Pensioen cadeaus online bestellen

Gefeliciteerd, jij gaat (bijna) met pensioen! Na vele jaren hard werken, is de tijd dan nu aangebroken om het stokje over te geven aan een jongere generatie. Jij `mag´ op je lauweren gaan rusten. Wil jij met jouw gepensioneerde samen een feestje bouwen? Natuurlijk zoek je dan naar een origineel cadeau. Dat vindt je hier, samen met – verder beneden- veel informatie en vooral inspiratie. Zo wordt jullie pensioen feestje een succes en een mijlpaal in je leven! Dus snuffel gerust door onze site en ontdek met welke top cadeaus jij jouw gepensioneerde blij zult maken!

Top 4 Pensioen cadeaus

We weten best dat niet iedereen een gat in de lucht springt zodra de laatste keer de poort achter hem of haar wordt dichtgetrokken. Voor veel mensen is hun werk nu eenmaal een heel belangrijk deel van hun leven. Sommigen identificeren zich met hun werk, anderen doen het gewoon graag en weer anderen weten zelfs niet wat ze met al die vrije tijd moeten beginnen, zodra de dagelijkse structuur wegvalt. Na al die jaren vast ritme, is er dan ineens het pensioen. We kunnen ons er iets bij voorstellen. Maar net zo vaak beluisteren we toch heus dat pensioen als reden voor een feestje wordt gezien. Veel werkenden leven naar hun pensioenleeftijd toe, en anders doet dat hun wederhelft wel en andere dierbaren. Misschien ga je zelfs met vervroegd pensioen zodat je met en met steeds een beetje minder uren aan werk kunt gaan besteden. Dan kun je vast wennen …

We beschrijven verder beneden een aantal aspecten van hetgeen we zo gemakkelijk `het pensioen´ zijn gaan noemen. Want eigenlijk slaat de benaming pensioen op de wettelijke regeling rondom inkomensverzekering, na het stoppen met werken vanwege het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd. Maar hier lenen we `het pensioen´ om er een feestdag van te maken. Wij verplaatsten ons voor jullie in een situatie waarbij het thema pensioen speelt. Welke aspecten kom je rondom pensioen zoal tegen? We vatten het voor jou samen in een aantal categorieën. Bij elke categorie zochten wij pensioen cadeau tips, waarmee we voor iedereen wat wils kunnen bieden. Want uiteraard zijn zowel werkende mannen als werkende vrouwen ooit toe aan hun pensioen, zodat er als vanzelfsprekend alvast twee verschillende pensioen cadeau groepen ontstaan. We richten ons op invulling van vrije tijd, nieuwe hobby´s, reizen en …

Veel plezier en, voor als het pensioen lonkt maar nog net geen feit is, veel voorpret gewenst!

Pensioen cadeau Tip 1: eindelijk heeft hij vrije tijd

Ach, het werkzame leven kan zo mooi zijn. Maar ook heel druk, en nooit heb je de (vrije) tijd die je eigenlijk zou willen om alles te ondernemen dat er op je bucket list staat. Nu kan het! Waar ga jij die extra tijd nou eens mee vullen? Hier dé trends van deze tijd. Als vooral rust jouw wens is, dan gaan we niet al te actief van start. Hooguit verdekt. Denk bijvoorbeeld eens aan een Wildlife Camera. Hang ‘m daar waar jij je oog op wilt kunnen houden en bekijk, zelf ongezien, de flora en fauna om je heen. Bijvoorbeeld in je tuin, maar natuurlijk kan er ook een mooi plekje in de natuur aan te pas komen. Deze camera in camouflagekleuren hangt ongezien, kan tegen weer en wind, maar is ook als draagbare camera te gebruiken. Hij `schiet´ prachtige foto´s of videobeelden in HD kwaliteit. Zo geef jij invulling aan jouw pensioen door eindelijk te zien wat er zoal in jouw tuin rondspookt als je er niet in rond loopt. Vooral in het donker, want er zit een nachtzichtfunctie op tot wel twaalf meter! Meditatief kalm kun je worden met en naast deze stoere rookoven. Ja, het is een barbecue maar wel eentje met extra schwung. Zet hem in jouw domein en bbq ermee wat jij lekker vindt. Misschien was je uit vissen? Ook kalmerend, ga zo door. Rook je vangst dan nu in jouw eigen rookoven. Oei, misschien wordt het stilaan alweer té rustig. Nodig dan wat mensen uit en gebruik de rookoven als bbq. Met ingebouwde thermometer blijf je bij de les, de handvaten maken het gemakkelijk om hem te verplaatsen, ook als ie warm is. De vormgeving en kleur maakt er een echte blikvanger van. Laat het smaken!

Ook een mooie mogelijkheid om even de boel de boel te kunnen laten, biedt een Virtual Reality bril. Ze zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen, dus kijk gerust even rond tussen ons aanbod. Alle exemplaren bieden jou volop gelegenheid om in een andere wereld te stappen en dat kan gerust ook een wereld van herinneringen zijn. Sluit de Virtual Reality bril aan op je smartphone of ander apparaat en speel games of video´s af. Wat dacht je van de opname van het afscheidsfeestje op je werk, ter ere van het ingaan van je pensioen? Ook leuk om mee af te schakelen en in hoger sferen te komen, is een op afstand bedienbare helicopter of quadcopter. Ook hiervan kunnen wij een selectie van verschillende modellen bieden. Voor binnen of voor buiten, groot of klein, kies de copter die bij jou past. Genoeg geluierd? Misschien kriebelt het al langer om aan het klussen te gaan. Het is zomaar mogelijk dat er een bepaalde klus al een poos lonkt om ermee (verder) aan de slag te gaan. Of misschien is de tijd gekomen om een lang gekoesterde kluswens in vervulling te gaan brengen. Goed gereedschap is het halve werk, dus tippen wij jou op deze goed gevulde gereedschap koffer. Alles netjes bij elkaar opgeborgen in een mooie koffer, boordevol multi-functioneel gereedschap. Alles bij de hand, van bougiedopsleutel tot schroevendraaiers plus een assortiment pluggen en schroeven.

Pensioen cadeau Tip 2: eindelijk heeft zij vrije tijd

Voor de dames die met pensioen mogen, zochten we naar mogelijkheden die niet al te veel naar cliché ruiken. Een après pensioen-scenario dan. Welllicht had jij altijd al interesse in kruiden en was de natuur jouw grote vriend. Maar ja, steeds druk en vol verantwoordelijkheden, kwam je er niet werkelijk toe om eropuit te trekken en je gevoel en misschien zelfs je hart te volgen. Nu je met pensioen bent kan het! Dus trek eropuit, kies een mooi gebied dat je aantrekt en geniet. Als je met een `vangst´ aan oogst wilt thuiskomen, is een fijne tas handig. We denken aan een koelbox want daarmee neem je versnaperingen, snoeischaar, zakjes en potjes handig mee. Je vult hem gaandeweg met stekjes (ssch, niemand zeggen), en kruiden als weegbree, boerenwormkruid, goudsbloem. Of graaf eens de wortel uit van onze inheemse kruidnagel: het Nagelkruid. Leuk! Thuis droog je jouw kruiden snel, schoon en handig met deze droogoven. De lichtgewicht etages bieden volop ruimte, zijn in twee hoogten op te zetten en als je er maar één nodig hebt, laat je de rest eenvoudig weg. Gebruikt weinig stroom en is eenvoudig schoon te maken! Misschien nam je ook vruchten mee. Wilde kersen of aardbeien. Appels in het najaar, heerlijk. Bak er eens een lekkere wafel mee. Gaat heel snel en praktisch in dit wafelijzer.

Maar misschien is jouw plan voor je vrije tijd nu je met pensioen bent wel dat je sportief (extra) actief wilt gaan zijn. Het kan al heel gemakkelijk met deze Cycle Exerciser. Zittend aan je PC of terwijl je TV kijkt, toch je beenkracht op pijl brengen. Denk eraan dat je recht genoeg zit, zo neem je ook de buikspieren mee. Om al jouw inspanningen, van de Cycle Exerciser, al je wandelingen en wat je nog meer onderneemt, te meten, neem je deze bluetooth weegschaal als basis. Het bijbehorende, mooi vormgegeven sportarmband neemt jouw data op, uit te lezen via een app op jouw smartphone. Genoeg pensioen actie denk je? Dan tippen we jou nog op deze mooie hangmat met vrolijk gekleurde strepen. Groot genoeg voor twee personen, moet niet, mag wel. Wel even kijken dat hij stevig hangt (poot niet bijgeleverd) en doezelen maar. Als extraatje bieden we deze ultrasoon reiniger aan voor sieraden, brillen en andere kleinere dingen. Voor als je heel gemakkelijk (eindelijk) eens het een en ander wilt doen blinken. Tip voor koffieliefhebbers met een koffiepad machine: de zeefjes krijg je er prima schoon in, als je het bakje met water plus azijn vult. Loopt je koffiezetter weer prima door.

Pensioen cadeau Tip 3: op reis

We stipten het al even aan: een echte trend voor pensioengerechtigden is een mooie reis maken. Met een camper trekken, een vliegreis naar verre landen of gewoon naar de Belgische kust, het doet er niet toe. Jij hebt vast al nagedacht over welke reis je gaat plannen, zodra je pensioen is aangebroken. Wij dachten met je mee en zochten een aantal handige helpers bij elkaar, die jouw pensioen reis tot een echt pensioen kado maken. Om te beginnen deze bagage weegschaal. Erg nodig soms, want de meeste vliegreizen worden flink prijzig wanneer je bagage te zwaar is. Ook goed om beschikbaar te hebben voor langere tochten zonder elektriciteit: een goede powerbank om je smartphone op te laden. Deze uitvoering kan bijzonder goed tegen een stootje en is speciaal voor het ruigere werk geschikt. Als je met je pensioen niet alleen actief wilt zijn, maar ook eens leuk uit eten wilt gaan bijvoorbeeld, dan is een reishaardroger wel praktisch. Denk even aan de universele wereldstekker, bijvoorbeeld deze voor Europa-Amerika. En alle crèmes en andere benodigdheden die je graag bij je wilt hebben, vul je gemakkelijk in deze reisverpakkingen. Handig in een complete set. Zo wordt jouw pensioenreis tot een succes!

Pensioen cadeau Tip 4: uhm, extraatjes

We durven er haast niet op te wijzen, maar helaas wordt de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger. Waardoor je dus ook spijtig genoeg niet meer helemaal piep bent zodra de laatste werkdag eindelijk is aangebroken. Nou weten we allemaal dat de jaren vaak met gebreken komen. Niet het meest optimistische item om over na te denken, maar wel deel van het leven. Daarom, om de pensioen dagen zo gemakkelijk mogelijk te doen verlopen, hier een aantal handige helpers. Als hulp in huis of misschien tijdens jouw wandeltocht op jacht naar kruiden, zet je deze grijper met haak en magneet in. Erg praktisch als `je armen te kort´ worden. Hiermee bereik je toch (niet al te zware) dingen die eigenlijk net buiten jouw bereik terecht zijn gekomen. Handig voor op reis en onderweg is deze opvouwbare wandelstok. Je neemt hem gemakkelijk mee, juist als je eigenlijk geen wandelstok nodig hebt. Maar als de tocht dan toch een beetje te zwaar dreigt te worden, is de hulp in je rugzak te vinden! Kom, we gooien er een cliché tegenaan: zin in een potje kaarten? Ook leuk om als geintje cadeau te doen, zijn deze speelkaarten met extra grote letters erop. Neem er meteen een speelkaartenhouder bij, praktisch en lief voor je handen. Het rituele kaasplankje bij het kaartspel zorgt soms voor problemen als de kaasschaaf te lastig te hanteren valt. Probeer deze ergonomisch gevormde kaasschaaf dan eens. Hiermee hoef je veel minder kracht te zetten en hij voegt zich prima naar je hand. Als laatste tip in deze pensioen categorie, bieden we deze tablet splijter aan. Je gebruikt hem meteen als pillendoos door het ingewerkte opbergvakje. Slim om mee op jouw pensioen reis mee te nemen

De geschiedenis van het pensioen

We begonnen onze pensioen feestdag met een verwijzing naar een wettelijke grondslag. Dat wat wij pensioen noemen, is een inkomensverzekering. Wanneer wij vanwege ouderdom, arbeidsongeschiktheid of door overlijden ons inkomen kwijt raken, komt er een pensioen voor in de plaats. Hier zijn wij uit gegaan van het ouderdomspensioen, maar er zijn meer mogelijkheden, want we kennen. Ouderdomspensioen dat je verdere leven lang uitkeert als je niet meer werkt op latere leeftijd. Daarnaast is er nog een aantal afgeleiden zoals het prepensioen, overbruggingspensioen, vroegpensioen en veertig deelnemingsjaren pensioen. Het arbeidsongeschiktheidspensioen keert uit als je niet meer kunt werken omdat je arbeidsongeschikt wordt. Vroeger zeiden we hier wel invaliditeitspensioen tegen. En dan is er nog het nabestaandenpensioen. De naam zegt het eigenlijk al wel: deze uitkering verzorgt achterblijvende partners en kinderen na het overlijden van de werkende. Al deze drie pijlers, we noemen deze ook wel risico-oorzaken, worden vaak geregeld in een pensioenregeling. In zo´n pensioenregeling kan nog meer opgenomen zijn, zoals wat er gebeurt in het geval van zwangerschap, wanneer er onbetaald verlof mogelijk is, en soms ook wat te doen bij kortstondige werkloosheid.

Pensioen anno nu

Voor onze feestdag zijn de pijlers die zich bezighouden met ouderdomspensioen aan de orde. We kennen in Nederland een basispensioen, oftewel de eerste pijler. Deze zorgt ervoor dat we na ons werkzame leven een door de staat betaald basisinkomen krijgen. Dit wordt geregeld in de Algemene Ouderdomswet (AOW). Doel is om armoede onder ouderen te voorkomen. Of dit tegenwoordig nog wel lukt, is een discussie die ergens anders gevoerd moet worden. Aan dit stukje basispensioen zit een vrij ingewikkeld rekenkundig model vast op basis waarvan het bedrag wordt vastgesteld. Daar bovenop komt de tweede pijler, reken reken, en die wordt vastgesteld naar rato van het in het werkzame leven opgebouwde pensioen. Hier hoort de kreet `pensioengat´ bij. Dat zogenoemde gat ontstaat wanneer je een periode werkloos of zelfstandig ondernemer bent geweest waardoor er geen pensioenpremie in de pot is betaald. Heel veel Nederlanders hebben hier last van. Zeker in deze tijden waarbij het eerder uitzondering dan regel is, dat mensen gedurende vele jaren bij dezelfde werkgever blijven. Maar zelfs als je braaf ieder jaar betaalde en het volle pond ontvangt zodra je met pensioen gaat, praten we nog niet over enorme bedragen. En hoe dit in de toekomst uit gaat zien, tja, met zo´n groot deel van de bevolking dat ouder wordt (vergrijzing) is te voorzien dat het erg moeilijk gaat worden om iedereen zijn pensioen zoals dat er nu uitziet, te blijven betalen. Daarom sluiten veel mensen een extra pensioenvoorziening af, we noemen dat gedeelte de derde pijler. Zeg maar het privé pensioen. Je kunt dit als privépersoon prima regelen, al kost het wel iedere maand geld natuurlijk, en vaak flink ook. Maar vaker nog worden collectieve pensioenregelingen afgesloten door werkgevers waaraan alle werknemers van hun bedrijf (en soms zelfs van de bedrijfstak) kunnen deelnemen. Met of zonder extra voorwaarden, zoals dat je eerst een jaar in dienst moet zijn of een vast contract moet hebben, voordat je deel mag nemen. De werkgever deelt wel of niet in de premiebetaling, dat is soms ook onderhandeling voor de voorwaarden van jouw arbeidscontract.

Pensioen in andere landen

Ook sommige andere landen kennen soortgelijke regelingen. Dus gebaseerd op drie pijlers, samenvattend gezegd. Wij hebben het hiermee zeker niet slecht. Nederland is een verzorgingsstaat, ook al wordt deze bemoeizorg steeds een beetje minder. We zijn eigenlijk best behoorlijk in de watten gelegd, ook al klagen we net zo goed toch dat het lastig rondkomen is. Maar bedenk dat in veel andere landen hooguit een eerste pijler bestaat. En dat is grofweg de helft van het inkomen dat wij met onze AOW gewend zijn. Dan wordt het echt krap. Je ziet dit zo dichtbij als bijvoorbeeld in Polen. Er zijn verschillen, natuurlijk. De Scandinavische landen hebben over het algemeen een kleiner bedrag in de eerste pijler staan, terwijl de Zuid-Europese landen juist meer in die eerste pijler hebben.

Pensioen weetje

Als laatste onderwerp nog een blik op de pensioen leeftijd. Want voor welke leeftijdsgroep zijn we nou een kado voor het pensioen aan het zoeken geweest? Tja, die pensioenleeftijd wil nog wel eens aangepast worden. Het is heel lang gebruik geweest dat je met 65 jaar met pensioen ging. We spreken daarom (nog steeds wel) over 65 plussers. Bekend begrip, toch? Alleen, inmiddels is de pensioen leeftijd 67 (en drie maanden, jawel), al geldt dit alleen voor die mensen die na 1954 geboren werden. De wetgever kijkt al vooruit en heeft bepaald dat er vanaf 2022 gekeken wordt naar hoe oud mensen gemiddeld worden. Die gemiddelde leeftijd bepaalt dan uiteindelijk de pensioen leeftijd. Stel, iemand werd bijvoorbeeld in 1960 geboren, dan staat zijn of haar pensioen leeftijd nu nog niet vast en zou er wel eens tot 71 moeten worden doorgewerkt (is maar een voorbeeld). De tijd zal het leren. Maar jij hebt het (bijna) gehaald, dus …

Wij wensen jou een heerlijk pensioen toe!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links