Ze zijn er ook in vele uitvoeringen en prijsklassen, maar allemaal met één doel: even een andere wereld induiken tijdens en vooral ook na het verjaardagfeest. Spannend! Voor de jarige met twee rechterhanden die graag in de werkplaats te vinden is, denken wij aan een superhandige magneettip-zaklamp. Uiteraard in zuinige LED uitvoering. Nooit meer een schroefje buiten bereik onder de motorkap, de telescooparm van de zaklamp komt vrijwel overal aan. En de magneet is sterk genoeg om gereedschap tot een kilogram gewicht te tillen. Echt een fijne helper als verjaardagscadeau!

Verjaardagscadeau Tip 2: voor haar

We zagen al een keukenprins in de vorige tip voorbijkomen, dan doen we er ook een verjaardagscadeau bij voor de jarige keukenprinses! Wat dacht je van een mooie crêpemaker? Of om meteen op het verjaardagsfeest in te zetten: een super-de-luxe chocoladefontein. Dat is altijd wel een goed idee als verjaardagscadeau. Wanneer je liever voor iets moois voor de persoonlijke verzorging gaat, is een stijltang of juist een krultang een goed idee. Maar als jij denkt dat jouw jarige meer geeft om een stukje elektronica, kijk dan eens naar een fraai vormgegeven USB armband. Nauwelijks te onderscheiden van andere armbanden maar met een extra kick! Met een knipoog voor de powervrouw van deze tijd, sla je een goed figuur op haar verjaardagsfeest met een USB stick verpakt als WonderWoman of CatWoman.

Verjaardagscadeau Tip 3: voor meisjes

Voor de jongedames onder de jarigen kunnen we jou beslist de perfecte binnenkomer voor op het verjaardagsfeest aanbevelen. Zoals deze geinige LED schoenveters. Lekker flitsend lichtgevend in (sport)schoenen, aan de rugzak, aan de fiets en, en, en …. Ook leuk en meteen inzetbaar op het verjaardagsfeestje is een selfiestick. Laat jouw jarige Jetje bovendien de leuke foto’s van de verjaardag op zo´n bijzondere USB stick zetten, meteen op haar verjaardagsfeest. Ze zijn er in de vorm van allerlei figuren uit cartoons zoals Snoopy of Speedy Gonzales. Als je liever iets meer educatiefs wilt schenken, of geld wilt geven en er een leuke verpakking bij zoekt, zoek dan niet verder. Geef jouw jarige een al dan niet gevulde digitale spaarpot cadeau! Deze houdt zelf bij hoeveel er gespaard wordt en herkent de euro munten. Leuk om omgaan met geld te leren. Als laatste verjaardagscadeau tip voor meisjes noemen we de zeer geliefde bluetooth speaker. Voor de jarige jongedame speciaal in roze uitgevoerd.

Verjaardagscadeau Tip 4: voor jongens

Voor jarige jongens stellen wij vol trots een actie / sportcamera als verjaardagscadeau voor. Waterdicht, en door middel van beugels te monteren op bijvoorbeeld een fiets. Een micro SD kaart is nodig om de opnames op te slaan en is uiteraard ook verkrijgbaar. In de sport- en spelafdeling is een quadcopter of helicopter een goed idee. We beschreven ze al bij Verjaardagscadeau Tip 1 als cadeau voor mannen, maar jongens zijn er beslist net zo blij mee! Is jouw jarige toch echt te jong voor dergelijke verjaardagscadeaus, denk dan eens aan een USB stick. Bijvoorbeeld in de vorm van de onoverwinnelijke Asterix! De stick is er ook in bijvoorbeeld SuperMan motief of een Star Wars action figure. Deze laatste past geweldig bij de Tablet Sleeve in Darth Vader look. Hiermee is de tablet beschermd en kan in verschillende standen gezet worden om fijner film te kunnen bekijken of een game te spelen. Als jouw jarige job nog een jobje is, dan is een nachtlamp in de vorm van grote Smurf of een geinige Minion een binnenkomer. Uiteraard in energiezuinig LED.

Verjaardagscadeau Tip 5: voor op het feest

Nou kan het best wel eens zo zijn dat jij het op je hebt genomen om het verjaardagsfeest te organiseren. Wij helpen je graag daarbij en raden een compleet assortiment feestverlichting aan. Wij stellen voor: LED ballonnen. Per vijf stuks verpakt in vrolijke kleuren kun je er na activering 24 uur lang van genieten. Extra sfeer voor je verjaardagsfeest breng je in huis of tuin met feestverlichting per meter. In kleuren of in wit gehouden, net wat jij wilt. Ze zijn er in authentieke peervorm (gloeilampen) of als LED lichtslang. Hang er een spiegelbol tussen en de lichtjes reflecteren oneindig! De aankleding van tafels en statafels maakt de sfeer van elk verjaardagsfeest compleet. Kies fraaie bamboe chip & dip sets inclusief leistenen bord en porseleinen bakjes of ga voor de kleinere versie van bamboe onderzetter met daarop drie porseleinen bakjes. Zeer de moeite waard. LED echt-kaarsen maken de sfeer compleet en het verjaardagsfeest af. En als jij meteen een alcoholtester in huis haalt zodat er niemand in zijn auto stapt als het eigenlijk niet meer verantwoord is …. dan blijft de verjaardag mooi!

De geschiedenis van de verjaardag

Hoelang de mens al verjaardagen viert, is niet bekend. Misschien wel al vanaf de Neanderthaler! Meestal vieren wij de verjaardag op de geboortedag. Enige uitzondering is wanneer je op 29 februari geboren werd. Een schrikkeldag dus. Wanneer we de 29e februari zouden aanhouden, zou je maar eens per vier jaren verjaren, dat klopt natuurlijk niet. Dus wordt er in dat geval meestal voor gekozen om een dag eerder of later aan te houden als verjaardag. Zo krijg je toch nog ieder jaar verjaardagscadeaus. Wat ook wel voorkomt is dat de verjaardag niet op jouw geboortedag wordt gevierd, maar op de zogenoemde naamdag. Dit is een traditie die we nog terugvinden in katholieke of orthodoxe kringen. Deze traditie houdt in dat je, zodra je naar een heilige werd genoemd, jouw verjaardag viert op de gedenkdag van deze heilige. Die naam krijg je bij de doop. Nou hoeft deze gedenkdag niet perse de geboortedag van deze heilige te zijn. Ook de sterfdag wordt vaak genomen. Denk maar aan Sinterklaas … de achterliggende heilige is Sint Nicolaas en hij stierf op 6 december (in het jaar 342 al!). Bekende dag hè?

Verjaardag anno nu

Verjaardagsfeesten worden ook tegenwoordig nog vaak thuis gegeven. Afhankelijk van het jaargetijde waarin jij verjaart, kan jouw feest binnen, buiten of zowel binnen als buiten georganiseerd worden. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van jouw thuis. Het is immers best lastig om een tuinfeest voor je verjaardag te geven wanneer je in een appartement op de zesde verdieping woont. We nodigen mensen uit met wie we graag onze verjaardag willen vieren. Deze gasten brengen cadeaus mee, niet alleen om zijn of haar verjaardag te vieren maar ook als dankjewel voor de uitnodiging en de moeite om de gasten iets lekkers aan te bieden. We zien bovendien dat er meer bewust om wordt gegaan met dergelijke vieringen. Dan is een verjaardag geen jaarlijks terugkerende verplichting, maar meer een kans om de ander te laten weten dat we hem of haar waarderen. Misschien heeft de jarige in het afgelopen jaar bijzonder veel voor ons betekend. Dan vormt de verjaardag een kans om dit te uiten. Een mooie kaart met zelfverzonnen of zelf gekochte spreuk, een persoonlijk woord, het is altijd fijn om te krijgen met je verjaardag. Zo´n kaart kan natuurlijk ook wanneer je het verjaardagsfeest niet persoonlijk kunt bijwonen. In dit digitale tijdperk, is het een leuke afwisseling om een heuse postkaart in de brievenbus te vinden met je verjaardag!

Kids en kaarsjes

Een verjaardag voor kinderen heeft vanzelf al een iets andere insteek. Er wordt op school al aandacht aan de verjaardag besteed. Zingen, uitdelen, even in het middelpunt van de belangstelling staan. Nou nemen we als volwassene ter ere van onze verjaardag ook wel vaak iets lekkers mee naar het werk om uit te delen. Afhankelijk van de streek waarin je woont is dat een vlaai of misschien eerder een muffin. Voor kinderen is de keuze met hun verjaardag groter. Uitdeelzakjes moeten niet enkel snoepgoed bevatten. Er zijn volop kleine verjaardagscadeaus te koop die erg geschikt zijn om uit te delen. Of je maakt iets zelf natuurlijk. Zowel op school als thuis wordt ter ere van de verjaardag de boel versierd. Met ballonnen, slingers, een taart met kaarsjes, één per levensjaar. Veel volwassenen vinden dit ook nog steeds leuk voor hun verjaardag. Zeker de taart. Want wie doet er niet graag een wens bij het uitblazen van de kaarsjes? Ook er staat er wellicht een symbolisch aantal kaarsjes op de taart. Een verjaardagsfeest voor kinderen wordt vaker en vaker buitenshuis gehouden. Misschien voor het gemak, of gewoon omdat de jarige job heel graag op een bepaalde plek zijn verjaardag wil vieren. Een restaurant, een (binnen)speeltuin, zwembad of strand, dierentuin, bioscoop, je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een verjaardag organiseren. Misschien speelt hierbij ook een rol dat kinderen thuis komen met verhalen over andere kinderen die ergens naar toe zijn geweest met hun verjaardag. Dat wil jouw kind ook, of nog beter, nog meer, nog … duurder. Dit fenomeen heet “keeping up with the Joneses” en wil zo veel zeggen als dat we steeds trachten op te bieden tegen anderen om ons heen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat er bij de buren voor de verjaardag van het dochtertje een springkussen werd gehuurd. Nu is jouw zoontje jarig en moet er een nog groter springkussen komen. Zoiets dus. Misschien is het aanbieden van originele spelletjes of een pyjamabal met een thema ook een goede optie voor het verjaardagsfeest. We gaan daar hierna nog verder op in.

Verjaardag in andere landen

Verjaardag kent elk land wel. Eerder las je over naamdagen en de viering daarvan in plaats van de verjaardag. Dit gebruik zien we in allerlei landen terug. Onder meer in zuidelijke en oostelijke landen zoals Spanje, Griekenland, Rusland, Polen enzovoorts. In deze landen krijgt nagenoeg iedereen een katholieke of orthodoxe naam bij de doop. Daarmee heeft meteen iedereen een gedenkdag. Naamdagen worden vaak ook collectief gevierd. Een soort gemeenschapsfeest rondom de heiligendag met de kerk of een klooster als middelpunt. Je ziet er wel markten waarbij iedereen zijn (streek)producten verkoopt, allerlei lekkers, muziek, parades. Heel leuk om te bezoeken wanneer je op vakantie bent in een gebied waar toevallig net een naamdag wordt gevierd. Mocht iemand nou geen naamdag hebben, niet getreurd, dan viert men gewoon op Allerheiligen. Wij kennen dit als een feest op 1 november. Vanuit de orthodoxe kringen wordt Allerheiligen op de dag na Pinksteren gevierd. Er zijn zogenoemde Heiligenkalenders te krijgen waarop je voor ieder heiligennaam de bijbehorende naamdag kunt vinden. Iedere dag feest. Ze verschillen wel vaak per land, dus dat is even opletten. De persoonlijke invulling van een naamdag is vergelijkbaar met de viering van een verjaardag. Lekker (samen) eten, koffie en gebak, een drankje, cadeaus en bloemen en vooral bezoek van vrienden en familie. Altijd leuk.

Je hebt verjaardag: feesten maar!

Wil jij dit jaar graag eens iets anders met jouw verjaardag of de verjaardag van jouw dierbare? Wij maakten een lijstje voor je met allerlei leuke ideeën rondom de verjaardag. Wij hopen dat je een mooie dag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt en dat je volop aan de slag kunt met het maken en bedenken van geschenkjes en plannen voor de verjaardag. Natuurlijk neem je rustig de tijd om in deze site te snuffelen naar het leukste verjaardagscadeau. Als je aan dit topcadeau jouw daginvulling koppelt, kan deze verjaardag beslist niet meer stuk. Trek er lekker samen op uit of organiseer een relaxte verwendag thuis, net wat jij vindt dat het beste past. Wij nemen een aparte categorie op voor de verjaardag van (kleine) kinderen. Er zit vast een leuk idee voor jou bij:

Bijzondere manier van verjaardag vieren

Erg van deze tijd is het houden van een themafeest. Dat kan vanwege een speciale verjaardag. Bijvoorbeeld wanneer je 50 jaar jong wordt. Dan zetten we een Sarah of een Abraham voor het huis. Vaak hangen er borden met de cijfers erop. We zien dit steeds meer, bijvoorbeeld ook al bij een verjaardag met 30 of 40 jaar. Ronde getallen worden vaak extra gevierd. Een verjaardagsfeest kan rondom alle mogelijke thema´s. Vraag je gasten om verkleed te komen, kleed de ruimte waar je je verjaardag viert navenant aan, en jezelf ook natuurlijk. Ook erg leuk is om voor je verjaardag bijzondere traktaties zelf te maken. Bijvoorbeeld doorzichtige bekers of glazen met fruit erin en grote ogen van spekjes gemaakt. Goed voor klein en groot! Of maak leuke weggevertjes voor iedereen zoals een armbandje of sleutelhanger van letterkralen, met of zonder dropsleutel eraan. Na het verjaardagsfeest hebben ze nog een aandenken. Of verzin leuke spellen om te doen, ze zijn er voor binnen en voor buiten. Wil je met de voetjes van de vloer op je verjaardag? Zorg dan dat er volop dansruimte is met toffe muziek.

Blotevoetenwandeling

Helemaal van deze tijd en erg leuk voor het hele gezin met het verjaardagsfeest. Allerlei verschillende ondergronden onder je voeten voelen. Een weldadige belevenis op je verjaardag! Je vindt Blotevoetenpaden door het hele land, bijvoorbeeld in Overveen, Hilversum, Brunssum, Breskens … Neem je gewoon lekker de taart op je verjaardag mee!

Een tocht met historische trein

In een rijdende trein in stijl reizen door prachtig landschap, en wie weet zelfs genieten van lekkere hapjes. Het kan op allerlei plekken. Bijvoorbeeld in Schinveld (Limburg), Stadskanaal of net over de grens in het Belgische As. Geef bij het boeken ervan even aan dat het ter gelegenheid van een verjaardag is. Je zult zien dat er extra aandacht aan wordt gegeven. En als je vraagt, mag je vast jullie wagon sieren ter ere van de verjaardag! Uiteraard kun je ook jouw verjaardagsfeest in een restaurant vieren. We schreven er eerder al iets over.

Uitjes met baby

Als het kleintje nog erg klein is, valt het vaak niet mee om een uitstapje voor de verjaardag te vinden, dat je samen kunt ondernemen. Wij hebben er een aantal voor je bij elkaar gezet:

  • Bezoek een speeltuin met de verjaardag. Die zijn er vast in jouw eigen buurt, maar het kan erg leuk zijn om juist eens een speeltuin te bezoeken die iets verder weg ligt.
  • Wat dacht je ervan om een speelafspraak te regelen? Dat kan al vanaf dat jouw baby een paar maanden oud is. Al gewoon naast elkaar liggen, geeft de kleine veel nieuwe indrukken.
  • Bezoek een park, wandelen, picknick, eendjes kijken, natuur proeven. In een heemtuin kun je een grotere variëteit aan planten voelen, ruiken, plukken (en eten, extra leuk voor peuters).
  • Of ga naar een kinderboerderij bij jou in de buurt met de verjaardag.
  • Bezoek een weekmarkt met al zijn geuren, kleuren, geluiden. De indrukken zijn legio, erg leuk en interessant.


Bijzondere uitjes met ukkies
  • Natuurspeeltuinen zoals ´t Klauterwoud in Oisterwijk;
  • Waterspeeltuin zoals in het Vondelpark in Amsterdam;
  • Drielandenpunt in Vaals met een klasse speeltuin, picknickweide en waterspeelplein.Waar je ook voor kiest, wij wensen jou een spetterende verjaardag!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links