Nieuwe woning cadeaus online bestellen

Goed nieuws: jouw nieuwe (t)huis is klaar om je te ontvangen! Na gedane arbeid is het goed rusten, nou, liever feesten en dat doe je het liefst met jouw dierbaren. Dus plan een housewarming party! Lees verderop meer over dit mooie gebruik en doe je voordeel met extra tips rondom de organisatie van een feest ter ere van jouw nieuwe woning. Kijk met ons mee naar fijne trendy en originele cadeaus voor het nieuwe huis. En als je nog inspiratie voor de housewarming party zoekt, kijk dan vooral snel verder. Want je zit helemaal goed op deze site!

Top 3 Housewarming cadeaus

Na alle inzet die je deed om je nieuwe huis te vinden, om de zakelijke afhandeling voor elkaar te boksen, na waarschijnlijk vele bezichtigingen en nog meer plus-min lijstjes, maakte je de keuze voor deze nieuwe woning. Daarna begon het klussen, opleuken, jouw heel eigen kleur (ook letterlijk) aan jouw nieuwe nest geven en, oh hemel, verhuizen. Het was een hele kluif, maar dan heb je ook wat. Ja, dat verdient een feestje! Traditioneel is het gebruikelijk om een housewarming party informeel te laten zijn. Het gaat vooral om het bekijken van de nieuwe woning. Dus een rondleiding hoort daar zeker bij. En hou er rekening mee dat je de gasten een week of drie van te voren al de uitnodiging voor de housewarming stuurt, dat is wel zo fijn. Van de gasten wordt verwacht dat ze een cadeautje voor de nieuwe woning meebrengen. Een mooie plant in een pot, een vaas met bloemen of een lijst voor foto´s. Een andere gebruikelijke gift is een hapje of een drankje dat gebruikt wordt tijdens de housewarming party. Onze cadeau tips leunen tegen deze gebruiken aan maar wij willen je net iets meer inspiratie bieden met je nieuwe woning. Veel plezier!

Housewarming cadeau Tip 1: nieuwe woning

Yes, hij is klaar, de nieuwe woning. Nou, vaak blijven kleinere klusjes liggen, want tja, zo´n nieuw huis vraagt om zoveel actie, dan moeten er prioriteiten gesteld worden. First things first nietwaar. Als de dag van de housewarming party aanbreekt, dan is het jammer maar helaas als er dan nog ergens een plint ontbreekt of er nog alleen aangeklopt kan worden omdat de deurbel nog uitgezocht moet worden. Misschien heb je een wensenlijstje met de uitnodigingen voor de housewarming party meegestuurd. Dat is handig. En anders zijn de lieve gasten vast al eens voor de housewarming door de straat gereden of hebben met verhuizen geholpen en opgemerkt waaraan het in je nieuwe thuis nog ontbreekt. We doen voor jou een greep uit de meest voorkomende noodzakelijkheden die vaak tot het laatst blijven liggen. Oei, die kabels! Ze liggen overal, het ziet er niet uit en helemaal ongevaarlijk is het ook niet. Zeker als er op jouw housewarming party vele gasten in ieder hoekje van je huis en tuin staan. Je wilt tenslotte niet dat iemand al tijdens de housewarming over losliggende kabels in je nieuwe woning struikelt en zijn enkel verstuikt of de lamp of tv van zijn plek trekt. Daarom tippen we hier deze handige kabelbox. Dekseltje eraf, kabels erin, kastje weer dicht en opgeruimd staat netjes. De rubberen voet zorgt voor standvastigheid. Van deze kabelboxen wil je er graag een heel aantal hebben! Ook fijn om de strijd tegen de kabels te winnen, zijn deze aan/uit stekkers. In een set van drie stekkers koppel je bijvoorbeeld je favoriete verlichting met elkaar en zet je ze met de bijgeleverde afstandsbediening in één keer aan of uit. Uiteraard kan ook alleen één stekker bediend worden, maar allemaal is erg praktisch. Als de laatste gasten jouw housewarming party verlaten, druk je één keer op uit en je kunt naar bed in je nieuwe woning. Mooi toch? Hangt er nog geen brievenbus? Kijk eens naar deze bijvoorbeeld, een mooie royale zwarte. Uiteraard afsluitbaar (twee sleutels, altijd handig) en voorzien van een plastic houder voor jouw naamplaatje.

Ook erg leuk voor je nieuwe woning is deze huisnummerplaat met verlichting. Werkt op zonne-energie, dus geen stroomaansluiting nodig. Met grote cijfers maak je jouw huisnummer extra goed leesbaar en zorg je ervoor dat je nieuwe woning ook in het donker duidelijk herkenbaar is. Mooi modern design omdat het oog ook iets wil en de extra verlichting aan de voordeur van je nieuwe woning is nooit weg. Nog een zachte voordeurverlichting haal je aan huis met deze deurbel. Uiteraard draadloos met een bereik van maar liefst 200 meter en dit is zelfs tot twee keer zoveel uit te breiden door de bereikverbreder. Deze deurbel geeft jou al meteen de keuze uit acht melodieën, maar je kunt via usb ook jouw eigen liefste deuntje speciaal voor de housewarming kiezen. Geen kabels, wel batterijen die maar liefst tot vijf jaar meegaan. Top! Altijd leuk om te geven bij een nieuwe woning is een geinig sleutelrek. Altijd je sleutels op hun vaste plek, dat scheelt gezoek. Kies het sleutelrek dat het best past bij jouw inrichting. Laten we de tuin niet vergeten met de housewarming. Natuurlijk zijn daar enorm veel leuke housewarming cadeaus bij te bedenken, van verlichting tot hangmatten en BBQ´s. Hier vragen we aandacht voor de bloem bestuiving in de tuin van jouw nieuwe woning. Gun de insecten en jouw ogen een mooi insectenhotel. Want wat staat ie leuk in je nieuwe woning! Laat het voorjaar maar komen, geweldig om te zien welke insecten in hun nieuwe huis hebben overwinterd. Zo wordt jouw housewarming party, ook een beetje de housewarming voor de insecten. Nu het grote klussen er zo´n beetje op zit, is het gereedschap vaak wel aan pensioen toe. Geef daarom een nieuwe gereedschap set cadeau. Een mooi aluminium koffer boordevol alle mogelijke tools, van een bougiedopsleutel tot een magnetische bithouder en een zijkniptang. Zodat je de moed niet verliest voor de laatste klussen in je nieuwe woning …

Housewarming cadeau Tip 2: samenwonen

Misschien ga jij nu (voor het eerst) samenwonen. Jullie housewarming party is dan toch een beetje extra belangrijk, want het is een heuse mijlpaal voor jullie nieuwe leven samen. Je kunt vast nog een paar mooie cadeaus gebruiken om jullie nieuwe huis liefdevol in te richten. Wij tippen. Voor op je mooie nieuwe koelkast: magneten. Nee, nee, niet zomaar magneten. Dit is koelkast poëzie, jawel. Uit allerlei magnetische woorden en letters, vorm jij lieve, grappige, belangrijke of zomaar-boodschappen. Met meer dan 500 magneten, kun je jullie eigen verhaal dichten. Doe je best! Misschien dicht jij in je nieuwe woning liever op dit LED schoolbord. In een vaste lichtkleur, of steeds zachtjes wisselend in zeven kleuren, vraag jij aandacht voor jouw boodschap. Wie kan dat nou weerstaan! Werkt ook voor het boodschappenlijstje … Altijd goede sfeermakers in een nieuwe woning zijn LED kaarsen. Deze bijvoorbeeld zijn nauwelijks van echt te onderscheiden in hun witte wax jas met zacht flikkerend licht, eenvoudig op batterij. Wel de sfeer, maar zonder roet en brandgevaar. Zo kun je de kaarsjes ook eens laten branden als je de romantiek niet wilt verstoren. Als je niet kunt kiezen welke foto´s je wilt ophangen in je nieuwe woning, neem dan een digitale fotolijst. Daarmee krijgt het traditionele housewarming cadeau een moderne invulling. Je maakt er een diashow van al jouw bijzondere herinneringen mee. Foto´s van de housewarming party, misschien van de gelukwensen die jouw gasten meebrachten, en van alle mooie gezamenlijke momenten vanaf nu. Vergeet niet om ook een afbeelding van een bluebird erin op te nemen, lees verder beneden hoezo. Praktische maar mooie toevoegingen in jullie samen-nestje, vormen RVS helpers in huis. Bijvoorbeeld dit peper en zoutstel op magnetische houder. Lekker modern, stylish verantwoord. Daar past deze espressoautomaat prima naast. Met opschuim- en warmwaterfunctie maakt ie zowel thee als koffie, cappuccino of een lekkere latte macchiato. Yum.

Housewarming cadeau Tip 3: feestelijke helpers

Om jou te helpen om jouw nieuwe woning te vieren, kozen wij een aantal feestelijke helpers uit die ook nà de housewarming party zeer goede diensten leveren in jullie nieuwe thuis. Om jullie tuin, balkon of dakterras knus te maken, tippen we deze vuurkorf. Erg leuk, heerlijk om in de tuin van je nieuwe woning bij te staan keuvelen met een drankje. Omdat het weer nou eenmaal niet helemaal voorspelbaar is in ons kikkerlandje, raden we een partytent aan. Je zet er voor je housewarming party deze stevige statafel onder, met of zonder fraaie `feestjurk´. Kies uit de vele kleuren precies degene die passend bij jouw gewenste sfeer staat. Na het feest voor jouw nieuwe woning, zet je er beschut jouw nieuwe tuin set onder. Zo blijft die langer mooi en schoon. Op de statafels zet je natuurlijk iets te knabbelen neer. Wat dacht je ervan om daar deze chip & dip set in bamboe voor te gebruiken? Heel mooi, elegant met leisteen snijplank en porseleinen dipbakjes. In verschillende uitvoeringen te koop, dus wissel gerust per tafel af. Op een housewarming horen ook lekkernijen. Zoals bijvoorbeeld heerlijk versgebakken wafels … die je natuurlijk zelf bakt met dit handige wafelijzer. Of je kiest voor de hartjes wafels natuurlijk, leuk als je net bent gaan samenwonen. Stel je eens voor hoe heerlijk het in jullie nieuwe woning ruikt! Nou vooruit, nog eentje dan, een echt fuifnummer ideaal voor de housewarming. Een multicolour discobal. Een sta-model, dus gemakkelijk overal te plaatsen en zuinig in gebruik want uiteraard LED techniek. Als je liever een hangmodel, een spiegelbol of misschien gewoon allemaal wilt, ook dat kan. Want het is feest!

De geschiedenis van housewarming

Eigenlijk stamt de kreet housewarming af van het letterlijk verwarmen van de nieuwe woning. Dit ontstond in de tijd voordat er centrale verwarming bestond. Elke gast bracht haardhout mee en startte een vuur in de haarden die er zoal in de nieuwe woning te vinden waren. Het hout was dan het housewarming cadeau. Overigens was het gebruikelijk om een nieuwe woning (energetisch) te reinigen voordat er ingetrokken werd, zeker als er kinderen gingen wonen. Dit om restenergie en eventuele geesten van anderen, de deur van de nieuwe woning uit te vegen. We zien dit ook tegenwoordig nog en zelfs steeds meer, gebruikelijk worden. Housewarming, maar dan anders.

Nieuwe woning vieren in andere landen

Housewarming party´s komen meer en meer in gebruik. Laten we eens kijken of er elders op de wereld bijzondere gebruiken rondom het vieren van een nieuwe woning te vinden zijn. In vroeger tijden was het, zeker in Frankrijk, gebruikelijk om bij nieuw gebouwde huizen een ander soort housewarming party te doen. Men nodigde namelijk al degenen uit de met de bouw bezig waren geweest voor een flink etentje in de nieuwe woning. Dat is ook een mooi initiatief. Misschien heb je al eens gehoord van de Bluebird. Eigenlijk heet hij Sialia maar vanwege zijn prachtige blauwe veren … nou ja, je begrijpt het wel. Het is een heel mooie lijsterachtige die in onze streken niet voorkomt. Maar in de Verenigde Staten en bijvoorbeeld in China wel. Het is deze bluebird die wel gegeven wordt bij een nieuwe woning. Of dat nog een gebruik is dat we tegenwoordig überhaupt nog zouden moeten honoreren, dat laten we in het midden. Het gaat even om de symboliek. Van de bluebird wordt gezegd dat hij geluk brengt en goede zegeningen over de nieuwe woning. En dat werkt ook wanneer er cadeaus gegeven worden met afbeeldingen van deze vogel erop. Dus de echte gevederde vriend hoeft niet de nieuwe woning in en mag lekker in vrijheid blijven. In China zien we veel porselein met het bluebird thema erop. Een passende oplossing als cadeau voor een nieuwe woning! Als symbool van gastvrijheid en het warm welkom heten van je housewarming gasten zet je kokosnoot en ananas neer. Lekker, gezond en vol symboliek. In Schotland word de kikker gezien als brenger van geluk en vruchtbaarheid zodat in symbolische vorm ook deze vaak als housewarming gift wordt meegebracht. Onze Duitse buren vinden het fijn om tegoedbonnen voor een warenhuis voor meubels en andere benodigdheden voor de nieuwe woning, cadeau te doen. Daar wordt traditioneel een zelfgemaakt gerecht bij gegeven, zoals een taart of een salade.

Housewarming inspiratie voor een nieuwe woning

Wat vind je, krijgt jouw idee voor het vieren van jouw nieuwe woning al meer vorm? Wij hopen dat je een mooie housewarming dag kunt maken met alle informatie die je hier krijgt en dat je gaat genieten van je housewarming feest. Neem vooral rustig de tijd om op deze site te snuffelen naar het mooiste cadeau voor jouw housewarming party. Of je nou zelf gastheer bent of uitgenodigd werd om een nieuwe woning te gaan bewonderen. Wij geven hier nog een aantal mooie tips om het organiseren van jouw housewarming zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen:

Planning

Een housewarming party bestaat uit voor, tijdens en na. Dus planning, het feest zelf en een follow-up. De tips doorlopen deze fasen. Beslis hoe jij jouw feest in je nieuwe woning wilt vieren, overdag, in de avond, of beide. Chique de friemel of juist heel casual, eten of alleen een hapje en een drankje. Binnen of buiten in je nieuwe woning of allebei. Wel of geen thema?? Hoe groot wordt jouw housewarming, wat kun jij nog aan na de afgelopen tijd van hard werken en wellicht nogal wat stress …

Uitnodiging

Zorg voor passende uitnodigingen voor je housewarming. In dit digitale tijdperk prima papierloos te doen, maar een gepersonifieerde papieren versie is wel erg leuk en blijft tegenwoordig ook beter in gedachten. Stuur ze hoe dan ook minstens drie weken van te voren zodat jouw gasten zich kunnen voorbereiden en beschikbaar kunnen zijn. Denk eraan om ook je nieuwe buren uit te nodigen voor je housewarming!! En wellicht de werklui …

Plekje voor alles

Zorg dat je gasten toilet in je nieuwe woning voldoende geprepareerd is. Een groot aantal gasten uitnodigen voor je housewarming vraagt om een grote hoeveelheid toiletpapier, zeep, handdoekjes. Kijk geregeld even of het toilet in je nieuwe woning okay is. Extra aankleding met geurtjes, een bloemetje of een muziekdoos geeft een welkom gevoel, zeker met je housewarming. Bedenk dat je gasten zich prettig moeten kunnen voelen in je nieuwe woning. Zorg dus voor veel zitplekken zodat ze niet verloren in de ruimte moeten staan. Zet bijvoorbeeld de stoelen van je eettafel set in de hoofd-zitkamer, gebruik bankjes en kussens op de vloer. Heb je nog niet uitgepakte dozen? Leg er een mooie doek overheen en eventueel een kussen en je hebt weer een zitplaats in je nieuwe woning extra, plus: het staat opgeruimder en meer `af´. Als je breekbare en waardevolle spullen in je nieuwe woning hebt, zet ze liever ergens veilig. Want je wilt fijne herinneringen en geen herinnering dat tante Toos de design fruitschaal aan diggelen brak al meteen bij de housewarming. Better safe than sorry. Zorg voor fijne geuren in huis. Niet overdrijven, maar een paar subtiele geurkaarsen en een eerder die dag gebakken appeltaart of wafels doen veel voor het gevoel van housewarming welbevinden. Zorg voor heel toffe muziek en zet dit al aan een flinke poos voordat de eerste gasten komen, zodat je zelf al in de juiste stemming komt in je nieuwe woning.

Inwendige housewarming

Zorg voor knabbels en iets lekkers op alle mogelijke strategische plekken in je nieuwe woning. Ook bijvoorbeeld op de werkbladen in de nieuwe keuken waar je zo trots op bent. Leuk idee is om een centraal geplaatste bar in je nieuwe woning te hebben. Bijvoorbeeld een vintage drankkabinet. Kun je meteen de flessen erop zetten als gasten ze meebrengen (je zou er zelfs specifiek om kunnen vragen op de uitnodiging). Met mooie glazen erbij vormt dit al snel een gezellig hart in het geheel, dus denk even goed na over de plaats ervan.

Have Fun!

Dat klinkt logisch, maar is het niet. Vaak is de housewarming party pure stress voor de gastheer/-vrouw. Zorg daarom voor een aantal helpers met omlijnde taken. Een vriendin die zorgt voor het eten, een bartender, iemand die jou meehelpt om zich om de gasten te bekommeren. Een cateraar werkt natuurlijk ook, dat is een (financiële) keuze … Om even bij dit thema te blijven: het is vaak niet te doen om met iedere individuele gast een grande tour door je nieuwe woning te maken. Organiseer daarom housewarming rondleidingen in (kleine, afhankelijk van je huis) groepen. Zet al op de uitnodiging dat dit gaat gebeuren op een bepaalde tijd, die jij bepaalt omdat je verwacht dat iedereen er dan (waarschijnlijk) is. Mocht je een etentje als housewarming party organiseren, denk er dan eens over om de rondleiding voor het dessert te doen.

Maak foto´s!

Daar maak je later een diashow in je digitale fotolijst mee of een fotoboek voor in je nieuwe woning. Plaats eventueel een beperkt aantal foto´s op sociale media. Denk erom dat niet iedere gast daarop zit te wachten en bedenk ook dat jouw huis daarmee openbaar wordt. Niet iedereen kijkt naar je nieuwe woning met vriendelijke bedoelingen.

Bedankt!

Schrijf bedankjes aan al je gasten. Geef extra aandacht aan degenen die jou hielpen tijden je housewarming party maar ook tijdens de verbouwing of verhuizing. Overweeg een klein presentje voor deze mensen.

Gefeliciteerd met jouw nieuwe woning; wij wensen jou er veel geluk mee en natuurlijk een fantastische housewarming party!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links