Back To School cadeaus online bestellen

Ach, wat vliegt de tijd als je plezier hebt! Als de zomervakantie alweer (bijna) voorbij is en wij een andere mindset moeten creëren. Van lang leve de lol en ontspannen onze accu´s weer opladen, naar terug actief worden. Werken aan onze toekomst, kennis vergaren, nadenken over welk werk we later willen gaan doen. Zodat de eerste schooldag niet gemist wordt, geven we vast een vakantieoverzichtje voor 2017. Voor zowel voortgezet als basisonderwijs geldt in 2017: regio Noord: 22 juli t/m 3 september 2017, regio Midden: 8 juli t/m 20 augustus, regio Zuid: 15 juli t/m 27 augustus en dan Back To School! Lees hierna alles over een Back To School cadeau, altijd leuk om het jaar mee te starten!

Top 5 Back To School cadeaus

Terug naar school dus, oftewel Back To School! Misschien heeft jouw zoon of dochter (we houden het voor het leesgemak even op `dochter`, maar jongens, voel je vooral niet buitengesloten!) het afgelopen schooljaar heel goed afgesloten en wil je jouw erkenning daarvoor tonen. Of misschien was het afgelopen schooljaar juist heel pittig met vele obstakels en wil je jouw dochter moed maken en tonen dat jij in haar gelooft. In ieder geval kun je haar verrassen met een Back To School cadeau. Als jij jouw zoon of dochter, of misschien kleinkind, buurkind of ander kind een Back To School cadeau wilt doen aan het begin van het nieuwe schooljaar, helpen wij graag een handje op weg met het vinden daarvan. We maakten voor jou een selectie uit populaire Back To School cadeaus en verdeelden meteen ook over verschillende categorieën: jongens en meisjes in het basisonderwijs en in het voortgezet onderwijs. Voor ieder wat wils dus. Veel plezier!

Back To School cadeau Tip 1: jongen (voortgezet onderwijs)

Ach, hoe groot onze jongens al worden als ze naar de middelbare school gaan! Dan wordt het allemaal al stukken serieuzer. Daarom zochten wij mooie maar niettemin nuttige Back To School cadeaus voor deze groep schoolgaande jeugd. Aangezien er ook op scholen steeds meer met computers les wordt gegeven en zeker het huiswerk ermee tot stand komt, kozen we voor een praktische bluetooth muis en headset. Geen gedoe met kabels, prima op te laden en gewoon goed. Veel leerlingen nemen een notebook mee naar school. Daarom is onze notebook rugzak een prima idee. Lekker duurzaam materiaal, stevig om het notebook goed te beschermen en zodanig gemaakt dat inhoud én je rug lekker koel blijft. Als je een nuttig en toch stoer Back To School cadeau wil geven, denk dan eens aan de Spy Camera, een camera in de behuizing van een balpoint. Niet zo heel misschien, maar ook voor onze James Bond: Back To School!

Back To School cadeau Tip 2: jongedame (voortgezet onderwijs)

De studiedruk en methode van onderwijs is voor meisjes natuurlijk dezelfde als voor jongens. Dus ook de jongere dames zijn blij te maken met een draadloze muis of een over-ear koptelefoon als Back To School cadeau. Ze zijn er in leuke kleuren zoals een roze randje bij de muis of een lekker knallig paars om op je oren te zetten. Er is een aangepaste notebook tas in een damesachtig model met leuke kleuren. Alsof je met een design tas op pad bent! En voor de sportieve jongedame die met de fiets naar school rijdt, denken we aan leuke maar functionele fietsverlichting. Uiteraard met LED, waterdicht en zonder dynamo, dus niet zwaarder trappen om licht in de duisternis te hebben!

Back To School cadeau Tip 3: jongen (basisschool)

Voor de basisschoolleerlingen zien we ook steeds vroeger een behoefte aan elektronisch toebehoor ontstaan. We denken daarbij bijvoorbeeld aan een USB stick met Superman motief. Een Mini Drone als Back To School cadeau? Wil onze student dan nog wel Back To School? Beslist wel: we zien daarom toch ook graag een goede rugzak op hun rug. Handig en leuk tegelijk. Bijvoorbeeld met een raceauto motief erop. Ook heel praktisch zijn magnetische bladwijzers met allerlei motieven die kinderen leuk vinden. Misschien is de overgang naar een nieuwe klas toch een beetje eng en verzacht een Minion nachtlamp als Back To School cadeau de onrust …

Back To School cadeau Tip 4: meisje (basisschool)

Voor de meiden zijn er natuurlijk minstens zo leuke rugzakken! Wat dacht je van licht paars met vlinders? Natuurlijk zijn ook de bladwijzers net zo fraai en praktisch in de boeken van de meisjes. Een WonderWoman of CatWoman USB stick kan ook mooi de misschien wel eerste USB stick van jouw dochter worden. Back To School? Stoer!

Back To School cadeau Tip 5: praktische cadeaus

We zochten nog een aantal neutrale en heel erg van pas komende Back To School cadeaus voor jou bij elkaar. Je kunt ze heel veelzijdig inzetten want ze worden beslist in de meest uiteenlopende gevallen erg gewaardeerd. Om jouw zoon of dochter te helpen opstaan bieden we diverse wekkerradio´s aan. Een heel bijzondere is er één met spycam! Dat geeft nu net even een andere impuls aan wakker worden! Heel goed om altijd bij je te hebben als je met de fiets Back To School gaat: een lekker compleet gereedschapssetje speciaal voor de fiets. Ketting eraf of band lek? Geen probleem! Samen een keer oefenen en jouw kind gaat goed voorbereid op pad. Wil jij voor jouw zoon of dochter liever (nog) geen dure laptop of pc aanschaffen als eenvoudig Back To School cadeau maar zou het beter zijn om wel al die richting in te denken? Ga dan voor een Raspberry mini computer. Je sluit hem eenvoudig aan op een tv of beeldscherm en kunt gewoon met een standaard toetsenbord en muis aan de slag (we bieden diverse draadloze modellen aan). De complete Starter Kit geeft je de mogelijkheden die een volwaardige pc ook heeft. Zo kan jouw kind zonder grote investering toch leren omgaan met tekstverwerkers en andere gangbare programma´s. Maar ook HD video is af te spelen, games zijn perfect te spelen en surfen op het internet is geen enkel probleem. Dit is beslist een waardevol Back To School cadeau! Niet genoeg geheugen? Neem er dan een externe harde schijf bij. Zo kan jouw kind nog langer vooruit!

Back To School: is dat wel nodig?

De kijk op de mensheid en haar organisatie, noem het maar de maatschappijvisie, is verre van statisch. Wij mensen veranderen, groeien, gaan anders denken. Door de eeuwen heen zien we ook onze kijk op onderwijs veranderen. Dat waaraan onze maatschappij als geheel behoefte heeft, krijgt zijn weerslag op dagelijkse dingen zoals school. Je kunt je vast voorstellen dat er tijden zijn geweest waarbij een opleiding in de zin van onderwijs, niet heel erg belangrijk was. Laat staan een Back To School cadeau. In elk geval niet in grote lagen van de maatschappij. Want stel dat we met zijn allen vooral bezig zijn met overleven, dan is het zorgen voor de eerste levensbehoeften onze grootste zorg. Prioriteit hebben dan voedselvoorziening, kleding, onderdak gekoppeld aan veiligheid en zeker geen Back To School cadeau. Stel je voor dat je boer was. Als boer had je veel kinderen. Want machines waren er niet en vele handen maakten altijd al licht werk. Een kind naar school sturen, als er al überhaupt een school was, nee, dat was een rare gedachte. Back To School? Bespottelijk in die tijd: werken moest het kind, niks Back To School! Dat is niet beter of slechter, niet als oordeel bedoeld. Het was zoals het was. Noodzaak gewoon. Alleen in bepaalde kringen werd gestudeerd. De aristocratie, zeg maar de hogere sociale of maatschappelijke klasse (en dan nog vooral de jongens) kreeg wel onderwijs. Maar ook geestelijken. Als je als kind geroepen werd om het klooster in te gaan, jezelf aan de kerk te verbinden, dan werd je daar opgeleid. Het seminarie, de school voor geestelijken, is tot lang in onze moderne tijd het neusje van de zalm geweest in de onderwijswereld.

De school des levens…

Er ontstaan ambachten. Wevers bijvoorbeeld, smeden, pottenbakkers. Voor allerlei gebruiksvoorwerpen moet er iemand zijn die het maakt. Daar ontstaat dan een bedrijfstak uit. Back To School avant la lettre, je leerde het vak immers niet op school maar in de praktijk. Mettertijd groeit de bevolking. Er zijn steeds meer mensen op aarde. We krijgen als mensheid ook meer mogelijkheden. Mogelijkheden om de wereld te zien. Want als je hooguit met paard en wagen een reis kunt maken, dan is het lastig om ver weg een ander land te gaan bezoeken. Met onze ontwikkeling ontstaan mogelijkheden om bijvoorbeeld met een zeewaardig schip een oceaan over te steken. Zoals Columbus deed. De groei zet door. Zo rond 1800 ontstaat wat wij zijn gaan noemen `de industriële revolutie´. Kort gezegd hield dit in dat we van stuksgewijs dingen op vraag maken, naar grote hoeveelheden `produceren´ gingen: massaproductie. Fabrieken ontstaan, er zijn machines die het werk van mensenhanden overnemen. Fabrieken hadden heus nog wel mensen nodig om het werk te doen, al is het dan anders dan vroeger. Helaas nog niet Back To School in die periode, maar domweg Back To Work. Maar: het tij begon in die tijd toch al voorzichtig te keren. Ineens nemen de arbeiders nog maar een stukje van het proces op zich en maken niet meer het hele product zelf. De lopende band is geboren. We zien hier een tegenstrijdigheid. Enerzijds hebben de eigenaars van de fabrieken `domme´ werkers nodig, die zonder te klagen het vaak enorm zware werk doen. Lange uren, slechte omstandigheden, laag loon. Bedenk dat er in die tijd geen arbodiensten bestonden die in de gaten hielden dat de mensen zichzelf niet ziek maakten door hun werk. En er was ook nog geen heel erg wijdverbreide informatievoorziening zoals nu door internet, waardoor de mensen maar langzaam in verzet kwamen. In deze periode was onderwijs iets dat men niet per se toejuichte. School, laat staan Back To School, werd met argwaan bekeken. Paar jaartjes lagere school, vooruit, maar dan: aan het werk. Want met meer kennis, komt verweer, protest. Anderzijds kon door de stijgende welvaart, langzaam maar zeker een onderwijssysteem op gang komen. Ook al duurt het nog heel veel jaren voordat die welvaart voor de meeste mensen in de maatschappij beschikbaar komt. Deze groeiende bevolkingslaag, waartoe ook uiteindelijk het middenkader, zeg maar leidinggevenden in de fabriek behoorden plus bijvoorbeeld de eigenaar van de plaatselijke supermarkt, zocht naar betere mogelijkheden voor hun kinderen. Zij begrepen dat kennis macht inhoudt. Dus ook hier: hup Back To School!

De geschiedenis van Back To School

Het onderwijs, de manier waarop het vormgegeven wordt en dus ook de Back To School ervaring veranderden net zo hard als alle andere aspecten in het leven. Dit ontwikkelingsproces staat nooit stil. Grofweg kunnen we zeggen dat er twee uitersten te zien zijn in de manier van leren. We noemen dit een spectrum, een geheel met twee uitersten met daartussenin allerlei mengmogelijkheden. De eerste is heel strak en strikt. Hou de kinderen kort, wij leerkrachten geven leiding waarbij het kind volgt. De volwassenen bepalen alles, er is beslist geen ruimte voor zelf denken of een eigen mening vormen. Back To School en vooral niet zeuren! Blijkbaar is de gedachte dat men ervan uit moet gaan dat het nodig is om een kind heel strak aan de teugel te houden en alles voor hem of haar te bepalen want anders gaat het mis. De andere kant van dit spectrum geeft juist nagenoeg geen leiding. Daarbij is de achterliggende gedachte dat alles vanzelf goedkomt, als je er maar voor zorgt dat een kind niet beïnvloed wordt. Geef nauwelijks tot geen leiding en laat maar groeien dus. “Pap, ik wil helemaal niet Back To School. En ik hoef ook geen Back To School cadeau. Ik wil met de hond spelen, dat is beter voor mijn ontwikkeling.” Dat soort zaken herkent u beslist. Door de jaren heen werd er steeds weer heen en weer bewogen tussen de twee uitersten in dit spectrum. Het idee van geen leiding geven ontstond in de 18e eeuw met een zekere Rousseau. Hij was een Frans filosoof en is een heel bepalend persoon voor de zogenaamde romantische periode. Zo romantisch was die periode overigens ook niet, volgens onze huidige opvattingen dan. Het was hard werken, sappelen om te overleven, ook in die tijd. Back To School? Velen hadden het in die tijd gedaan, als het mogelijk was geweest. Misschien ook wel een leermoment voor onze huidige generatie opgroeiende jeugd. Ze zien school vooral als een noodzakelijk kwaad waar geen Back To School cadeau iets aan verandert. Als we een tijdmachine zouden bezitten, zou hun perspectief veranderen. Vakantie? Bestond nog niet. Reizen dat wel, maar ook dat was maar voor weinigen weggelegd. Maar we dwalen af: Back To School maar weer en dan vooral Back To School anno nu.

Back To The Future

Nog steeds vindt Rousseau navolging. Zijn gedachtegoed stelt dat de mens kennis opdoet door te ervaren. Daarmee doelen we op onze eigen, innerlijke ervaring. Zo van: ervaar het en vervolgens gaat leren vanzelf. Achter deze `leer´ of stroming, staan nog meer veronderstellingen. Bijvoorbeeld dat ieder kind uniek is en zijn of haar leren het best lukt wanneer er een leerprogramma wordt gemaakt dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Deze leer gaat er bovendien vanuit dat elk mens goed is. Daaruit zou volgen dat hetgeen het kind wil, precies is wat het behoort te willen. Daardoor zou er nauwelijks aandacht hoeven te zijn voor zoiets als een pedagogische opdracht voor de school. De hele wereld en alles dat je kunt ervaren vormt de school in die visie, waarom dan nog “Back To School”? Zinloos toch…? Tegenwoordig zijn we het er in grote lijnen wel over eens dat het hebben van een (afgeronde) opleiding door de wijze waarop we onze maatschappij hebben ingericht gewoon nodig is om tot iets te komen. Niet dat je een minder mens zou zijn zonder opleiding of zonder diploma. Maar gewoon dat er meer kansen zijn door het hebben ervan. Werk hebben is niet vanzelfsprekend. Hoe beter jouw kans op de arbeidsmarkt, hoe liever, toch? Dus Back To School en studeren maar. Jezelf ontwikkelen hoeft natuurlijk niet per se op een school te gebeuren. Veel mensen ontplooien hun sterke kanten al doende, al werkende. Leren inderdaad door te ervaren. Maar toch. Een kans doet zich vaak voor doordat iemand je opmerkt. En helaas gebeurt dit toch nog heel vaak vanaf een papiertje en als daar dan geen opleiding op staat … deur dicht. Dat zijn de momenten dat je graag Back To School was gegaan. Ook zonder Back To School cadeau. Dat dit zo is, stamt nog uit de tijd dat we vooral uitgingen van een zekere noodzaak om te leren. In de 19e eeuw was dat wat geleerd moest worden, afhankelijk van wat de markt vroeg. En eigenlijk is dit nog steeds zo. Inmiddels gaan we ervan uit dat een leven lang leren de norm gaat worden. School afgerond? Dan kun je een tijdje vooruit, maar daarna is het onherroepelijk Back To School.

Back To School in andere landen

Niet alleen de markt bepaalt de vraag naar bepaalde kennis, naar bepaalde arbeidskrachten. Ook cultuur spreekt een woordje mee, net als zaken als bijvoorbeeld etnische gegevenheid. Overal in de wereld zien we verschillen in hoe er tegen school wordt aangekeken, net als tegen werk. Zijn kansen gelijk voor jongens en meisjes? Geldt Back To School voor iedereen? Of zijn er bepaalde groeperingen in die specifieke maatschappij die meer of juist minder kansen hebben dan andere? Denk maar eens aan slavenarbeid, want ja, dat bestaat nog steeds. Ook al wordt hier meer en meer tegen geknokt. Lastig, omdat slavenarbeid van tegenwoordig er niet meer zo uitziet als in de geschiedenisboeken wordt beschreven. Toch, ook in ons zo ontwikkelde Europa bestaat het. Denk maar eens aan clandestiene naaiateliers waar achter strikt gesloten deuren mensen bijna dag en nacht aan het werk zijn zonder dat iemand er ook maar weet van heeft. Niks betaling, niks verzekerd, niks vrijheid. En zeker geen Back To School cadeau. Dat kan zo maar in een onopvallend gebouw in jouw wijk het geval zijn! Onze opleidingen maken steeds vaker naast hun meer traditionele programma, ruimte voor vraagstukken van dit soort menselijk belang. Hoewel Back To School ook een beetje Back To Brains. Nooit slecht. Ook hierin is kennis macht. Als je ervan weet, kun je er iets aan doen. Al is het maar door geen kleding te kopen die uit zo´n atelier komt bijvoorbeeld. Dat is dan wel weer zo: ben je je bewust van een misstand, is het zinvol er iets aan te doen. Back To School en dan business as usual, dat werkt niet echt motiverend. Back To School moet wel iets opleveren en dan voelt het Back To School cadeau ook echt als beloning. In zo’n geval mag je je dat Back To School cadeau ook beslist zelf geven.

Back To School: tips voor schoolreisjes

Ook voor Back To School zochten wij voor jou ideeën bij elkaar om erop uit te gaan. Wat dacht je ervan om er eentje te kiezen als idee voor een schoolreisje? Natuurlijk neem je rustig de tijd om op deze site te snuffelen naar het mooiste Back To School cadeau voor jouw (her)start van school. Maar een leuk schoolreisje maken, dat is ook nooit weg! Er lekker samen met je klasgenootjes op uit, dat mag puur gezelligheid zijn. Alleen kunnen wij ons voorstellen dat je meer kans maakt dat jouw school een door jou aangegeven idee voor een schooluitje overneemt als je een educatieve insteek kiest:

Back To School Rondwandeling

Een educatieve rondwandeling past in elke stad, bij elk historisch gebouw, bij grotten en parken. Kies jouw bestemming in jouw omgeving met zorg! Bijvoorbeeld in Park Overvoorde in Rijswijk, bunkers bekijken en historie voelen die je terugvoert naar de koude oorlog. Leuk voor bij geschiedenisles om te zien hoe het in de praktijk heeft gewerkt!

Bezoek een museum of tentoonstelling als Back To School Cadeau

Denk eens na over jouw interesses. Welk museum zou jij willen bezoeken? Is dat binnenshuis zoals het Rijksmuseum in Amsterdam? Of wat dacht je van het Continium in Kerkrade, een prachtig discovery centrum. Heel veel spannende informatie rondom techniek en nog veel meer. Beetje Back To School inderdaad, maar wel heel erg leuk! Mooi zijn ook altijd exposities rondom industrie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de gemeentegrotten in Valkenburg a/d Geul waar je zelf kunt beleven hoe kolen werden gewonnen. Spannend!

Back To School met muziek

Zoek eens uit of er bij jou in de buurt een leuk concert gegeven wordt. Of een met muziek omlijst evenement met een culturele inslag. Kijk daarvoor ook eens (vlak) over de grens in bijvoorbeeld Aken. Zo wordt jouw horizon breder terwijl je iets bijzonders bezoekt. Duitsland en België vormen erg leuke locaties voor schoolreisjes die een paar dagen duren. Lekker klauteren in de Ardennen of een mooie stad bezoeken zoals München. Met of zonder muziek de moeite waard!

Een Back To School tocht met historische trein of boottocht

In een rijdende trein in stijl reizen door prachtig landschap, en wie weet zelfs genieten van lekkere hapjes. Het kan op allerlei plekken. Bijvoorbeeld in Schinveld (Limburg), Stadskanaal of net over de grens in het Belgische As. Je ziet al rijdende behoorlijk veel van vergane industriële glorie. En soms is er een restauratiewagen: Back To School onder het genot van koffie of fris. Of werp al varend over de Maas een blik op het Belgische Luik waar ooit de staalindustrie voor werkgelegenheid zorgde. Imposant!

My old school

En waarom niet een letterlijke Back To School trip als Back To School cadeau? Organiseer eens samen met oude klasgenoten een reisje terug naar je oude school. Docenten vinden het (meestal) geweldig om te zien wat er van leerlingen terecht komt en of ze het destijds goed ingeschat hebben. Meer Back To School kun je het niet krijgen!

Wij wensen jou een fantastische Back To School ervaring! Succes komend jaar!

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links